Next Mojito escooter

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 600,00
(Nog 5 dagen en 2 uur)
Adviesprijs: 3.899,95
Onze prijs: 3.299,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
3.074,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 1.127,48 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  Next Mojito

  De Next Mojito is een unieke elektrische retro scooter met Vespa trekjes als het om design gaat. De Mojito escooter heeft een groot bereik op de accu, is lekker stevig gebouwd, en voorzien van een aantal karaktereigenschappen wat hem tot een echte woon werkverkeer scooter maakt. Bovendien is hij geschikt voor 2 personen en uitgerust met een snelle en krachtige elektromotor!

  De Mojito van Next is een heel bijzondere e-scooter

  De Next Mojito is een elektrische scooter met een unieke stijlvolle retro look. De Next Mojito is niet alleen een elektrische scooter die mooi is om te zien, maar het is ook een degelijk en betrouwbaar vervoermiddel waar je van op aan kunt! Wanneer we alleen al kijken naar de accucapaciteit en accu mogelijkheden, dan weet je meteen dat we over een Next level escooter spreken. Het bereik van deze elektrische scooter is namelijk een stuk groter dan gemiddeld. Dit heeft er mede mee te maken dat de Next Mojito standaard al is uitgerust met een zeer grote accu.

  Verdubbel het rijbereik

  Wanneer je de Next Mojito koopt met een 2de accu erbij, dan kun je bovendien het rijbereik verdubbelen! Met 1 enkele accu haal je tot 110 kilometer bij een snelheid van 45 kilometer per uur! Zou je de Mojito Next snorscooter kopen, dan is je bereik zo’n 200 kilometer. Met een dubbele accu kom je dan vervolgens op een bereik van 220 kilometer bij 45km p/u of 400 kilometer bij 25 km p/u. Er zijn momenteel nog heel weinig escooters die zich met deze specificaties kunnen meten, en er zijn er nog minder met zo’n prachtig uiterlijk als de elektrische Mojito van Next.

  Betrouwbaarheid staat voorop

  Alleen qua looks is de de elektrische Next Mojito scooter al heel indrukwekkend. Het is een sierlijke elektrische retro scooter met een serieus karakter. De Next is geen instap scooter voor erbij, maar bedoeld voor mensen die een betrouwbaar elektrisch vervoermiddel zoeken waar ze iedere dag weer een heleboel fijne kilometers mee af kunnen leggen, wat we ook van de FD motors F3 kunnen zeggen. De Mojito staat voor degelijkheid, betrouwbaarheid, en kwaliteit. Wanneer je plaats neemt op het zadel, dan zul je meteen merken dat de escooter tot een hogere klasse behoort.

  Fraaie afwerking

  De fraaie afwerking ziet er chique uit en voelt niet goedkoop aan. Dat maakt het verschil tussen deze scooter en goedkopere scooters. Er zijn veel chromen details aanwezig die het retro gevoel versterken. Zo is er een sierlijke chromen rand rond de koplamp, zijn er 2 chromen spiegels aanwezig, is het achterlicht voorzien van een chromen rand, en is er een chromen rand die onder het voetplateau doorloopt.

  Standaard een aantal luxe opties

  Als we wat meer inzoomen op de details dan zien we bovendien dat de Next Mojito escooter uitgerust is met een aantal praktische zaken die handig van pas komen in het dagelijks leven. Zo is er een metalen tassenhaak aanwezig, een anti diefstal alarm en anti diefstal contactslot standaard ingebouwd. De laatste twee zijn er om te voorkomen dat iemand je scooter steelt. Je kunt zowel vooruit als achteruit rijden met de scooter wat het keren van een straatje of parkeren nog eenvoudiger maakt. Er is een middenstandaard aanwezig en een zijstandaard, en zelfs een USB aansluiting voor de telefoon ontbreekt niet. Al met al een heel complete scooter waarbij je niets te kort komt.

  Verschil tussen de Next Mojito scooter en motorscooter

  De Next Mojito kun je kopen als snorscooter (25km p/u), bromscooter (45km p/u), en motorscooter (105km p/u). Het verschil tussen de 25 en 45 km scooter versie is alleen de snelheid en de kleur van de kentekenplaat blauw of geel.

  Het verschil tussen de scooter en de motorscooter is iets groter. De 25/45 scooter heeft de motor in het achterwiel zitten en de motorscooter heeft een motor in de achterbrug met riem-verbinding om een hogere snelheid te kunnen halen, namelijk 105 km per uur.

  Een ander verschil tussen de Next Mojito scooter en de motorscooter is dat de motorscooter een CBS remsysteem heeft en de scooter niet. CBS wil zeggen dat je met een remgreep tegelijkertijd het voorwiel als achterwiel kunt laten remmen.

  Voor de rest zijn de scooters hetzelfde en dat betekent dat de Mojito snor- en bromscooter versies net zo stevig zijn als de motorscooter. De Mojito scooter versie kun je daarmee tegelijkertijd bestempelen als degelijker dan menig andere scooter die niet gebouwd is voor hoge snelheden welke de motorscooter aan moet kunnen.

  Hoog zitcomfort met fraai retro zadel

  Qua zitcomfort scoort de Next Mojito veel punten. Het fraai vormgegeven retro zadel is in de eerste plaats gericht op de passagier om veel comfort te bieden. Het zitvlak is groot, breed genoeg, en voorzien van een ribbelpatroon in de breedte welke voor meer grip zorgt. Daarnaast loopt het zadel nog een stuk door welke zitruimte creëert voor de passagier. Ook de passagier mag niet klagen want er is zitruimte genoeg en er zijn ook comfortabele uitklapbare voetsteunen aanwezig welke voor een goede zitpositite zorgen voor de persoon achterop. De Mojito van het merk Next is daarmee dus een volwaardige tweezitter.

  Onder het grote zadel vind je een grote opbergruimte terug. De opbergruimte wordt wel grotendeels in beslag genomen door de flink grote accu. Ga je de Next Mojito kopen met 1 accu, dan blijft er nog ruimte over voor een retro helm. Ga je de Next Mojito kopen met 2 accu’s, dan kun je overwegen om de scooter uit te breiden met een speciale achterdrager waarop een koffer gemonteerd kan worden. Zo kun je alsnog een helm of andere spullen droog opbergen. In de optielijst vind je alle opties en accessoires terug waaronder de achterdrager en verschillende topkoffers van klein tot groot. De 45L (liter) koffer is ruim genoeg voor 2 helmen!

  Wanneer je 2 accu’s onder het zadel hebt zitten, dan blijft er alsnog een heel klein beetje opbergruimte over onder het zadel. Niet genoeg voor een helm, maar wel voor de oplader of een klein kledingstuk.

  Meer over de motor en accu’s van de Next Mojito

  De Next Mojito heeft een 3000W oftewel een 3 kW motor aan boord. De motor zit in het achterwiel ingebouwd, net als bij de meeste elektrische scooters het geval is. De motor verbruikt 31 Wh (Watt uur) per kilometer bij een snelheid van 45km per uur en dat is redelijk gunstig.

  Standaard wordt de Next Mojito geleverd met 1 Lithium accu, maar je kunt er ook meteen een 2de bijkopen om het rijbereik te verdubbelen.

  De accu zit in een mooi afgewerkt jasje en is voorzien van eigen batterij meter. Zo kun je zelf snel controleren hoeveel energie er in de accu zit. De accu is uitgerust met een BMS (battery management system) welke de accu in de gaten houdt en beschermd tegen onderspanning.

  De accu heeft een gewicht van 24 kg en dat is flink aan zijn gewicht. Even de accu uitnemen om hem ergens anders op te laden zal een uitdaging kunnen worden. Een bijkomstigheid is dat je niet meer naar de sportschool hoeft.

  De elektrische scooter van Next is uitgerust met 2 accu kabels. Dat wil zeggen dat hij overweg kan met 2 accu’s tegelijkertijd. Je hoeft geen schakelaar om te halen om de andere accu in gebruik te nemen. Ook zal de tweede accu samen met de eerste worden opgeladen wanneer je een extra accu hebt meebestelt.

  Naast een sterke elektromotor en goed accu, is er ook een controller aan boord welke de schakel tussen de accu en motor vormt. Zie de controller als een computer die alles onderling regelt. De controller is uitgerust met FOC (Field Oriented Control) en dat wil zeggen dat deze de positie van de motor kan waarnemen en daardoor nog efficiënter de motor kan aansturen. Efficiënter wil zeggen dat er minder energie nodig is om de motor te laten draaien en of versnellen.

  Het opgegeven rijbereik van de Next Mojito is theoretisch

  Zoals bij nagenoeg alle elektrische scooters het geval is, worden ook de cijfers van de elektrische Next Mojito theoretisch weergegeven. Dat wil zeggen dat je het opgegeven aantal kilometers alleen haalt onder gunstige omstandigheden.

  Wel moeten we zeggen dat wanneer we het verbruik van de motor bekijken (31 Wh), de cijfers niet eens al te rooskleurig zijn voorgespiegeld door de fabrikant. Onder heel gunstige omstandigheden zou je er dus nog meer kilometers met de scooter moeten rijden dan dat de fabrikant aangeeft.

  Gunstige cijfers welke bekend zijn:

  • Met 1 accu - snorscooter / 25km p/u = 200 kilometer bereik
  • Met 1 accu - bromscooter / 45km p/u = 110 kilometer bereik
  • Met 2 accu’s - snorscooter / 25km p/u = 400 kilometer bereik
  • Met 2 accu’s - bromscooter / 45km p/u = 220 kilometer bereik

  Wat veel invloed heeft op de cijfers is de omgevingstemperatuur. Bij koud weer presteren Lithium accu’s, ongeacht het merk, wat slechter. Dit heeft te maken met dat de energie slecht vrij komt en daardoor lijkt je accu wat zwakker dan dat hij daadwerkelijk is. Dat betekent ook dat hij sneller leeg is.

  De scooter kan met 205 kg beladen worden in totaal. Normaal zou dat meer dan voldoende moeten zijn voor 2 personen. Hoe harder de motor moet werken, hoe meer energie dat kost. De cijfers waarmee normaal gerekend wordt is 70 kg als beladingsgewicht. Weegt de bestuurder 10 kg zwaarder dan die 70 kg, dus 80 kg, dan moet je 5 tot 10% van het bereik aftellen. Ditzelfde geldt voor een windscherm. Zo heb je in ieder geval een goed idee wat je kunt verwachten.

  De Next Mojito heeft een TFT kleurenbeeldscherm

  Alle elektrische scooters hebben tegenwoordig een LCD display, maar er zijn er maar heel weinig die een echt TFT kleurenbeeldscherm hebben. Het TFT display ziet er een stuk moderner uit omdat het een stuk grafischer is en er levendig en kleurrijker uitziet. Bovendien heeft TFT een snellere reactietijd dan LCD. Hierdoor wordt realtime informatie zoals de snelheid nog vloeiender en sneller weergegeven. Een van de weinige scooters die hiermee ook is uitgerust is de Vespa (GTS 300) motorscooter.

  Het display toont op een innovatieve en speelse manier de informatie zoals een scooter anno 2023 dat zou (moeten) doen. Next heeft echt toekomstgericht gekeken en is niet blijven hangen in wat anderen deden en nog steeds doen. Ze gaan echt met hun tijd mee!

  Wat een echt voordeel is bij deze escooter is dat de energie die in de accu aanwezig is, in een percentage wordt weergegeven. Dat vertelt namelijk veel meer dan een x-aantal blokjes. Ook de energieconsumptie van de motor wordt weergegeven zodat je ook kunt zien dat een heuvel op rijden je meer energie kost dan een rechte weg.

  Slimme 360º LED verlichting

  Ook over de verlichting heeft fabrikant Next goed nagedacht bij deze elektrische scooter. Op het gebied van zichtbaar zijn in het verkeer scoort deze elektrische scooter erg goed. De Next Mojito heeft namelijk LED dagrijverlichting in de neus, een goede LED schijnwerper in de koplamp (Vespa Sprint look), een LED achterlicht met remlicht, en LED knipperlichten die vanuit iedere hoe zichtbaar is. Dit wordt 360º verlichting genoemd en dat biedt extra veiligheid in het verkeer. Je wordt namelijk een stuk minder snel over het hoofd gezien.

  Dashboardkastje met USB aansluiting

  Wat niet iedere elektrische scooter heeft, maar tegelijkertijd een retro scooter kenmerk is, is een dashboardkastje. De Next Mojito is daarmee ook uitgerust.

  Retro scooters zijn, zoals de grondlegger Vespa ze destijds ontworpen heeft, heel praktisch en comfortabel. Een dashboardkastje hoort daar ook bij.

  Wanneer je de klep van het dashboardkastje met de sleutel opent dan kom je niet alleen een fraai dubbel opbergvak tegen maar ook een USB aansluiting. Daarmee kun je onder het rijden je telefoon opladen. USB kan natuurlijk voor nog veel meer dingen handig zijn want het zit bijna op ieder apparaat.

  Hoe laadt je de accu op bij de Next Mojito?

  Aangezien de accu nogal zwaar is, zullen veel mensen de accu in de e-scooter zelf opladen en hem niet uitnemen. 24 kilo per accu is natuurlijk best een gewicht. Onder het zadel vind je tevens de aansluiting waarop de oplader aangesloten kan worden zodat de accu lekker kan blijven zitten. De oplader heeft een normale stekker die rechtstreeks in het stopcontact gestoken kan worden. Wil je de scooter aan bijvoorbeeld een laadpaal voor auto’s opladen, dan raden we je aan om de verloopadapter mee te bestellen. Ook deze vind je in onze optielijst terug.

  Next Mojito kopen

  Zoek je een goede elektrische woon/werkverkeer scooter met een groot bereik op de accu, dan kun je bij ons voordelig de Next Mojito kopen. De escooter heeft 12 inch wielen, een hoog zitcomfort voor zowel bestuurder als passagier, en een prachtig retro uiterlijk. Hij ziet er dus niet alleen mooi uit maar rijdt ook fantastisch.

  Ga je de Next Mojito kopen dan heb je verschillende betaalmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je naast betalen met IDeal ook kiezen voor betalen in 3 termijnen met IN3 of leasen waarbij je per maand betaalt voor je scooter.

  De Next Mojito kopen en betalen met IN3

  Wanneer je liever het totaalbedrag wat meer spreidt, en wat meer tijd krijgt om te betalen, dan kun je ook de Next Mojito kopen en hem met IN3 betalen. Op die manier betaal je tijdens het bestellen een derde van het aankoopbedrag, volgende maand een derde, en de maand erop een derde. IN3 is een flexibele betaalmethode waarbij er niet naar een eventuele BKR registratie gekeken wordt. Ook hoef je geen papierwerk in te vullen!

  Next Mojito leasen

  Wil je liever helemaal in termijnen betalen en gaat sparen te lang duren? Dan kun je bij ons ook de Next Mojito leasen! Leasen wil zeggen dat je de scooter koopt op afbetaling. Onderhoud of verzekering zit hier niet bij inbegrepen. Het onderhoud kun je er echter wel in onderbrengen als je dat wilt, maar dat kost ook extra afhankelijk van welk onderhoudspakket je neemt. Bij het leasen kun je ook opties en accessoires in de scooterlease meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een extra accu om het rijbereik extra te vergroten, een helm, een topkoffer, een windscherm, een verzekering goedgekeurd slot, of wellicht iets anders. Kijk vooral even in de accessoirelijst zodat je zeker weet dat je niets hebt gemist.

  Onze onderhoudspakketten kun je een hoop geld besparen

  Door een onderhoudspakket bij je scooter te nemen reken je meteen af met het onderhoud voor de toekomst. Zo heb je geen bijkomende kosten meer als het gaat om het onderhouden van je scooter zodat hij betrouwbaar blijft, optimaal blijft werken, en je tevens de garantie waarborgt. Scooter fabrikanten geven alleen garantie wanneer men zich houdt aan de onderhoudsinterval. Beurten wil je dus niet missen of overslaan.

  Een aantal kenmerken van onze onderhoudspakketten:

  • Kies een 3 of 6 beurten pakket
  • Kies of je gebruik wilt maken van de haal- en brengservice
  • Onderdelen en materialen voor het onderhoud zitten bij de prijs in
  • Onderhoudspakketten kunnen niet achteraf worden afgesloten
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten en geen verrassingen achteraf
  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  Next Mojito e-scooter

  3000 W borstelloze motor
  Uitneembare 72V 55Ah lithiumbatterij met Samsung-cellen
  Velgdiameter: 12 inch
  FOC-batterijbeheersysteem
  Laadtijd: 3 a 4 uur per accu

  Verbruik: 31 Wh/km
  Voorrem: 260 mm hydraulische schijfrem
  Achterrem: 180 mm hydraulische schijfrem
  Snelheid van: 25 km/h of 45 km/h
  Actieradius van: 100 km bij 45 km/h (afhankelijk van snelheid, gewicht en buitentemperatuur)  Actieradius van: 220 km (afhankelijk van snelheid, gewicht en buitentemperatuur)
  Afmeting: 1960x 740 x 1160 mm
  Wielbasis: 1380 mm
  Zithoogte: 860 mm
  Batterijformaat: 254 x 213 x 165 mm
  Maximum toelaatbare gewicht: 205 kg

  Gewicht van de batterij: 24 kg
  Gewicht van de scooter: 108 kg

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  Next Mojito escooter heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters