Een terreinmonster op 4 wielen oftewel de Quad

Een terreinmonster op 4 wielen oftewel de Quad
Door Fast&Furious Scooters
30980 keer bekeken
Tags: Nieuwe brommer kopen

De Quad is een terreinmonster op 4 wielen en een soort van kruising tussen een auto en een motor. Wie van brede banden en een stoer uiterlijk houdt moet beslist verder lezen.
 

Kan iedereen een Quad kopen

In feite kan iedereen een Quad kopen maar om hem te mogen besturen is er wel een minimum leeftijd en een rijbewijs nodig. Een Quad, ook wel ATV genoemd (All Terrain Vehicle), met een motorinhoud van maximaal 50cc mag je op vanaf je 16de besturen. Deze Quad staat namelijk gelijk aan een bromscooter. Wanneer de Quad over een grotere cilinderinhoud beschikt dan moet je daar minimaal 18 jaar oud voor zijn.
quads

Heb je een rijbewijs nodig voor een Quad

Voor een Quad tot 50cc is een bromfietsrijbewijs voldoende. Quads met een grotere cilinderinhoud vallen in de categorie auto en daarvoor is een rijbewijs B voor nodig.
 

Hoe hard rijdt een Quad

De 50cc (brom) Quad rijdt maximaal 45km p/u. De (motor) Quads rijden een stuk sneller. De maximumsnelheid en kracht is weer afhankelijk van het aantal cc’s. Je kunt al een (motor) Quad kopen met 150cc maar ook een met 300cc of 500cc. Gemiddeld ligt de snelheid zo rond de 100km p/u.
 

Verkeersregels voor een Quad

Alle Quads mogen op de openbare weg zolang ze zijn voorzien van een kenteken. Je neemt de plek in van een auto en alle verkeersregels zijn dan ook gelijk aan die van een auto. De meeste Quads zijn niet voorzien van gordels wat betekent dat je een helm moet dragen.
 

Passagier & Bagage

Een Quad is een praktisch vervoersmiddel waar je tevens een hoop bagage op kwijt kunt. De meeste worden standaard met een of meerdere bagagerekken geleverd. Een echt pakezel dus. Ook zijn er modellen waarbij een trekhaak en lier standaard is voor het zwaardere werk. Elke Quad is geschikt voor 2 volwassen personen.
 

Welke Quad past bij mijkawasaki-quad

Op de eerste plaats is de vraag of je een bromfietsrijbewijs hebt of een autorijbewijs. Daarnaast is de vraag of je veel op de snelweg komt of juist niet. Meer cc’s betekent meer kracht en meer snelheid. Wanneer je de snelweg betreed zijn deze extra pk’s wenselijk. Ook wanneer je op het boer bent en op eigen land jezelf wil verplaatsen dan komen deze extra pk’s zeker van pas.
 

Voor elk budget

Een Quad kopen kan bijna iedereen. Dit komt omdat je ook een Quad leasen kunt. Eigenlijk koop je dan de Quad op afbetaling en betaal je elke maand een vast laag bedrag. Dit 4 wiel monster is dan meteen van jou!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.