Alles wat je moet weten over een windscherm

Alles wat je moet weten over een windscherm
Door Fast&Furious Scooters
22086 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

Windschermen, je ziet ze steeds meer op scooters. Maar is een windscherm alleen voor de looks of zijn ze ook echt praktisch? In dit blog lees je alles over de voor- en nadelen.

Vooral retro scooters hebben een windscherm

Zeven op de tien mensen die een retro scooter koopt, laat ook meteen een windscherm monteren. Een windscherm maakt de retro scooter nog meer af en compleet. Maar de retro scooter is niet het enige model die uitgerust wordt met deze luxe optie. Steeds meer mensen kiezen voor een windschermpje omdat het een aantal praktische voordelen met zich meebrengt. Het enige model waar ze normaal gesproken niet op gemonteerd worden zijn de super-sport-modellen.

verschillende

De voordelen van een windscherm

+beschermt tegen de wind

Op de eerste plaats beschermt het windscherm je tegen de wind en rijwind, en hier dankt het scherm ook zijn naam aan. Vooral wanneer de buitentemperatuur laag is, kan de wind en rijwind erg koud aanvoelen. Met een windscherm zit je dus meer uit de wind en dat voelt een stuk aangenamer aan. Je zult het hierdoor minder koud hebben op de scooter.

+beschermt tegen de regen

In Nederland hebben we te maken met wisselvallig weer. Zo kan het plots gaan regenen, en daar ben je niet altijd op voorbereid. En daarnaast wil niet iedereen met regenkleding op de scooter zitten. Bij regen biedt een windscherm ook een uitkomst. Je wordt namelijk minder nat terwijl je aan het rijden bent. Een hoog windscherm doet nog beter zijn werk als een laag windscherm.

+geen insecten of zand in je gezicht

Een van de meest irritante dingen tijdens het rijden is een vlieg in je oog of tegen je gezicht aan. Vooral tijdens de zomermaanden kun je daar veel last van hebben. Hier biedt een windscherm dus ook een stukje veiligheid. Wanneer het buiten hard waait vliegt er vanalles door de lucht van stof tot zand. Ook dit kun je in je gezicht krijgen wanneer je geen windscherm op je scooter hebt zitten.

wind

De nadelen van een windscherm

-Een bekrast of donker windscherm kan het zicht (‘s-avonds) belemmeren

Een windscherm kan bekrast of beschadigd raken wanneer je scooter een keer omvalt en wanneer je veel zand tegen je scherm hebt gekregen in de loop der jaren. Hierdoor kan het zicht minder worden. Ook donker getinte (smoked) windschermen kunnen het zicht bemoeilijken wanneer je in het donker er doorheen wilt kijken. Een smoked windscherm is uiteraard heel mooi, maar wanneer je veel ‘s-avonds de weg op moet, dan is een transparant (helder) windscherm misschien een betere keuze.

Scooter parkeren? Houd rekening met de wind

Een scooter met een windscherm kan door de wind een bepaalde richting op geduwd worden waardoor hij kan omvallen. Zorg ervoor dat je scooter stevig om zijn standaard staat (liefst middenbok), en parkeer hem dusdanig dat hij niet snel kan omvallen wanneer de wind tegen het windscherm aanblaast. Het windscherm is tegelijkertijd een windvanger.

Parkeren in de zon

Heerlijk het zonnetje… alleen moet je tijdens het parkeren van je scooter rekening houden met hoe de zon staat. Het windscherm kan namelijk als vergrootglas werken en je dashboard laten wegsmelten. Dit gebeurt uiteraard alleen als de zon vanaf de voorkant door het windscherm heen schijnt. Zorg er dus voor dat je de scooter zo parkeert dat de zon aan de achterkant van de scooter schijnt. Laat je de scooter de hele dag op een open plek staan, en weet je niet hoe de zon draait, leg dan een handdoek op je dashboard om deze te

scooter

Windscherm kopen, soorten en maten

Je kunt een windscherm kopen in alle soorten en maten. Wanneer je bij ons een scooter bestelt, dan kun je in de optielijst verschillende types selecteren die wij gratis voor je monteren. Je betaalt dan alleen de kosten van de onderdelen.

Je kunt hoge en lage windschermen kopen, en in helder (transparant) of getint (smoked). Hoge windschermen houden veel regen, wind, en zand tegen, en zorgen voor veel extra comfort. Lage windschermen doen vanalles een beetje, maar zorgen voor een meer sportieve uitstraling. Transparante scooter schermen geven een perfect zicht, en getinte schermen kunnen in het donker het zicht enigszins belemmeren. Vergelijk dit met een zonnebril die je in de avond opzet.

Wist je dat je ook een scooter kunt kopen op afbetaling?

Bij ons kun je ook een scooter kopen op afbetaling en betalen per maand! Op onze site heet dat scooter leasen. Afbetalen kan al vanaf 20,- euro per maand. Betalen in 3 termijnen zonder rente of BKR check is ook mogelijk. Daar hebben wij de IN3 betaalmethode voor. Zo heb je 60 dagen de tijd om het hele bedrag bij elkaar te krijgen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.