ALTERNATIEF VOOR DE SNORSCOOTER & SNORFIETS – GEEN HELM VEREIST!

ALTERNATIEF VOOR DE SNORSCOOTER & SNORFIETS – GEEN HELM VEREIST!
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 08-05-2023 UPDATE 05-06-2023 om 07:51:07
6000 keer bekeken
Tags: Nieuws

Het tijdperk van het rijden zonder helm op je snorfiets of snorscooter is voorbij. Voortaan moet iedereen met een snorscooter een helm dragen, ook op het fietspad. Maar er is een PLAN B waardoor je alsnog 25 km/u kunt scooteren ZONDER HELM en ZONDER RIJBEWIJS! Lees hieronder verder hoe dit mogelijk is.

Inhoudsopgave

 1. Vanaf 1 januari is de helm verplicht voor iedereen, behalve voor…
 2. Ontdek de Nipponia Pride scooter zonder helmplicht
 3. Bespaar flink met het scooter rijden
 4. Scooter met elektromotor die onderhoudsvrij is
 5. Standaard uitgerust met alarm en keyless rijden
 6. Digitaal display met verlichting
 7. Opbergruimte onder het zadel bij de Nipponia Pride scooter
 8. De koffer achterop is optioneel
 9. Scooter zonder helm met sportieve rode velgen en schijfrem
 10. Lithium accu voor een ruim bereik
 11. Nipponia Pride aanschaffen
 12. Video uitleg
 13. FAQ

Vanaf 1 januari is de helm verplicht voor iedereen, behalve voor…

Vanaf 1 januari 2023 moet iedereen op bromfietsen, bromscooters, snorfietsen en snorscooters een helm dragen, ongeacht of je op de weg of het fietspad rijdt. Voor de 45 km/u brommers was deze regel al langer van kracht, maar voor snorscooters en snorfietsen is deze regel nieuw.

►Voor gemotoriseerde tweewielers geldt dat je:

• een rijbewijs nodig hebt

• een helm moet dragen

Maar er is een uitzondering! Want… een driewieler die aan de scootmobiel regelgeving voldoet, heeft geen helm of rijbewijs nodig! De hieronder beschreven IVA scooter is een alternatief voor de snorfiets/snorscooter en haalt alsnog 25 km/u.

voordelen van 3-wiel scooter zonder helm of rijbwijs plicht.

De 16 voordelen van deze 3-wiel scooter zijn:

 • Geen helm nodig
 • Geen rijbewijs vereist
 • Mogelijkheid om op de stoep te rijden (tot 6 km/u)
 • Toegestaan op het fietspad
 • Toegestaan op de weg
 • Snelheden tot 25 km/u
 • Het rijbereik is 50 km*
 • Snel opladen
 • Modern en stoer uiterlijk
 • Geschikt voor 2 personen
 • Opbergruimte onder je buddy
 • De koffer is optioneel
 • 8x goedkoper dan een benzinescooter
 • Voorzien van LED-dagrijverlichting
 • Kan achteruit rijden
 • De verzekering kost je +/- €60,- per jaar!

Ontdek de Pride scooter zonder helmverplichting

De Nipponia Pride driewielige scooter biedt een oplossing voor de helmverplichting voor mensen die een alternatief willen voor de snorscooter. Met dit vervoersmiddel kun je nog steeds op het fietspad rijden zonder een helm te hoeven dragen. Je kunt net zo goed meekomen met het verkeer als met een snorscooter, want dit model bereikt een snelheid van 25 kilometer per uur.

De Nipponia Pride valt officieel onder de scootmobielen, waardoor je geen rijbewijs nodig hebt en geen helm hoeft te dragen. Zo profiteer je van alle voordelen van deze driewielige scooter!

nipponia pride 3-wiel scooter zonder rijbewijs 25 km rijden

Bespaar flink met scooter rijden

Scooter rijden wordt meestal als duur gezien. Denk maar aan de verzekeringskosten en de uitgaven voor benzine. Vooral jonge bestuurders betalen hoge bedragen voor de verzekering. Bestuurders tussen de 16 en 18 jaar kunnen soms wel 50 euro per maand of meer kwijt zijn aan hun verzekering. Met de Nipponia Pride scooter is het echter anders, want je hebt een scootmobielverzekering nodig die je slechts zo'n 60 euro per jaar kost. Dat is omgerekend 5 euro per maand, wat 10 keer goedkoper is dan een normale verzekering.

Daarnaast rijdt de Nipponia Pride driewielige scooter op elektriciteit. Hij is uitgerust met een lithiumaccu die je met de meegeleverde oplader kunt opladen aan een gewoon stopcontact. Het opladen kost je met de energieprijzen van 2023 slechts €0,60 per 100 kilometer. Aangezien je met de Nipponia Pride scootmobiel 40 tot 150 kilometer kunt rijden, kost elke oplaadbeurt je slechts €0,30 a 0,90 cent. Als je zonnepanelen op je dak hebt, rij je in feite gratis.

Rijden op elektriciteit met een elektrische scooter is ongeveer 8 keer goedkoper dan rijden op benzine. Dit is eenvoudig te berekenen, want:

 1. • 1 liter benzine kost ongeveer €1,70 en hiermee rij je ongeveer 35 km. Om 100 km te rijden, ben je €4,86 kwijt.
 2. • 100 km rijden met de elektrische scooter/scootmobiel kost slechts €0,60, wat 8,1 keer goedkoper is.

⚡ Elektrische scooter zonder onderhoudsvereisten

Benzinescooters brengen vaak aanzienlijke onderhoudskosten met zich mee voor de motor. Met de geavanceerde elektromotor van de Nipponia Pride hoef je je daar echter geen zorgen over te maken. De borstelloze motor bevat geen slijtagegevoelige onderdelen. Bovendien verbruikt de motor slechts 500W, wat zeer voordelig is. Hoewel 500 Watt misschien niet indrukwekkend klinkt, zorgt de cardanaandrijving die de motorkracht overbrengt op de twee achterwielen voor een verrassend krachtige scooter. Zelfs met twee personen kom je moeiteloos vooruit, zelfs bij het beklimmen van een fietsersbrug. Laat je dus niet misleiden door de 650W motor.

Bij een gewone elektrische scooter met twee wielen is een 650 Watt motor inderdaad niet erg krachtig of geschikt voor twee personen, maar in dit geval maakt het differentieel absoluut het verschil!

Standaard uitgerust met 🔔alarm en 🔑sleutelloos rijden

Deze helmloze driewielige scooter ziet er niet alleen stijlvol uit, maar wordt ook standaard geleverd met een alarmsysteem en de optie voor sleutelloos rijden. Bij aankoop van de Nipponia Pride ontvang je twee afstandsbedieningen. De afstandsbediening heeft meerdere knoppen, waaronder een alarmfunctie die een sirene activeert als iemand tegen de scooter (zonder rijbewijs) aanloopt. Ook is er een knop voor het starten zonder sleutel, zodat je de scooter op afstand kunt inschakelen!

pride keyles rijden en alarm gratis

Digitaal verlicht display

Het dashboard is voorzien van een digitaal display met verlichting, zodat je het zowel overdag als 's nachts gemakkelijk kunt aflezen. Op het display zie je onder andere je snelheid met de driewielige scooter zonder rijbewijs en het energieniveau van je accu.

Opslagruimte onder het zadel van de Nipponia Pride scooter

Een bijzonder handige functie van de Nipponia Pride scooter is de opbergruimte onder het zadel. Ondanks dat het een elektrische scooter is, is er veel opslagruimte beschikbaar. Je kunt dus gemakkelijk de oplader, een jas, een tas, een paar handschoenen en zelfs een flesje water meenemen. De ruimte is groot genoeg voor een helm, die je overigens niet nodig hebt bij deze scooter 👌.

koffer opbergruimte onder het zadel van de driewielscooter

De optionele koffer achterop

Niet iedereen is gecharmeerd van een koffer aan de achterzijde, en daarom heeft Nipponia dit waarschijnlijk als afzonderlijke optie aangeboden. De koffer wordt enkel geleverd bij de scooter met 3 wielen waarvoor geen rijbewijs vereist is, mits je deze er apart bij bestelt.

Scooter zonder helm, met sportieve rode velgen en schijfrem

Wil je in 2023 toch 25 km/u rijden zonder helm? Overweeg dan de Nipponia Pride, die tevens is uitgerust met velgen met een sportieve rode rand en zelfs een remschijf op het voorwiel, voorzien van een dubbele remzuiger. Dankzij het hydraulische remsysteem remt de IVA-scooter uitstekend en is er weinig remkracht nodig. Een bijkomend voordeel van 3 wielen is dat je meer grip hebt en je remweg tegelijkertijd korter wordt.

De Pride-scooter is sportiviteit in zijn puurste vorm. Zijn gestroomlijnde, sportieve ontwerp doet absoluut niet vermoeden dat dit eigenlijk een scootmobiel is, maar je plukt er wel alle vruchten van. Bovendien heeft hij een stoere beach-cruiser uitstraling vanwege zijn robuuste valbeugels aan de achterzijde.

 • • Geen helm nodig
 • • 10x goedkoper qua verzekering
 • • Geen rijbewijs vereist
 • • 8x goedkoper rijden dan een benzinescooter

Kortom waarom zou je niet de Nipponia Pride kopen?

Scooter zonder helm of rijbwijs met rode velgen en schijfremmen.

Lithium accu voor een groot bereik

De Pride-scooter zonder rijbewijs is uitgerust met een ingebouwde lithium accu, die geen opslagruimte in beslag neemt. Met de accu heb je een rijbereik van 40 tot 150 kilometer (afhankelijk van keuze van het accupakket) onder gunstige omstandigheden. Vooral de temperatuur speelt hierin een grote rol, net als bij alle andere elektrische scooters met lithium accu. Het verschil in bereik kan oplopen tot zo'n 20% bij erg koud weer.

Bovendien verloopt het opladen razendsnel. Een accu die voor 70% leeg is, laad je in ongeveer 5 uur op. Is je accu voor 35% leeg, dan heb je slechts 2 uur nodig om hem weer volledig op te laden.

Nipponia Pride aanschaffen

Is je interesse gewekt voor deze prachtige scooter zonder helmplicht? En waarbij je overigens ook geen rijbewijs nodig hebt, en zeer voordelig uit bent met de verzekering?

Veelgestelde vragen over de Pride driewielscooter zonder rijbewijs of helmplicht:

Wat zijn de voordelen van de Nipponia Pride scooter?

De voordelen van de Nipponia Pride zijn: geen helm nodig, geen rijbewijs vereist, toegestaan op fietspaden en stoepen (tot 6 km/u), snelheden tot 25 km/u, rijbereik van 50 km, snel opladen, modern en stoer uiterlijk, geschikt voor 2 personen, opbergruimte onder het zadel, optionele koffer, 8x goedkoper dan een benzinescooter, LED-dagrijverlichting, achteruit rijden mogelijk en lage verzekeringkosten (ongeveer €60,- per jaar

Hoe kan ik met de Nipponia Pride scooter rijden zonder helm en rijbewijs?

De Nipponia Pride is een driewielige scooter die officieel onder de scootmobielen valt. Hierdoor hoef je geen rijbewijs te hebben en geen helm te dragen tijdens het rijden.

Wat zijn de jaarlijkse kosten voor de Nipponia Pride scooter?

De verzekering voor de Nipponia Pride kost ongeveer €60,- per jaar. Daarnaast zijn de oplaadkosten ongeveer €0,60 per 100 kilometer, wat 8 keer goedkoper is dan rijden op benzine.

Wat is de actieradius van de Nipponia Pride scooter en hoe lang duurt het opladen?

De Nipponia Pride scooter heeft een actieradius van 50 kilometer onder gunstige omstandigheden. Het opladen van de accu duurt ongeveer 5 uur voor 70% leeg en 2 uur voor 35% leeg.

Wat zijn de unieke kenmerken van de Nipponia Pride scooter?

De Nipponia Pride heeft een sportief uiterlijk met rode velgen, LED-dagrijverlichting, een digitaal verlicht display, opbergruimte onder het zadel, en standaard alarm- en sleutelloos rijden.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.