opc_loader

Chinese scooter VS Europese scooter

Chinese scooter VS Europese scooter
Door Jack Walker
40013 keer bekeken
Tags: Chinese of Europese scooter

Waarschijnlijk is het je al eens opgevallen dat je tegenwoordig voor weinig geld een nieuwe scooter kunt kopen. Voor minder dan 800,- euro vind je een ruime keuze aan scooters. Hoe kan het nou dat de prijsverschillen zo groot zijn? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

 

De Chinese scooterchinese-scooter-kopen

Een Chinese scooter herken je als eerste aan het prijskaartje. Deze scooter is vaak een stuk goedkoper dan een Europese scooter. Een Chinees exemplaar koop je al tussen de 600 en 1200 euro. Aan de buitenkant ziet hij er prima uit en de meeste modellen hebben erg veel weg van de Europese modellen. Dit komt omdat de meeste populaire EU scootermodellen in China worden gekloond. Hierdoor heb je dus voor een lage prijs een mooie scooter.

 

De materialen die worden gebruikt bij de Chinese kloon zijn echter van een heel andere kwaliteit dan die gebruikt worden voor de originele EU modellen. De gebruikte materialen zijn namelijk vaak lichter, dunner en minder robuust. Wat je ziet, is dat de chromen delen vaak sneller gaan roesten en dat kappen sneller beschadigd raken. Ook de levensduur van de Chinese scooter is minder lang en de onderdelen zijn lastiger te verkrijgen.

 

Is een Chinese scooter goed

Een veelgestelde vraag is: “is een Chinese scooter goed?”. Ga je een Chinese scooter kopen en hem met name voor je plezier berijden en verder veel in de schuur laat staan dan is een Chinese scooter goed. Stel je hogere eisen en ben je afhankelijk van de scooter omdat je er iedere dag op naar school of je werk moet dan kan het een minder goede keuze zijn.

 

Chinese scooter merken zijn bijvoorbeeld Vespalini, Grande Retro, Killerbee, Turbho, Riva, AGM, BTC, Baotian, IVA en Senzo. Veel van deze merken hebben modellen welke een kloon zijn van de populaire Europese scooters waaronder de Vespa Sprint en de Vespa Primavera.

 

De Europese scootereuropese-scooter-kopen

Zoek je een scooter voor dagelijks gebruik? Heb je deze nodig om elke dag op en neer naar school of werk te kunnen gaan? Dan adviseren we je een Europese scooter te kopen. Ze zijn sterker, betrouwbaarder en gaan langer mee. De onderdelen van deze scooters zijn overal te verkrijgen wanneer er onverhoopt toch iets stuk mocht gaan. De Europese modellen zijn vaak veel beter afgewerkt en de onderdelen zijn van een beduidend hogere kwaliteit. Dit zie je dit niet alleen aan de buitenkant, maar merk je het ook tijdens het rijden. De EU scooters sturen lekkerder, zitten beter en voelen een stuk degelijker aan. Ben je op een gegeven moment uitgekeken op je scooter dan brengt hij velen malen meer op dan een Chinees exemplaar.

 

Bekende merken uit Europa zijn Peugeot, Arpilia, Piaggio en Gilera. De Vespa welke een veel gekloonde scooter is, komt van de fabrikant Piaggio. De merken Honda en  Kymco komen weliswaar niet uit Europa of China maar vallen ook in het hogere segment.

 

Ga je voor Chinees of voor Europees

Vaak kiezen mensen voor een Chinese scooter vanwege de prijs. Ga je de scooter slechts af en toe gebruiken dan is een Chinese scooter goed. Verg je meer van de scooter en ben je ervan afhankelijk dan raden we je een Europese scooter aan. Heb je een klein budget te besteden en wil je toch een scooter kopen dan kun je ook denken aan betalen in termijnen. Zodoende kun je voor een laag maandbedrag een nieuwe scooter kopen. Een 2de hands scooter zou natuurlijk een optie kunnen zijn. Ook deze kun je bij ons op afbetaling kopen!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

qshops logo - rdw logoFast & Furious Scooters | online scooter kopen & scooter leasen  zowel nieuwe (o.a. vespa & retro) scooters als 2de hands scooters en scooter accessoires
KVK: 27154525 - BTW: NL8025.56.437.B01 Prijzen onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Copyright © 2005-2020 El Caballo bv. All rights reserved.

to top of page