Beste Elektrische Fatbike - Top 4 van 2024

Beste Elektrische Fatbike - Top 4 van 2024
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 15-03-2023 UPDATE 10-04-2024 om 18:33:11
67246 keer bekeken
Tags: Fatbikes

Elektrische Fatbikes zijn een nieuwe rage. De robuuste fietsen met enorm dikke banden zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar wat is nou de beste elektrische Fatbike van 2024? Wij hebben hier een Top 4 voor je samengesteld zodat de keuze makkelijk wordt.

Voordelen van een Fatbike

Elektrische Fatbikes hebben een heleboel voordelen, maar op de eerste plaats koop je natuurlijk een Fatbike voor de looks. Hij is stoer, eigenzinnig en straalt een pittig karakter uit!

Fatbikes hebben een robuust frame en zijn erg degelijk. Sommige onderdelen lijken rechtstreeks van een brommer afgekomen te zijn, en dat versterkt zijn robuuste karakter.

Doordat Fatbikes enorme dikke en brede banden hebben zijn ze ook geschikt voor iedere ondergrond. Wil je even het asfalt verlaten en een stukje offroad rijden, dan kan dat prima met de dikke wielen fiets. En mede door de fat tyres en de krachtige schijfremmen is de remweg ook een stuk korter dan van de meeste ebikes.

Tot slot is de verlichting ook iets wat opvalt bij Fatbikes, letterlijk en figuurlijk. Meestal, en dat geldt zeker voor onze Top 4 beste elektrische Fatbikes, wordt er een grote ronde koplamp gemonteerd die uitgerust is met een krachtige LED koplamp met dagrijverlichting. Ook in het donker pak je dus voordelen mee.

En wellicht het belangrijkste voordeel is dat je geen rijbewijs nodig hebt en ook geen helm nodig hebt! Er is geen minimum leeftijd om een elektrische fiets of Fatbike te mogen rijden dus dat vergroot de mogelijkheden.

De TOP 4 beste elektrische Fatbikes zijn:

 1. AGM GT250
 2. Tomos Flexer
 3. Killerbee Fatbike
 4. Killerbee Fatbike Special

Urban Fatbike top keuze

AGM GT250 Fatbike

Het merk AGM kennen we allemaal en die heeft een heel goede reputatie. Ook de GT250 Fatbike van AGM is bijzonder populair. Niet alleen vanwege het design maar ook vanwege het rijcomfort, zithouding, en prestaties.

AGM gebruikt hoogwaardige cellen in de accu, wat zorgt voor een lange levensduur. In een handomdraai kun je de accu loshalen van de fiets om hem elders op te laden. De accu is uiteraard voorzien van eigen slot.

Op het overzichtelijke display kun je precies zien hoeveel energie er nog in de accu zit, want er is een % meter aanwezig. Ook andere nuttige zaken zoals kilometerstand, snelheid, en gekozen rijprogramma worden in beeld gebracht.

Agm GT250 nummer 3 allround beste fatbike

Tomos Flexer Fatbike

Tomos heeft een naam die bij velen nog wel een belletje doet rinkelen. Van origine is het een brommermerk dat de jaren ‘90 domineerde. Tomos heeft de overstap naar Euro5 motoren niet meegemaakt, maar is nu volledig terug met een elektromotor!

Wat Tomos anders doet bij haar elektrische Fatbike is nog meer richten op comfort, en om die reden hebben ze ook een heel ander soort banden gebruikt. Tomos zou Tomos niet zijn als ze ook een net weer ander design toepassen dan de meeste Fatbikes.

De banden bij de Tomos Flexer zijn puur voor de verharde wegen zoals het asfalt en bestrating bedoeld. Op verharde wegen bieden ze nog meer grip omdat er meer contactoppervlak is.

Verder is het een enorm stevige elektrische fiets met een pittig karakter.

Killerbee Fatbike

Killerbee is een merk dat vooral bekend is van haar schakelbrommers. Het toonaangevende merk speelt in op de behoefte van de klant. Waar andere merken stoppen gaat Killerbee juist verder.

De Killerbee Fatbike is gericht op de bestuurder en biedt veel fietscomfort. Bij de Enkele zit uitvoering is er alleen een schokbreker aan de voorkant die de meeste hobbels voor zijn rekening neemt. Bij de DUO zit is er ook een achterschokbreker aanwezig voor nog meer fietscomfort.

Ook de accu is bijzonder krachtig van de Killerbee Fatbike. Dat garandeert dus heel veel fietsplezier.

top 5 beste fatbike

Killberbee Fatbike Special

Er is ook een Special uitvoering van de Killerbee Fatbike en deze oersterke ebike is in dat geval uitgerust met speciale kameleon painting op het frame en knalgroene noppenbanden.

De Killerbee Fatbike heeft bovendien een aluminium frame. Aluminium kan niet roesten dus dat probleem heb je bij deze ebikes niet, wat overigens bij goedkope Fatbike fietsen vaak een probleem is.

Wat maakt een elektrische Fatbike een goede Fatbike?

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke kenmerken van een goede Fatbike. Er zijn veel modellen in omloop maar de kwaliteit wisselt ook enorm. Het uitgangspunt van een goede Fatbike is dat je er jaren plezier van moet hebben. Soms kun je beter iets meer uitgeven en een goede Fatbike kopen.

Accu en performance

De Top 4 beste Fatbikes zijn allemaal voorzien van een 250 Watt sterke motor. De motor is legaal en onderhoudsvrij dus daar hoeven geen onderdelen in vervangen te worden. Hierdoor is de motor zelf ook niet gevoelig voor slijtage.

Het uithoudingsvermogen van de accu bepaalt hoeveel kilometer je kunt fietsen met de elektrische ondersteuning. Hoe hoger het Wh (Watt uur) hoe langer je kunt profiteren van de ondersteuning.

Het uithoudingsvermogen bij de 4 beste elektrische Fatbikes:

 • AGM GT250: 48V 12.8Ah 614Wh
 • Tomos Flexer: 48V 15Ah 720Wh
 • Killerbee Fatbike Enkele zit: 48V 16Ah 768Wh
 • Killerbee Fatbike DUO zit: 48V 16Ah 768Wh

Beste Fatbike kopen

Wil je de beste elektrische Fatbike kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende modellen in het assortiment en je kunt ook heel eenvoudig nog wat accessoires toevoegen om hem verder aan te kleden. Betalen kan op verschillende manieren en we kunnen hem ook eenvoudig thuisbezorgen!

In 3 termijnen betalen

Kun je wel wat extra betaalruimte gebruiken, dan kan de betaalmethode IN3 van pas komen. Bij het afrekenen verschijnt de IN3 betaalmethode. De eerste termijn betaal je tijdens het bestellen. Daarna betaal je binnen de eerste 30 dagen de tweede termijn, en binnen de 30 dagen die daaropvolgend de derde termijn.

Elektrische Fatbike leasen

Een elektrische Fatbike leasen is bij ons ook een mogelijkheid. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en hoeft niet vooraf te sparen. Leasen is een kopen op afbetaling welke bovendien bij ons heel flexibel is. Dat betekent dat je ook extra mag aflossen zonder dat je een boete betaalt. Voor een paar tientjes in de maand kun je een gloednieuwe dikke ebike kopen!

Tips bij het kiezen van de juiste e-Fatbike

Bij het kiezen van de ideale e-Fatbike zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing:

 1. Bepaal uw budget: Het is belangrijk om te weten hoeveel je bereid bent uit te geven aan een elektrische Fatbike. Er zijn modellen beschikbaar in verschillende prijsklassen, van budgetvriendelijk tot hoogwaardig. Door een budget vast te stellen, kun je gerichter zoeken naar een e-Fatbike die past bij je financiële mogelijkheden.
 2. Identificeer uw behoeften: Denk na over waarvoor je de e-Fatbike wilt gaan gebruiken. Ben je van plan om voornamelijk in de stad te fietsen, hem te gebruiken voor woon/werkverkeer, of juist om offroad avonturen te ondernemen?
 3. Controleer de specificaties: Bekijk de specificaties van de elektrische fat bikes die je overweegt te kopen, zoals de motor, accu, actieradius, versnellingen en remmen. Deze specificaties geven je een idee van de prestaties en mogelijkheden van de e-Fatbike.
Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.