Voordelen van een scooter

Voordelen van een scooter
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 17-09-2020 UPDATE 01-05-2023 om 10:49:21
14217 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

De scooter is een super praktisch vervoermiddel die je snel van A naar B brengt. Een van de kenmerken van een scooter is dat je onder het zadel veel bergruimte hebt. Maar een scooter heeft nog veel meer voordelen, en die lees je hier allemaal.

Voordelig een scooter kopen

Scooters zijn wellicht minder duur dan je denkt. Sinds de komst van de escooter (elektrische scooter), zijn de prijzen verder gezakt. Eerst waren elektrische scooters duurder dan de benzine scooters, omdat de techniek nieuw was. Nu kun je zelfs een escooter kopen onder de prijs van een benzine scooter! Wanneer je slim shopt kun je zelfs een escooter kopen voor dezelfde prijs als wat je voor een ebike kwijt bent, of een iets duurdere merkfiets.

Voordelen van een scooter t.o.v. een fiets

De voordelen van een scooter tegenover een fiets (of ebike) is dat je bij een scooter helemaal niets hoeft te doen, behalve zitten en gasgeven. Bij de fiets en ebike moet je trappen. De scooter kost je dus totaal geen energie.

Veel bagage meenemen

voordelen van een fietsBovendien kun je met een scooter veel meer met je meenemen. Er is standaard al veel bagageruimte aanwezig, maar dit kun je tevens eenvoudig upgraden. Dit kan door gebruik te maken van een voordrager, achterdrager, of topkoffer.

Sneller op je bestemming

Met een scooter, en zeker met een bromscooter die 45km kan, ben je sneller dan een fiets of ebike. De snorscooter die 25km kan rijden, is ook een stuk sneller weg bij het stoplicht, en op topsnelheid, dan een ebike.

Iemand achterop meenemen

Iemand achterop meenemen kan wel bij een scooter of escooter, maar in principe niet bij de fiets of elektrische fiets. Fietsen zijn daar niet voor gemaakt en scooters wel.

Telefoon onderweg opladen

De meeste scooters hebben tegenwoordig een USB aansluiting, iets wat de fiets of ebike niet heeft. Je kunt dus, terwijl je rijdt, je telefoon opladen. Er zijn zelfs scooters waarmee je de telefoon zelfs kunt koppelen!

De voordelen van een scooter t.o.v. een auto

parkeerplek auto scooterEen scooter heeft heel wat voordelen ten opzichte van een auto. De auto is een groot en zwaar vervoermiddel, die veel brandstof verbruikt, en waarbij je op zoek moet gaan naar een parkeerplek. Het liefst een gratis parkeerplek, maar tegenwoordig moet je bijna overal betalen. Soms kost het zoeken van een parkeerplaats je zelfs meer tijd dan het rijden zelf. Aangezien het drukker wordt op de wegen, sta je met een auto vrij snel in de file.

De scooter is op al deze punten handiger en voordelig.

  • Het parkeren is gratis
  • Het brandstofverbruik is 4x lager bij benzine scooters
  • Het kosten per kilometer zijn 20x lager bij elektrische scooters
  • Je betaalt geen wegenbelasting
  • De verzekeringskosten zijn 6-8x goedkoper
  • De onderhoudskosten zijn 5x lager bij benzine scooters
  • De onderhoudskosten zijn 25x lager bij elektrische scooters

Met het openbaar vervoer of met de scooter?

voordeel scooter openbaar vervoerJe kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, maar is de scooter niet handiger, slimmer, en voordeliger? Ja, de scooter heeft ook meer voordelen dan het openbaar vervoer.

De scooter pak je uit de schuur, en heb je binnen handbereik. Je stapt op, geeft gas, en rijdt naar de plaats van bestemming. Snel, en gemakkelijk.

Wanneer je het openbaar vervoer zou moeten pakken dan moet je allereerst naar de bus, tram, of trein toe lopen, of daarvoor een fiets pakken. Vervolgens moet je wachten tot je bus, tram, of trein gearriveerd is. Heb je geluk dan kun je een zitplaats vinden. Heb je pech dan moet je blijven staan. Vanwege het covid-19 corona virus ben je verplicht een mondkap te dragen in het openbaar vervoer. Vaak helpt dit nog onvoldoende tegen het ziek worden, want in een overvolle tram, bus, of trein hoeft er maar 1 iemand te hoesten, en jij kunt het ook krijgen. Bij de scooter hoef je geen mondkap op en adem je niets in wat andere uitademen.

Scooter rijden is goedkoper dan het openbaar vervoer. Zeker wanneer je een elektrische scooter gaat kopen. Die rijden namelijk nog veel voordeliger.

De scooter brengt je ook sneller van A naar B. Geen last van wachttijd en je kunt afstappen op de plaats van bestemming. Bij het openbaar vervoer moet je alsnog lopen op de plaats van bestemming. Het scheelt je dus tevens tijd en ongemak.

Eindconclusie voordeel scooter

Een scooter is een super handig en praktisch vervoermiddel. Je loopt de deur uit, en je tweewieler staat al klaar voor gebruik. Binnen no-time kom je niet bezweet aan op je bestemming, want scooter rijden kost geen inspanning.

Last van parkeerproblemen heb je niet, en het rijden zelf, zeker bij elektrische scooters, is goedkoper dan menig ander vervoermiddel. In tegenstelling tot de auto kun je heel veel geld besparen. De autoverzekering+wegenbelasting alleen al kost meer dan het leasen van een scooter. Scooterrijden is dus veel slimmer en goedkoper.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.