Voor het eerst rijden op een scooter? Gebruik deze tips!

Voor het eerst rijden op een scooter? Gebruik deze tips!
Door Fast&Furious Scooters
2244 keer bekeken
Tags: Nieuws

Leren rijden op een scooter kan best tricky zijn, wat ook het geval kan zijn als je voor het eerst bingo online speelt. Je moet immers alle functies onder de knie krijgen voordat je veilig met je scooter de weg op kunt gaan. Je denkt misschien dat scooteren hetzelfde is als fietsen, maar dit valt nog best vies tegen. Een scooter gaat bovendien veel sneller. Om toch sneller en beter in staat te zijn om met een scooter de weg op te gaan, doe je er goed aan om de volgende tips toe te passen. 

Ken de verschillende soorten scooters

"Scooter" is een niet-beschrijvende uitdrukking die van alles betekent, van eBikes, bromfietsen en schattige Vespa's tot motorfietsen die hoge snelheden kunnen halen. Scooters worden meestal geclassificeerd door "CC's". CC staat voor "Cubic Centimeters", wat de grootte van de scootermotor is. De classificaties zijn los, maar over het algemeen zijn 50 cc en minder "bromfietsen", meer dan 50 cc - 250 cc zijn "scooters" en 250 cc + zijn motorfietsen. Classificaties van CC-motoren verschillen overigens per land.

Draag altijd een helm

Dit spreekt voor zich, maar je moet een helm met volledige dekking dragen als je op scooters en bromfietsen gaat rijden. Dit is tegenwoordig zelfs wettelijk verplicht in Nederland! Maak er een gewoonte van om hem elke keer dat je je sleutel in het contact steekt om te doen, vooral als je met je scooter op straat gaat rijden met andere motorrijders en auto's. Als je net aan het leren bent, kun je overwegen elleboog- en kniebeschermers en een helm te dragen.

Weet hoe je versnelt

Je kunt je scooter versnellen door je handpalm op de gashendel aan de rechterkant naar je toe te draaien. Hoe meer je hem draait, hoe meer benzine er in de motor wordt gedumpt. Als je op een scooter met een hoger vermogen rijdt, 150 CC of hoger, zal deze zeer snel oppakken en accelereren, dus wees voorzichtig bij het accelereren op je scooter! 

Gebruik je richtingsaanwijzer

Je richtingaanwijzer is een schakelaar aan de linkerkant van je scooter, naast je lichten. Je kunt hem naar rechts of links vegen, afhankelijk van welk signaal je wilt inschakelen, en nadat je je beurt hebt gemaakt, kun je de schakelaar als een knop indrukken om te voorkomen dat je richtingaanwijzer knippert.

Leer hoe je draait

Een scooter draai je op dezelfde manier als een fiets, door het stuur rustig naar links en rechts te draaien. Als je al weet hoe je moet fietsen, zal deze beweging vanzelf voor je komen! Toch is het belangrijk om te focussen op het draaien, dus denk ondertussen niet na over je nieuw online casino

Pas je spiegels aan

Je zijspiegels zijn net zo belangrijk op scooters als wanneer je auto rijdt. Zorg ervoor dat je je zijspiegels afstelt voordat je je tweewieler start, zodat je kunt zien wanneer er mensen achter je staan ​​of proberen te passeren! Dit moet je dus altijd doen voordat je op je scooter stapt. 

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.