Tomos brommers

Tomos is al vele jaren een van de grootste merken in het snorfiets segment. De snorfietsen hebben ieder een topsnelheid van maximaal 25 km p/u en een helm dragen is daarbij niet verplicht. De Tomos Roadie is een van de weinige modellen, die zowel in bromfiets als snorfiets uitvoering verkrijgbaar is.

Een Tomos kopen betekent een goede aankoop waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Alle brommers zijn voorzien van een 2-traps automaat wat betekent dat deze robuuste snorfiets zelf schakelt. Hierdoor beschik je altijd over voldoende kracht en kun je snel optrekken. Ook een heuvel omhoog is geen enkel probleem voor de Tomos snorfietsen. Het motorblok schakelt indien nodig even terug om extra kracht bij te zetten. Tomos is gestopt met brommers maken voorgoed er zijn wel elektrische varianten gemaakt op het Tomos model.

Bijzonder goede rijprestaties

Tomos kopen bij Fast and furiousHet krachtige motorblok is erg betrouwbaar en bovendien zeer krachtig. De 16 inch grote wielen hebben dankzij hun inch maat meer contact met het wegdek dan kleinere wielen. Meer contact betekent meer grip. Iedere snorfiets van dit degelijke merk beschikt tevens over vering op het voorwiel, vering op het achterwiel en een geveerd zadel. Kuilen in het wegdek en verkeersdrempels worden hiermee uitgevlakt. De lage steps en de treeplank, welke hoger is gesitueerd, zorgen ervoor dat iedereen lekker en comfortabel kan zitten. Lange ritten zijn uitstekend te doen met deze solide brommer.

Zuinig in gebruik

De 2-takt motorblokken verbruiken relatief weinig brandstof. Een verbruik van 1 op 35 is goed haalbaar. De tankinhoud bedraagt 4 liter en voor een kleine 6 euro kun je zeker 140 kilometer rijden. Wind mee of wind tegen, het sterke motorblok helpt je moeiteloos de gewenste snelheid te bereiken.

Tomos modellen

De snorfiets modellen van Tomos zijn allemaal even goed en betrouwbaar, en dat geldt ook voor de Tomos Roadie, welke zowel ook in bromfiets 45km per uur beschikbaar is. De verschillen zitten hem in de uitrusting. Behalve de Tomos Standaard, kun je met alle modellen normale Euro95 benzine tanken. Dit geldt dus voor de Tomos Standaard XL, Flexer, Luxe, Quadro en Roadie.

Het verschil tussen de Tomos Standaard en de Standaard XL is dat de XL wel over een oliepomp beschikt en de gewone standaard niet. Bij de normale Standaard moet je dus brommermix in de tank doen.

De Flexer, de Luxe, de Roadie en de Quadro beschikken alle 4 over een elektrische start. De brommer kun je dus eenvoudig starten met een druk op de knop. Naast een elektrische start beschikken ze ook over een kickstart, als backup.

De Tomos Luxe is als enige voorzien van een handig boodschappen mandje welke je eventueel ook los bij de andere modellen kunt kopen. Echter is het voordeliger om dan meteen voor de Luxe EX 25 te gaan waar het mandje al op zit.

De Tomos Quadro is feitelijk het meest luxe model onder deze snorfietsen omdat hij bovendien beschikt over een stoere koplamp spoiler en richtingaanwijzers. De richtingaanwijzers maken de Tomos Quadro een nog veiligere snorfiets omdat je tussen het drukke verkeer beter gezien wordt.

De Tomos Roadie is het unieke retro model van het merk, en heeft een typische jaren ‘60 look. Net als de Luxe en Quadro beschikt dit model over een elektrische start, en kun je normale auto benzine tanken. Ook is het motorblok net zo zuinig, en voorzien van een 2-speed automatische versnelling. Overigens is dit het enige model dat je ook als bromfiets kunt kopen.

Standaard

Standaard XL

Roadie

Luxe

Quadro

25 km p/u

ja

ja

ja

ja

ja

45 km p/u

nee

nee

ja

nee

nee

Snelheidsmeter

ja

ja

ja

ja

ja

Oliepomp

nee

ja

ja

ja

ja

Brandstof

brommermix

euro95

euro95

euro95

euro95

Bagagemand

nee

nee

nee

ja

nee

Koplamp spoiler

nee

nee

nee

nee

ja

Elektrische start

nee

nee

ja

ja

ja

Richting aanwijzers

nee

nee

nee

nee

ja

Tomos kopen en Tomos leasen

Een Tomos kopen kan al vanaf zo’n 1100,= euro en dat is bijzonder goedkoop voor een zeer betrouwbare en stevige snorfiets die je nooit in de steek laat. Wil je een Tomos kopen op afbetaling? Dat kan natuurlijk ook want bij Fast en Furious kun je ook de Tomos leasen! Je betaald de snorfiets dan af in termijnen en dat kan al voor 23,= euro per maand! Ook accessoires kun je mee-leasen zoals een slot, een topkoffer of zelfs regenkleding.