Fatbikes

E-Fatbikes zijn hot! De beste elektrische Fatbike fietsen en scooters hebben enorm vering en dikke banden en kunnen ieder terrein aan. Door de duurzaamheid en tractie en stabiliteit van de krachtige elektromotor en sterke accu kun je moeiteloos lange afstanden rijden waar je maar wilt. Bovendien zijn ze uitgerust met een heleboel luxe opties waaronder LED verlichting, schijfremmen, een digitaal display, voorvering, en ga zo maar door. Kopen kan bij ons ook op afbetaling (leasen) van een e bike met dikke banden!

Agm GT250 Fatbike

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.599,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Ouxi V9 | Fat Bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
1.999,95 1.699,95
Lease vanaf 31,11 p/m
Betaal 3x 580,82 via logo IN3 capayable

Ouxi V10 | Fat-Bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.399,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Killerbee XRP500 eFatbike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.349,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.599,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Alligator E-bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.899,95 2.599,95
Lease vanaf 47,58 p/m
Betaal 3x 888,32 via logo IN3 capayable

Urban Fatbike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
3.099,95 2.699,95
Lease vanaf 49,41 p/m
Betaal 3x 922,48 via logo IN3 capayable

E-Carus | Trail Bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.399,95 2.299,95
Lease vanaf 42,09 p/m
Betaal 3x 785,82 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Cox

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Rugged

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.699,95 2.329,90
Lease vanaf 42,64 p/m
Betaal 3x 796,05 via logo IN3 capayable

Wat is een Fatbike? elektrische fiets dikkere banden

Een Fatbike is normaliter een fiets met frame met hele dikke banden. Eigenlijk zijn ze bedoeld en gebruikt om door sneeuw of zand te rijden. Dit zijn situaties waar je extra veel extra grip wilt hebben. een fiets met dikke brede banden leveren meer grip omdat er meer contactoppervlak is tussen de fiets met dikke banden en wegdek/ondergrond.

Echter kost fietsen op een elektrische fiets met dikke banden je veel energie en daarom is het best wel handig om een elektrische Fatbike te kopen. Zodoende hoef je niet hard te trappen of veel inspanning te leveren want de elektromotor maakt het je wel heel gemakkelijk. De elektromotor zorgt namelijk voor de trapondersteuning en die kun je perfect doseren via de knopjes op het stuur.

Bij ons kun je de elektrische fatbike kopen in varianten met trappers en zonder trappers. Met trappers is de normale fiets uitvoering. Zonder trappers is de scooter uitvoering welke we dan de Fatbike scooter noemen. Aan het model zonder trappers zitten andere regels verbonden maar daar vertellen we je zo meer over.

Kenmerken van een Fatbike fiets met dikke banden

Om te beginnen hebben e bikes extreem dikke banden dit is een meest opvallende kenmerk. Dikke banden vette banden zorgen ervoor dat je fiets of mountainbike of scooter frame er heel anders uit gaat zien. Het maakt hem een stuk stoerder en dikker (vet)!

elektrische-fatbikes zijn-Dikke-banden-dikke-pret

Wat verder opvalt aan de e bikes met dikke banden is dat ze een stevig retro uiterlijk hebben. E bikes lijken op elektrische fietsen van heel vroeger maar dan helemaal opgefrist en voorzien van de hedendaagse techniek en extra comfort. Denk hierbij niet alleen aan een goed zittend zadel maar ook krachtige remmen waardoor je in no-time stilstaat. Veiligheid is beslist ook niet onbelangrijk wanneer je 25km per uur rijdt of zelfs sneller wanneer je voor een elektrische fatbike met dikke banden kiest.

Het grootte verschil tussen de Fatbike fiets en de Fatbike scooter is dat de fiets trappers heeft en de scooter niet. Voor zoals gebruikelijk de fiets is er geen rijbewijs nodig en voor de scooter wel. Bij de scooter fiets kun je lekker plaatsnemen op het luxe zadel en aan de gashendel draaien om vooruit te komen op je de fiets met dikke banden me grote inch maat om de schokken van grond goed op te vangen. De ketting is vaak ook extra dik en sterker.

Hoe snel kunnen elektrische Fatbikes?

Net zoals normale e bikes en elektrische fietsen, kunnen elektrische Fatbikes ook 25 km per uur halen met uitzondering van de trapondersteuning. Maar wie een beetje zijn best doet kan ook sneller elektrische fietsen dan 25 km per uur gaan fietsen.

De Fatbike, e bikes dikkere banden waarbij je niet zelf hoeft te trappen kunnen zowel 25 als 45 km per uur. Opvoeren is bij veel modellen ook mogelijk!

Moet ik een helm dragen bij een elektrische Fatbike?

Alleen voor de e bike scooters is er een aangepast de helmplicht. Bij de 25 km per uur scooter modellen moet je vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Bij de 45 km per uur Fatbikes en elektrische fiets met dikke banden is de helm nu al verplicht.

Voor elektrische fietsen geldt er geen helmplicht. Je kunt dus zonder helm op de Fatbike fietsen. Elektrische Fatbike met dikke banden gaan namelijk niet sneller dan 25 km per uur en dan hoef je geen helm te dragen. Voor Speed-Pedelecs moet je wel een helm dragen maar die gaan 45 km per uur en daar zijn geen Fatbike uitvoeringen van.

Je kunt ook Off road fietsen met lage bandenspanning

Ben jij het type dat ook af en toe wel eens een ‘shortcut’ wilt nemen, lekker door het gras of een onverharde weg? Dan is een e bike ideaal want die leent zich uitstekend voor Off road gebruik. Ook voor een lekkere rit door het bos is deze elektrische fiets uitermate geschikt. Zo kun je lekker je hoofd leeg maken in een autovrije omgeving.

Fatbike fiets met hele dikke banden

Hoe is de Fatbike ontstaan?

De eerste fatbike modellen dateren uit het begin van de twintigste eeuw. Het zou echter tot de jaren tachtig duren voordat de voordelen van dit model echt bekend werden bij de consument. In de jaren dertig zou baanrenner W. Ritchie een fiets bouwen met ballonbanden. Dit waren oversized banden die werden opgepompt. De breedte en frictie zorgt voor een zeer stabiele wegligging. Wielrenners gaven juist de voorkeur aan dunne banden om hogere snelheden te behalen. Een e bike is vanwege de weerstand op de weg minder geschikt voor hoge snelheden rijden maar biedt wel veel comfort off-road. De BMX crossfietsen zijn geïnspireerd op de oudere fatbikes.

In de afgelopen jaren tachtig kwamen diverse ontwerpers met een meer moderne interpretatie van de fatbike. Jean Naud reed met een model op drie wielen door woestijnen in Afrika. Niet alleen in het losse zand bleken de ‘vette’ banden goed te presteren, in deze periode zou in Alaska de fatbike ook snel aan populariteit winnen.

De uitstekende wegligging van deze elektrische fietsen bleek namelijk ideaal om te rijden in de sneeuw. Steve Baker experimenteerde met verschillende configuraties waaronder voor- en achtervorken die breed genoeg waren voor twee normale fietsbanden naast elkaar. In het zuiden van de Verenigde Staten bleken fatbikes zeer geschikt om over zandvlakten te rijden. Toeristen konden zo in onherbergzame gebieden overeind blijven.

In onze webshop - e bikes brede banden voor alle terreinen

Als je vandaag nog op zoek bent naar de beste fatbike van Nederland om door het strand en de modder te fietsen, zoek dan niet verder dan onze webshop naar een normale fiets. We bieden e bikes een brede selectie fietsen om uit te kiezen, allemaal tegen concurrerende prijzen. Bovendien bieden we gratis verzending voor e bike bestellingen van meer dan € 100. Dus waar wacht je op? Shop vandaag nog en ga op je e bike pad op alle terreinen!

Een e bike is tegenwoordig een van de populairste items in het assortiment van de wielersport. Ze zijn lichtgewicht en efficiënt van aluminium carbon gemaakt, waardoor ze ideaal zijn voor het verkennen van off-road terrein.

Elektro motor in het achterwiel

Onze elektrische Fatbikes hebben de elektro motor in het achterwiel zitten. Dit wordt ook wel een naafmotor genoemd. De kracht van de motor wordt in Watt’s uitgedrukt. Hoe meer Watt, hoe meer kracht de elektrische motor kan leveren op elektrische fietsen met dikke banden.

Elektrische Fatbike en stoere elektrische fiets hebben doorgaans een elektromotor die 250 Watt kan leveren. Bij scooters, waar je dan ook een rijbewijs voor nodig hebt, is de elektromotor een stuk krachtiger. Vaak ligt dit vermogen middenmotor ergens tussen de 750W en 1500W van deze stoere elektrische fiets van een amerikaans merk..

Op vlak wegdek merk je maar weinig verschil tussen een laag en een hoog wattage, maar wanneer je een helling moet beklimmen, of iemand achterop meeneemt, kun je het verschil vaak wel opmerken. Het model met een hoog wattage zal dan eerder bovenaan de helling/heuvel zijn. Er zijn ook elektrische fiets met dikke componenten elektrische fiets met dikke voor banden met een middenmotor

Fatbikes met versnellingen assortiment

Bij de beste elektrische Fatbike met dikke banden zijn er geen versnellingen aan boord. De snelheid is traploos regelbaar met de gashendel. Bij de elektrische Fatbike fietsen zijn er meestal wel versnellingen aanwezig. Veel fabrikanten kiezen voor een achterderailleur waarbij men kan kiezen tussen verschillende achtertandwielen. Met een knopje op het stuur, meestal rechts, kun je de versnelling kiezen. De versnelling bepaalt deels de snelheid en krachtige motor die je moet leveren bij fat e bike, fat e bikes of stoere elektrische fiets met extra dikke banden of dikke wielen..

Zowel de Vintage Beach Cruiser van Ecruiser, als de Fat Bike AGM GT250, beschikken over 7 versnellingen. je kunt gerust dit assortiment een elektrische fatbike kopen

Opladen van een vaste accu of uitneembare accu

Het verschilt per model of de accu uitneembaar is of vast zit in de Fatbike. Wanneer je geen stopcontact hebt in de buurt van waar jij straks je elektrische Fatbike of elektrische fiets met dikke banden of brommer parkeert, dan is het handig om een model te kiezen waarbij de accu uitneembaar is. Uitneembaar wil zeggen dat je hem eenvoudig los kunt koppelen van de elektrische fiets of brommer en de accu bijvoorbeeld in de woonkamer kunt opladen. Wanneer de accu niet uitneembaar is, dus vast zit in lage instap van de tweewieler, dan moet je wel over een stopcontact beschikken op de plek waar jij straks de Fat bike gaat parkeren.

Gemiddeld duurt het opladen, ongeacht of de accu uitneembaar is, zo’n 3 tot 6 uur tijd. De oplaadtijd hangt tevens af van of de accu helemaal leeg gemaakt is of nog half vol zit.

Fat bikes hebben een Lithium accu

Vroeger werden er verschillende accu technologieën toegepast waaronder Lood of Gel, maar tegenwoordig zijn alle Fatbikes uitgerust met een Lithium accu.

Lithium heeft de meeste voordelen want het is licht van gewicht, laadt lekker snel op, en is een stuk compacter dan andere soorten accu’s. Bovendien kun je de accu tussendoor ook een beetje bijladen. Het oplaadproces tussentijds afbreken is dus geen probleem.

Voor de meeste mensen is het actieradius belangrijk. Het actieradius vertelt je hoeveel kilometer je kunt rijden op een accu. Nu is dat bij de elektrische fiets toch een ander verhaal dan bij de eerste elektrische fiets of scooter. Bij de eerste elektrische fiets kun je namelijk altijd nog trappen wanneer de accu leeg is. Bij de scooter sta je gewoon stil en heb je een probleem.

Wat je ook moet weten is dat Lithium accu’s beter presteren bij warm weer. Het actieradius wat fabrikanten opgeven is meestal berekend onder gunstige omstandigheden, dus warm weer. Bij koud weer, waar wij in Nederland ook mee te maken hebben, kan dus effect hebben op je bereik.

Online je Fatbike kopen

In onze scooterwinkel kun je eenvoudig een elektrische Fatbike met dikke banden kopen naar keuze. Wij hebben niet alleen veel modellen, maar ook veel mogelijkheden. Je kunt namelijk ook een elektrische Fatbike kopen en deze geheel naar wens samenstellen (aankleden) met opties en accessoires. Denk aan een windscherm bij de scooter modellen, bagagetassen, een ander zadel, een USB aansluiting, of zelfs een peilzender om je tweewieler snel terug te vinden wanneer hij gestolen is. Uiteraard hebben wij ook vele soorten sloten waaruit je kunt kiezen of zelfs een alarmsysteem wanneer dat er nog niet standaard op het vervoermiddel zit.

fat bikes kopen leasen of betalen in 3 termijnen

Spreidt de kosten door een e Fatbike te leasen

Bij ons kun je een Fatbike leasen en daarmee kun je het aankoopbedrag mooi spreiden over 12/24/36/48/60/72 maanden. Dat betekent dat je voor een paar tientjes lage instap in de maand een gloednieuw elektrische vervoermiddel voor de deur hebt staan. Leasen kun je via onze site snel online regelen. Voor de aankoop hoef je geen spaargeld in te zetten of vooraf te sparen. Ook zonder geld goede optie bij de bank kun je jezelf trakteren op een nieuwe fiets!

Betalen in 3 termijnen kan ook!

Wat bij Fast en Furious scooters ook mogelijk is, is om je elektrische Fatbike kopen in 3 termijnen te betalen. Na het bestellen e fatbike reken je online het eerste deel af. Het tweede en derde deel betaal je pas binnen 30 en 60 dagen. Op die manier hoef je bijvoorbeeld niet eerst te wachten totdat je volgende salaris gestort wordt en kun je nu al een elektrische fietsen met dikke banden kopen!

Geen omkijken naar het onderhoud met een onderhoudspakket

Om lang te kunnen fietsen en genieten van de extra vermogen en extra stabiliteit van je tweewieler is het belangrijk om hem zo nu en dan een servicebeurt te geven. Bij elektrische 2wielers is de 1e beurt tussen de 500 en 1000 kilometer en de beurten daarop om de 4000 km of 1x per jaar.

Servicebeurten zijn niet alleen belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van je e Fatbike te waarborgen, maar ook de garantie. Gaat er iets kapot binnen de garantieperiode, maar heb je geen onderhoud laten uitvoeren, dan kan de garantie komen te vervallen.

Door gebruik te maken van onze onderhoudspakketten ben je niet alleen goedkoper uit wat de service betreft, maar ben je er ook zeker van dat je lange tijd kunt genieten van de beste betere tractie en en extra stabiliteit van je vervoermiddel.

Ook wanneer je niet in de buurt woont kun je het onderhoud aan ons uitbesteden. Wij hebben namelijk een eigen haal- en brengservice en rijden 7 dagen per week door heel het (vaste) land. Wil je hiervan gebruik maken, kies dan voor het pakket met transport.

e-fatbike in winter en zomer maanden.

Fast & Furious Scooters - elektrische fiets dikke banden

Veel mensen mountainbike rijden met gewone mountainbike-banden die prima goed werken, maar upgraden naar grotere wielen kan je ritten nog leuker maken. Onze website biedt veel informatie over het selecteren van je eerste fatbike of het maken van een upgrade. Dit omvat specificaties zoals bandbreedtes, overbrengingsverhoudingen en velgen, zodat je kunt zien hoe ze zich verhouden tot uw huidige rit voordat je koopt en dus eerst een proefrit maken op een mountainbike van aluminium me extra grip en dikke frame die goed tegen modder kan!, veel beter dan een stadsfiets. Het assortiment mountainbiken trekken vrienden aan doot het mooie frame. Alles wat je nog meer moeten weten over e-fatbikes vind je hier.