Chinese scooter VS Europese scooter

Chinese scooter VS Europese scooter
Door Fast&Furious Scooters
610241 keer bekeken
Tags: Nieuws

Waarschijnlijk is het je al eens opgevallen dat je tegenwoordig voor weinig geld een nieuwe scooter kunt kopen. Voor minder dan 1000,- euro vind je een ruime keuze aan scooters. Hoe kan het nou dat de prijsverschillen zo groot zijn? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

De Chinese scooter

chinese-scooter-kopenEen Chinese scooter herken je als eerste aan het prijskaartje. Deze scooter is vaak een stuk goedkoper dan een Europese scooter. Een Chinees exemplaar koop je al tussen de 1000 en 1400 euro. Aan de buitenkant ziet hij er prima uit en de meeste modellen hebben erg veel weg van de Europese modellen. Dit komt omdat de meeste populaire EU scootermodellen in China worden gekloond. Hierdoor heb je dus voor een lage prijs een mooie scooter.

Hoe zit het met de kwaliteit van een Chinese scooter?

Er zit verschil in kwaliteit tussen een Chinese scooter op benzine en een Chinese escooter. De escooters zijn stukken beter dan de benzinemodellen. Het motorblok is waarschijnlijk het kostbaarste onderdeel bij een scooter, en de Chinese versie is gewoon wat minder goed dan een Europese versie.

Nu zijn de Chinezen op het gebied van elektrisch en elektronica zeer vooruitstrevend. 80% van al onze elektronica komt uit China. Zelfs Apple, HP, Panasonic, en een gedeelte van Samsung komt uit China, en daar hebben we allemaal goede ervaring mee.

In China rijden ze al heel wat jaren rond op elektrische modellen, en sinds de vraag in Europa is toegenomen, zijn de modellen ook deze kant opgekomen, en hebben ze een Europees uiterlijk gekregen die te meten is met Europese modellen.

Is een Chinese scooter goed

Een veelgestelde vraag is: “is een Chinese scooter goed?”. Zeker wanneer je een elektrische scooter gaat kopen, dan zijn Chinese scooters zeker goed. Inmiddels hebben wij er een heleboel van verkocht, en er bijzonder weinig teruggezien.

Ga je een Chinese scooter kopen met een benzine motorblok, en hem met name voor je plezier berijden en verder veel in de schuur laat staan dan is een Chinese scooter goed. Stel je hogere eisen en ben je afhankelijk van de scooter omdat je er iedere dag op naar school of je werk moet dan kan het een minder goede keuze zijn, of je moet alsnog voor een escooter gaan.

Chinese scooter merken (benzine) zijn bijvoorbeeld Vespalini, Grande Retro, Killerbee, Turbho, Riva, AGM, BTC, Baotian, IVA en Senzo. Veel van deze merken hebben modellen welke een kloon zijn van de populaire Europese scooters waaronder de Vespa Sprint en de Vespa Primavera.

Chinese escooter merken zijn als voorbeeld AGM, BTC, IVA, Lifan, GST, Gomax, en Torrot.

De Europese scooter

europese-scooter-kopen

Zoek je een scooter voor dagelijks gebruik? Heb je deze nodig om elke dag op en neer naar school of werk te kunnen gaan? Dan adviseren we je een Europese scooter op benzine te kopen, of een gaan voor een Chinese escooter. Ze zijn sterker, betrouwbaarder en gaan langer mee. De onderdelen van Europese scooters zijn overal te verkrijgen wanneer er onverhoopt toch iets stuk mocht gaan. De Europese modellen zijn vaak wel iets beter afgewerkt en de onderdelen zijn van een beduidend hogere kwaliteit, al doen de Chinese escooters hier niet veel voor onder tegenwoordig.

Bekende merken uit Europa zijn Peugeot, Arpilia, Piaggio, Nipponia en Gilera. De Vespa welke een veel gekloonde scooter is, komt van de fabrikant Piaggio. De merken Honda en  Kymco komen weliswaar niet uit Europa of China maar vallen ook in het hogere segment.

Ga je voor Chinees of voor Europees

Vaak kiezen mensen voor een Chinese scooter vanwege de prijs. Ga je de scooter slechts af en toe gebruiken dan is een benzine Chinese scooter goed. Zijn de verwachtingen wat hoger, dan raden we je een Europese benzine scooter aan, of een elektrische Chinees. Voor een klein budget kun je dus prima slagen! Wil je toch wat meer keuze dan kun je altijd overwegen om er een te leasen.

Een scooter leasen is een scooter betalen in termijnen. Zodoende kun je voor een laag maandbedrag een nieuwe scooter kopen. Een 2de hands scooter zou natuurlijk een optie kunnen zijn. Ook deze kun je bij ons op afbetaling kopen!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.