Elektrische Fiets met Dikke Banden kopen
Wil je een elektrische fiets met dikke banden kopen, dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben namelijk het grootste online aanbod! Bij ons kun je een dikke banden fiets kopen en zelfs laten opvoeren als jij dat wilt. Betalen kan in termijnen als je dat beter uitkomt. En bovendien bezorgen wij de ebike ook aan huis dus je hoeft de deur niet uit.
Killerbee Fatbike
Agm GT250 Fatbike
Tomos Flexer Fatbike
- Kenmerken en Modellen
De kenmerken van een fiets met dikke banden (fatbike)
Elektrische fietsen met dikke banden worden ook wel fatbikes genoemd. Het grootste kenmerk van de dikke banden fiets zijn natuurlijk de brede velgen en dikke banden, zoals je al had verwacht natuurlijk. Maar het frame is ook een heel stuk dikker dan normaal of de dikke banden te ondersteuning, niet alleen als het om het uiterlijk gaat, maar ook de degelijkheid.
Een fiets met dikke banden is oorspronkelijk gemaakt voor ruig en lastig begaanbaar terrein. Denk hierbij aan sneeuw en zand. Hier komt een normale fiets niet doorheen omdat je banden te smal zijn en je onvoldoende grip hebt. Fietsen met dikke banden hebben meer profiel en meer grip. Maar omdat een brede band voor meer weerstand en dat het fietsen een stuk zwaarder maakt, zeker op onverhard terrein, zijn de fatbike (fat tire bikes) elektrisch gemaakt.
De fat tire bikes die je momenteel kunt kopen zijn allemaal elektrisch en dat maakt ze in feite een ebike met dikke banden.
De regelgeving voor elektrische fietsen met dikke banden is dus exact hetzelfde als voor een normale ebike. De Fatbikes bieden namelijk ook ondersteuning tot 25km per uur, tenzij je hem laat opvoeren.
Hoe dik en breed zijn de banden eigenlijk?
De meeste ebikes met dikke banden hebben een bandenmaat van 20x4.0 of 26x4.0. Het eerste getal, 20 of 26, vertelt je iets over de diameter van de velg, dus het metalen wiel waar de band omheen zit. Het tweede getal vertelt je iets over de breedte, dus hoe dik de band is. 4.0 staat voor 4 inch. 1 inch is 2,54 cm dus 4 inch = 10,16 cm breed. Bizar breed dus!
Hoe snel kan een ebike met dikke brede banden?
Ebikes met dikke banden kunnen normaal gesproken 25 kilometer per uur en daar hoef je zelf weinig moeite voor te doen. De krachtige elektromotor die meestal in het achterwiel is gebouwd zorgt voor de aandrijving. Door simpelweg de trappers rond te laten gaan, zal de motor je elektrisch ondersteunen.
Alle elektrische fietsen met dikke banden zijn uitgerust met een slimme fietscomputer. Aan de fietscomputer is een bedieningspaneel verbonden. Het bedieningspaneel is voorzien van meerdere knoppen waaronder een + en - toets.
Met de + en - toetsen kun je de ondersteuningsstand selecteren. Hoeveel trapondersteuning standen er aanwezig zijn hangt van de dikke banden ebike af. De AGM GT250 heeft als voorbeeld 5 standen voor ondersteuning en de Beach Cruiser van Ecruiser telt er 9.
Een ebike met dikke banden laten opvoeren behoort bij ons ook tot de mogelijkheden. Als dit mogelijk is bij het model dat jij voor ogen hebt, dan vind je die optie terug in de optielijst van het dikke banden model. Sommige modellen kunnen tot 35km per uur en andere zelfs tot 45km per uur.
Hoeveel kilometer haalt de accu bij een elektrische fiets met dikke banden?
Aangezien dikke banden op een elektrische fiets meer energie kosten dan normale smalle banden, is het een goede vraag hoeveel kilometer je dan haalt op een accu.
Onze elektrische fietsen met dikke banden zijn uitgerust met een Lithium accu. De Lithium accu kun je snel bijladen, tussendoor bijladen, en ze hebben geen geheugeneffect in tegenstelling tot andere technologieën.
Hoeveel kilometer je met de Lithium accu kunt fietsen hangt af van een paar factoren:
- gewicht van de bestuurder en van de fiets zelf
- bandenspanning van de brede banden en wielmaat (inch)
- ondersteuningsstand
- vlak wegdek of helling
- snelheid en gekozen versnelling
- temperatuur buiten
- capaciteit van de accu
Zoals je kunt zien zijn er best wel wat factoren die een rol spelen in het uithoudingsvermogen van de accu en hoeveel kilometer je er dus mee kunt rijden, en er zijn er nog veel meer te noemen zelfs. De volgorde van de bovenstaande punten is niet naar impact opgesteld. Zo is de buitentemperatuur behoorlijk van invloed op de prestaties.
Lithium accu’s zijn gevoelig voor temperatuur, en dan met name lage temperaturen. Wanneer het koud buiten is dan komt de energie een stuk langzamer vrij en daardoor raakt de accu in feite sneller leeg. De capaciteit neemt daardoor namelijk af. Lithium accu’s presteren het beste bij zo’n 20 tot 25 graden Celsius. Wanneer het buiten onder de 10 graden is, dan kunnen ze wel een 30% slechter presteren.
Om je toch een idee te geven hoeveel kilometer je kunt fietsen met een elektrische fiets met dikke banden hebben wij er een paar voorbeelden bijgepakt:
- AGM GT250: 614Wh - tot 50km**
- Ouxi V9 - 758Wh accu - minimaal 32km* en maximaal 60km**
- Ouxi V10 - 758Wh accu - minimaal 32km* en maximaal 65km**
- Killerbee XRP500 - 768Wh accu - minimaal 32km* en maximaal 60km**
- Alligator E-bike - 816Wh accu - minimaal 32km* en maximaal 60km**
- Urban Fatbike - 960Wh accu - tot 70 km**
- E-Carus - 960Wh accu - tot 80km**
* Minimaal wil zeggen dat je dit in de zwaarste ondersteuningsstand moet kunnen halen onder gunstige omstandigheden. In de zwaarste stand werkt de motor het hardst en haal je moeiteloos de topsnelheid.
** Maximaal wil zeggen dat je dit in de lichtste ondersteuningsstand moet kunnen halen waarbij de motor een minimale bijdrage levert. Denk hierbij aan een +/-10 km per uur ondersteuning. Ook dit is berekend op ideale omstandigheden.
- Vragen en Antwoorden
Hoe lang duurt het opladen van de fiets?
Gemiddeld duurt het opladen van een ebike met dikke banden zo’n 4 uur. Maar mocht je accu nog niet helemaal leeg zijn, dan ben je minder tijd kwijt. Het oplaadproces verloopt in het begin (met lege accu) vrij snel, en naarmate hij voller wordt, gaat het steeds langzamer. Het opladen van een lithium batterij is een gecontroleerd proces waardoor het een stuk sneller gaat dan het opladen van andere type accu’s.
Moet je een helm dragen bij een elektrische fiets met dikke banden?
In tegenstelling tot de speed pedelec die 45km p/u kan, is het dragen van een helm bij een fiets met dikke banden, elektrisch of niet, dus niet verplicht. Uiteraard mag dit wel maar dat is een persoonlijke keuze.
Volgens de wet hoef je bij een elektrische fatbike, of elektrische fiets met dikke banden geen helm te dragen zolang deze aan de regelgeving voldoet van de normale ebike. Dat wil zeggen is dat hij uitgerust is met een motor van maximaal 250W en ondersteuning biedt tot 25km per uur.
En voor wie het nog niet wist… voor ebikes is er geen minimum leeftijd. Je mag er dus ook op rijden wanneer je bijvoorbeeld 12 jaar oud bent.
Gemiddeld 7 versnellingen waaruit je kunt kiezen
Een ding waar alle elektrische fietsen met dikke brede banden gemeen hebben is het versnellingssysteem. Momenteel hebben alle dikke banden ebikes die je bij ons kunt kopen 7 versnellingen en wordt er gebruik gemaakt van een achterderailleur. Tevens hebben alle fabrikanten ervoor gekozen om gebruik te maken van het merk Shimano, een toonaangevend merk dat een zeer goede reputatie heeft.
Heren en dames fatbikes
Momenteel kun je nog geen dames fatbike kopen, althans wanneer je op zoek bent naar een traditioneel vrouwen fatbike model dat overeenkomt met de damesfiets. Damesfietsen hebben een lage instap in tegenstelling tot herenfietsen. De elektrische fiets met dikke banden heeft momenteel een heel typerend uiterlijk, welke op zichzelf heel uniek is.
Maar hoe groter de vraag naar dames fatbikes, hoe groter de kans is dat deze dan ook op de markt verschijnen. Op dit moment kiezen veel vrouwen alsnog voor het op dit moment populaire fatbike model met hoge instap.
- Kopen, leasen of IN3
Elektrische fiets kopen met dikke banden?
Op het gebied van fatbikes hebben wij veel keuze. Wil je dus een elektrische fiets met dikke banden kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Fast en Furious onderscheidt zich niet alleen in het aanbod, maar ook wat de unieke opties betreft. Zo kun je ook een elektrische fiets met dikke banden kopen en hem laten opvoeren.
Maar er zijn nog een heleboel andere opties waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een telefoonhouder, een peil zender (tegen diefstal), extra accessoires, of bijvoorbeeld een snellader om de accu van je dikke banden fiets sneller op te laden!
Wat de betaalmogelijkheden betreft, hebben wij heel veel smaakjes. Je kunt betalen per bankoverschrijving, betalen met IDeal, en zelfs in termijnen betalen.
Betaal in 3 termijnen
Bij ons kun je ook betalen in 3 termijnen. Concreet houdt dat in dat je bij het bestellen een derde deel betaalt (met IDeal) en dat je vervolgens 30 en 60 dagen de tijd krijgt om de 2 andere delen te voldoen. Dit levert je extra betaalgemak op en zodoende kun je nog even doorsparen. Ideaal wanneer je eigenlijk moet wachten totdat je volgende salaris binnen is bijvoorbeeld. Om van de betaalmogelijkheid IN3 gebruik te maken moet je wel minimaal 18 jaar oud zijn.
Elektrische fiets met dikke banden leasen
Wil je niet je spaargeld inruilen, dan kun je ook de elektrische fiets met dikke banden leasen. Leasen wil zeggen dat je hem koopt op afbetaling en maandelijks betaalt voor je aankoop. Bij ons kun je een ebike leasen in 12, 24, 36, 48, of 60 maanden. De lease kan online via onze webwinkel geregeld worden en voor een paar tientjes per maand heb jij een nieuwe fiets met hele dikke banden!
Extra zekerheid met een onderhoudspakket
Fietsen hebben onderhoud nodig, en dan maakt het niet of ze smalle banden, brede banden, of dikke banden hebben. Er zijn bewegende onderdelen zoals remmen en remkabels, trappers, ketting, derailleur, en ga zo maar door. Om je dure fiets in topconditie te houden wordt onderhoud aanbevolen. Daarnaast kan geen onderhoud leiden tot verval van je garantie. Elektrische fietsen met dikke banden hebben normaliter 2 jaar garantie en die wil je graag in tact houden natuurlijk.
Bij ons kun je bij de aankoop van een ebike met brede en dikke banden er meteen een onderhoudspakket bijnemen. In het onderhoudspakket zit de complete service om je fiets weer in topconditie te brengen. Hij wordt bij een beurt volledig nagelopen, gesmeerd, en afgesteld zodat je er weer een heleboel veilige kilometers mee kunt gaan maken. Ook wordt de accu gecontroleerd om hem optimaal te laten presteren.
Woon je niet in de buurt om hem voor onderhoud langs te brengen, dan kun je ook gebruikmaken van een onderhoudspakket met haal & brengservice. Dan komen wij hem bij je thuis ophalen en brengen hem dan ook weer terug!
- Locatie showroom