Een deelscooter, wat zijn daar de voordelen en nadelen van?

Een deelscooter, wat zijn daar de voordelen en nadelen van?
Door Fast&Furious Scooters
6499 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Vooral in de grotere steden zoals Amsterdam, Den Haag, en Rotterdam kom je deelscooters tegen. Een deelscooter is een scooter die je kunt gebruiken zonder dat je daar de eigenaar van bent. Via de app kun je hem lokaliseren en huren. Alles regel je online. Go Sharing, Felyx, en Check zijn enkele namen die je tegenkomt bij deelscooters.

deelscooter

Hoe gaat het gebruik van een deelscooter in zijn werk?

Via de bovengenoemde partijen kun je de app downloaden en installeren op je telefoon. Op die manier kun je een deelscooter vinden bij jou in de buurt. Je maakt een account aan en kan via de app de scooter activeren en zodoende ook huren.

Je betaalt voor hetgeen wat je gebruikt en dan wordt er bij de meeste partijen naar tijd gekeken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Felyx een deelscooter huren voor 30 cent per minuut. De eerste 15 minuten ontvang je gratis als nieuwe gebruiker. Zo heeft iedere ‘maatschappij’ zijn eigen regels en voorwaarden.

Go Sharing heeft naast scooters ook ebikes en auto’s. Ieder vervoermiddel heeft zijn eigen prijs. Daar kun je dus nog veel meer huren dan alleen scooters.

deelscooter

De voordelen van een deelscooter

Het grote voordeel van een deelscooter en dat je zelf geen scooter hoeft te kopen. Je hebt niet te maken met onderhoud of reparaties, en ook de kans dat hij gestolen kan worden in niet jouw probleem.

Uiteraard moet je wel 16 jaar of ouder zijn want anders mag je er niet op rijden.

Heb je incidenteel een scooter nodig, dan is een deelscooter ideaal. Je kunt daarmee flink wat kosten besparen.

In plaats van een taxi te pakken kun je een deelscooter gebruiken die bij jou in de buurt staat geparkeerd. In sommige gevallen ben je dan ook goedkoper uit dan met de taxi, en hebt meer vrijheid. Zo kun je ook een paar winkels af als je dat zou willen.

Met brandstofkosten heb je niets te maken want deelscooters zijn elektrische scooters. De organisatie zorgt ervoor dat ze zijn opgeladen en dat jij ermee vooruit kunt. De brandstofkosten zitten dus in de prijs verwerkt.

Ben je klaar met de scooter, dan kun je hem op iedere gewenste plek weer parkeren, wat jou uitkomt. Zo kan de volgende persoon hem daar weer oppikken want via de app kun je hem precies lokaliseren.

winkelen

De nadelen van een deelscooter

Een deelscooter heeft ook een paar nadelen. Zo kun je er niet altijd van op aan. Er moet er maar net een beschikbaar zijn, en in de buurt zijn. In grote steden is de kans groter dat er een binnen een paar kilometer in jouw omgeving in de buurt is, maar je moet altijd maar gelukt hebben. Als je pech hebt moet je naar de deelscooter fietsen of 10 à 20 minuten lopen voordat je er bent.

Met de scooter kun je niet naar een andere stad toe rijden want ze moeten in een bepaald gebied blijven. Dit gebied wordt ook wel servicegebied genoemd.

Mocht je schade maken, dan betaal je deze ook in de meeste gevallen. Het eigen risico ligt bij de meeste partijen op 500 euro. Je kunt dit afkopen maar dan kost de scooter je per minuut meer.

Heb je vaker een scooter nodig dan is een deelscooter niet een heel goedkope oplossing. Voor een uurtje betaal je namelijk 18 euro gemiddeld en wanneer je een goedkope escooter gaat leasen dan ben je dat bedrag per maand kwijt, en dan kun je een heel stuk vaker de scooter pakken. Een elektrische scooter opladen is bovendien ook niet duur. Voor ongeveer 50 cent kun je 100 kilometer rijden!

Zelf een elektrische scooter kopen

Zoals we zojuist hebben toegelicht kan het heel interessant zijn om zelf een elektrische scooter te kopen. Wie niet zijn spaarpot daarvoor leeg wilt gooien kan ook kiezen om een elektrische scooter te leasen. Zodoende betaal je per maand voor je scooter en kun je hem zo vaak gebruiken als je zelf wilt.

In onze online scooterwinkel vind je meer dan 15 modellen die je kunt leasen voor minder dan 30 euro per maand. Qua onderhoud zijn de kosten bijzonder laag bij elektrische scooters want de motor is bijvoorbeeld onderhoudsvrij. Qua brandstofkosten (elektriciteit) is een escooter bovendien heel goedkoop. 100 kilometer rijden kost je slechts 50 cent!

Wil je geen escooter leasen, maar kun je ook op dit moment niet het hele bedrag in 1x betalen, dan hebben we nog een optie voor je! Bij ons kun je ook een escooter in 3 termijnen betalen zonder rente. Het bedrag wordt dan opgesplitst in 3 delen waardoor hij voor veel mensen dan wel betaalbaar wordt. Het mooie ervan is dat je nu kunt rijden en hem grotendeels later pas betaalt.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.