Heb ik een scootmobiel nodig?

Heb ik een scootmobiel nodig?
Door Fast&Furious Scooters
1002 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Heb jij een scootmobiel nodig om je van A naar B te verplaatsen? Of wil je gewoon een scootmobiel voor het plezier? Er zijn vandaag de dag verschillende soorten scootmobielen beschikbaar. Deze scootmobielen variëren in prijs, gewicht, grootte en prestaties. Wat voor scootmobiel je ook zoekt, je zal zeker iets vinden dat bij jouw wensen past.

Er zijn verschillende plekken waar je een scootmobiel kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een lokale winkel die een groot assortiment aan scootmobielen binnen heeft.

Deze winkels kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste scootmobiel voor jouw persoonlijke behoeften. Ze kunnen je ook helpen met het krijgen van de juiste verzekeringen en het kopen van toebehoren zoals bijvoorbeeld een boodschappentas, dekentjes en extra.

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een voertuig dat wordt gebruikt door mensen die minder mobiel zijn. Het is een soort van elektrische rolstoel die u kunt besturen met stuurwiel en gashendel. Het is bedoeld voor korte afstanden, binnenshuis of buitenshuis.

Sommige scootmobielen zijn zelfs opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen op de markt verkrijgbaar in een breed assortiment stijlen, maten en kleuren.

Kunnen scootmobielen buiten worden gebruikt?

Ja, er zijn bepaalde assortiment van scootmobielen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. De meeste scootmobielen zijn ontworpen om binnenshuis gebruikt te worden, maar er zijn ook speciale buitenmodellen, zoals opvouwbare modellen die je gemakkelijk in de auto kunt laden.

Rolstoelen zijn ook opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen, wat ze een geschikte optie maakt voor mensen die buitenactiviteiten willen doen.

Wat is het maximale klimvermogen van een scootmobiel?

Het maximale klimvermogen van een scootmobiel is afhankelijk van het type scootmobiel. Er zijn veel verschillende soorten scootmobiele en ze hebben allemaal een ander klimvermogen. Er zijn bijvoorbeeld scootmobiels voor binnen, buiten, opvouwbare scootmobiels, scootmobiels met een hoog klimvermogen en scootmobiels voor rolstoelen.

De maximale hoogte die elke scootmobiel kan bereiken verschilt per model. Dit is afhankelijk van het type motor, de aandrijving, het type batterij en het gewicht dat de scootmobiel moet dragen. Om een goed beeld te krijgen van het klimvermogen van een bepaalde scootmobiel moet je contact opnemen met de producent.

Waar kan ik een scootmobiel kopen?

Wil je een scootmobiel kopen? Dan bent u bij de specialisten van Fastfuriousscooters.nl aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment met scootmobielen voor binnen en buiten gebruik, zowel vast als opvouwbaar. Je kunt bij ons terecht voor een grote verscheidenheid aan accessoires zoals stoelen, rolstoelen en andere dingen voor uw mobiliteit.

Bij ons kun je een proefrit doen met een scootmobiel naar keuze, zodat je thuis kunt ervaren welke scootmobiel het beste bij je past. Daarnaast kun je ook kiezen voor de kleine opvouwbare scootmobielen, die ideaal zijn voor vervoer in een auto of voor het gebruik in een huis.

Bovendien kun je bij ons rekenen op gratis bezorging, garantie en een budget dat bij jou past. Onze experts staan klaar om jou te helpen

Scootmobiel in natura aanvragen bij jouw gemeente

Als je een aanvraag doet voor een hulpmiddel zoals een scootmobiel bij jouw gemeente, kunnen zij deze in natura aan je verstrekken. Dit klinkt misschien handig, maar er zitten in de praktijk wel wat nadelen aan. Zo heb je zelf geen controle over het merk, model of type scootmobiel dat je krijgt. Het is dus maar afwachten of de scootmobiel die je ontvangt qua veiligheid, comfort en bediening ook echt bij je past.

Ook heb je geen zeggenschap over wie de leverancier is en hoe deze partij omgaat met onderhoud en pechservice onderweg. Gemeenten maken hiervoor namelijk gebruik van hun vaste inkoopkanalen.

Helaas zien we vaak dat gemeenten zo goedkoop mogelijk willen inkopen, waardoor concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de scootmobiel en de bijbehorende service. Bijvoorbeeld door het gebruik van een minder krachtige accu, waardoor deze veel sneller opgeladen moet worden dan bij scootmobielen van Fast Furious Scooters. Ook moet je er rekening mee houden dat je maandelijks een inkomensafhankelijke eigen bijdrage moet betalen als je kiest voor een aanvraag in natura. Hierbij wordt ook gekeken naar jouw pensioen en spaargeld.

Wat is het verschil tussen een scootmobiel en brommobiel?

Een brommobiel en een scootmobiel lijken veel op elkaar, maar er zijn toch een aantal verschillen. Zo is een scootmobiel licht en klein, waardoor deze gemakkelijk is in te klappen en mee te nemen in een auto. Een brommobiel is groter en zwaarder, waardoor het veel moeilijker is om deze te vervoeren. Ook heb je met een brommobiel meer bewegingsvrijheid en is deze geschikt voor langere afstanden.

Als je op zoek bent naar vervoer binnen een overdekte omgeving, dan is een scootmobiel meestal een betere keuze omdat ze meer manoeuvreerbaarheid bieden dan een brommobiel. Als je op zoek bent naar vervoer over lange afstanden, dan is een brommobiel de beste optie.

Bij Fastfuriousscooters.nl kun brommobiel kopen. Onze experts helpen je graag met het maken van de juiste keuze, zodat je zeker weet dat je de juiste scootmobiel of brommobiel koopt. Ook kun je bij ons een proefrit maken, zodat je een goed beeld krijgt van de scootmobiel of brommobiel die je hebt gekozen.

Scootmobiel aanvraag via een PGB bij het gemeentelijk WMO-loket

De aanvraag van een scootmobiel in natura, zoals hierboven beschreven, is onderdeel van de WMO-voorzieningen die gemeenten aanbieden. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning en alle gemeenten hebben de taak om voor hun burgers te zorgen.

Omdat de zorgvragen vaak complex zijn, hebben de meeste gemeenten een apart WMO-loket opgericht waar mensen met een zorgvraag – of degenen die mantelzorg verlenen – terecht kunnen. Om voor een WMO-voorziening in aanmerking te komen, wordt de persoon geëvalueerd op basis van zijn of haar medische dossier, ingevulde vragenlijsten en vaak ook nog een persoonlijke beoordeling door een onafhankelijke functionaris.

Deze medische indicatiestelling is nodig om een Persoons Gebonden Budget (PGB) te krijgen. Met het PGB kunnen dan de noodzakelijke hulpmiddelen of woningaanpassingen naar behoefte worden betaald.

Financieren vanuit uw PGB

Veel mensen die een scootmobiel willen kopen of deze willen betalen vanuit hun PGB, schakelen de hulp in van Fast Furious Scooters. Een scootmobiel moet immers volledig bij jou passen. In onze vestigingen door heel Nederland hebben we talloze merken en modellen in de showroom staan.

Je kunt erop zitten en een stukje rijden om het goede gevoel te krijgen. Onze ervaren verkoopadviseurs geven je uitleg over alle handige technische snufjes, de zeer gebruiksvriendelijke bediening en hoe het opladen van de accu werkt.

Bij Fast Furious Scooters nemen we daar graag alle tijd voor. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, wordt je nieuwe scootmobiel zo snel mogelijk bij jou thuis of op de woon-/zorglocatie waar jij verblijft afgeleverd. Bij aflevering wordt alles nogmaals rustig aan jou uitgelegd en worden alle persoonlijke instellingen gecontroleerd en goed gezet.

Bij de aflevering krijg je uiteraard ook alle informatie over service, onderhoud, reparatie, korting en garantie. Bovendien kun je bij pech onderweg, zoals een lekke band of kapotte accu, gebruikmaken van de mobiele service van Fast Furious Scooters. Kortom, wat ons betreft staat er niets meer in de weg om zorgeloos heel veel kilometers te rijden op jouw scootmobiel.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.