Flinke subsidie op escooters voor zakelijk gebruik

Flinke subsidie op escooters voor zakelijk gebruik
Door Fast&Furious Scooters
65541 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Hierbij informeren we u dat de MIA / VAMIL subsidieregeling voor ondernemers voor elektrische brom- en snorfietsen met ingang van 2022 is komen te vervallen.

Wij ontvingen de volgende bevestiging van verantwoordelijke instantie RVO / Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:

“Bedrijfsmiddelcode B3118 Een elektrische brom- of snorfiets staat niet meer op de Milieulijst van 2022 en komt dus niet langer in aanmerking voor MIA / VAMIL subsidie”

Wil je een escooter kopen of een elektrische bezorgscooter, dan is de kans zeer groot dat je in aanmerking komt voor een flinke subsidie! De subsidie is namelijk goed voor 13,5% investeringsaftrek en dat is voor veel ondernemers natuurlijk heel interessant. Zo kun je nog goedkoper een nieuwe escooter kopen! Een nieuwe e-scooter van bijvoorbeeld 2600,- euro zou je dan maar 2249,- euro kosten.

Subsidie elektrische scooters

Op een escooter of elektrische bezorgscooter kun je veel subsidie krijgen, wat veel ondernemers niet weten. De regeling waar je gebruik van kunt maken heet MIA en VAMIL. De procedure is niet ingewikkeld en laagdrempelig. In feite hoef je slechts één dubbelzijdig formulier in te vullen, en deze samen met de aankoopnota op te sturen. Via deze link kun je de aanvraagprocedure in gang zetten. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen, en die lees je hieronder.

Voorwaarden voor MIA / VAMIL subsidie

Om in aanmerking te komen voor de MIA en Vamil subsidieregeling moet je aan de algemene voorwaarden voldoen. Dat betekent dat de onderneming in Nederland moet zitten en dat er inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting in Nederland wordt betaald.

Verder moet de factuur binnen 3 maanden worden ingestuurd. En tot slot moet het minimum aankoopbedrag 2500,- euro zijn (ex.btw). Vrij eenvoudig dus!

Hoe zit de MIA / VAMIL regeling in elkaar?

MIA staat voor Milieu Investerings Aftrek, en VAMIL staat voor Willekeurig afschrijving milieu-investering. De regeling is speciaal voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers.

Via de VAMIL regeling komt het bedrijfsmiddel voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor de investeringsaftrek voor de milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen. De elektrische snorscooter en elektrische bromscooter, waar dus ook een elektrische bezorgscooter onder zou vallen, is gekoppeld aan code B3118. Op de website van de RVO kun je via deze link de milieulijst inzien, en via deze link kun je de brochure bekijken die de subsidieregeling tot in detail beschrijft.

Niet alleen voor bezorgscooters

De regeling is niet alleen toepasbaar op elektrische bezorgscooters die gebruik maken van de openbare weg, maar ook van toepassing op bedrijventerreinen in de openbare lucht. Voor indoor use of warehouse omgeving is de regeling niet van toepassing.

Op welke escooters kun je subsidie krijgen?

Bij ons kun je verschillende escooters en elektrische bezorgscooters kopen waarop je subsidie kunt krijgen. Zo komt bijvoorbeeld de AGM eCargo in aanmerking voor de regeling, maar ook de FD F7. Natuurlijk hoeft het niet perse een bezorgscooter te zijn, want als je het voertuig zakelijk gebruikt dan kan mag het ook bijvoorbeeld een Vespa Elettrica, zolang de aanschafprijs maar boven de 2500,- euro ex.btw zit en het een zakelijke investering is.

Upgrades worden nog interessanter

Veel escooters kun je uitbreiden met allerlei leuke accessoires waaronder een windscherm, bezorgbox, of extra 12 volt aansluiting. Maar bij veel modellen kun je ook kiezen voor een accu-upgrade om het rijbereik te vergroten. Door een accu-upgrade is de bezorgscooter of escooter wat duurder, maar ook in dat geval betaal je maar de helft meer. Door deze korting worden upgrades en uitbreidingen extra interessant!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.