Elektrische fietsen (E-bikes)

Nederland is een fietsland, en dat zie je vooral terug in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg. De elektrische fiets is niet alleen een snel en efficiënt vervoermiddel, maar ook een goedkoop vervoermiddel! Naast de lage onderhouds- en kilometerkosten, is fietsen bovendien erg gezond, zelfs wanneer hij elektrisch is en jouw de inspanning ontneemt!

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 15 uur geldig
2.799,95 2.399,95
Lease vanaf 43,92 p/m
Betaal 3x 819,98 via logo IN3 capayable

Agm 250 Fat bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.399,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable
 • Dames of heren E-bike?

  Elektrische damesfiets

  Bij Fast en Furious kun je goedkoop een elektrische heren- of damesfiets kopen. Wij hebben verschillende modellen en verschillende kleuren. Zowel de dames modellen als herenmodellen zijn compleet uitgevoerd met verlichting en een luxe display waarop je de snelheid en rijprogramma kunt aflezen. Ook een goed slot mag natuurlijk niet ontbreken aan de uitrusting. Kortom hoef je achteraf niet nog accessoires aan te schaffen om er echt van te kunnen gaan genieten.

  Elektrische-dasmes-of-heren-fiets

  Frame damesfiets

  Het frame van een damesfiets is anders dan die van de heren. Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft een herenframe een extra horizontale buis welke net onder het zadel eindigt. Deze buis is ter versteviging van het frame. Eigenlijk stamt dit design uit het verleden want ook de damesframes, welke tegenwoordig ook unisex worden genoemd, zijn minstens zo stevig! Je hoeft dus niet als man perse een elektrische herenfiets te kopen, want een dames-model/unisex model is namelijk veel praktischer.

  De unisex fietsen hebben bovendien een extra voordeel want opstappen gaat veel gemakkelijker. Bovendien hoe je niet heel flexibel te zijn hiervoor. 

  Voordelen van elektrisch fietsen

  De elektrische fiets brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je langere afstanden afleggen zonder dat het je veel energie kost en zonder dat je moe wordt. Ook met een slechte conditie, of minder goede gezondheid, is de elektrische fiets een absolute uitkomst. Zo kom je toch in beweging en in de buitenlucht. Het voordeel van een elektrische fiets kopen bij ons is dat je naast een lage prijs, ook op afbetaling kunt kopen. Deze vorm van kopen noemen wij leasen. Leasen is zeer flexibel en online te regelen.

  De rijtijd (actieradius) van een elektrische fiets

  Bij de productspecificaties staat de rijtijd vermeld. Dit is de tijd die je op de elektrische fiets kunt rijden, totdat de accu leeg is. Ook met een lege accu kun je nog gewoon blijven fietsen want de motor is slechts een hulpmotor die ondersteuning biedt.

  De rijtijd is afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben het lichaamsgewicht, de tegenwind, de snelheid en de bandenspanning effect op de tijd die je elektrisch ondersteund kunt rijden. Stel je de trapondersteuning zo in dat deze minder ondersteunt, dan doe je soms wel tot 50% langer met de batterijlading. Je kunt dan meer kilometers afleggen.

  Ebike accu types, welke zijn er?

  Er zijn verschillende soorten ebike accu’s op de markt. De accu is de energiebron voor de motor. Doorgaans zijn er 3 types en dat zijn de Li-Ion, de NiHM en de LiPO. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de prijs een factor, de afmeting/gewicht, en de kracht. Het ene type houdt het langer vol dan het andere type. LiPO heeft in feite alle voordelen en is lekker plat, maar is wel de duurste. NiHM is de goedkoopste, maar is sneller leeg. Geen probleem natuurlijk wanneer je geen hele lange afstanden gaat afleggen. De Li-Ion (Lithium) zie je het meest. Deze is iets duurder dan de NiHM, maar heeft ook een beter uithoudingsvermogen.

  Hoeveel versnellingen heeft een elektrische fiets?

  Net als iedere andere fiets, kan de elektrische fiets ook versnellingen hebben, en vaak is dit dan ook het geval. Doorgaans zijn er 2 type versnellingsystemen. Dit is de derailleur en de naafversnelling.

  De derailleur is een versnellingsysteem welke ook bij racefietsen en sportfietsen wordt toegepast. Hier wordt gebruik gemaakt van meerdere tandwielen op het achterwiel. Dit systeem vergt meer onderhoud dan de naafversnelling, maar het aantal versnelling kan hierbij wel oplopen tot boven de 20.

  Bij de naafversnelling zit het hele versnellingsysteem in de naaf gebouwd van het achterwiel, dus in de achteras van het achterwiel. Het voordeel is dat het onderhoudsvriendelijk is en dat je vanuit stilstand kunt schakelen. Het nadeel is dat er maar maximaal 8 versnellingen mogelijk zijn. Echt een nadeel kun je dit eigenlijk niet noemen, want bij een elektrische fiets krijg je voldoende ondersteuning van een middenmotor of voorwielmotor. De meeste mensen hebben hierdoor zelfs voldoende aan 3 versnellingen! 

  Welke soort remmen zie je bij een ebike?

  De remmen zijn bij een ebike een van de belangrijkste onderdelen. Ze zorgen er namelijk voor dat je de fiets tot stilstand kunt brengen, en dat zorgt voor de veiligheid.

  Bij de elektrische fietsen, zowel bij de dames ebikes als heren ebikes, kun je 3 verschillende remsystemen tegenkomen. Zo zijn er de V-brakes, de rollerbrakes en de schijfremmen.

  De V-brakes zijn de remblokjes welke afremmen op de zijkant van de velg. De V-brakes zijn geplaatst op de voorvork of achterbrug, dus niet in het wiel.

  Bij een schijfrem zit er een schijf aan het wiel bevestigd welke wordt geremd. Dit systeem heeft zeer veel remkracht en het remmen vergt minimale inspanning.

  Bij rollerbrakes zit het remsysteem in de naaf en daarbij worden stalen kogeltjes tegen de binnenkant van de naaf geduwd. Dit systeem is erg populair omdat het erg soepel remt en weinig kracht kost. Daarnaast zijn de rollerbrakes erg onderhoudsvriendelijk.

  Kun je een ebike makkelijk in hoogte verstellen?

  Ebikes kun je vergelijken met normale fietsen. Ebikes zijn vaak net wat luxer en hebben meerdere verstelmogelijkheden. Hoe duurder de elektrische fiets, hoe makkelijker het vaak wordt om bijvoorbeeld het stuur te verstellen. Zowel het zadel kan in hoogte worden aangepast, maar ook het stuur zelf. Bij de duurdere modellen kun je ook de hoek van het stuur verstellen voor een nog betere zithouding. Damesfietsen en herenfietsen verschillen niet op dit punt.

  Voorvork vering zorgt voor meer comfort

  De luxere elektrische fietsen zijn voorzien van een voorvorkvering. Dit is een geveerde voorwielophanging (geveerde voorvork). De voorvering vangt schokken van het voorwiel op, welke kunnen ontstaan door het rijden over hobbels of slecht wegdek. Hierdoor wordt de rit extra aangenaam. De schokken worden namelijk niet doorgegeven aan het stuur en dat rijdt een stuk prettiger. Zeker wanneer je veel op de fiets zit is dit een must-have.

  Elektrische fiets kopen

  Goedkoop een elektrische fiets kopen? Bij ons is dat geen probleem. Voor ieder budget kun je bij ons een ebike kopen. Bovendien worden al onze fietsen gratis verzonden! De prijs is dus all. inclusive.

  Een elektrische fiets kopen op afbetaling, wat ook vaak leasen wordt genoemd, behoort ook tot de opties. Het voordeel van leasen is dat je de fiets in maandelijkse termijnen afbetaalt, maar er wel direct over beschikt. De e-fiets is meteen jouw eigendom. Kopen op afbetaling kan in 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 termijnen. Bij ons kunt u al een elektrische damesfiets kopen vanaf 27 euro per maand!

  Betalen in 3 termijnen behoort ook tot de opties, en dat zonder lening, rente, of BKR check. Deze betaalmethode heet IN3 en daarmee kun je het aankoopbedrag binnen 60 voldoen, verdeeld in gelijke 3 delen.

  Volop keuze aan ebikes van elektrische toerfiets tot stadsfiets

  Dutchebike en Puch hebben volop keuze als het gaat om elektrische fietsen. Op dit moment kun je kiezen uit modellen met een voorwielmotor en middenmotor. De modellenreeks bestaat uit elektrische moederfietsen, stadsfietsen, en toerfietsen. Stadsfietsen zijn uitermate geschikt voor korte ritjes zoals naar het werk, naar de winkel of school. Toerfietsen zijn meer gericht op de wat langere afstanden en beschikken vaak over net wat extra comfort. De moederfietsen, oftewel de fietsen met een zeer lage instap, hebben een kenmerkend frame waarbij je moeiteloos op- en afstapt. Dit type fietsen zijn ook zeer geschikt voor mensen met medische klachten waaronder gewrichtsproblemen.

  Onderdelen van bekende merken

  Zowel Dutchebike als Puch gebruiken goede kwaliteit A-merk onderdelen. In de meeste gevallen worden er zadels gebruikt van het merk Selle Royal, zijn de versnellingen van het merk Shimano, en is de LED verlichting van het merk Spanninga. Een bandenmerk die je bij veel elektrische fietsen voorbij ziet komen is CST of Kenda. In de meeste gevallen gebruikt Puch anti-lek banden. Voor de accu gebruikt het fietsenmerk een Samsung Li-ion accu of een vergelijkbaar alternatief, in ieder geval altijd een accu van goede kwaliteit en met een goede betrouwbaarheid.

  Ebike met middenmotor of voorwielmotor, wat is het verschil?

  Bij de Puch en Dutchebike ebikes heb je de keuze uit een voorwielmotor of middenmotor. De middenmotor wordt toegepast op de wat luxere modellen en zorgt voor een zeer natuurlijke rijervaring. Vaak ligt het energieverbruik van de middenmotoren net wat gunstiger dan die van de voorwielmotoren. Bij de voorwielmotor zit de motor in het voorwiel geplaatst waardoor je het gevoel hebt vooruit getrokken te worden. Voorwielmotoren worden het meest bij goedkope ebikes geplaatst omdat de motor goedkoper is dan de middenmotor.

  Accupakketten uitneembaar, opladen kan overal

  Bij alle Ebikes van Puch en Dutchebike beschik je over de mogelijkheid om het accupakket uit te nemen en deze op iedere willekeurige plaats op te laden. De accu zit namelijk in een slede met slot. Je hoeft dus geen elektriciteit voorziening te hebben in de schuur of op de plek waar je de fiets neerzet, want opladen binnenshuis of op kantoor is dus geen enkel probleem. Je brengt de accu namelijk gemakkelijk naar een plek toe waar je wel over een stopcontact beschikt.

  Accu upgrades, kies de batterij die bij jouw past

  Sommige e-bikes bieden de mogelijkheid voor een accu upgrade. Dit betekent dat je de standaard accu kunt laten vervallen en een sterkere accu daarvoor in de plaats kunt nemen met bijbetaling. Met een sterkere accu kun je meer kilometers elektrisch fietsen waarbij je dus ondersteuning krijgt van de elektromotor. Tegelijkertijd hoef je de accu minder vaak op te laden en dat verhoogt weer de levensduur. Upgraden is dus zeker een verstandige keuze. Omdat elektrisch fietsen superleuk én gezond is, trek je er gegarandeerd vaker op uit. Je werkt tevens aan je conditie ondanks de ondersteuning die je krijgt van de motor.

  Onderhoudsvriendelijk karakter van elektrische fietsen

  Alle elektrische fietsen van DutchEbike en Puch hebben een onderhoudsvriendelijk karakter. Dit wil zeggen dat er gekozen is voor onderdelen die een lage onderhoudsbehoefte kennen. Zo zijn de fietsen uitgerust met bijvoorbeeld rollerbrakes, naafversnellingen, en een borstelloze motor. Rollerbrakes zijn de opvolger van de welbekende trommelrem van vroeger. Naafversnellingen zijn in de naaf van het wiel gebouwd, en daarbij zitten er dus niet meerdere tandwielen op het achterwiel. Naast het onderhoudsvriendelijke voordeel, krijg je dus ook geen smeer aan je broekspijpen, en kun je ook bij stilstand van versnelling wisselen.

  De fiets is een goedkoop vervoermiddel

  De elektrische damesfiets is een goedkoop en snel vervoermiddel. Zo kun je eenvoudig 25 kilometer per uur fietsen en is de elektriciteit vele malen goedkoper dan benzine. Een scooter of auto is veel duurder in gebruik dan de ebike.

  Elektrische Puch fietsen

  Een riante keuze aan elektrische fietsen, dat kenmerkt Puch! Er zijn maar weinig ebike merken die zoveel keuze hebben. Puch staat voor kwaliteit en design, en is bovendien goed betaalbaar. Zoek je een schitterende tourfiets, stadsfiets, transportfiets, of moederfiets, dan moet je beslist een elektrische damesfiets of herenfiets van Puch kopen!

  Iedereen slaagt bij Puch

  Puch is een betrouwbaar fietsenmerk welke meerdere modellen heeft, en dan tellen wij de unisex Puch Maxi niet eens mee. Het merk heeft zeker oog voor detail. Alle modellen zijn namelijk bijzonder fraai gestyled. In een oogopslag zie je dat je met een luxe merk te maken hebt. De stickers lopen naadloos over in de lak, en de ene lak is nog mooier en specialer dan de ander. Niet alleen qua design, maar ook qua techniek is het merk vooruitstrevend

  Van Puch kun je van elektrische stadsfiets tot moederfiets kopen

  Wil je een elektrische stadsfiets kopen, een tourfiets, een moederfiets, of toch liever een transportfiets? Puch heeft het allemaal, en van goedkoop tot duur. De prijs zit hem vooral in de uitrusting. De ene fiets is wat luxer aangekleed dan de andere. Denk hierbij aan de remmen, de versnellingen, en de motor. Ook de besturing en display hebben invloed op de prijs. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

  Nederland is een echt fietsland

  Nederland is een fietsland, en hier leggen we met z’n allen vele fietskilometers af. Nederland is ook een land met zeer gevarieerde weersomstandigheden. Vandaag is het warm en droog, morgen nat en koud. Een ding is zeker… een elektrische Puch fiets is daar prima tegen opgewassen! De Puch damesfietsen zijn zeer stevig, gebouwd uit hoogwaardige materialen en zeer duurzaam. Puch bewijst tevens dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Je kunt bij dit merk namelijk behoorlijk goedkoop een elektrische damesfiets kopen, zonder in te leveren op kwaliteit!

  Snel, en toch in beweging

  Voor de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is een elektrische fiets een ware uitkomst. Wil je sneller kunnen fietsen, moet je regelmatig een heuvel op, of lange afstanden fietsen? Misschien heb je een slechtere conditie of iets aan je spieren of gewrichten? Dan is een elektrische herenfiets kopen een goed idee. Dit type fiets zorgt ervoor dat je én in beweging blijft, en een stuk minder moeite hoeft te doen. Het trappen wordt namelijk vele malen lichter gemaakt door de elektrische trapondersteuning. De intensiteit van de ondersteuning is nagenoeg bij iedere fiets eenvoudig in te stellen.

  Extra stevig frame bij de elektrische herenfiets

  De elektrische herenfietsen hebben een extra stevig frame waarbij er een horizontale balk is geplaatst. Hierdoor is het frame duurzaam en kan tevens een hoger gewicht aan.

  Snelheid die je kunt fietsen en sensoren

  Afhankelijk van het system (sensor type), wordt de trapondersteuning geactiveerd. De fiets kan dus uitgerust zijn met een rotatiesensor, maar ook met een trapkrachtsensor. De maximumsnelheid mét trapondersteuning is 25 km per uur. Sneller fietsen is geen probleem, maar dan moet je het verschil op eigen kracht doen. 

  Elektrische herenfiets kopen van Dutchebike

  Het Hollandse fietsenmerk Dutchebike maakt alleen elektrische fietsen, en daar zijn ze heel goed in! Wil je een goedkope elektrische herenfiets kopen, van goede kwaliteit, dan heb je bij dit merk volop keuze.

  Dutchebike heeft verschillende modellen

  DutchEbike kenmerkt zich door haar trendy modellen, kwaliteit en lage prijs. Zo kun je dus goedkoop een elektrische herenfiets kopen die er bijzonder mooi uitziet, en helemaal van deze tijd is.

  Herenfietsen hoeven niet perse een stang bovenin te hebben. Zeker voor de heren die wat meer moeite hebben om op en af te stappen, is een lage instapframe zeker wenselijk. Deze modellen zijn ondergebracht bij de damesfietsen.

  Zwaardere accu is optioneel

  Wil je een elektrische herenfiets kopen, of damesfiets, dan kun je deze ook kopen op afbetaling. Voor een vast laag maandbedrag toch een goede ebike kunt kopen van Dutchebike. Leasen gebeurt steeds vaker omdat mensen hun spaargeld op de bank willen kunnen houden voor onvoorziene uitgaven. Bovendien mag je altijd tussentijds extra aflossen zonder boete!

 • Moeder of Transport E-bike?

  De elektrische moederfiets

  De moederfiets kun je tegenwoordig ook in een elektrische versie kopen, kijk maar naar de DutchEbike Mama. Belangrijke kenmerken van deze mama fiets is dat er veel ruimte is voor moeder en kind, en dat je het kind veilig in en uit het kinderzitje kunt halen zonder dat de fiets omvalt.

  Elektrische-moeder-of-transport-fiets

  Wat is een moederfiets

  Een moederfiets is een damesfiets welke het vervoeren van kinderen en boodschappen nog makkelijker maakt. De fiets is hier namelijk speciaal op aangepast. De kenmerken zijn onder andere dat de fiets beschikt over een lage instap zodat je makkelijk kunt opstappen en kunt stoppen, terwijl je bagage aan boord hebt. Bij veel elektrische moederfietsen is de bagagedrager achterop iets lager en steviger. Ook hebben de meeste fietsen een stuurslot zodat de fiets beter blijft staan wanneer je een kind in een kinderzitje plaatst, of wanneer je boodschappen wilt vervoeren. De afstand tussen het stuur en het zadel is bij de elektrische moederfiets tevens wat groter, zodat er meer ruimte ontstaat voor de moeder en het kind. Je hebt dus geen hulp meer nodig om je kind veilig in het zitje te krijgen, ideaal!

  Niet alleen voor moeders

  De moederfiets is ook bij uitstek geschikt voor mensen die moeite hebben om op of af te stappen bij bijvoorbeeld een reguliere stadsfiets, of voor mensen met evenwichtsproblemen, en oudere mensen. De moederfiets past iedereen.

  Elektrische moederfiets kopen

  De moederfiets is dé uitkomst wanneer je zwanger bent, kinderen hebt, en wanneer je regelmatig boodschappen wilt vervoeren. Bij ons kun je goedkoop een elektrische moederfiets kopen welke bovendien gratis bij je thuis wordt afgeleverd.

  Ook de moederfiets kun je natuurlijk leasen bij ons (kopen op afbetaling).

  Elektrische transportfiets

  DutchEbike heeft de e-Cargo als elektrische transportfiets in haar collectie zitten. De Cargo is geheel uniek en heeft een retro uitstraling. Het unieke aan deze elektrische damesfiets is dat de accu schitterend is weggewerkt onder de voordrager. Hierdoor zie je dus bijna niet dat het een ebike is.

  Wat is een transportfiets

  Een transportfiets is een fiets die gebouwd is op het transporteren van goederen waaronder boodschappen. Voorop is een stevige bagagedrager aanwezig welke een stuk breder is dan de achterdrager. Hierdoor kun je ook eenvoudig een krat monteren zodat je boodschappen, of hetgeen wat je wilt vervoeren, er niet uit vallen. De voordrager zit bevestigd aan het frame en niet aan de stuurinrichting. Hierdoor ervaar je geen gewicht aan het stuur zelf waardoor de fiets beter wendbaar is. Bij ons kun je kiezen uit meerdere modellen, waaronder een retro model die een beetje lijkt op de bakkersfiets van vroeger.

  Dames- en heren uitvoering

  Elektrische transportfiets kun je kopen in een unisex model en een herenmodel. Het verschil is dat het unisexmodel een lage instap heeft waardoor het nog makkelijker is om met bepakking weg te rijden.

  Voor binnen- en buiten de stad

  De transportfiets is echt een fiets die je veel in de stad tegenkomt en heeft veel bijzondere praktische eigenschappen. Ook langere afstanden rijden is natuurlijk geen enkel probleem. Met de elektrische ondersteuning gaat het trappen namelijk een stuk lichter. Zelfs een heuvel op of wind tegen kost je geen energie meer.

  Hoeveel kilometer kun je rijden

  Met de elektrische transportfiets kun je ongeveer 70 tot 110 kilometer rijden, wanneer de accu volledig is opgeladen. Wel is de trapondersteuning dan minimaal. Wil je meer trapondersteuning en dus minder moeite doen, dan stel je dit eenvoudig in op de stuurbediening. Wanneer de trapondersteuning maximaal staat ingesteld, dan haal je ongeveer zo’n 50 tot 80 kilometer. Hoeveel kilometer je er precies mee af kunnen leggen, hangt altijd af van een aantal factoren, zoals de route (heuvel op of niet), het lichaamsgewicht, de tegenwind, de bandenspanning, en de accuconditie.

  Elektrische transportfiets kopen

  Goedkoop een elektrische transportfiets kopen? Bij ons kan dat zonder in te leveren op kwaliteit! Wij hebben diverse populaire modellen welke voorzien zijn van de laatste en betrouwbare technieken. De prijs die je ziet is tevens inclusief verzendkosten.

  Transportfiets leasen

  Wie niet in een keer een groot geldbedrag wilt uitgeven, kan ook een elektrische transportfiets leasen. Leasen betekent kopen op afbetaling, waarbij de fiets dus ook meteen van jou is. Bij leasen betaal je iedere maand een vast bedrag terug gedurende de looptijd. Bij ons kun je voor een looptijd van 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden kiezen. Sneller aflossen is altijd mogelijk omdat je tussendoor onbeperkt extra mag inlossen, boetevrij!

 • Stad of Senioren E-bike?

  Elektrische stadsfiets

  Bij Fast en Furious kun je goedkoop een elektrische stadsfiets kopen die voldoet aan de hoogste eisen. Snel van A naar B wordt kinderspel. Geen reden meer om dus niet de fiets te pakken. Bovendien is fietsen erg gezond omdat je meer in de buitenlucht bent en tegelijkertijd aan je conditie werkt. Daarnaast krijg je meer van je omgeving mee, en word je leven een stuk kleurrijker.

  Elektrische-stad-of-senioren-fiets

  Ideaal voor dagelijks gebruik

  De elektrische stadsfiets is ideaal voor dagelijks gebruik, en je kunt je er snel mee verplaatsen van A naar B. Stadsfietsen zijn comfortabel en bijzonder wendbaar, waardoor ze erg populair zijn. Een straatje keren, of ergens omheen manoeuvreren is zo gepiept. Vaak wisselen van versnelling en veel afremmen is geen enkel probleem, daar is de fiets immers opgebouwd. Vaak af moeten remmen, betekent ook dat je weer opnieuw vaart moet maken, en dat kost veel mensen een hoop energie. Bij de elektrische fiets is dat dus verleden tijd. Tegenwind of zelfs een heuvel op wordt kinderspel. De trapondersteuning zorgt er namelijk voor dat je hulp krijgt bij het trappen. Het trappen wordt daardoor vele malen lichter en dat scheelt een hoop inspanning. Zelfs met een minimale inspanning kun je snelheden tot 25 kilometer per uur halen!

  Niet alleen voor binnen de stad

  De elektrische stadsfiets is natuurlijk ook buiten de stad prima te gebruiken. Het voordeel van elektrisch fietsen is dat je ook makkelijker grotere afstanden aflegt, omdat de inspanning minimaal blijft. Wat vroeger ver weg leek, is nu dichtbij. Veel elektrische fietsen zijn tegenwoordig uitgerust met verende onderdelen, waardoor je minder hinder ondervindt van een hobbelig wegdek. Ga je veel kilometers maken, dan kan dit zeker een meerwaarde zijn.

  Trapondersteuning instelbaar bij de elektrische stadsfiets

  Bij de elektrische stadsfiets kun je de trapondersteuning instellen. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel hulp je bij het trappen krijgt. Kost het fietsen je toch iets te veel inspanning, dan zet je de ondersteuning gewoon een stap zwaarder. De intensiteit van de trapondersteuning heeft wel invloed op het uithoudingsvermogen van de accu. Hoe harder de trapondersteuning moet werken, hoe eerder de batterij van de fiets dus leeg is.

  Hoeveel kilometer kun je elektrisch rijden met een stadsfiets?

  Bij iedere elektrische fiets wordt een indicatie afgegeven hoeveel kilometer je kunt afleggen met de daarbij behorende ondersteuning. Als voorbeeld kun je tussen de 50 en 80 kilometer afleggen met maximale ondersteuning en tussen de 70 en 110 kilometer afleggen met minimale ondersteuning. Hoeveel je exact kunt afleggen is per situatie verschillend. Dit komt omdat er verschillende factoren een rol spelen. Een zachte fietsband als voorbeeld, verhoogt de rolweerstand waardoor de hulpmotor harder zijn best moet doen. Dit verhoogt het elektriciteitsverbruik. Ook tegenwind of het gewicht van de bestuurder spelen een rol.

  Versnellingen op een stadsfiets

  De meeste hedendaagse stadsfietsen zijn voorzien van naafversnellingen. Naafversnellingen hebben het voordeel dat je vanuit stilstand kunt schakelen, en dat het systeem weinig onderhoud vergt. Ideaal voor de stad dus. Een naafversnellingssysteem kan maximaal 8 versnellingen hebben. Een ander type versnellingsysteem is de derailleur. Bij dit systeem wordt de ketting verplaatst naar een groter of kleiner tandwiel welke zichtbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat er tot 27 versnellingen mogelijk zijn. Het nadeel, is dat je eerder smeer op je broekspijp kunt krijgen, je niet kunt schakelen vanuit stilstand, en de fiets onderhoudsgevoeliger is.

  Elektrische stadsfiets kopen

  Goedkoop een goede elektrische stadsfiets kopen? Bij ons kun je kiezen uit meerdere modellen. Onze fietsen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen zodat je verzekerd bent van een goede fiets. Tegen een kleine meerprijs kunt u de fiets upgraden met een zwaarder accupakket. De verzendkosten van de fiets zijn inbegrepen.

  Stadsfiets leasen

  Geen zin om een groot bedrag in een keer uit te geven? Geen probleem, want bij Fast en Furious kun je ook probleemloos een elektrische fiets leasen. Bij leasen wordt de fiets meteen je eigendom en betaal je maandelijk een vast bedrag af. Leasen is dus een mooi woord voor kopen op afbetaling. De duur van de looptijd kun je eenvoudig zelf bepalen. Bij ons kun je kiezen uit 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Tussentijds iets extra’s aflossen kan en mag altijd, zonder bijkomende kosten.

  Elektrische seniorenfiets

  Pak je leven weer op met de elektrische seniorenfiets! Kom weer in beweging en verplaats je moeiteloos van A naar B. Elektrisch fietsen kost namelijk bijna geen energie! Bovendien kun je bij Fast en Furious goedkoop een elektrische senioren fiets kopen.

  Het speciale ontwerp van een seniorenfiets

  De elektrische senioren fiets is speciaal ontworpen voor oudere mensen, en voor mensen met lichte evenwichtsproblemen, pols-, schouder- en nekklachten. Dankzij de lage instap kan iedereen moeiteloos op en afstappen. Beide voeten op de grond neerzetten wanneer je stilstaat, is ook geen probleem .De elektrische seniorenfietsen zijn licht van gewicht en zeer hanteerbaar. Er is bij het ontwerp niet alleen gedacht aan ergonomie, maar ook aan comfort.

  Gezond en in beweging met een fiets voor senioren

  Met de elektrische senioren fiets kom je meer in beweging, dan met iedere andere fiets. Dit is namelijk te danken aan de elektrische trapondersteuning, welke er voor zorgt dat je zonder veel inspanning, lekker kunt fietsen. Ook voor wie weinig kracht in de benen heeft, is de elektrische fiets een ware uitkomst. Een heuvel op of tegenwind hoeft geen belemmering meer te zijn.

  Niet alleen is fietsen gezond, maar kom je ook meer in de buitenlucht. Aangezien fietsen je weinig energie kost, trek je er makkelijker op uit. Langere afstanden fietsen gaat zeer gemakkelijk bij de elektrische senioren fiets. Dankzij de trapondersteuning wordt je namelijk niet meer moe. Je kunt zelfs snelheden fietsen tot 25 kilometer per uur met de ondersteuning!

  Minder inspanning leveren dankzij de hulpmotor

  Ook voor mensen met een slechtere conditie is de elektrische fiets een ware uitkomst. Een goed uithoudingsvermogen is namelijk niet nodig. De elektrische trapondersteuning levert namelijk de kracht die nodig is om de gewenste snelheid te behalen. Sneller trappen betekent sneller fietsen en dat hoeft niet zwaarder te zijn.

  De trapondersteuning is instelbaar en daarmee bepaal je dus ook hoeveel kracht de elektromotor moet bijzetten. Je kunt er zelfs voor kiezen om geheel op eigen kracht te fietsen. Ook kun je er voor kiezen dat de fiets bijna al het werk doet. Wel is het zo dat hoe meer ondersteuning er gevraagd wordt, hoe sneller de batterij leeg is. In praktijk is dit vaak geen probleem omdat je makkelijk 70 kilometer kunt rijden met een standaard accu die volledig opgeladen is. Is de accu leeg, dan laad je hem gewoon weer op. Doorgaans laad je de accu binnen 5 uur volledig op. Dit kan per accu technologie en type weer verschillen.

  Actieradius van seniorenfietsen

  Met een elektrische fiets kun je met een volledig opgeladen standaard accu ongeveer tussen de 70 en 110 kilometer rijden bij minimale ondersteuning, en tussen de 50 en 80 kilometer met maximale ondersteuning. Een zwaardere accu is optioneel verkrijgbaar en levert ongeveer 25% extra capaciteit.

  Elektrische seniorenfiets kopen

  Bij ons kun je goedkoop een elektrische seniorenfiets kopen van goede kwaliteit. Indien je regelmatig langere afstanden wilt afleggen, dan kun je overwegen om de fiets te kopen met een accu-upgrade.

  Senioren fiets leasen

  Bij Fast en Furious kun je ook een elektrische seniorenfiets leasen! Kopen op afbetaling kan namelijk zeer voordelig en tegen een vast laag maandbedrag. Daarbij kun je kiezen uit een looptijd van 12, 18, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Wil je tussentijds een stukje aflossen, dan mag dat altijd. Bovendien kost het je niets extra’s. Het voordeel van een seniorenfiets leasen is dat je direct een goede fiets bezit zonder ineens een groot geldbedrag uit te geven.

 • Speed pedelecs

  Speed pedelecs

  Zoek je een supersnelle fiets, dan moet je een speed pedelec kopen. Deze elektrische fiets kan namelijk 45 kilometer per uur rijden! Zo profiteer je van zowel de voordelen van een fiets als die van een brommer.

  Wat is een speed pedelec

  Een speed pedelec is een snelle elektrisch fiets waarmee je tot maximaal 45 kilometer per uur elektrisch ondersteund wordt. De normale ebike biedt slechts een ondersteuning tot 25 kilometer per uur, en dat maakt qua snelheid een groot verschil. De regels zijn voor de snelle ebike daarom ook anders. Meer snelheid brengt namelijk meer gevaar met zich mee, en daarom moet je bijvoorbeeld een helm dragen.

  Het beste van twee werelden

  De speed pedelec heeft eigenlijk het beste van twee werelden. Deze elektrische fiets is namelijk een stuk lichter qua gewicht dan een bromfiets of scooter. Bovendien is deze, op het stuur na, een stuk minder breed. Hierdoor neemt hij minder ruimte in beslag, en ervaar je meer bewegingsvrijheid. In feite blijft het gewoon een fiets maar dan met een ijzersterke elektrische hulpmotor. Omdat er geen verbrandingsmotor is, zijn er ook geen uitlaatgassen of startproblemen. Bovendien mag je in iedere milieuzone komen, ook in de verre toekomst.

  Wat zijn de regels bij zo’n snelle ebike

  Om te beginnen is er voor speed pedelecs een helmplicht. In tegenstelling tot brommers en scooter die 45km per uur kunnen, ben je niet verplicht een brommerhelm te kopen. Een fietshelm met een EN1078 goedkeuring voldoet.

  Naast het dragen van een helm, moet je beschikken over een rijbewijs, een nummerplaat, en in sommige gevallen een verzekering. Een bromfietsrijbewijs (AM) is al voldoende. Ook met een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) mag je op de snelle elektrische fiets fietsen.

  De verzekering is alleen verplicht voor pedelecs die zonder te trappen kunnen rijden. Heb je een loopondersteuning functie op de fiets of een gashendel, dan is een verzekering verplicht. Zoals het er nu naar uitziet gaat de verzekeringsplicht binnenkort vervallen, want de Minister van Consumentenzaken heeft een wetsvoorstel ingediend bij het parlement.

  Kleine verschillen tussen ebike en pedelec

  De verschillen tussen een normale ebike (25km p/u) en een pedelec (45km p/u) zijn erg klein. De pedelec heeft doorgaans een sterkere motor (meer dan 250W) en een sterkere accu (batterij). Hierdoor zijn hogere snelheden makkelijker te behalen en te behouden.

  Bekende speedpedelec merken

  Verschillende fietsmerken maken speed pedelecs. Bekende merken zijn Stromer, Gazelle, Riese & Müller (R&M), Delfi en Sparta. Op dit moment verkopen wij alleen Dutchebike en Puch.

  Scooter of pedelec kopen?

  Waarom zou een Speed pedelec kopen en geen scooter kopen, want de regels zijn immers toch hetzelfde. Een goede reden om voor een Speed pedelec te gaan is dat het beter is voor het milieu en beter is voor je eigen gezondheid. Je moet namelijk fietsen en dat houd je in beweging en dus gezond.

  Pedelec kopen op afbetaling

  Bij ons kun je een speed pedelec kopen op afbetaling. Ons lease programma is zeer interessant omdat je al vanaf 12 maanden kunt leasen. De leasetermijnen zijn: 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Kopen op afbetaling zorgt ervoor dat je met een laag maandbedrag al een nieuwe elektrische fiets kunt kopen zonder dat je over het totale aankoopbedrag hoeft te beschikken. Zo ben je extra goedkoop uit en leasen kun je bovendien eenvoudig online via onze shop regelen!

 • Elektrische fietsen (E-bikes)

  E-bike steeds populairder

  De E-bike wordt steeds populairder. Dit komt omdat de prijzen lager worden en steeds meer mensen overtuigd raken van de voordelen. Een elektrische fiets is geschikt voor jong en oud. Door de trapondersteuning gaat het fietsen een stuk lichter, en dat is ideaal wanneer je lange afstanden moet afleggen, tegenwind hebt, of een heuvel op moet. Zelfs van stilstand in beweging komen, kost je geen enkele moeite.

  Elektrische-fiets-kopen

  Modelkeuze bij ebikes

  Tegenwoordig kun je een elektrische fiets kopen in een herenmodel, een damesmodel, een driewieler, en zelfs als transportfiets. Ieder denkbaar model is tegenwoordig uitgerust met een sterke en efficiënte elektromotor welke het fietsen nog gemakkelijker en sneller maakt. Was je toch al van plan om een nieuwe fiets te kopen, kies dan voor een elektrische fiets!

  Accu opladen en bediening van de trapondersteuning

  Ga je een elektrische fiets kopen, dan zit daar standaard een oplader bij. De stekker van de oplader steek je in het stopcontact, en de oplader koppel je aan de accu. De meeste tweewielers hebben een klein controlepaneel op het stuur zitten waar je precies kunt zien hoe vol de batterij nog is. Luxere modellen hebben zelfs een snelheidsmeter, en een instelbare trapondersteuning. De elektromotor wordt geactiveerd zodra een van de sensoren waarneemt dat je begint met trappen.

  Hoe snel kun je rijden met een ebike normaal gesproken

  De elektrische fiets met trapondersteuning biedt een ondersteuning tot 25 km per uur. Sneller fietsen kan ook natuurlijk, maar boven de 25 km per uur krijg je geen ondersteuning meer van de motor. Hierdoor blijft dit type tweewieler onder de fietswet.

  Trapondersteuning

  De trapondersteuning kan op twee verschillende manieren plaatsvinden bij ebikes, via een rotatiesensor (bewegingssensor) en via een trapkrachtsensor. Bij de rotatiesensor moet het achterwiel eerst een halve slag gedraaid zijn voordat de trapondersteuning in werking treedt. Je hoeft dus geen kracht te zetten om ondersteuning te krijgen. Bij een trapkrachtsensor, wordt de trapondersteuning direct ingeschakeld wanneer je kracht zet op de trappers.

  Positie van de motor

  De motor kan op drie verschillende plekken zitten bij een elektrische fiets. In het voorwiel, in het achterwiel en in het midden bij de trappers. Ook hier zijn voor- en nadelen. Een voorwielmotor is goedkoop, maar minder efficiënt. Daarnaast kun je het gevoel hebben dat de fiets naar voren getrokken wordt. De middenmotor is het meest populair, omdat dit natuurlijker aanvoelt, en dat het zwaartepunt in het midden zitten. Een betere balans dus. Daarnaast is een band plakken ook eenvoudiger. Een middenmotor is wel een duurder systeem. Uiteraard kun je de fiets ook kopen op afbetaling (leasen) waardoor je de kosten mooi kunt spreiden.

  Loopondersteuning

  Een elektrische fiets is vanwege de motor, de accu en de regelunit, zwaarder dan een normale fiets. Ga je met de fiets aan de hand lopen, dan kan een loopondersteuning (walk assist) een uitkomst bieden. De fiets voelt hierdoor lichter aan

  Framehoogte bepalen

  De juiste framehoogte is erg belangrijk. Een verkeerde maat kan immers leiden tot verschillende klachten. De framemaat kun je bepalen aan de hand van de beenlengte. De beenlengte meet je vanaf het kruis tot aan de grond (zonder schoenen). De framemaat is de beenlengte X 0,65. Voor een beenlengte van 90 centimeter pas je de volgende formule toe: 90 x 0,65 = 58,5 cm.

  Een elektrische fiets kopen voor minder dan 1000,- euro

  Een goede elektrische fiets kopen kan bij ons al voor iets meer dan 1000,- euro. Ga je een elektrische fiets kopen, dan moet je vooral letten op de motor en de accu. Fiets je regelmatig grotere afstanden, dan is een accu met meer Wh zeker aan te bevelen. Let ook goed op de framehoogte.

  Ebike leasen

  Bij ons kun je ook eenvoudig een ebike leasen. Leasen is kopen op afbetaling en betalen in termijnen. Hierbij kun je kiezen tussen 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 termijnen en kun je al vanaf 20 euro per maand een ebike leasen!