Ergotherapie en Scootmobiel Rijden: Gids naar Zelfstandige Mobiliteit

Ergotherapie en Scootmobiel Rijden: Gids naar Zelfstandige Mobiliteit
Door Fast&Furious Scooters
946 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Wat is Ergotherapie?

Ergotherapie is een paramedisch vakgebied gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid van mensen die moeite hebben met alledaagse activiteiten. Deze problemen kunnen ontstaan door ouderdom, ziekte, lichamelijke of geestelijke beperkingen. Ergotherapie biedt dus een uitkomst voor individuen die een scootmobiel overwegen, advies nodig hebben over de beste mobiliteitsoplossing of hulp wensen bij scootmobieltraining.

De Rol van de Ergotherapeut: Uw Persoonlijke Mobiliteitsconsultant

Een ergotherapeut zorgt voor op maat gemaakte zorg afgestemd op uw specifieke wensen en behoeften. Samen met u inventariseert een ergotherapeut welke dagelijkse activiteiten problemen opleveren en onderzoekt vervolgens de meest geschikte oplossingen en/of aanpassingen voor uw situatie. Het doel is om inzicht te krijgen in welke (mobiliteits)beperkingen u ervaart en wat uw mogelijkheden zijn.

Scootmobiel en Ergotherapie: Het Perfecte Duo voor Uw Mobiliteit

Een scootmobiel kan aanzienlijk bijdragen aan het behouden van uw zelfstandigheid door het mogelijk te maken diverse activiteiten zelfstandig uit te voeren. Ergotherapie en scootmobiel gaan daarom hand in hand. De ergotherapeut kan u helpen bij het aanvragen van een elektrische scootmobiel en u ook leren hoe ermee te rijden.

Wanneer Kiezen voor Ergotherapie en Scootmobiel?

Het kan zijn dat het voor u steeds lastiger wordt om zelfstandig boodschappen te doen, vrienden te bezoeken of de huisarts te bezoeken. Dit kan komen door een ziekte, een lichamelijke of geestelijke beperking of ouderdom. Als u merkt dat uw mobiliteit vermindert en u nauwelijks nog de deur uitkomt, kan ergotherapie u verder helpen.

Hoe Ergotherapie en Scootmobiel Uw Leven Kunnen Veranderen

Er zijn verschillende situaties waarin een ergotherapeut u kan bijstaan:

  1. U overweegt een scootmobiel: De ergotherapeut kan met u de mogelijkheden doornemen en helpen bij het maken van een geschikte keuze.
  2. U wenst hulp bij aanvragen scootmobiel: Een ergotherapeut kan ondersteuning bieden bij het aanvragen van een scootmobiel in het kader van de WMO.
  3. U wilt scootmobiel leren rijden: Een ergotherapeut kan u begeleiden om zelfverzekerd en veilig op uw scootmobiel te rijden.
  4. U bezit een scootmobiel, maar rijdt nooit: Ergotherapie kan ook in dit geval uitkomst bieden.

De Vergoeding van Ergotherapie door Uw Verzekering

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket, wat betekent dat iedereen recht heeft op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Heeft u een aanvullende verzekering? Sommige verzekeraars vergoeden dan meer uren. Let op, de kosten van ergotherapie vallen wel onder het verplichte eigen risico, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.

De Kracht van Ergotherapie en Scootmobiel

Bent u minder mobiel en wilt u actief blijven deelnemen aan de samenleving? Ergotherapie kan u hierbij helpen. Van het kiezen van de beste vervoersoplossing, het besturen van een scootmobiel tot veilig deelnemen aan het verkeer, ergotherapie en een scootmobiel kunnen uw leven ten goede veranderen. Informeer bij uw huisarts of een ergotherapeut in uw omgeving naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.