Wat is een Quad

Een Quad, ook wel ATV genoemd, is een stoer motorvoertuig met 4 wielen. Hij lijkt het meeste op een kruising tussen een motor en een auto maar dan zonder carrosserie. De naam ATV staat voor All Terrain Vehicle wat betekent dat je er elk terrein mee kunt begaan. Een ATV is een terreinmonster en deinst nergens voor terug. De grote brede banden hebben een hoog profiel waardoor ze veel grip hebben ongeacht de ondergrond. Je pakt de voordelen van een auto en ervaart de vrijheidsbeleving van een motor. En Quad of ATV met een cilinderinhoud groter dan 50cc mag tevens ook de snelweg op! Er zijn vele modellen waaronder een 4X4 wat inhoud dat elk wiel afzonderlijk wordt aangedreven. Vast komen te zitten in de blubber is dus verleden tijd. 

Piaggio MP3 LT 300 EURO5

Aanbieding is nog 12 dagen geldig
8.199,95 7.999,95
Lease vanaf € 186,00 p/m
 

Piaggio MP3 300 Sport EURO5

Aanbieding is nog 12 dagen geldig
8.399,95 8.199,95
Lease vanaf € 190,65 p/m
 

Piaggio MP3 LT 400 EURO5

Aanbieding is nog 12 dagen geldig
12.499,95 12.299,95
Lease vanaf € 285,97 p/m
 

Piaggio MP3 LT 400 Sport EURO5

Aanbieding is nog 12 dagen geldig
13.099,95 12.899,95
Lease vanaf € 299,92 p/m
 

ATV (All Terrain Vehicle) besturen

Om een ATV of Quad te besturen is geen rijopleiding nodig. Het is opstappen en wegrijden. Je hebt immers je rijbewijs en dat is voldoende. Op het stuur zit de gashendel en de voor- en achterrem. Een voetbediening is niet aanwezig waardoor de besturing eenvoudig is. Onze Quads beschikken over een automatische versnellingsbak waardoor handmatig schakelen niet nodig is. Dit verhoogt het comfort. De ATV is helemaal compleet en op zich te vergelijken met een scooter die beschikt over 4 wielen. Zo is er bijvoorbeeld ook een snelheidsmeter aanwezig, gaat het starten elektrisch en beschikt hij over verlichting waaronder richtingaanwijzers. De ATV is tevens voorzien van uitstekend remmen waarbij remschijven worden gebruikt i.p.v. trommelremmen. Hierdoor is er meer remkracht aanwezig. Een ander voordeel ten opzichte van een auto is dat er geen APK keuring nodig is.
 

Welke rijbewijs is nodig

Een 50cc voertuig mag met een bromfietsrijbewijs worden bestuurd. Alles Quads/ATV’s boven de 50cc vallen in de categorie auto en daarvoor moet je in het bezit zijn van een autorijbewijs en minimaal 18 jaar oud zijn. Een Quad of ATV die harder kan rijden dan 50km p/u en beschikt over een grotere cilinderinhoud dan 50cc mag op de snelweg rijden.
 

Quad kopen met kenteken

De Quad kun je kopen met en zonder kenteken, althans bij ons. Wil je de openbare weg op met de Quad dan is een kenteken verplicht. Ga je dit voertuig inzetten op eigen terrein dan is een kenteken niet verplicht en kun je daarmee veel geld uitsparen. Een kenteken erop betekent dat je BPM en leges moet betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de cilinderinhoud (cc’s) van het motorblok. Een 300cc zit rond de 600 Euro, een 400cc rond de 800 Euro en een 500cc rond de 1000 Euro. Wanneer je deze 4-wieler op eigen terrein gaat gebruiken, en geen kenteken nodig hebt, dan kun je dus een hoop geld besparen!
 

Quadwinkel

In onze quadwinkel kun je terecht voor veel verschillende modellen van 50cc tot 500cc. Dit zijn echte alleskunner met vele handige eigenschappen waaronder bij sommige standaard een bagagerek. Ook zijn er modellen welke standaard een elektrische lier en trekhaak hebben evenals een 4X4 aandrijving. Deze kun je dus eenvoudig online bij ons bestellen.
 

Quad verzekeren

Een Quadverzekering heb je al vanaf 3,- Euro per maand. De premie hangt af van je leeftijd en schadeverleden, de regio waarin je woont, het type ATV dat je wil verzekeren en de verzekeringsmaatschappij. Ook bij ons kun je eenvoudig een Quadverzekering afnemen.
 

Inzetten als Landbouwvoertuig

Veel boeren kiezen ervoor om een ATV in te zetten als landbouwvoertuig. Je kunt hier namelijk moeiteloos over elk terrein heenrijden. Omdat er veel accessoires te koop zijn waaronder een trekhaak, zijn ze uitstekend geschikt als multifunctioneel vervoersmiddel. Een aanhangwagen kun je dus bevestigen. Ook een lier kan worden bevestigd aan de 4-wieler net zoals een onkruidspuiter of sneeuwschuiver. Een krachtig gemotoriseerd werkpaard die kosten en tijd bespaard. De verzekering is niet anders dan voor een ander landbouwvoertuig wanneer deze op eigen terrein wordt gebruikt.
 

Quad kopen

Wanneer je overtuigd bent dat zo’n gave Quad hét voertuig is dat jou blij gaat maken, dan ben je bij ons van harte welkom om er een aan te schaffen. Een Quad kopen bij Fast&Furious is een slimme zet omdat je beste prijs en service kunt verwachten. Onze klantenservice is iedere dag tot 21.00 uur bereikbaar en bij ons krijg je altijd eerlijk advies. Wij hebben diverse financieringmogelijkheden zodat iedereen een Quad of ATV kan kopen. Via de webshop kun je eenvoudig artikelen bestellen en ze thuis laten bezorgen.
 

Quad leasen

Een Quad is niet een heel goedkoop voertuig en daarom bieden wij ook de mogelijkheid om een Quad te leasen. Hierdoor kun je het voertuig direct aanschaffen en deze in maandelijkse termijnen aflossen. Je kunt een aflostraject kiezen tussen de 36 en 72 maanden waarbij het maandbedrag lager wordt wanneer de looptijd langer wordt.