NIEUW! Elektrische scooters van Ecooter

NIEUW! Elektrische scooters van Ecooter
Door Fast&Furious Scooters
36085 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Ecooter is een nieuw merk op de markt en die heeft onlangs 2 prachtige modellen gelanceerd. Deze elektrische scooters zijn een van de mooiste die we tot nu toe voorbij hebben zien komen. Bovendien beschikken ze over bijzonder veel gadgets, én zijn ze verrassend goedkoop voor een elektrische scooter van dit kaliber.

ecooter-e1

ecooter-e1-model

ecooter-e2-model

 

Futurisch uiterlijk

Deze elektrische scooter lijken regelrecht uit een science fiction film te komen! Ze zien er niet alleen op afstand futuristisch uit, maar ook van dichtbij! Ze beschikken over ronde vormen wat de aerodynamica ten goede komt. Van luchtweerstand heeft deze e-scooter minimaal last.

Een opmerkelijk detail is het stuur. Wanneer de e-scooter uitstaat is het stuur helemaal zwart. Wanneer je hem aanzet, en dat kan zowel met de meegeleverde afstandsbediening of sleutel, dan verschijnt er plots een volledig digitaal dashboard. In het dashboard is een grote snelheidsmeter zichtbaar, een indicator van het accuniveau, een kilometerteller, een tripmeter, en verlichting indicatoren. Héél indrukwekkend!

ecooter-e1-e2-stuur

Veel gadgets aan boord

Zoals je net hebt kunnen lezen, kun je de elektrische scooters Ecooter aanzetten met zowel de contactsleutel als met de afstandsbediening. Aanzetten betekent dat je er dan ook mee kunt rijden, dus zonder sleutel in het contact. Een keyless systeem dus! De afstandsbediening heeft nog een leuke functie, namelijk het zadel openen op afstand. Deze afstandsbediening heeft een flink bereik. In ons magazijn hebben wij dit getest en wij kwamen (indoor) tot 40 meter!

-cruisecontrol

Wat je wellicht niet zou verwachten op een (elektrische) scooter is cruise control. Door de cruisecontrol in te drukken blijft de scooter de ingestelde snelheid rijden totdat je de functie weer uitzet, of een van de remmen inknijpt. Zodoende hoef je dus niet de gashendel open te houden om lekker te kunnen cruisen. 

-achteruit rijden

Achteruit rijden kan ook met de Ecooter E1 en Ecooter E2. Aan de rechterkant van het stuur zit een reverseknop en wanneer je deze indrukt kun je langzaam achteruit rijden. Ideaal wanneer je een straatje wilt keren. Tijdens het achteruitrijden gaan de alarmlichten knipperen.

-veel knopjes

Er zijn op het stuur veel knopjes aanwezig om van alles in te stellen en te laten weergeven in het display. Een knopje is dubbel en dat is de claxon knop. Deze zit zowel links als rechts op het stuur.

-led verlichting rondomkoplamp-unit-agm-eco-e1s

Zoals je niet anders zou verwachten van futuristische e-scooters zijn ook de Ecooter E1 en Ecooter E2 compleet uitgevoerd met LED verlichting. Niet alleen het achterlicht en de richtingaanwijzers zijn voorzien, maar ook de complete koplamp. Er is een LED dimlicht, LED grootlicht, en LED dagrijverlichting. Zodoende heb je altijd goed zicht, en ben je altijd goed zichtbaar in het verkeer.

-usb aansluiting

Natuurlijk mag er op een supermoderne scooter zoals de Ecooter E1/E2 ook geen USB aansluiting ontbreken, en deze tref je dan ook links onder het stuur. Hier is tevens een vakje aanwezig waar je bijvoorbeeld je smartfoon in kunt plaatsen. Zo kun je hem tegelijkertijd via de USB aansluiting opladen!

usb-aansluiting-agm-eco-elektrische-scooter-e1s

Veel remkracht aan boord

Wat je zeker niet bij scooters in deze prijsklasse tegenkomt is een dubbele remschijf. Zowel het voorwiel als achterwiel is namelijk voorzien van geventileerde schijfrem. De schijfrem beschikt over veel meer remkracht dan een trommelrem, en dat maakt deze scooter nog veiliger.

Voorwiel ophanging

De Ecooter E1 is voorzien van een monoarm voorwiel ophanging. De monoarm voorvering is ultramodern, en heeft toch iets weg van de gepatenteerde Vespa voorvork, al ziet hij er wel iets anders uit. Hoe dan ook werkt de voorvering uitstekend en worden oneffenheden in het wegdek goed opgevangen. De E2 heeft een dubbele hydraulische schokdemper welke eveneens zeer goede prestaties neerzet.

Plezier voor twee

Je zou het misschien niet denken, maar beide Ecooters zijn geschikt voor 2 personen. Je kunt gemakkelijk iemand achterop meenemen die overigens ook lekker kan zitten. Er is namelijk voldoende ruimte, en er zijn voetsteps aanwezig die uitklappen wanneer je ze indrukt.

Qua beenruimte heb je als volwassen bestuurder ook meer dan voldoende. Over alles is eigenlijk erg goed nagedacht. Een klein minpuntje aan de E1 is de bergruimte. De bergruimte onder het zadel is wat beperkt en een helm past daar helaas niet in. Bij de E2 is daar beter over nagedacht. Daar past namelijk gemakkelijk een helm in. Voor de E1 is echter wel een bijpassend topkoffer beschikbaar welke er net zo futuristisch uitziet als de rest van de scooter. Als je die erbij neemt dan kun je daar een eventuele helm in opbergen.

ecooter-e1-e2-motor.

Een zeer krachtige elektromotor

Een van de meest belangrijke punten bij een elektrische scooter is natuurlijk de elektromotor. Bij de Ecooter E1 en E2 is er gekozen voor een 3KW (3000 Watt) borstelloze motor. Borstelloos wil zeggen dat er geen koolborstels zijn gebruikt die op den duur kunnen slijten. De motor is geheel onderhoudsvrij en dat staat garant voor vele draaiuren. 3KW is heel veel, en boven gemiddeld. Je hebt dus bijzonder veel power aan boord. 3KW staat gelijk aan 4,1 pk en dat is ruim 30% meer dan een normale scooter met benzinemotor. Daarnaast heb je enorm veel trekkracht en kom je zelfs met iemand achter moeiteloos in beweging. De acceleratie is erg vlot en in 4,5 seconde ben je al op topsnelheid, geheel geruisloos. Het enige wat je hoort zijn de banden.

Lithium accu’svoorkant-ecooter-e1s-agm-eco

De accu’s op deze e-scooters zijn ook van de nieuwste generatie. Er is namelijk een Lithium accu aanwezig met een lange levensduur. Bij de E1 zijn de accucellen van LG. Bij de E2 zijn ze van Samsung wanneer je voor de 40Ah pack kiest. Het opladen van de accu duurt ongeveer 1,5 uur per 10Ah. Een 30Ah accu laad je dus in 4,5 uur op en een 40Ah accu in 6 uur. Voor de E2 zijn er beduidend meer accupacks beschikbaar. Je kunt daar zelfs kiezen voor een 40Ah+20Ah combinatie zodat je 155 kilometer kunt rijden wanneer ze volledig zijn opgeladen. Dit is wel berekend onder ideale omstandigheden en bij 20km per uur.

Opladen van de accu

De accu, welke je onder de buddyseat treft, kun je zowel in de scooter, als buiten de scooter opladen. In de scooter is een oplaad connector aanwezig waarop je de meegeleverde oplader (230v) kunt aansluiten. Wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt, dan kun je de accu ook uit de scooter halen, en mee naar binnen nemen, net als de oplader. De accu beschikt over een handvat waaraan je hem gemakkelijk kunt optillen. Daarnaast is er op de accu zelf ook accumeter aanwezig waarop je kunt aflezen hoe het met de capaciteit zit.

Ecooter kopen

Je kunt zowel de Ecooter E1 als Ecooter E2 kopen als snorscooter die 25km per uur kan, en als bromscooter die 45km per uur kan. Ook bij een elektrische bromscooter moet je een helm dragen. Verder is hij verkrijgbaar in het wit en in het zwart. Beide kleuren staan hem erg goed.

Op afbetaling kopen

Je kunt er ook voor kiezen om deze scooter in termijnen te betalen. In onze webshop kun je de scooterlease snel en eenvoudig regelen. Met leasen betaal je dus het aankoopbedrag in 12, 24, 36, 48, 60, of 72 maanden af, en kun je voor relatief weinig geld per maand een bijzonder leuke scooter rijden. Wij zijn nog geen elektrische scooter tegengekomen die lekkerder rijdt dan deze, en zeker niet in deze prijsklasse!

Bekijk alle video's van ecooter features, de scooter is te koppelen met je telefoon en bied meerdere mogelijkheden.

AGM Ecooter E1 Bekijk hier de korte handleiding online, klik hier en hier voor de de uitgebreide handleiding

​​
Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.