De snelste scootmobiel van Nederland met een topsnelheid van 45 km per uur

De snelste scootmobiel van Nederland met een topsnelheid van 45 km per uur
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 27-06-2023 UPDATE 23-01-2024 om 22:08:40
14903 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

De For Motion Forty-5 is de snelste scootmobiel van Nederland en kan met gemak 45 km per uur rijden! We horen je al denken… 45 km p/u, mag dat wel? Deze vraag en vele andere gaan we allemaal beantwoorden, want we gaan je alles over de Forty-5 vertellen. Ga dus alvast lekker zitten!

45 km per uur rijden met een scootmobiel, mag dat?

We zullen meteen met de belangrijkste vraag beginnen, en dat is of je met een scootmobiel 45 km/u mag rijden. Deze vraag kunnen we direct beantwoorden met JA! In Nederland mag een scootmobiel (gehandicaptenvoertuig met een motor) 45 kunnen rijden. Dit is tevens terug te vinden op de website van de rijksoverheid.

Uiteraard moet je je wel aan de normale verkeersregels houden. Dat betekent niet sneller dan 6 km per uur op de stoep rijden, en niet sneller dan 30 km per uur op het (brom)fiets pad. En op de weg, waar auto’s bijvoorbeeld 50 mogen rijden, mag jij 45 met dit model.+

Moet je een helm dragen op een scootmobiel die 45 km/u kan?

De volgende vraag die wellicht in je op zal komen is of je dan een helm op moet bij 45 km/u, want bij brommers moest dit al, en sinds 2023 geldt doe regel ook voor snorfietsen. Gek genoeg hoef je bij een scootmobiel, oftewel gehandicaptenvoertuig met motor, geen helm te dragen, zelfs niet wanneer deze de snelheid van 45 km p/u kan halen. Mogelijk zit dat hem in het feit dat scootmobielen 3 wielen of 4 wielen hebben, en dat is een stuk veiliger.

De helmplicht geldt niet voor dit voertuig, en de keuze is aan jezelf of je dit wel of niet doet. De For Motion Forty-5, waar deze blog over gaat, is wel standaard uitgerust met een veiligheidsgordel (heupgordel), welke je overigens ook niet verplicht bent te dragen. Volop vrijheid dus.

Is de For Motion Forty-5 scootmobiel wel veilig?

Zonder enige twijfel kunnen volmondig ja zeggen op de vraag of de For Motion Forty-5 wel een veilige scootmobiel is. Je kunt namelijk geen enkele andere scootmobiel vinden die zo degelijk en robuust is als de Forty-5 van For Motion.

Omdat de Forty-5 een vierwieler is en een ongeëvenaard onafhankelijk geveerd onderstel heeft, biedt hij zelfs in de meest uitzonderlijke situaties een superieure stabiliteit en een uitzonderlijk comfortabel rijgedrag.

De wegligging is fenomenaal, wat ook geldt voor het remsysteem. Kortom is de For Motion Forty-5 niet alleen de snelste scootmobiel van Nederland, maar ook een echt werkpaard welke uitblinkt op degelijkheid, wegligging, comfort, en mogelijkheden.

45km scootmobiel met 4 wielen

Qua remprestaties blinkt de For Motion Forty-5 scootmobiel echt uit

Wij durven gerust te stellen dat er geen enkele andere scootmobiel, ongeacht de topsnelheid, de remprestaties en remweg kan overtreffen van de For Motion Forty-5. De Forty-5 is namelijk voorzien van een remsysteem dat je alleen bij moderne auto’s terugziet.

Het remsysteem wordt hydraulisch bediend, en ieder wiel is uitgerust met een eigen schijfrem. De remkracht is hierdoor enorm, en omdat de 12 inch wielen veel contactoppervlak hebben met het wegdek, is de remweg bijzonder kort. De remkracht is zeer nauwkeurig te doseren, en met heel weinig kracht. Zachtjes remmen kan dus ook probleemloos.

Normaliter zijn er remgrepen aan het stuur (handremmen), maar optioneel kan de rembediening ook worden aangepast naar een ander type, bijvoorbeeld een voetrem (rempedaal). Wanneer er sprake is van een fysieke beperking dan is een aanpassing ideaal, en daarin is bij een For Motion scootmobiel heel veel mogelijk.

Tot 150 kilometer rijden met de snelste scootmobiel van Nederland

Snel rijden kost meer energie, net als bij een auto of fiets. En de snelste scootmobiel van Nederland verbruikt dan ook meer energie dan een vergelijkbaar model dat maximaal 25 km per uur kan halen, wat we eerst ook al snel vonden. Maar dat is geen enkel probleem, want de accupakketten zijn er ook op afgestemd.

Je kunt de For Motion Forty-5 kopen met verschillende accupakketten die tegelijkertijd het rijbereik bepalen. Zo kun je kiezen uit het standaard pakket met een loodgel accu welke goed is voor een bereik van 40 kilometer, en 3 lithium accu paketten met een respectievelijk bereik van 60, 100, en 150 kilometer.

Lithium kan doorgaans vaker en sneller opgeladen worden, en dat brengt veel extra voordelen met zich mee. Wie de snelste scootmobiel van Nederland wil kopen is er natuurlijk van plan mee om lekker lange ritten te gaan maken, en het liefst op topsnelheid.

Je bent niet alleen snel met de Forty-5 van For Motion, maar je overbrugt ook in weinig tijd grote afstanden. Voorheen deed je over een stuk van 20 kilometer snel een uur en dat is tijdens koude dagen echt geen pretje. Met de Forty-5 doe je dezelfde afstand in slechts 27 minuten! Zo kun je nog eenvoudiger je vrienden of familie bezoeken wanneer die op een iets grotere afstand van je af wonen. Dit gehandicaptenvoertuig zal je de ultieme vrijheidsbeleving geven zonder compromissen.

Luxe opties waaronder zelfs stoelverwarming

De For Motion Forty-5 is niet alleen de snelste scootmobiel van Nederland, maar wellicht ook de meest luxe, mits je de opties kiest. Je kunt namelijk kiezen voor de optie stoelverwarming wat een genot is tijdens koude en natte dagen, of wanneer er reumatische klachten, gewrichtspijn, of spierpijn in het spel zijn. En zelfs een overkapping of windscherm is ook mogelijk zodat je droog of uit de wind zit.

Niet alleen de snelste scootmobiel maar hij is ook aanpasbaar!

Met een beperking of handicap is het vinden van een geschikt vervoermiddel niet altijd eenvoudig. Bij For Motion denken ze echter graag met je mee. Zo kun je niet alleen de snelste scootmobiel van Nederland kopen, genaamd de Forty-5, maar het ook laten aanpassen aan diverse behoeften.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor mensen met hulpbehoeften. Denk hierbij aan een rollatordrager, een stokhouder, een koffer of een mandje. Ook zijn er technische aanpassingen mogelijk voor mensen met een handicap of beperking. Dit zorgt ervoor dat zij ook met deze scootmobiel kunnen rijden. Aanpassingen kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden in de bediening, zoals het gasgeven en remmen, maar ook de zitpositie en zithouding. For Motion biedt diverse aanpassingsmogelijkheden voor deze snelle scootmobiel.

2 achterwielmotoren die ook voor veel kracht zorgen

De For Motion Forty-5 scootmobiel is niet alleen snel maar ook heel krachtig. De 4 wiel scootmobiel beschikt over 2 motoren! Beide achterwielen zijn in dit geval uitgerust met een 800 Watt motor. Dat betekent dat wanneer je het gas vol open trekt, je ook snel accelereert en snel op topsnelheid bent (45 km per uur) en dat zelfs een steile helling kinderspel is!

Snelste 2 persoons scootmobiel

We hebben nog een verrassing voor je! De Forty-5 scootmobiel, de snelste van For Motion, biedt zitplek aan 2 personen. Dit betekent dat je ook je partner, vriend, of vriendin mee kunt nemen op de scootmobiel, en ook daar is hij sterk, stevig, en stabiel genoeg voor. Zelfs met 2 personen kun je de topsnelheid van 45 km per uur halen.

In eerste instantie lijkt het een eenpersoons scootmobiel, maar de stoel kun je naar achter schuiven. Vervolgens kun je de nieuwe zitplaats (voor de bestuurder) uitklappen, en zijn er 2 zitplekken. De passagier zit dan vervolgens op de luxe stoel waarmee de Forty-5 standaard geleverd wordt. Optioneel kan deze ook nog draaibaar gemaakt worden, dus als dit niet een droom scootmobiel is, dan weten wij het ook niet meer.

snelste scootmobielen

Snelste scootmobiel van Nederland kopen

Wil je de snelste scootmobiel van Nederland kopen, dan ben je bij Fast & Furious scooters aan het juiste adres. Dit invalidenvoertuig kun je geheel aankleden naar wens en thuis laten afleveren als je dat wilt. Een rijbewijs of helm is niet nodig. Het enige wat je moet afsluiten is een WA verzekering, en ook daar kunnen we je bij helpen.

Wie het aankoopbedrag niet op de bank heeft staan, of dat ook niet van de bank wilt missen, kan dit snelle gehandicaptenvoertuig ook leasen. Leasen is in termijnen te betalen. Je kunt de scootmobiel dus kopen op afbetaling. Het aantal termijn bepaal je eenvoudig zelf, en het leasen kun je zelfs direct via onze site regelen!

Wil je nog meer weten? Bekijk dan de video.

Veelgesteld vragen of de snelste 45 km/h scootmobiel:

Hoe hard mag de snelste scootmobiel in Nederland gaan?

De snelste scootmobiel in Nederland, de For Motion Forty-5, heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur.

Wat is de maximale snelheid van een scootmobiel binnen de bebouwde kom

Binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid voor een scootmobiel meestal 6 kilometer per uur.

Zijn er subsidies beschikbaar voor aankoop van een snelle scootmobiel met 4 wielen?

Ja, er zijn verschillende scootmobiel subsidies beschikbaar. Het is raadzaam om hierover informatie bij uw gemeente op te vragen.

Hoe laad ik mijn For Motion Forty-5 scootmobiel met 4 wielen op?

Het opladen van de scootmobiel gebeurt meestal via een thuiskoppeling die aangesloten is op een stopcontact.

Maakt rijervaring een verschil bij het besturen van een 45km per uur scootmobiel?

Ja, rijervaring kan zeker helpen bij het veilig en efficiënt besturen van een snelle scootmobiel met een hoge topsnelheid.

Wat is het voordeel van een 4 wiel scootmobiel zoals de For Motion Forty-5?

Een vierwiel scootmobiel zoals de For Motion Forty-5 is ontworpen voor snelheid en prestaties, en biedt een grotere stabiliteit en comfort dan een scootmobiel met minder wielen.

Wat is de leeftijdseis om de snelste scootmobiel in Nederland te mogen gebruiken?

Om een scootmobiel te mogen gebruiken, moet u minimaal 16 jaar oud zijn.

Is een telefoonhouder ook beschikbaar voor de For Motion Forty-5 scootmobiel met 4 wielen?

Ja, veel modellen, waaronder de For Motion Forty-5, hebben de mogelijkheid om een telefoonhouder toe te voegen voor extra gemak.

Hoe ver kan ik rijden met een per uur scootmobiel met een topsnelheid van 45 km?

De actieradius varieert op basis van verschillende factoren zoals het model, de accu en de rijomstandigheden. De modellen kunnen rond de 40 tot 150 kilometer afleggen na een volledige oplaadbeurt.

Hoe garanderen jullie de veiligheid ondanks de hoge topsnelheid?

Hoewel deze scootmobiel is ontworpen voor snelheid, is veiligheid ook een grote factor. De scootmobiel heeft functies zoals een draaibare stoel, gordels en 4 sterke remschrijven om de veiligheid te garanderen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.