Scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs
Door Jack Walker geplaatst op 06-11-2015 UPDATE 01-03-2020 om 23:46:38
2625 keer bekeken
Tags: Scooter rijbewijs

Een scooter rijbewijs is in Nederland verplicht. Heb je een autorijbewijs of motorrijbewijs dan hoef je niet een apart scooter rijbewijs te hebben. Het scooterrijbewijs, oftewel rijbewijs AM, krijg je door een theorie en praktijkexamen te behalen.

 

Theorie examen scooter rijbewijsscooter-theorie

De theorie is het kennen en begrijpen van de verkeersregels. Een half jaar voordat je 16 wordt kun je al beginnen met je theorie voor rijbewijs AM en mag dan al examen afleggen. Het examen duurt ongeveer 45 minuten en daarbij worden 50 vragen gesteld aan de hand van meerkeuze vragen en enkele open vragen. Je moet minimaal 44 vragen van de 50 juist hebben om te slagen voor je theorie. Zodra je het papiertje op zak hebt kun je starten met de praktijklessen. De theorie is slechts 18 maanden geldig (1,5 jaar) dus wacht niet te lang met lessen. Het praktijk examen kun je alleen maar doen wanneer je theorie nog geldig is. De prijs van een examen is 22,50 Euro. Om het examen te kunnen doen heb je een recent theorieboek nodig.

 

Praktijk examen en rijles

rijles-scooter-rijbewijs

Als je de theorie op zak hebt kun je beginnen aan de rijlessen. Als je genoeg les hebt gehad mag je examen doen om zodoende je scooter rijbewijs (AM) te halen. Gemiddeld heeft een leerling zo’n 4 tot 6 uur rijles nodig om aan het praktijk examen te kunnen deelnemen. Het praktijk examen voor het scooterrijbewijs kost net iets minder dan 100 Euro. Aan de rijlessen ben je ongeveer 200 Euro kwijt. Scooter rijbewijs (AM) aanvragen Wanneer je bent geslaagd voor zowel theorie als praktijk dan krijg je van het CBR een papiertje mee waarbij je in de gemeente waar je woont een rijbewijs mee aan kunt vragen. Het echte rijbewijs duurt een aantal dagen om te maken. Het verschilt per gemeente wat de kosten daarvan zijn. De meeste gemeentes rekenen rond de 3 tientjes.

 

Rijscholen en pakketten

Kijk eens op internet of er een rijschool bij jou in de buurt zit waar je een pakket kunt afnemen. Met een pakket ben je vaak voordeliger uit en weet je vooraf precies wat het je gaat kosten. Zodra je het scooter rijbewijs op zak hebt, kun je een scooter uit gaan zoeken en officieel de weg op. Wist je dat je bij Fast & Furious scooter ook een scooter kunt leasen tegen een vast laag maandbedrag? 

 

Scooterrijbewijs theorie

rijbewijs theorie-scooterWil jij jouw scooterrijbewijs halen? Dan moet je naast je praktijk examen, ook het theorie examen afleggen. Het leren van de theorie kan met een boek, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker online aangeboden. Het volgen van online theorie, is dat je meteen kan testen hoe jij scoort. Zo ga je een stuk zekerder je theorie examen in en is de kans op slagen groter. Alleen, op welke manier kan je het beste leren?

 

Brommer rijden kan vanaf 16 jaar. De scooterrijbewijs theorie kan je halen vanaf 15,5 jaar. Je kan een aantal maanden ervoor dus al beginnen met het leren van je brommer-theorie. Een goede voorbereiding verhoogt de kans op slagen, maar zal er ook voor zorgen dat je de theorie beter onthoudt. Af en toe even wat stof opnemen, wat op een prettige manier wordt overgebracht, leert veel aangemenamer!

 

Scootertheorie oefenen

Het leren van de theorie kan vanuit een boek, maar kan tegenwoordig ook steeds vaker online. iTheorie bijvoorbeeld biedt theorie informatie voor onder andere scooters. Hierdoor hoef jij geen boek te bestellen. Daarnaast is de stof altijd up-to-date aan de huidige verkeersregels. Op de website van scooterrijbewijs vind je meer informatie over deze pakketten.

 

Scootertheorie proefexamen

Er zijn diverse sites waarop gratis een proef theorie examen kan worden gemaakt. Deze sites zijn handig als je even wilt testen of je goed voorbereid bent op de eindtoets. Het nadeel van deze sites is vaak, dat zij slechts 1 toets aanbieden. Wil je meer toetsen ontvangen? Dan moet je betalen.

 

Heb je je scooterrijbewijs oftewel bromfietscertificaat gehaald? Bij ons kun je een scooter kopen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.