Sparta elektrische fiets

Sparta elektrische fiets

Wil je een Elektrische Sparta fiets kopen? Bij ons kan dat online, snel en extra voordelig! Wist je dat Sparta al meer dan 100 jaar fietsen maakt en een Nederlandse fabrikant is? Zoek je kwaliteit in een hedendaags jasje, en wil je kunnen kiezen uit verschillende technieken, dan hoef je niet verder te zoeken.

Meer voordeel en plezier

De elektrische fiets heeft inmiddels een flink aandeel in fietsenland weten te bemachtigen. Niet zo gek, want een e-bike heeft bijzonder veel voordelen. Je fietst namelijk lichter, sneller, makkelijker, en plezieriger van A naar B. Bovendien bepaal je zelf hoe intensief de trapondersteuning moet werken. Schakel je de elektrische trapondersteuning bijvoorbeeld helemaal uit, dan is de e-bike niets anders dan een normale fiets. In praktijk blijkt bijna iedereen de assistentie continu in te zetten :) Dit maakt het fietsen ook extra leuk maakt, en minder vermoeiend. Met een minimale inspanning fiets je probleemloos en snel een heuvel op, een brug over of tegen de wind in.

Sparta fietsen (collectie)

De elektrische Sparta fietsen zijn onderverdeeld in 4 categorieën, namelijk de Regular e-bike, de Urban e-bike, de Special e-bike en de Speedbikes.

►Regular

De Regular e-bike is de standaard elektrische fiets voor de doorsnee gebruiker. Deze stadsfiets is zeer veelzijdig en goed te gebruiken onder alle omstandigheden. Hij is licht van gewicht, goed wendbaar in het drukke verkeer, en een zeer prettig vervoersmiddel. Niet alleen is hij uitermate geschikt voor korte- en recreatieve ritten, maar ook voor het dagelijkse woon- werkverkeer.

►Urban

De Urban lijn wijkt af van de standaard fiets door een meer trendy vormgeving waarbij er ook speelse kleuren, zoals muisgrijs en groenblauw, worden gebruikt. De Urban collectie bevat ook een aantal retro modellen, die vroeger het straatbeeld kenmerkte. Kijk maar eens naar de Country Tour Smart Electric of de Lola Jo Smart Electric.

►Special

De Special lijn kenmerkt zich door het ‘moederfiets-frame’ met lage instap. De Amazone 4 Life (smart) electric, worden dan ook verkocht als ‘dedicated’ moederfiets. De Entree I, ook uit de special lijn, is ideaal voor mensen die minder flexibel zijn, of een lichamelijke beperking hebben, en bijvoorbeeld kampen met knie- of rugproblemen. Wil je een elektrische tandem fiets kopen, dan kun je ook bij Sparta terecht. De Double I is namelijk een trendy tandem fiets, geschikt voor 2 personen.

►Speedbike (speed-pedelec)

Wie sneller wilt dan 25 kilometer per uur kan ook een Sparta Speedbike kopen. De Speedbikes kunnen namelijk tot 45 km per uur rijden! Aan de Speedbikes zitten wel andere regels verbonden omdat ze harder kunnen, en vallen daarom onder de brommer wetgeving. Concreet betekent dit een helm dragen, een gele kentekenplaat, een verplichte achteruitkijkspiegel, een andere plaats op de rijbaan, en een verzekering. Ga je een normale elektrische fiets kopen die maximaal 25km per uur kan, dan zijn al deze regels niet van toepassing.

Kies voor een Smart E-bike

Een aantal elektrische Sparta modellen zijn Smart E-bikes. Het slimme aan de ‘Smart’ is dat ze uitgevoerd zijn met een GPS functie, en een computer, die al je ritten registreert, de verbrande calorieën toont, en een melding geeft wanneer de accu weer opgeladen moet worden. Als extra feature kun je de fiets voorzien van een Track&Trace module. In combinatie met de Sparta Connect App zie je precies waar de fiets zich bevindt. Handig bij diefstal, en ideaal wanneer je een bezorgservice hebt, en wilt weten waar een van je bezorgers is.

Plaats van de motor

De positie van de elektromotor, welke het elektrisch fietsen mogelijk maakt, bepaalt ook de rijeigenschappen. Bij een elektrische Sparta fiets kan de motor op 3 verschillende plekken zitten, namelijk in het voorwiel, in het midden, en in het achterwiel. De positie bepaalt ook mede de prijs, want een motor in het voorwiel is goedkoper dan in het midden.

►De voor- en nadelen

Voorwielmotor - voordeel = goedkoop / vaak mooier vormgegeven
Voorwielmotor - nadeel = voorkant wordt wat zwaarder / fiets wordt meer vooruit getrokken
Middenmotor - voordeel = zwaartepunt in het midden / voelt natuurlijk aan
Middenmotor - nadeel = kan meer geluid maken / duurder
Achterwielmotor - voordeel = gevoel dat je duwtje in de rug krijgt / stuurt lekkerder
Achterwielmotor - nadeel = achterband vervangen is lastig / achterkant wordt vrij zwaar

ION, Bosch en E-motion

Bij de Sparta elektrische fiets kun je kiezen uit 3 verschillende elektrische rij-systemen; ION, Bosch en E-Motion.

ION kenmerkt zich door een hoog en natuurlijk rijcomfort, en een stille motor. Dit is de duurste klasse.

BOSCH kenmerkt zich door een middenmotor, een laag zwaartepunt en een stabiel rijgedrag. Dit is de middenklasse.

E-Motion kenmerkt zich door een goede prijs/kwaliteitsverhouding met een aangenaam rijgedrag. Dit zijn de instapmodellen.

Accu keuze

Bij een elektrische Sparta fiets kun je kiezen uit meerdere accu-packs. De accu bepaalt hoeveel kilometer je met trapondersteuning kunt afleggen. Er zijn wel een aantal factoren die op het uithoudingsvermogen van de accu invloed hebben. Een daarvan is hoe je de intensiteit van de trapondersteuning instelt. Daarnaast is de bandenspanning, een heuvel op- en af, en het schakelgedrag ook van invloed.

Soms zit de accu in de achterdrager, en soms in het frame. Dit verschilt per model. Het voordeel van een accu in het frame, is dat het zwaartepunt mooi centraal blijft. Het voordeel van een achterdrager is dat de accu minder opvalt en makkelijk te verbergen is met een fietstas.

Sparta kopen of leasen

Bij Fast en Furious kun je eenvoudig een Sparta elektrische fiets kopen en leasen. Bij kopen betaal je het aankoopbedrag in een keer, en bij leasen betaal je in maandelijkse termijnen. Het voordeel van een elektrische fiets leasen is dat je toch elektrisch kunt rijden zonder dat je over het aankoopbedrag beschikt. Leasen kan bij ons in 12, 24, 36, 48 en zelfs 60 termijnen! Daarmee bepaal je dus ook eenvoudig het maandbedrag.