Vespa motorscooter

Vespa Motorscooter

Vespa is een van de bekendste scooter bouwers en dat is niet zonder reden. Kwaliteit en design heeft het merk namelijk hoog in het vaandel staan, plus ze hebben ruim 70 jaar ervaring. Vespa is een vooruitstrevend merk welke bovendien eventuele zwakke punten bij ieder model opnieuw weer oplost. Uiteindelijk koop je een uitstekend doorontwikkelde machine die letterlijk ijzersterk is. Een van de kenmerken waarin het merk zich onderscheid is dat ze namelijk geen losse plastic kappen gebruiken, maar dat de body uit een stuk metaal bestaat!

Verschil tussen een scooter en motorscooter

Het verschil tussen een scooter en motorscooter is dat de motorscooters een grotere cilinderinhoud hebben, en dus harder kunnen rijden. Een motorscooter mag de openbare weg op waaronder een autoweg en snelweg. Hierbij mag je dus ook tussen de files doorrijden, en dat spaart een hoop tijd tijdens de spits! Bovendien is er meer luxe aan boord waaronder bij sommige modellen een navigatiesysteem, en veiligheidssystemen zoals ABS en ASR.

4 Vespa Motorscooters modellen

Vespa heeft 4 motor scooter modellen welke voorzien zijn van een grotere cilinderinhoud en daarmee onder de categorie motorfiets vallen. Dit zijn de Vespa Primavera 125, de Vespa Sprint 125 en de Vespa GTS 125 en Vespa GTS 300.

-Primavera 125

De Primavera 125 herken je direct aan de ronde koplamp in het stuur. Dit model kun je met een motorrijbewijs A1 besturen omdat het vermogen onder de 11kW ligt. Je kunt de Primavera 125 kopen in 3 verschillende uitvoeringen waaronder het basismodel, de Primavera Touring 125 en de Primavera S 125. Het touring model kent een rijke uitrusting waarbij een windscherm, een voordrager, en een achterdrager standaard aanwezig zijn. De Primavera S 125 is het meest sportieve model van de 3 en beschikt bovendien over een 4,3 inch kleurendisplay in het stuur.

-Sprint 125

De Sprint 125 lijkt veel op de Primavera, maar er zijn toch een aantal kleine verschillen. Waar je de Vespa Sprint 125 meteen aan herkend is de rechthoekige koplamp in het stuur. Ook de Sprint kun je kopen in 3 verschillende uitvoeringen. Hier kun je kiezen uit het basismodel, de Sprint S 125, en de Sprint Notte 125. De ‘S’ is het sportieve model, en de Notte is het nachtzwarte model welke bovendien een Limited Edition betreft. Dit model is dus een tijdelijk model.

-GTS 125

Naast de GTS 300 kun je bij ons ook de GTS 125 kopen. Qua looks verschillen ze niet veel van elkaar, maar wel qua cilinderinhoud en vermogen. De GTS 125 kun je in tegenstelling tot de 300 wel met een motorrijbewijs A1 rijden!

-GTS 300

De GTS 300 is de snelste uitvoering van Vespa met de grootste cilinderinhoud. Het vermogen ligt een stuk hoger dan bij die van de 125 en is daardoor niet geschikt voor het motorrijbewijs A1. De GTS 300 lijkt veel op de Primavera 125 maar hij is een stukje forser. De scooter beschikt over een watergekoeld motorblok met 4 kleppen. De 125 versies hebben slechts 3 kleppen. Je kunt de GTS 300 kopen in 5 verschillende uitvoeringen. Dit zijn de Classica, de GTS 300 Super, de GTS 300 Touring, de GTS 300 SuperSport, en de GTS Super 300 Notte.

De SuperSport uitvoering is het meest sportief en heeft een zadel dat gericht is op de bestuurder. Zitcomfort voor een  passagier is er niet. De Super 300 Notte is een Limited Edition uitvoering welke geheel in het mat zwart is uitgevoerd. Qua vormgeving lijkt de Notte op de GTS 300 Super. De Super is een 2-persoons scooter met een een sportieve achterbeugel en een aantal chromen details. De Classica en de Touring lijken een beetje op elkaar en dat komt door de achterdrager, waar beide modellen mee zijn uitgerust. De Touring heeft nog een windscherm en een voordrager als extra accessoire.

Meer cc’s is meer power

De cc’s vertellen iets over de cilinderinhoud, en de cilinderinhoud vertelt iets over de power en snelheid. Meer cc’s is meer power. De 125 scooters halen een snelheid van 90 à 100 kilometer per uur. De 300 scooters halen een snelheid van rond de 130 kilometer per uur. Vespa geeft aan dat de 300 modellen van 0 naar 100 in slechts 8 seconde moeten gaan, en dat is behoorlijk snel.

ABS en ASR voor extra veiligheid

Alle Vespa motorscooters hebben ABS en ASR aan boord. Voorheen was dit niet het geval, maar sinds de facelift updates hebben ze dit allemaal. De twee veiligheidstechnieken ABS en ASR dragen bij aan de veiligheid. De wielen kunnen niet meer blokkeren en in een slip raken tijdens het remmen dankzij de ABS, en bovendien sta je aanzienlijk sneller stil. De ASR functie zorgt ervoor dat je achterwiel alleen draait wanneer (bij gas geven) er contact is met het wegdek. Zou je het contact verliezen, bijvoorbeeld met glad wegdek, dan wordt het gas gedoseerd. Super veilig dus.

Bijzondere kenmerken van de Vespa

De Vespa staat voor absolute topkwaliteit en een hoog comfort. Ze is niet de goedkoopste, maar wel de allerbeste. Lange afstanden overbruggen doe je met veel plezier en dit zal tevens weinig inspanning vergen. Onlangs is het zadel geüpdate (facelift) welke voor meer ondersteuning en comfort zorgt. De kappen zijn ijzersterk omdat ze bij Vespa zijn gemaakt uit een stuk metaal. Geen plastic kappen dus zoals je bij alle andere scooters tegen zal komen. Dit zorgt voor een stijver geheel en gaat niet op den duur rammelen of scheuren. Naast het feit dat de Vespa motor scooter tot in de puntjes is afgewerkt, zijn deze scooters ook bijzonder waardevast. Mocht je besluiten om na een aantal jaar de Vespa weer te verkopen of in te ruilen dan zal je niet teleurgesteld zijn als je hoort wat de scooter nog oplevert. De facelift update heeft er tevens voor gezorgd dat de gehele motorscooter uitgevoerd is met LED verlichting, van koplamp tot achterlicht. LED brengt veel voordelen met zich mee want je bent beter zichtbaar in het verkeer, het is energiezuiniger, en het gaat langer mee (duurzamer).

 

Vespa motorscooter kopen

Wil je een Vespa motorscooter kopen? Dan ben je bij Fast en Furious scooters natuurlijk aan het juiste adres. Service en gemak staan bij ons hoog in het vaandel, net als kwaliteit bij Vespa. Je kunt de Vespa scooter kopen via onze online webshop maar ook in de fysieke winkel in Alphen a/d Rijn, of bij een van onze servicepunten. Woon je niet in de buurt dan kun je ook gebruik maken van onze bezorgservice. Wij bezorgen door heel Nederland voor een vast laag tarief. Daarbij maakt het niet uit of je in een grote stad als Amsterdam woont of op Texel. Bij onze servicepunten verdeeld door heel Nederland, kun je tevens terecht voor de service en de garantie.

Vespa motorscooter leasen

Wil je geen grote uitgave doen? Dan kun je ook een Vespa motorscooter leasen. Bij scooterlease ben je direct de eigenaar en betaal je maandelijks een vast laag bedrag. De hoogte van het bedrag hangt samen met de looptijd. Vanaf 40,- Euro per maand kun je al een gloednieuwe Vespa motorscooter voor de deur hebben staan! Wil je lekker goedkoop uit zijn, kies dan voor een langere looptijd. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook upgrades of accessoires waaronder een helm, slot, topkoffer of kleding mee kunt leasen. Je bent dan in een keer klaar.

Vespa Motorscooter