ecruiser

E-chopper kopen? van het merk Ecruiser

een van de populairste vervoersmiddelen van dit moment! De elektrische Ecruiser brommers zijn op dit moment een van de HOTste vervoermiddelen die wij te bieden hebben. De modellen verkopen zichzelf, en dan kijkt men alleen nog maar naar de looks, zonder te weten dat Ecruisers ook echt hoogwaardige machines zijn!

Ouxi V9 | Fat Bike

 
1.999,95
Lease vanaf € 46,50 p/m
Betaal 3x € 683,32 via logo iDEAL IN3

Ouxi V10 | Fat-Bike

 
2.399,95
Lease vanaf € 55,80 p/m
Betaal 3x € 819,98 via logo iDEAL IN3

Ecruiser X1 fat tire escooter

 
2.575,90
Lease vanaf € 59,89 p/m
Betaal 3x € 880,10 via logo iDEAL IN3

Ecruiser Cafecruiser

 
3.325,90
Lease vanaf € 77,33 p/m
Betaal 3x € 1.136,35 via logo iDEAL IN3

Alligator E-bike

 
2.899,95
Lease vanaf € 67,42 p/m
Betaal 3x € 990,82 via logo iDEAL IN3

Ecruiser Echopper V8

 
2.625,90
Lease vanaf € 61,05 p/m
Betaal 3x € 897,18 via logo iDEAL IN3

Ecruiser Echopper 3.0

 
2.725,90
Lease vanaf € 63,38 p/m
Betaal 3x € 931,35 via logo iDEAL IN3

Urban Fatbike

 
3.099,95
Lease vanaf € 72,07 p/m
Betaal 3x € 1.059,15 via logo iDEAL IN3

E-Carus | Trail Bike

 
2.399,95
Lease vanaf € 55,80 p/m
Betaal 3x € 819,98 via logo iDEAL IN3

Ecruiser GTS 3.0

 
2.625,90
Lease vanaf € 61,05 p/m
Betaal 3x € 897,18 via logo iDEAL IN3

Ecruiser GTS 4.0

 
2.725,90
Lease vanaf € 63,38 p/m
Betaal 3x € 931,35 via logo iDEAL IN3

Ecruiser Echopper M2

 
3.225,90
Lease vanaf € 75,00 p/m
Betaal 3x € 1.102,18 via logo iDEAL IN3

Tweewielers en driewielers, met echt hele dikke wielen, daar herken je de meeste Ercruisers vaak direct aan. Ze hebben elektrische Big Wheel eSteps, Fat Tire Choppers, scooters, driewielers, racemotoren, en nog heel veel meer.

De modellen range van Ecruiser is zeer gevarieerd en van het merk kun je nagenoeg ieder model kopen. Zo kun je van Ecruiser een elektrisch Big Wheel / Fat Tire eStep kopen, een hypermoderne elektrische chopper, een elektrische brommer met dikke wielen, een elektrische scooter, een elektrische toermotor, een elektrische racemotor, en zelfs een elektrische driewieler met 2 voorwielen en 1 achterwiel. Voor ieder model kun je bij dit merk dus prima slagen.

De prijs/kwaliteitverhouding van Ecruiser e-choppers

De prijs/kwaliteitverhouding van Ecruiser ligt op hoog niveau. Ook met een klein budget kun je een Ecruiser brommer kopen. Voor minder dan 2000,- euro zijn er al verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Wat de kwaliteit betreft worden er geen compromissen gesloten. Kwaliteit staat op 1. Je koopt dus absoluut een goed en degelijk product.

Zoek je een geweldige elektrische brommer dan moet je beslist een Ecruiser kopen!

Ecruiser heeft als doel om de mobiliteit groener te maken door zich volledig te focussen om elektrische tweewielers en driewielers. Ecruiser is een Nederlands bedrijf welke zelf de assemblage doet, en ze daarmee ook zelf bouwt. Bovendien wordt iedere bout en moer met grote nauwkeurigheid stuk voor stuk achteraf nagelopen om te voorkomen dat iets achteraf los kan trillen. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Ook het elektrische systeem bij dit ingenieuze brommermerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Stekkers en kabels worden namelijk geïsoleerd zodat het tegen water en vocht kan, wat feitelijk noodzakelijk is bij ons vochtige Nederlandse klimaat, en met brandwerende foam opgevuld om beweging te voorkomen, wat weer zou kan leiden tot kabelbreuken. Rijden door weer en wind met een Ecruiser is dus geen enkel probleem, want daar zorgt Ecruiser wel voor.

e-chopper kopen

Mooiere, groener, en schonere vervoermiddelen

Dat elektrische brommers, steps, en scooters mooi kunnen zijn bewijst het Nederlandse tweewieler merk Ecruiser met haar modellen. Ze zijn stuk voor stuk modern, en ingenieus. In het begin van het elektrische tweewieler tijdperk waren de meeste elektrische modellen nou niet echt mooi om te zien, en dan hebben we het met name over andere (bekende) merken. Vervolgens gingen fabrikanten hun bestaande modellen elektrisch maken, en kon je een elektrische scooter kopen in hetzelfde jasje als de benzinemodellen.

Wat Ecruiser heeft gedaan, is het huidige traditionele ontwerp mee naar de tekentafel genomen, en deze compleet vernieuwd. Veel modellen zien er zeer futuristisch uit en hebben een echt 2022 design gekregen. Veel merken kunnen hier een puntje aan zuigen.

Zowel het elektrische concept als het cosmetische aspect hebben een flinke groei doorgemaakt. Een van de meest opvallende kenmerken zijn de enorm brede banden (Fat Tire en Big Wheel) die je bij veel modellen terug ziet komen. Het oog wilt natuurlijk niet alleen ook iets, maar brede banden hebben dan ook meer grip op het wegdek omdat het contactoppervlak veel groter is. Dat verkort de remweg aanzienlijk en is een groot veiligheidsaspect. Safety first!

Wat zijn Fat Tires?

Fat Tires zijn hele dikke banden. Dik in de zin van breedte of hoogte. Veel modellen die je van Ecruiser kunt kopen hebben Fat Tires. Soms worden dit type band ook Big Wheel genoemd, en wordt niet de diameter van de velg bedoeld maar het volume van de banden.

echopper rijden ecruiser

Verschillende Ecruiser modellen

Van Ecruiser kun je verschillende modellen kopen, van Choppers tot Big Wheel brommers, en van Steps tot Cafe brommers. Hieronder vertellen we je welke modellen er zijn, en vertellen we je ook in het kort wat de kenmerken zijn per model. Zo kun je ze zelf eenvoudig de modellen met elkaar vergelijken op een snelle manier.

Ecruiser X1 Fat Tire

De X1 Fat Tire is een echt stoere elektrische Big Wheel - Fat Tire step die er geen doekjes om windt. Het simplistische design wat bij een step hoort zie je ook duidelijk in deze eStep naar voren komen. Een lekker breed vlak voetplateau waardoor je makkelijk opstapt en afstapt. De eStep is geschikt voor twee personen, en de persoon achterop kan ook heerlijk zitten vanwege de luxe rugsteun welke het zitcomfort voor de passagier verhoogt. Door het hoge brede stuur heb je toch een chopper gevoel wat het stoere gevoel naar voren haalt. Vanwege zijn Big Wheels heb je enorm veel grip op ieder type wegdek. Je kunt er zelfs mee door het zand rijden!

 • Accu keuze: 60V 20Ah / 30Ah/ 40Ah / 60Ah
 • Rijbereik minimaal 60 km, maximaal 180 km (afhankelijk van het type accu)

Ecruiser eChopper 3.0

De eChopper 3.0 heeft veel weg van een Chopper motor qua design, waarbij de rijbeleving zeer vergelijkbaar is. Je zit lekker onderuit terwijl je het hoge stuur losjes in je handen kunt houden. Je hebt de volledige controle, en een 2000 Watt sterke motor die als krachtbron dient. Alle motoren die Ecruiser gebruikt zijn borstelloos en dat betekent dat ze duurzaam zijn, en geheel onderhoudsvrij. Hierdoor zijn de onderhoudskosten een stuk lager dan brommers met een benzinemotor. Ook het rijden is door de elektromotor een heel stuk goedkoper waar ze straks dieper op ingaan. De eChopper is heel fraai, chique, en stoer tegelijkertijd. Een plaatje om te zien, en een bijzondere ervaring om er op te rijden. Zien is kopen!

 • Accu keuze: 60V 20Ah / 24Ah / 40Ah
 • Rijbereik minimaal 60 km, maximaal 120 km (afhankelijk van het type accu)

Ecruiser eChopper V8

De eChopper V8 van Ecruiser is een bijzonder stoere chopper brommer die net als alle andere modellen geheel elektrisch is. Fluisterstil kun je genieten van een geweldige rijervaring. De chopper biedt een zeer aangename en unieke rijbeleving waarbij je veel comfort ervaart. Het achterwiel is bijzonder breed en het voorwiel een slag groter. Het zadel zit heerlijk, en het veergedrag fantastisch. Ook de V8 is krachtig en snel waardoor je in een mum van tijd op topsnelheid bent. De V8 isl, net als vele andere modellen van dit merk, uitgerust met een Keyless-Go en een alarmsysteem. Keyless-Go wil zeggen dat je kunt rijden zonder een sleutel in het contact. De eChopper V8 is heel anders dan de eChopper 3.0 die je ook kunt kopen. De V8 heeft namelijk een iets meer futuristisch design. Vergelijk ze maar eens met elkaar.

 • Accu keuze: 60V 20Ah / 30Ah
 • Rijbereik minimaal 60 km, maximaal 90 km (afhankelijk van het type accu)

Ecruiser GTS 3.0

De Ecruiser GTS 3.0 heeft veel wel van de X1 Fat Tire step. Echter is de GTS 3.0 toch heel anders dan de X1. De GTS 3.0 geeft meer een Chopper gevoel al is het geen echte chopper, en dat komt mede door de manier hoe je erop zit. Hij zit en rijdt dus erg comfortabel. De bijzonder brede wielen, en de dikke sportvelgen winden er geen doekjes om. Maar allemaal show is het zeker niet, want de extreem krachtige  3000 Watt motor heeft zoveel kracht te bieden dat je in no-time op topsnelheid bent. De power voel je dus echt! Geen uitdaging is hem te gek.

 • Accu: 60V 20Ah
 • Rijbereik 50 km

Ecruiser GTS 4.0

Je zou denken dat de GTS 3.0 en de GTS 4.0 veel op elkaar lijken, maar dat is niet het geval. De 3.0 is een eStep en de Ecruiser GTS 4.0 is een brommer. Het model doet ons veel denken aan de Citta Gilera uit de jaren ‘90. Deze populaire kleine brommer is echter volledig gerestyled en geupgrade met hele dikke Fat Tire wielen, een krachtige Lithium accu, en een 2000 Watt sterke elektromotor. Hij heeft dikke Semi Off-Road banden waarmee je ook op onverhard terrein veel grip hebt. De GTS 4.0 is een echt werkpaard die voor veel plezier kilometers gaat zorgen. Woon/werkverkeer is geen enkel probleem. Het leuke aan de GTS 4.0 is dat het een 2-persoons brommer is en dat je met z’n tweeën samen kunt genieten. De motor is krachtig genoeg om je ook in korte tijd met 2 personen naar de topsnelheid te brengen. Dat maakt het rijden op de GTS 4.0 nog leuker.

 • Accu: 60V 30Ah
 • Rijbereik 80 km

Ecruiser Cafecruiser

De Cafecruiser heeft het meeste weg van de eChopper 3.0, en toch is dit model ook weer heel anders en uniek. De voorkant heeft veel weg van een naked bike (motor). Het grote voorwiel is voorzien van een dubbele remschijf wat een enorme remkracht oplevert. Daarnaast is ook het achterwiel uitgerust met een geventileerde remschijf, net als de voor remmen. De frameconstructie wijkt af van wat je normaal gewend bent en daardoor zie je dat de Cafecruiser een zeer speciaal vervoermiddel is die zich direct onderscheidt van alle andere vervoermiddelen. Wat je bij veel choppers ziet, en ook bij de Cafecruiser, is dat het achterwiel lekker breed is wat vervolgens weer voor bijzonder veel grip zorgt. Qua accu opties is er veel mogelijk wat het rijberijk positief kan beïnvloeden. Veel kilometers maken is wat je zeker met deze prachtige machine wilt gaan doen, dus de accu upgraden is zeker een goed plan! Doordat het accupakket op het laagste punt zit, is ook het zwaartepunt heel gunstig, en dat resulteert in een nog stabielere rijervaring.

 • Accu keuze: 60V 20Ah / 30Ah/ 45Ah
 • Rijbereik minimaal 60 km, maximaal 110 km (afhankelijk van het type accu)

Opladen van de accu, en rijden met een Ecruiser lekker goedkoop

Rijden en kilometers maken met een Ecruiser is zeer goedkoop. Omdat je dit elektrische vervoermiddel gewoon kunt opladen via het stopcontact, en alleen met elektriciteitskosten te maken hebt (en geen benzinekosten), ben je erg goedkoop uit. 100 kilometer rijden kost je slechts €0,50. Bij een vervoermiddel met benzinemotor ben je ongeveer 3 liter brandstof kwijt voor 100 kilometer en dat zou je 3 x €1,75 kosten wat neerkomt op €5,25.

Rijden op benzine kost je dus €5,25 voor 100 km, en rijden op de Elektrische Ecruiser slechts €0,50 voor hetzelfde aantal kilometers. Super goedkoop rijden dus!

Je hebt geen laadpaal nodig maar een normaal stopcontact.

elektrische choppers

Veel Ecruiser modellen kun je upgraden met een zwaardere accu

De meeste Ecruisers kunnen geüpgrade worden met een zwaardere accu. Een zwaardere accu heeft een grotere capaciteit welke in Ah wordt uitgedrukt. Hoe meer Ah, hoe meer kilometers je kunt maken.

Bij veel modellen kun je kiezen uit een sterkere accu. Per model kan het aanbod verschillen. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte in het voertuig.

Zou je bijvoorbeeld je accu upgraden van 60V 20Ah naar 60V 30Ah dan is de toename aan capaciteit 50% en daardoor kun je 50% meer kilometers maken. Bovendien hoef je de accu ook minder vaak op te laden wat ten goede komt bij de levensduur van de Lithium accu. In sommige gevallen kun je zelfs upgraden tot 60V 60Ah wat dan een verdriedubbeling is.

Voor upgrades betaal je extra, en dat geldt ook voor een accu upgrade. Vaak kost dit een paar honderd euro, afhankelijk van de upgrade. Nu verdien je op langer termijn vaak de upgrade wel terug omdat de levensduur verlengd wordt van de accu. Daarnaast geeft het je heel veel extra comfort, en dat is het zeker waard. Achteraf upgraden is bovendien een stuk duurder dan wanneer je voor een upgrade kiest bij het kopen van je Ecruiser. Bij een upgrade ruil je in een aantal gevallen de standaard accu in voor een zwaardere in plaats van dat je een extra accu erbij moet kopen.

Bij ons kun je ook een Ecruiser leasen en daarbij ook je upgrades leasen. Aangezien je dan per maand betaalt, betaal je ook per maand voor je upgrades, en zo kun je de kosten van de upgrades ook door 12, 18, 24, 36, 48, 60, of 72 maanden delen, afhankelijk van welke leaseperiode je kiest. Wanneer je accu upgrade je 300 euro zou kosten, en je kiest een leasetermijn van 72 maanden, dan betaal je slechts €4,17  per maand meer voor je upgrade!

Batterylabs accu packs

Ecruiser gebruikt in de meeste gevallen de accu packs van het Nederlandse merk Batterylabs. De accu’s van Batterylabs zijn zeer toonaangevend omdat zowel de accu-cellen als regelelektronica van hoge kwaliteit zijn. De Lithium accu systemen zijn zeer geavanceerd waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige Lithium accucellen. Er zijn dan ook maar weinig merken die zoveel garantie op hun accu’s durven te geven als Batterylabs.

Batterylabs is specialist op het gebied van Lithium accu’s en vervaardigd ook zelf de geoptimaliseerde techniek waardoor de cellen in de accu’s langer meegaan, en nog betere prestaties leveren. Tevens werkt Batterylabs samen met de TU Delft, en TU Eindhoven, om de technologie continu door te kunnen ontwikkelen. Naast accupacks bouwen ze ook geavanceerde opladers om de Lithium accu’s voor Ecruiser voertuigen nog sneller op te kunnen laden op een veilige manier. Bij nagenoeg ieder Ecruiser model kun je kiezen uit verschillende soorten opladers, waaronder snelladers! Dat betekent in minder tijd je accu opladen, zodat je weer snel kunt genieten van je mobiliteit!

Elektrische brommer of snorfiets laten opvoeren? Wat mag, en wanneer krijg je een bekeuring of WOK status?

Ook elektrische brommers/scooters, waaronder de Choppers en eSteps van Ecruiser kunnen wij probleemloos opvoeren zonder dat dit invloed heeft op de fabrieksgarantie. In Nederland mogen snorfietsen en brommers niet sneller kunnen rijden dan 25 of 45 kilometer per uur, waarbij een kleine afwijking op de constructiesnelheid is toegestaan. De snorbrommers en normale brommers kunnen vaak wel een stuk sneller rijden, maar worden begrensd in verband met de Nederlandse regelgeving. Wat wij doen is de begrenzing aanpassen waardoor de elektrische tweewieler of driewieler toch sneller kan rijden. Voor het elektrische vervoermiddel is sneller rijden dus geen enkel probleem.

Hoe de politie hiermee omgaat hangt af van hoe snel een brommer of scooter kan rijden.

(Elektrische) bromfietsen (45 km p/u)

 • Een brommer mag 50 km p/u kunnen zonder problemen en zonder bekeuring
 • Bij 51 km p/u of sneller krijg je een bekeuring
 • Bij 55 km p/u of sneller krijg je WOK status

(Elektrische) snorfietsen (25 km p/u)

 • Een snorfiets mag zonder problemen 29 km p/u kunnen rijden
 • Bij 30 km p/u of sneller krijg je een bekeuring
 • Bij 35 km p/u of sneller krijg je WOK status

Een WOK status houdt in dat je voertuig (brommer/scooter) afgevoerd moet worden, en opnieuw gekeurd moet worden bij de RDW. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen want dat levert je een hoop gedoe op. Laat je je brommer of snorfiets opvoeren, blijft dan onder de 34 of 55 kilometer per uur. Deze opties vind je terug in de optielijst bij opvoeren.

Voordelen van een Lithium accu

Alle Ecruisers, van X1 Fat Tire tot aan de Echopper 3.0, zijn allemaal uitgerust met een Lithium accupack, en dat is top! De beste accu die je in feite op een elektrisch vervoermiddel kunt wensen is een Lithium accu. Lithium accu’s kennen we van onder andere onze smartphones. Je kunt ze lekker snel opladen, goed tussendoor bijladen, en ze gaan lekker lang mee. Bovendien zijn ze erg licht van gewicht en kun je ze bij nagenoeg alle modellen uitnemen. Uitnemen wil zeggen dat je de accu uit het voertuig kunt halen en hem op iedere gewenste plek kunt opladen. Mocht je in fietsenstalling op je werk bijvoorbeeld geen elektriciteit hebben (normaal stopcontact), dan kun je de accu dus ook mee naar binnen nemen en hem daar opladen.

Schijfremmen op alle modellen aan boord

De remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen op een brommer, scooter, of step. Ze garanderen namelijk jouw veiligheid. Schijfremmen zijn een heel stuk beter dan trommelremmen. Ze slijten minder snel en ze zijn een heel stuk krachtiger. Wat veel fabrikanten doen is hun brommers, scooters, en steppen uitrusten met een schijfrem op het voorwiel, maar niet op het achterwiel. Het achterwiel krijgt dan een trommelrem. Ook de trommelrem is natuurlijk prima, maar de schijfrem presteert wel vele malen beter, zeker wanneer je een heel breed wiel monteert zoals bij alle Ecruiser modellen het geval is. De trommelrem is echter wel een stuk goedkoper voor de fabrikant en daarom kiezen veel fabrikanten voor dit type rem. Ecruiser vindt echter kwaliteit en veiligheid een stuk belangrijker, vandaar dat ook de achterrem met een hydraulische remschijf is uitgerust. De gaatjes in de schijven zorgen ervoor dat de remmen sneller kunnen afkoelen. Tijdens het remmen worden de remmen warm. Metaal zet door warmte uit en dat wordt op die manier geminimaliseerd. Schijfremmen met gaatjes noemen we geventileerde remschijven. Wederom net een tikkie beter.

De remweg is bijzonder kort bij de E cruisers

Iets wat we nog even willen benadrukken is de veiligheid van de machines. De remweg is namelijk bij bijna alle modellen bijzonder kort. De meeste modellen kunnen in slechts 1,2 meter (remweg) tot stilstand komen bij een snelheid van 20 kilometer per uur op droog wegdek. Dit is buitengewoon kort. Auto’s halen dit bij lange na niet. Een auto heeft namelijk 2 meter nodig en die heeft 4 banden en 4 remmen aan boord.

Accessoires gratis laten monteren op je Ecruiser brommer

Extra opties en accessoires op je Ecruiser brommer? Bij ons is de montage van alle extra’s gratis. Je betaalt hierbij dus alleen voor de onderdelen! Wij hebben een bijzonder groot assortiment aan opties waaruit je kunt kiezen. Daarmee maak je jouw tweewieler of driewieler nog unieker, specialer, of praktischer. Wat er allemaal aan opties verkrijgbaar is voor jouw Ecruiser Echopper 3.0, X1 Fat Tire, GTS 3.0, Cafecruiser, GTS 4.0, Echopper V8, is teveel om op te noemen, dus we noemen er hier even een paar. Wat onder andere mogelijk is, is een 12 volt aansluiting, een USB aansluiting, een windscherm, een accu upgrade, een GPS tracker, een telefoon/navigatie houder, en dat soort dingen. Kijk dus zeker in de optielijst!

De motoren bij Ecruiser zijn stuk voor stuk krachtig

De motoren die het merk Ecruiser gebruikt op haar modellen zijn stuk voor stuk heel krachtig. Elektrische brommers en scooters worden vaak met een 1000 Watt, 1500 Watt, en soms zelfs met een 2000 Watt elektromotor uitgerust. Ecruiser kiest in de meeste gevallen een 2000 Watt motor, of zelfs een 3000 Watt motor. Dat staat garant voor heel veel power! Daarnaast gebruikt het elektrische brommer merk ook een 60 volt systeem wat de trekkracht ten goede komt. 60 volt is namelijk veel pittiger dan 48 volt of 36  volt. Dat verschil is heel groot.

Met een 2000 Watt of zelfs 3000 Watt motor ben je niet alleen snel op topsnelheid, maar overwin je ook moeiteloos een zeer steile helling.

Alle elektromotoren zijn borstelloos. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van koolborstels die kunnen slijten. De motor slijt dus in feite niet en is daarmee onderhoudsvrij. Daarmee bespaar je dus ook op reparatiekosten en onderhoudskosten.

De motor zit in het achterwiel gebouwd. Dat zorgt voor een directe overbrenging zonder tussenkomst van een overbrenging. Geen snaar of ketting die kan slijten of ooit vervangen hoeft te worden. Een achterwielmotor wordt weliswaar veel gebruikt bij elektrische brommers en scooters, maar is niet altijd standaard. Sommige fabrikanten gebruiken ook een middenmotor.

Volt (V) en Ampère (Ah), hoe belangrijk zijn deze waardes?

Eerder heb je kunnen lezen wat de impact is van een hoog voltage zoals 60V (60 volt). Het zorgt voor een veel pittiger karakter, en een snellere acceleratie. De Ah (Ampère uur) staat voor de capaciteit welke je kunt zien als het uithoudingsvermogen van de accu. Hoe meer Ah, hoe meer kilometers je ermee kunt rijden.

Mocht je nu andere elektrische brommers en elektrische scooters met elkaar willen vergelijken, en dan met name de accu willen vergelijken, dan kijk je naar het Wattage (Wh) van de accu. Dit kun je eenvoudig uitrekenen aan de hand van het voltage (V) en het amperage (Ah).

Het Wattage van de accu kun je als volgt uitrekenen:

V x Ah = Wh

 • 60V x 20Ah = 1200Wh (60 volt accu met 20Ah = 1200 Watt/uur)
 • 48V x 26Ah = 1248Wh (48 volt accu met 26Ah = 1248 Watt/uur)

Hoe meer Wh, hoe meer uithoudingsvermogen de accu heeft.

Echter zal de brommer met de 60 volt accu sneller optrekken, en sneller accelereren. Het voltage maakt het namelijk sneller, wat losstaat van het uithoudingsvermogen (Ah).

Hoeveel voordelen heeft elektrisch rijden?

Elektrisch rijden, en dan met name elektrische tweewielers, hebben heel veel voordelen. Je bent goedkoper uit met de kosten per kilometer (brandstofkosten), en met het onderhoud en reparaties. Daarnaast is het een schoon en groen vervoermiddel zonder uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen. Herrie maakt het niet want de motor maakt slechts een zacht zoemgeluid. Daarmee kun je ook prima door een natuurgebied rijden en extra veel genieten van je omgeving.

Een uitlaat kan niet kapot want die heeft een ebrommer niet. Startproblemen vanwege een koude motor behoren ook tot het verleden tijd, want een elektromotor is altijd gebruiksklaar, ongeacht het weer. Reparaties en storingen zijn echt dus een heel stuk minder.

Onderhoudskosten van een elektrisch vervoermiddel

Ook al zijn de onderhoudskosten een heel stuk lager, helemaal vrij van onderhoud ben je echter niet, en dat geldt voor alle vervoermiddelen net zoals een fiets. Je blijft te maken houden met banden en remmen. Deze slijten nu eenmaal naargelang je kilometers maakt. Het elektrische systeem heeft ook zijn eigen onderhoudsbehoefte, en daarom is het wel interessant om toch voor ons onderhoudspakket te kiezen.

Het opladen doe je door de stekker van de oplader in de accu te steken. De stekkers en connectoren worden bij een onderhoudsbeurt gereinigd en ingevet. Dit is heel belangrijk voor de levensduur en optimaliseert het laadproces. Een slechte verbinding tussen de stekker en connector vertraagt het opladen. Bij het onderhoud wordt tevens de accu opnieuw gebalanceerd, en dat verhoogt weer de levensduur van de accu en verbetert de prestaties.

Een onderhoudspakket kun je er vooraf bijkopen, en dat is op zich verstandig om te doen. Je spaart niet alleen wat geld uit daarmee, maar het zorgt ook voor wat extra gemak. Je wordt hierdoor niet achteraf nog geconfronteerd met bijkomende kosten. Je bent liever in 1x klaar voor lange tijd. Een onderhoudsbeurt is bovendien iets wat de fabrikant vereist om aanspraak te maken op de garantie, wat normaal is bij tweewielers en driewielers.

Onderhoudspakket in je lease onderbrengen

Veel mensen kiezen ervoor om hun vervoermiddel te leasen (kopen op afbetaling). Wanneer je dit onderhoudspakket ook in je lease meeneemt, dan praat je nog over enkele euro’s per maand meer, en op die manier is dat heel goed te doen. Optioneel kun je zelfs kiezen voor de haal & brengservice zodat je geen tijd kwijt bent om je vervoermiddel weg te brengen voor onderhoud, en dat je iets moet regelen om weer thuis te komen. Bij het ophalen moet je ook weer iets regelen om bij het servicepunt te komen of de scooterwinkel. Het scheelt je dus echt een hoop gedoe. Een onderhoudspakket maakt het leven dus echt een stukje makkelijker!

Alarmsysteem en Keyless-Go op de Ecruiser modellen

In principe zijn alle Ecruisers uitgerust met een alarmsysteem en een Keyless-Go functie. Bij de cafe cruiser, brommers, choppers, en steps wordt een afstandsbediening meegeleverd waarmee je het alarm aan of uit kunt zetten. Wanneer het alarm aanstaat dan zal er een luide sirene klinken wanneer iemand jouw tweewieler in beweging brengt. Daarmee trek je direct de aandacht van de omgeving en dat is iets wat de dief liever niet heeft.

De Keyless-Go functie maakt rijden zonder sleutel mogelijk. Ook dit regel je met de afstandsbediening. Je kunt dus lekker opstappen en direct wegrijden terwijl je de sleutel nog in je zak hebt zitten. Geen rammelende sleutelbos meer aan het stuur! Een heerlijke optie die het leven nog makkelijker maakt.

Waarvan de modellen ook allemaal voorzien zijn is van energiezuinige LED verlichting. LED verbruikt minder stroom en dat is natuurlijk handig want zo doe je langer met je accu. LED heeft bovendien een levensduur van 20.000 branduren in de praktijk. Als je 4 uur per dag de verlichting zou laten branden dan zou het dus ruim 13 jaar meegaan.

Ecruiser kopen in onze online scooterwinkel

De keuze is zo ontzettend groot, waardoor je bij het merk Ecruiser altijd slaagt voor een elektrische brommer. Je kunt een eChopper kopen, een eStep kopen, een OldSchool e-brommer (GTS) kopen, een Cafecruiser kopen, en nog een aantal andere modellen. Wij hebben het bestelproces simpel gehouden zodat een Ecruiser kopen makkelijk en snel gaat. Voordat je de elektrische brommer of snorfiets in het winkelmandje gooit kies je nog alle opties die je erbij wilt hebben. Dit kan een sterkere accu zijn, een snellere oplader, een windscherm, of zelfs USB aansluiting om je telefoon onderweg aan op te laden. In de accessoirelijst vind je alle opties terug.

Nog meer betaalgemak met IN3

Het kan zijn dat je jouw Ecruiser niet wilt leasen (kopen op afbetaling), maar op dit moment nog niet het hele aankoopbedrag op je bankrekening hebt staan. Normaal zou je moeten wachten totdat je het bedrag bij elkaar gespaard hebt. Maar… met IN3 hoef je nu niet meer te wachten. Je kunt namelijk alsnog NU een Ecruiser kopen!

Met IN3 reken splits je namelijk het totaalbedrag in 3 gelijke delen. Tijdens het bestellen van je favoriete Cruiser betaal je ⅓ deel. Binnen 30 dagen die daarop volgt betaal je nogmaals ⅓ deel, en binnen de 30 dagen die daarop volgt, betaal je nogmaals ⅓ deel.

IN3 is geen financiering. Dat betekent dat er geen krediet op jouw naam wordt afgesloten waarbij je rente betaalt, of een BKR check plaatsvindt. Mocht je een negatieve BKR registratie op je naam hebben, dan kun je alsnog gebruik maken van de IN3 betaalmethode en iets moois kopen!

Een Ecruiser leasen en per maand betalen

Wil je een Ecruiser leasen en per maand betalen, dan zit je bij ons goed! Voor de duidelijkheid willen we uitleggen van leasen precies betekent. Leasen betekent kopen op afbetaling. Het is dus niet zo dat je na 12, 18, 24, 36, 48, 60, of 72 maanden het voertuig weer moet inleveren. Hij is dus direct van jou zodra je hem bestelt via onze webshop.

Extra’s van helm tot slot, en van handvatverwarming tot aan telefoonhouder kun je dus allemaal in de scooterlease meenemen. Je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wilt, en lekker per maand betalen voor je elektrische brommer of snorbrommer. Customizen kan dus ook!