Zijn elektrische motoren de toekomst?

Zijn elektrische motoren de toekomst?
Door Fast&Furious Scooters
6536 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Van alle scooters die in 2020 werden verkocht, was een vijfde elektrisch aangedreven. Daarmee zit de verkoop van elektrische scooters behoorlijk in de lift. Verwacht wordt dat over enkele jaren vrijwel uitsluitend elektrische modellen zullen worden verkocht. In dat opzicht kunnen we de titel van dit artikel dus absoluut bevestigend beantwoorden. Dezelfde trend is ook waarneembaar bij auto’s en wordt voornamelijk gestuwd door de roep om alternatieven voor de fossiele brandstoffen. Hoewel de elektrische voertuigen eigenlijk pas sinds een paar jaar echt goed in ontwikkeling zijn, is de techniek op zich natuurlijk beslist niet nieuw. Mensen die wel eens een drone kopen zullen dat als geen ander beseffen. Een drone is feitelijk ook een vervoermiddel, zij het dat het onbemand is. Ze worden elektrisch aangedreven en werken met een accu, dus in principe gaat het hier om dezelfde techniek.

motoren

Drone versus scooter

Op het eerste gezicht denk je misschien dat een drone en een scooter niet zo veel met elkaar gemeen hebben. Als je er nog eens wat langer over nadenkt, zie je steeds meer overeenkomsten. Op internet circuleert een filmpje van een paar kinderen die een experiment uitvoeren. Een jongetje neemt plaats op een elektrische step en moet het opnemen tegen een drone. De conclusie is dat de drone veel sneller het gekozen traject kan afleggen dan het jongetje op de elektrische step. De stap van een step naar een scooter is niet zo heel groot, al heb je natuurlijk wel veel meer power met een scooter. Maar drones zijn er ook in veel soorten en maten, je hebt ze zelfs van hetzelfde formaat als een helikopter.

Drone

Het nuttige en het aangename combineren

Voor veel mensen is een drone een mooi stukje tijdverdrijf. Dat is echter niet primair waarvoor de drone is uitgevonden. Je kunt drones op allerlei manieren nuttig inzetten, bijvoorbeeld om op plaatsen te kijken waar je als mens niet kunt komen. Zo kunnen drones nuttig zijn om in te zetten in rampgebieden om overlevenden te vinden. Er wordt ook geëxperimenteerd met drones die pakketjes kunnen bezorgen en soms worden drones ook voor spionage ingezet. De hobbyist zal echter de drone vooral gebruiken om mooie foto’s en films van de omgeving te maken. Om dat allemaal in goede banen te leiden, zijn door de overheid regels opgesteld met betrekking tot de vlieghoogte en zijn gebieden ingesteld waar een vliegverbod voor drones geldt.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.