Kreidler onderdelen online

Kreidler onderdelen online
Door Fast&Furious Scooters
13842 keer bekeken
Tags: Onderdelen

Elke liefhebber van klassieke brommers kent Kreidler. Dit van origine Duitse merk werd al in 1888 opgericht door Anton Kreidler onder de naam Kreidler Fahrzeugbau, Stuttgart, en werd later omgedoopt to Kreidler-Werke GmbH, Fahrzeugwerke, Stuttgart-Kornwestheim. Het duurde tot 1950 voor de fabriek in halffabricaten, elektrische kabels en telegraafdraad het roer omgooide en zich toe ging leggen op de productie van lichte motoren. Kreidler produceerde diverse 50cc motoren, waarvan de Kreidlet Florett het meest succesvolle type was.

Kreidler brommers uit Nederland

In 1980 werd de wet in Duitsland aangepast waardoor je voor 50cc brommers een rijbewijs nodig had en een helm moest dragen. Daarnaast werden zwaardere motoren steeds populairder. Kreidler kon zich niet voldoende aanpassen aan deze nieuwe situatie en moest in 1983 de deuren sluiten. De Nederlander John Bos, al sinds zijn jeugd een fan van Kreidler brommers, wist veel van de originele mallen van Kreidler onderdelen te bemachtigen, via toeleveranciers en uit de originele fabriek. Zo kon hij vanaf 1987 Kreidler onderdelen weer in productie brengen. In 2009 werd zelfs een nieuw type Kreidler op de markt gebracht die in Portugal werd gemaakt. Met dezelfde klassieke look als de originele Kreidler brommers.

Kreidler onderdelen onlinekreidler-brommer-onderdelen-online

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om Kreidler onderdelen online te bestellen. Er bestaat een groot assortiment voor de diverse brommers uit het Kreidler scala. Een aantal Kreidler onderdelen online zijn ook geschikt voor andere merken zoals die van Zündapp en Puch, maar ook specifieke Kreidler onderdelen zoals een origineel model achterlicht, of de herkenbare chromen Kreidler spatborden. Allemaal online te bestellen, met de meeste onderdelen uit voorraad leverbaar.

Maak je eigen Kreidler

Er zijn zoveel Kreidler onderdelen online te bestellen dat je haast een complete brommer kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld eens aan een crème kleurige buddyseat voor de modellen uit 1965 – 1966. De kap op de voorvork is ook een typisch stukje Kreidler design. En een Kreidler stickerset voor op de benzinetank mag uiteraard niet ontbreken.

Kreidler motorblok en onderdelen

Als je precies wil weten welke Kreidler onderdelen online beschikbaar zijn is de poster van het motorblok een goede plek om te beginnen. Deze poster van het Kreidler motorblok is een goede investering voor op de muur van jouw eigen werkplaats. Alle afzonderlijke onderdelen die je online kunt bestellen staan hier vermeld.

Breng jouw Kreidler 50cc paradepaardje weer in topconditie. Omdat je zo makkelijk Kreidler onderdelen online kunt bestellen heb je geen excuus meer om jouw brommer in de schuur te laten verstoffen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.