Elektrische Fatbike kopen?

E-Fatbikes zijn hot en een van de meest gewilde vervoermiddelen op dit moment! Een elektrische Fatbike heeft enorm dikke banden, een robuust en stoer uiterlijk, en kan ieder terrein moeiteloos aan. Door de krachtige motor en accu kun je bovendien lange afstanden rijden waarbij je zelf nog nauwelijks iets hoeft te doen. Ze zijn uitgerust met schijfremmen, vering, en een heleboel andere luxe opties van led verlichting tot aan usb. Kopen kan bij ons ook op afbetaling (leasen)! Bekijk de beste elektrische Fatbike fietsen hieronder.

Agm GT250 Fatbike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.399,95 1.999,95
Lease vanaf € 46,50 p/m
Betaal 3x € 683,32 via logo iDEAL IN3

Tomos Flexer Fatbike

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.299,95 2.099,95
Lease vanaf € 48,82 p/m
Betaal 3x € 717,48 via logo iDEAL IN3

Killerbee Fatbike

Aanbieding is nog 16 uur geldig
2.349,95 1.899,95
Lease vanaf € 44,17 p/m
Betaal 3x € 649,15 via logo iDEAL IN3

Ouxi V9 | Fat Bike

 
1.999,95
Lease vanaf € 46,50 p/m
Betaal 3x € 683,32 via logo iDEAL IN3

Ouxi V10 | Fat-Bike

 
2.399,95
Lease vanaf € 55,80 p/m
Betaal 3x € 819,98 via logo iDEAL IN3

Alligator E-bike

 
2.899,95
Lease vanaf € 67,42 p/m
Betaal 3x € 990,82 via logo iDEAL IN3

Urban Fatbike

 
3.099,95
Lease vanaf € 72,07 p/m
Betaal 3x € 1.059,15 via logo iDEAL IN3

E-Carus | Trail Bike

 
2.399,95
Lease vanaf € 55,80 p/m
Betaal 3x € 819,98 via logo iDEAL IN3

Wat is een Fatbike?

Een fat e bike is normaal gesproken een fiets met robuust frame en wielen met hele dikke banden. Eigenlijk zijn ze bedoeld en worden ze gebruikt om door sneeuw of zand te rijden. Dit zijn situaties waar je extra veel extra grip wilt hebben. Een fiets met dikke brede banden levert meer grip omdat er meer contactoppervlak is tussen de fiets met dikke banden en wegdek/ondergrond.

Echter kost fietsen met een fiets met dikke banden, zoals de tradionele Fatbike, je veel energie en daarom is het best wel handig om een elektrische Fatbike te kopen. Zodoende hoef je niet hard te trappen of veel inspanning te leveren want de elektromotor maakt het je wel heel gemakkelijk. De elektromotor zorgt namelijk voor de trapondersteuning en die kun je perfect doseren via de knopjes op het stuur. Daarmee bepaal je zelf de balans tussen jouw eigen kracht, en de kracht van de elektrische motor.

Bij ons kun je de elektrische Fatbike kopen in varianten met trappers en zonder trappers. Met trappers is de normale fiets uitvoering. Daarvoor heb je normaliter geen rijbewijs nodig. Zonder trappers is de scooter uitvoering welke we dan de Fatbike scooter noemen. Aan het model zonder trappers zitten andere regels verbonden maar daar vertellen we je zo meer over.

Kenmerken van een Fatbike elektrische fiets met dikke banden

Om te beginnen hebben Fatbikes extreem dikke brede banden en dat is het meest opvallende kenmerk aan de fiets. De term Fatbike duidt vooral dus op de banden. Maar niet alleen de banden zijn tegenwoordig een kenmerk van dit vervoermiddel, maar ook de rest van zijn vormgeving.

In veel gevallen beschikt hij ook over dikke velgen en een dik frame dat er robuust en verzwaard uitziet. Het frame kan veel gewicht aan en dat maakt het extra duurzaam

elektrische-fatbikes zijn-Dikke-banden-dikke-pret

Maar met e bikes dikke wielen heb je natuurlijk ook dikke remmen nodig die meer performance kunnen leveren aangezien de elektrische fiets met dikke banden en voorvering voor het ruigere terrein is gemaakt. Daarom zijn er bij alle elektrische Fatbike modellen schijfremmen aanwezig welke ook wel remschijven wordt genoemd.

Remschijven bieden onder alle weersomstandigheden uitstekende remeigenschappen, en zijn minder slijtagegevoelig dan trommelremmen of remblokjes. Goede remmen zijn bovendien ook nodig omdat je moeiteloos 25km per uur rijdt met een elektrische Fatbike. Bij ons kun je zelfs een elektrische Fatbike kopen en hem laten opvoeren waardoor hij sneller gaat dan 25km p/u. In dat geval spelen de kwaliteit van de remmen nog een grotere rol.

Wat Fatbikes nog meer kenmerkt is goede vering, een lekker zittend zadel wat over het algemeen groter van formaat is dan bij een normale fiets. En natuurlijk ook de ketting, en nog andere onderdelen aan dit dikke vervoermiddel zonder rijbewijs, zijn extra robuust en verzwaard voor een nog stoerder totaalplaatje.

Het grootte verschil tussen de Fatbike fiets en de elektrische Fatbike is dat de fiets trappers heeft en de scooter niet. Voor zoals gebruikelijk de fiets is er geen rijbewijs nodig en voor de scooter wel. Bij de scooter kun je lekker plaatsnemen op het luxe zadel en aan de gashendel draaien om vooruit te komen. Het zijn vaak amerikaans merk, model mountainbike maar dan met hoge snelheden en een aluminium frame met lage instap geschikt voor vele terreinen.

Hoe snel kunnen elektrische Fatbikes?

Net zoals normale e bikes en elektrische fietsen, kunnen elektrische Fatbikes ook 25 km per uur halen met uitzondering van de trapondersteuning. Maar wie een beetje zijn best doet kan ook sneller elektrische fietsen dan 25 km per uur gaan fietsen.

De Fatbikes, ook wel e bikes met dikkere banden genoemd met lage bandenspanning en dikke frame, waarbij je niet zelf hoeft te trappen, kunnen zowel 25 als 45 km per uur. Opvoeren is bij veel modellen ook mogelijk en dan hebben we het niet alleen over de scooters maar ook over de Fatbike fietsen.

Moet ik een helm dragen bij een elektrische Fatbike?

Alleen voor scooters en brommers is er een aangepast de helmplicht. Bij de 25 km per uur scooter modellen moet je vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Bij de 45 km per uur Fatbikes en elektrische fiets met extra dikke banden was de helm al verplicht.

Voor elektrische fietsen geldt er geen helmplicht. Je kunt dus zonder helm op de en fat e bikes fietsen. Elektrische en e Fatbikes met dikke banden gaan namelijk niet sneller dan 25 km per uur en dan hoef je geen helm te dragen. Voor Speed-Pedelecs moet je wel een helm dragen maar die gaan 45 km per uur en daar zijn geen Fatbike uitvoeringen van.

Je kunt ook Off Road fietsen met een e fatbike

Ben jij het type dat ook af en toe wel eens een ‘shortcut’ wilt nemen. Eens lekker door het gras wilt crossen of een onverharde weg wilt pakken? Dan is een e bike met dikke banden ideaal want die leent zich uitstekend voor Off Road gebruik door zijn extra stabiliteit, tractie en lage instap. Ook voor een lekkere rit door het bos is deze elektrische fiets uitermate geschikt. Zo kun je lekker je hoofd leegmaken in een autovrije omgeving en de brede banden met dik noppenprofiel hun werk laten doen.

Fatbike fiets met hele dikke banden

Elektromotor in het achterwiel

Onze elektrische Fatbikes hebben de elektromotor in het achterwiel zitten. Dit wordt ook wel een naafmotor achterwielmotor genoemd. De kracht van de motor wordt in Watt’s uitgedrukt. Hoe meer Watt, hoe meer kracht de motor kan leveren.

Elektrische Fatbike en elektrische fietsen hebben doorgaans een elektromotor die 250 Watt kan leveren. 250W mag nog zonder helm of rijbewijs. Bij scooters, waar je dan ook een rijbewijs voor nodig hebt, is de elektromotor een stuk krachtiger. Vaak ligt dit ergens tussen de 750 W en 1500 W.

Op vlak wegdek merk je maar weinig verschil tussen een laag en een hoog wattage, maar wanneer je een helling moet beklimmen, of iemand achterop meeneemt, kun je het verschil vaak wel opmerken. Het model met een hoog wattage zal dan eerder bovenaan de helling/heuvel zijn.

Fatbikes met versnellingen

Bij de Fatbike scooters zijn er geen versnellingen aan boord. De snelheid is traploos regelbaar met de gashendel. Bij de elektrische Fatbike fietsen zijn er meestal wel versnellingen aanwezig. Veel fabrikanten van fat e bikes kiezen voor een achterderailleur waarbij men kan kiezen tussen verschillende achter tandwielen. Met een knopje op het stuur, meestal rechts, kun je de versnelling kiezen. De versnelling bepaalt deels de snelheid en kracht die je moet leveren.

Zowel de Vintage Beach Cruiser van Ecruiser, als de Fat Bike AGM GT250, beschikken over 7 versnellingen. Maar we hebben ook vele andere in varianten in het assortiment zitten.

e-fatbike in winter en zomer maanden.

Opladen van een vaste accu of uitneembare accu

Het verschilt per model of de accu uitneembaar is of vast zit in de elektrische Fatbike. Wanneer je geen stopcontact of bereik hebt in de buurt van waar jij straks je elektrische Fatbike fiets of brommer parkeert, dan is het handig om een model te kiezen waarbij de accu uitneembaar is.

Uitneembaar wil zeggen dat je hem eenvoudig los kunt koppelen van de fiets of brommer en de accu bijvoorbeeld in de woonkamer kunt opladen. Wanneer de accu niet uitneembaar is, dus vast zit in de tweewieler, dan moet je wel over een stopcontact beschikken op de plek waar jij straks de Fat bike gaat parkeren.

Gemiddeld duurt het opladen, ongeacht of de accu uitneembaar is, zo’n 3 tot 6 uur tijd. De oplaadtijd hangt tevens af van of de accu helemaal leeg is of nog half vol zit.

Fat bikes hebben een Lithium accu

Vroeger werden er verschillende accu technologieën gebruikt en toegepast waaronder Lood of Gel, maar tegenwoordig zijn alle Fatbikes uitgerust met een Lithium accu.

Lithium heeft de meeste voordelen want het is licht van gewicht, laadt lekker snel op, en is een stuk compacter dan andere soorten accu’s. Bovendien kun je de accu tussendoor ook een beetje bijladen. Het oplaadproces tussentijds afbreken is dus geen probleem.

Voor de meeste mensen is het actieradius belangrijk. Het actieradius vertelt je hoeveel kilometer je kunt rijden op een accu. Nu is dat bij de elektrische fiets toch een ander verhaal dan bij de stoere elektrische fiets of scooter. Bij de stoere elektrische fiets kun je namelijk altijd nog trappen wanneer de accu leeg is. Bij de scooter sta je gewoon stil en heb je een probleem.

Wat je ook moet weten is dat Lithium accu’s beter presteren bij warm weer. Het actieradius wat fabrikanten opgeven is meestal berekend onder gunstige omstandigheden, dus warm weer. Bij koud weer, waar wij in Nederland ook mee te maken hebben, kan dus effect hebben op je bereik.

Online je Fatbike kopen

Uitgekeken op je mountainbike, of wil je een nieuw gaaf vervoermiddel die nu helemaal in is? In onze scooterwinkel kun je eenvoudig een beste elektrische Fatbike kopen naar keuze. De beste elektrische Fatbikes vind je bij ons!

Wij hebben niet alleen veel modellen, maar ook veel mogelijkheden. Je kunt namelijk ook een Fatbike kopen en deze geheel naar wens samenstellen (aankleden) met opties en accessoires. Denk aan een windscherm bij de scooter modellen, bagagetassen, een ander zadel, een USB aansluiting, of zelfs een peilzender om je stoere elektrische fiets snel terug te vinden wanneer hij gestolen is. Uiteraard hebben wij ook vele soorten sloten waaruit je kunt kiezen of zelfs een alarmsysteem wanneer dat er nog niet standaard op het vervoermiddel zit.

fat bikes kopen leasen of betalen in 3 termijnen

Spreidt de kosten door een Fatbike te leasen

Bij ons kun je een Fatbike leasen en daarmee kun je het aankoopbedrag mooi spreiden over 12/24/36/48/60 maanden. Dat betekent dat je voor een paar tientjes in de maand een gloednieuw elektrische vervoermiddel voor de deur hebt staan. Leasen kun je via onze site snel online regelen. Voor de aankoop hoef je geen spaargeld in te zetten of vooraf te sparen. Ook zonder geld op de bank kun je jezelf trakteren op een nieuwe elektrische fiets!

Betalen in 3 termijnen kan ook!

Wat bij Fast en Furious scooters ook mogelijk is, is om je e Fatbike in 3 termijnen te betalen. Na het bestellen reken je online het eerste deel af via IDeal. Het tweede en derde deel betaal je pas binnen 30 en 60 dagen. Op die manier hoef je bijvoorbeeld niet eerst te wachten totdat je volgende salaris gestort wordt en kun je nu al een elektrische Fatbike kopen!

Geen omkijken naar het onderhoud met een onderhoudspakket

Om lang te kunnen genieten van je tweewieler is het belangrijk om hem zo nu en dan een servicebeurt te geven. Bij elektrische 2wielers is de 1e beurt tussen de 1000 en 1500 kilometer en de beurten daarop om de 4000 km of 1x per jaar.

Servicebeurten zijn niet alleen belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van je elektrische Fatbike te waarborgen, maar ook de garantie. Gaat er iets kapot binnen de garantieperiode, maar heb je geen onderhoud laten uitvoeren, dan kan de garantie komen te vervallen.

Door gebruik te maken van onze onderhoudspakketten ben je niet alleen goedkoper uit wat de service betreft, maar ben je er ook zeker van dat je lange tijd kunt genieten van extra stabiliteit en extra comfort van je vervoermiddel zodat je zonder schokken de omgeving kan verkennen in een comfortabele rit.

Ook wanneer je niet in de buurt woont kun je het onderhoud aan ons uitbesteden. Wij hebben namelijk een eigen haal- en brengservice en rijden 7 dagen per week door heel het (vaste) land. Wil je hiervan gebruik maken, kies dan voor het pakket met transport.

Heb je nog iets gemist in de bovenstaande informatie, of zijn nog niet al je vragen beantwoord? Bekijk dan dit artikel: Alles wat je nog meer moeten weten over e-fatbikes vind je hier.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kom dan langs om een gratis proefrit te maken.

FAQ:

Waar moet ik op letten als ik een elektrische fatbike wil kopen?

Bij het kopen van een elektrische fatbike is het belangrijk om rekening te houden met de elektrische aandrijving, accucapaciteit, actieradius, het gebruikte motor type (zoals Bafang), en of de fiets specifieke eigenschappen heeft die passen bij uw behoeften, zoals off-road capaciteiten, het vermogen om comfortabel te kunnen cruisen dankzij de dikke banden, en of de fatbike inklapbaar is voor gemakkelijke opslag als een elektrische vouwfiets. Ook is het aan te raden om te kijken naar de verschillende opties in merken zoals AGM, Killerbee, of Tomos.

Heeft men een rijbewijs nodig om op een elektrische fatbike te rijden?

Voor het rijden op een elektrische fatbike heb je geen rijbewijs nodig in Nederland en België, aangezien deze als een elektrische fiets wordt beschouwd. Zolang de elektrische fiets niet sneller kan dan 25 km/u en het vermogen van de motor niet boven de 250 watt uitkomt, is er geen rijbewijs noodzakelijk. Het is altijd verstandig om de lokale wetgeving te raadplegen voor de meest actuele regelgeving.

Kan ik met een elektrische fatbike ook op normale wegen rijden?

a, je kunt met een elektrische fatbike ook op normale wegen rijden. Deze fietsen zijn ontworpen om zowel op ruig terrein als op geplaveide wegen comfortabel te kunnen fietsen. Dankzij de dikke banden bieden ze op elk type ondergrond stabiliteit en grip. Let wel op dat je op de openbare weg de verkeersregels in acht neemt die gelden voor fietsers.

Zijn er elektrische fatbikes die ook als vouwfiets dienst doen?

Ja, er zijn elektrische fatbikes die ook ontworpen zijn als vouwfietsen. Deze modellen zijn ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een stoere fiets die niet alleen geschikt is voor off-road avonturen maar ook gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is. Merken zoals Knaap en Phatfour bieden elektrische vouwfietsen aan met de robuuste eigenschappen van een fatbike.

Waarom zou ik een elektrische fatbike kopen in plaats van een gewone elektrische fiets?

Een elektrische fatbike biedt dankzij de dikke banden meer stabiliteit en comfort, vooral op ongelijke terreinen zoals zand, modderige paden en zelfs sneeuw. Dit maakt de e-fatbike ideaal voor avontuurlijke tochten off-road, terwijl je ook comfortabeler kunt cruisen op de weg.

Wat kost een goede elektrische fatbike?

De prijs van een goede elektrische fatbike varieert afhankelijk van merk, specificaties, en extra functies. Je kunt verwachten dat prijzen starten vanaf ongeveer €1.000 voor instapmodellen tot boven de €3.000 voor de topmodellen met geavanceerde technologie, zoals hydraulische remsystemen en krachtige motoren.

Hoe zit het met de bezorging wanneer ik een elektrische fatbike online bestel?

eel fabrikanten en verkopers bieden bezorgopties die je nieuwe elektrische fatbike rijklaar bij je thuis afleveren. Dit houdt in dat de fiets volledig gemonteerd en klaar voor gebruik is, zodat je direct kunt beginnen met fietsen. Verzendingstermijnen kunnen variëren, dus controleer dit altijd bij de verkoper.

Wat maakt een fatbike een elektrische fatbike?

Een fatbike wordt een elektrische fatbike wanneer deze is uitgerust met een elektrische motor die ondersteuning biedt tijdens het rijden. Dit type fatbike heeft meestal ook een batterij om de motor van stroom te voorzien. De elektrische component voegt extra kracht toe, waardoor het rijden op elk terrein, zoals sneeuw of zand, vergemakkelijkt wordt zonder dat de fysieke inspanning significant toeneemt.

Kan een elektrische fatbike worden gebruikt voor woon-werkverkeer?

Ja, een elektrische fatbike kan uitstekend worden gebruikt voor woon-werkverkeer. Dankzij de dikke banden en elektrische ondersteuning biedt de fatbike een comfortabele en efficiënte rit, ook over hobbels en bij moeilijk terrein. Voor de beste ervaring is het raadzaam om eerst een proefrit te maken om te zien of de fatbike aan uw woon-werkbehoeften voldoet.

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een elektrische fatbike?

Bij het kiezen van een elektrische fatbike zijn er verschillende aspecten om te overwegen. Denk aan de actieradius van de batterij, het vermogen van de motor, het gewicht van de fiets, de kwaliteit van de wegligging en de beschikbare functionaliteiten. Het is ook belangrijk om te overwegen voor welk terrein de fatbike voornamelijk wordt gebruikt en of de dikte van de banden geschikt is voor uw behoeften. Het maken van een proefrit kan helpen om deze factoren te beoordelen.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fatbike?

Het onderhoud van een elektrische fatbike vereist enkele reguliere controles en acties. Dit omvat het controleren van de bandenspanning, het schoonhouden van de fiets, vooral de elektrische componenten, en het regelmatig controleren van de remmen en de ketting. Voor specifieke onderhoudsvragen of problemen kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice of een gespecialiseerde monteur.