Systeem-helmen

Systeemhelmen dienen als hoofdbescherming voor gebruik op een scooter of motorfiets. Ze zijn rondom gesloten maar kunnen wel aan de voorzijde opengeklapt worden. Daarmee biedt het een bijna gelijkwaardige bescherming in vergelijking met een integraal-helm die geheel gesloten is, toch kan de helm geopend worden voor meer gebruiksgemak. Het beste van twee werelden, maar niet per definitie het beste product in iedere afzonderlijke categorie. Bekijk hieronder de collectie systeem-helmen van fastfuriousscooters.nl of lees de informatie over deze producten op deze pagina.
Artikel 1 tot 4 (van de 4).  Pagina:  1 

helm systeem mat titanium lem openit

 
193,00
Betaal 3x 65,94 via logo IN3 capayable
1301 keer bekeken

Systeemhelm Vito Lanzetti fluor

 
119,00
Betaal 3x 40,66 via logo IN3 capayable
1037 keer bekeken

Systeemhelm Vito Lanzetti glans wit

 
119,95
Betaal 3x 40,98 via logo IN3 capayable
1065 keer bekeken

Systeemhelm AWAX

 
119,95 99,95
Betaal 3x 34,15 via logo IN3 capayable
8380 keer bekeken
Artikel 1 tot 4 (van de 4).  Pagina:  1 

Is een systeem-helm geschikt voor jou?

Er zijn drie soorten helmen waarvan systeem-helmen er één zijn. De andere twee categorieën zijn jet-helmen en integraal-helmen. Om te bepalen hoe een systeem-helm zich verhoudt met de andere types hebben we hieronder enkele kenmerken vergeleken:
 
  • Deze helm omsluit je hoofd maar kan wel opgeklapt worden. Dit is een feature die brildragers en ook bezorgers zeker zullen waarderen. De helm compleet afzetten is niet altijd nodig.
  • De bescherming die systeem-helmen bieden ligt zeer hoog, al zijn integraal-helmen nét iets veiliger omdat het één geheel betreft. Je mag overigens nooit met een opgeklapt kingedeelte rijden.
  • Ventilatie is altijd een punt om rekening mee te houden. Wanneer je lange ritten maakt en niet steeds langs de weg wilt staan om even ‘te luchten’, dan is een model met hoogwaardige ventilatiekanalen zeker aan te bevelen.
  • Maak je vaak stops en wil je niet steeds de helm afzetten, dan heeft een systeem-helm de voorkeur boven een integraal-helm. Voor lange ritten bieden integraal-helmen toch iets meer bescherming.
  • De windruis wordt goed gedempt bij deze helmen, ook het omgevingsgeluid kan iets minder hoorbaar zijn. Let daarom goed op de omgeving.
 
Een helm draag je in eerste instantie voor de veiligheid. Helaas zijn het niet de meest comfortabele en praktische producten. Met dit design profiteer je van extra comfort ten opzichte van een gesloten type, wat voor een aantal toepassingen erg praktisch kan zijn. Wanneer je vaak zult afstappen en/of wilt communiceren met personen biedt het opklapbaar kingedeelte zeker voordeel. Brildragers, bezorgen en bijvoorbeeld politieagenten maken bij voorkeur gebruik van deze helmen. Voor op een snorscooter kan het model wel een beetje lomp aanvoelen, in dat geval kan een jet-helm uitkomst bieden. Let altijd goed op de ventilatiekanalen en bijvoorbeeld een uitneembare binnenvoering voor reiniging, zeker wanneer je vaak lange ritten maakt.
 

Pasvorm

Een helm moet goed zitten. Krappe helmen zitten niet comfortabel, ruime helmen kunnen gaan schuiven wat ze levensgevaarlijk maakt. Er zijn veel maten scooterhelmen verkrijgbaar bij fastfuriousscooters.nl, bekijk de matentabel voor alle mogelijkheden. Er zijn ook maten voor kinderen leverbaar.
 

Is een motorhelm hetzelfde als een auto racehelm?

Wat betreft scooters en motorfietsen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen helmtypes. Alleen de afzonderlijke kenmerken kunnen afwijken. Voor auto racehelmen zijn andere kenmerken van belang, zoals een licht gewicht en brandveilige materialen. Daarom kun je een motorhelm niet gebruiken voor in de auto, en een auto racehelm is niet geschikt voor gebruik op motoren en scooters.
 

Let op het keurmerk!

Regels voor hoofdbescherming wijken af per land, binnen de Europese Unie zijn uniforme regels bepaald. De producten die verkrijgbaar zijn in de fastfuriousscooters.nl webshop voldoen aan de regels zoals die in de EU en daarmee ook in Nederland gehanteerd worden. Er zal altijd een label aanwezig zijn met de letter “E” en verder nog een getal dat staat voor het land van herkomst. Je kunt dus uitgaan van een degelijke kwaliteit, met wel verschillen in draagcomfort en mate van beveiliging.
 

Waarom een systeem-helm kopen?

Hoewel integraal-helmen technisch gesproken iets sterker zijn dan systeem-helmen biedt het opklapbare kingedeelte wel behoorlijk wat voordeel voor een flink aantal rijders. Daarom is het een uitstekend compromis met een zeer goede beveiliging en praktisch in gebruik. Bij lange ritten is het aan te bevelen om een type met optimale ventilatie te kopen.