Motorscooters

Meer tijdwinst in het drukke verkeer en voordeliger kilometers maken? Dan kun je het beste een motorscooter kopen! Wij hebben verschillende merken en modellen, en bovendien kun je ze ook voordelig leasen. Meer weten over motorscooters? Lees dan hieronder verder.

Wat is een motorscooter

Een motorscooter is een scooter met een grotere verbrandingsmotor. Normale scooters, of het nu gaat om een brom- of snorscooter, hebben een maximale cilinderinhoud van 50cc. Alles boven de 50cc valt voor de Nederlandse wet in de categorie motor. Voor een motor of motorscooter heb je dus een motorrijbewijs nodig. Dit rijbewijs wordt het A-rijbewijs genoemd. A staat voor motor en B staat voor auto.

Welk motorrijbewijs nodig

Voor een motorscooter heb je een motorrijbewijs nodig. Je hebt voor de motor een rijbewijs A, A1 en A2. Beginners of jonge bestuurders krijgen vaak eerst een A1 rijbewijs. Daarmee mag je maximaal 125cc rijden met een maximaal vermogen van 11kw. Rijbewijs A2 kent een beperking van 35kw, en rijbewijs A kent geen beperkingen. Al onze 125cc motorscooters mag je met een A1 rijbewijs besturen!

Het aantal cc’s

Een grotere cilinderinhoud betekent meer kracht en dus een hogere snelheid. In tegenstelling tot normale scooters worden motorscooters niet begrensd op de maximale snelheid. Een motorscooter kan dus altijd een stuk harder rijden. De maximale snelheid is per model weer verschillend. De maximum snelheid van een 125cc (motor)scooter ligt rond de 90 à 100 km per uur. De topsnelheid van een 300cc (motor)scooter ligt rond de 140 à 150 km per uur. Wanneer je een motorscooter kopen wilt dan is het verstandig om na te gaan welke wegen je het meest gaat berijden. Pak je veel snelweg dan is een 300cc net wat praktischer dan een 125cc. Rijd je veel buiten de bebouwde kom en op autowegen dan is een 125cc vaak ruim voldoende. Wat je misschien nog niet wist: Bij een motor scooter moet je ook wegenbelasting betalen. Dit kost gemiddeld ongeveer 10,- euro per maand en dat is een stuk lager dan bij de auto.

Motor scooter kopen

Bij Fast en Furious scooters kun je niet alleen terecht voor 50cc scooters maar ook voor motorscooters tussen de 125cc en 800cc. Scootermerken welke motor scooters fabriceren zijn Sym, Yamaha, Piaggio, Vespa en Peugeot.

Voor alle motor scooters is een motorrijbewijs nodig. Alleen voor de Piaggio MP3 en de Peugeot Metropolis is geen motorrijbewijs vereist mits het rijbewijs B behaald is voor 19-01-2013.

De Piaggio MP3 en Peugeot Metropolis zijn namelijk scooters met 1 achterwiel en 2 voorwielen en valt daarom in onder de categorie auto. Heb je geen zin of tijd om je motorrijbewijs te halen dan is de MP3 van Piaggio een uitkomst.

Voordelen van een motorscooter

Een motorscooter kopen heeft veel voordelen en dan niet alleen op financieel gebied. Met de motor mag je namelijk tussen de langzaam rijdende file doorrijden. De voorwaarde is dat het snelheidsverschil mag niet groter zijn dan 10km per uur. Een motor, dus ook een motorscooter, hoeft niet te worden geparkeerd in een parkeervak. Hierdoor heb je ook geen parkeerkosten. Ook het brandstofverbruik is beduidend lager dan bij een auto. Met een 125cc scooter als voorbeeld haal je makkelijk een verbruik van 1 op 30. Genoeg redenen om een motorscooter te kopen dus.

Motorscooter leasen

De prijs van een motorscooter ligt wel een stukje hoger dan die van een normale snor- of bromscooter. Het motorblok is niet alleen complexer en groter maar ook andere zaken waaronder de remmen zijn anders. Hierdoor is een motorscooter duurder dan een normale scooter. Voor wie geen grote uitgave wil of kan doen, bij ons kun je gebruik maken van een leaseconcept. Een motorscooter leasen kan namelijk zonder problemen bij Fast en Furious scooters. Voor een vast laag maandbedrag kun je al een gloednieuwe scooter rijden. Ook upgrades, accessoires en zelfs een helm en slot kunnen worden geleased. Een motorscooter leasen kan al vanaf 40,- Euro per maand.

Thuisbezorgen

Je kunt naar onze fysieke winkel toekomen om de motorscooter op te halen maar je kunt ook gebruik maken van onze bezorgservice. Wij brengen de scooter bij je thuis voor slechts 49,95 Euro. Door gebruik te maken van onze internet shop weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je scooter en geniet je van de maximale service.