Top 3 steps om mee te cruisen

Top 3 steps om mee te cruisen
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 23-11-2021 UPDATE 15-05-2023 om 22:00:48
3346 keer bekeken
Tags: Elektrische steps

Een elektrische step om te cruisen, ook wel een cruiser genoemd, is verkrijgbaar in verschillende maten zodat iedereen het juiste model aan kan schaffen dat perfect bij hem of haar past. Maar er zitten ook verschillen in de steppen. Zo heb je een kleine e-step, deze is opklapbaar en weegt niet veel. Dit model heeft ook geen kenteken en dus mag je er niet mee de openbare weg op.

Daarnaast is er ook nog de grote e-step. Deze beschikt wel over een kenteken en hiermee mag je dus ook de openbare weg op. Deze steppen hebben vaak ook een zadel, zodat ze een stuk comfortabeler zijn omdat je gewoon kunt zitten tijdens het rijden. Bovendien kun je hier vaak meer kilometers mee rijden, tot wel 45 kilometer per uur.

Wanneer je eraan zit te denken een cruiser aan te schaffen, doe je er goed aan te kijken wat de top 3 is momenteel. De steppen in deze top 3 zijn hier uiteraard niet vanzelf gekomen, en dus kun je er zeker van zijn dat ze beschikken over een aantal fijne specificaties.

Ecruiser Echopper 3.0

De Ecruiser Echopper 3.0 is een volledige elektrische chopper brommer voorzien van een brede achterband en een mooi, strak design. De elektromotor is met zijn 2000 Watt erg sterk, wat ervoor zorgt dat je in korte tijd al op topsnelheid bent.

top

Niet alleen is de brommer erg mooi om te zien en heerlijk om op te rijden, hij beschikt daarnaast ook nog eens overeen aantal fijne gadgets. Deze zorgen er zeker voor dat jouw chopper nog unieker wordt. Denk bijvoorbeeld aan keyless-go, wat jou in staat stelt te rijden zonder sleutel, een alarm voor je Echopper en LED verlichting.

De Ecruiser Echopper 3.0 is haast niet van een echte chopper te onderscheiden, behalve dan dat hij volledig stil is en uitgevoerd kan worden met verschillende gadgets. Ook heeft hij een erg brede achterband, wat bijdraagt aan het gevoel dat je wilt hebben bij het rijden van een chopper.

Deze cruiser is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Zo is er de elektrische snorbrommer welke maximaal 25 kilometer per uur kan, en de brommer die maximaal 45 kilometer per uur kan rijden. In de praktijk is het zelfs zo dat deze wel 54 kilometer kan rijden. Wat betreft de accu zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de standaard accu met een bereik van 60 kilometer, maar kunt ook gaan voor een accu met een bereik van 70 of zelfs 120 kilometer. Het opladen gaat redelijk snel; binnen de 4 en 6 uur is de accu volledig opgeladen en kun je de weg weer op.

Ecruiser Cafecruiser

Ben je meer op zoek naar een nog stoerder model, dan is de Ecruiser Cafecruiser zeker een aanrader. Dit is een erg krachtige elektrische chopper met een ontzettend mooi uiterlijk. Er zijn twee varianten van beschikbaar, namelijk met een 2000W en een 3000W motor. Daarnaast is hij beschikbaar als snorfiets waarbij hij 25 kilometer per uur gaat, maar ook als bromfiets welke 45 kilometer per uur gaat. Bovendien is de accu ook nog eens aan te passen zodat je maar liefst 110 kilometer af kunt leggen op een volle accu.

top3

De chopper is, zoals net al genoemd werd, voorzien van een erg mooi uiterlijk. Denk hierbij aan een breed stuur, langwerpige tank die zich bevindt tussen het stuur en het zadel, een groot voorwiel en een kleiner maar wel breder achterwiel. Bovendien is hij volledig elektrisch waardoor je geen benzinetank nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat de tank die erop zit als opbergruimte dient waardoor je veel spullen mee kunt nemen zonder dat anderen dit zien of je een tas mee moet nemen.

En dan hebben we het nog niet eens over de opties gehad. Standaard zijn er namelijk een aantal opties beschikbaar, zoals HQ led verlichting, een stuurslot, keyless go en een alarm inclusief afstandsbediening. Ook is er een digitaal cockpit aanwezig waarop je alle belangrijke gegevens af kunt lezen. Er zijn tevens nog andere luxe opties beschikbaar die je op de chopper kunt laten monteren.

Wat betreft de accu heb je de keuze uit drie verschillende mogelijkheden. Zo kun je gaan voor de standaard accu met een bereik van 60 kilometer, maar ook kiezen voor de variant van 90 of 110 kilometer. Daarnaast is de accu uitneembaar dus je kunt hem op elke gewenste plek opladen, simpelweg door de stekker in het stopcontact te steken.

Ecruiser X1 fat tire escooter

Als laatste hebben we de Ecruiser X1 fat tire escooter, een elektrische step met een simpel maar mooi design in combinatie met enorm dikke banden. Ook deze is in twee varianten verkrijgbaar, namelijk in een snorstep met een max van 25 kilometer per uur, en in een bromstep met een max van 45 kilometer per uur. De lithium accu is voorzien van een flinke capaciteit maar wanneer je dit wilt is deze ook nog uit te breiden tot een max van 180 kilometer op een volle accu.

e-step

Deze cruiser kenmerkt zich door het hoge stuur en de dikke banden, maar ook doordat het voetplateau laag bij de grond ligt. Juist dit simpele design zorgt ervoor dat hij erg krachtig is. Bovendien kan de step gekocht worden in verschillende kleuren. Het buizenframe kan in het mat zwart of glans zwart geleverd worden en de spatborden kunnen in een andere kleur geleverd worden. De standaard kleuren hierbij zijn mat zwart, rood, wit, oranje en blauw. Ook andere kleuren of bijvoorbeeld een camouflage kleur is mogelijk tegen meerprijs.

Uiteraard beschikt ook deze escooter over een aantal fijne opties, zoals een alarmsysteem en keyless go rijden. Hiermee kun je rijden zonder sleutel, wat ideaal is. Het alarm is bovendien te bedienen door middel van de meegeleverde afstandsbediening. Een ander groot voordeel is dat deze step geschikt is voor twee personen, waardoor je dus samen van de rit kunt genieten. De zadels zijn dan ook opgesplitst zodat jullie allebei een eigen plek hebben, en de cruiser is voorzien van een rugsteun.

De standaard lithium accu heeft een bereik van maximaal 60 kilometer, maar deze is uit te breiden naar een bereik van 90, 120 en zelfs 180 kilometer. Bij de laatste optie krijg je twee accu’s waarbij er één in de bodem wordt gebouwd en de ander uitneembaar is. Alle uitneembare accu’s kunnen overal opgeladen worden door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken. Je hebt hier dus geen laadpaal voor nodig.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.