Wat zijn de redenen om een scootmobiel aan te schaffen?

Wat zijn de redenen om een scootmobiel aan te schaffen?
Door Fast&Furious Scooters
4451 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Veel mensen vinden het een grote stap op een scootmobiel aan te schaffen maar waarom eigenlijk. Een scootmobiel biedt bijzonder veel vrijheid en je bent weer heerlijk mobiel. Je hoeft je zeker niet te schamen om in een scootmobiel te rijden want daar is echt geen reden voor. Bovendien kun je een heel trendy scootmobiel kopen waar mensen direct jaloers op worden. De modellen worden steeds mooier en luxer en zijn van alle gemakken voorzien.

scootmobiel

Wanneer koop je een scootmobiel?

Op het moment dat je merkt dat wandelen of fietsen steeds moeizamer gaat, bijvoorbeeld door pijn of een slechte conditie, dan is dat wel een mooi moment om een scootmobiel aan te schaffen. Zo kun je toch de supermarkt in of je vrienden of familie blijven bezoeken. Je sociale leven gaat er vaak op vooruit.

Wie eenmaal een scootmobiel heeft kan ook echt niet meer zonder. Je zult merken dat er weer een compleet nieuwe wereld voor je opengaat!

Met een scootmobiel ben je bovendien zelfstandig en hoef je de hulp van anderen niet in te roepen, en dat is voor veel mensen ook een prettig gevoel.

beperking

Welke scootmobiel is voor mij het meest geschikt?

De keuze is reuze en dat maakt het kiezen van een scootmobiel soms nog wel wat lastig. Om te bepalen welk model het meest geschikt is kijken we naar de volgende punten:

  • Ga je de scootmobiel voor binnen of voor buiten gebruiken?
  • Waar wil je met de scootmobiel allemaal naar toe?
  • Hoeveel kilometer denk je af te gaan leggen?
  • Hoe belangrijk is snelheid voor je?
  • Moet het scootmobiel veel comfort bieden?
  • Wat is je budget?

scootmobiel

Scootmobiel voor binnen of voor buiten?

Een scootmobiel kun je natuurlijk voor binnen in huis gaan inzetten, maar ook voor buiten. Mocht je vooral de scootmobiel voor binnen willen aanschaffen, dan kun je het beste een klein model kopen. Deze zijn in huis een stuk wendbaarder dan de grotere modellen. Een opvouwbaar model is vaak heel compact.

Ga je de scootmobiel vooral voor buiten gebruiken, dan kun je weer beter een iets groter model kopen. Die bieden namelijk meer comfort, en ze kunnen vaak ook wat sneller.

Waar wil je met de scootmobiel naar toe?

Wil je lekker een rondje rijden door de buurt om er even uit te zijn, of ben je van plan ermee naar de supermarkt te gaan of naar vrienden of familie die een paar kilometer verderop wonen? Dit bepaalt namelijk het type voertuig. Met een klein model is dit natuurlijk wel mogelijk, maar je zult tegen meer beperkingen aanlopen dan bij een wat groter model.

Driewielers hebben doorgaans een kleinere draaicirkel dan vierwielers, en wanneer je goed wilt kunnen manoeuvreren in een winkel dan is de driewiel scootmobiel vaak de beste keuze. Ook wanneer je op onverhard terrein wilt rijden zoals in het bos.

Hoeveel kilometers denk je te gaan afleggen?

Hoe meer kilometer je van plan bent af te gaan leggen met je scootmobiel, hoe belangrijker de capaciteit van de accu wordt. Vaak is het slim om vooraf een berekening te doen om inzicht te krijgen in welk model je nodig hebt.

Er zijn scootmobielen die 20 kilometer kunnen halen, maar ook modellen die tot wel 200 kilometer kunnen halen.

Het is wel verstandig om een gehandicaptenvoertuig te kiezen die meer kilometer kan halen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Zo zit je altijd safe.

Hoe snel wil je kunnen rijden?

Je kunt een scootmobiel kopen die 10 km per uur kan rijden, maar er zijn ook modellen die 25 km per uur kunnen halen. Meestal zijn de driewiel scooters sneller dan de vierwiel scooters.

Rijdt je voornamelijk op de stoep, waar je toch maar 6 km per uur mag rijden, dan speelt dit geen hele grote rol. Maar wanneer je een afstand van 5 kilometer wilt gaan afleggen om bij je vrienden te komen, dan ben je met een snel scootmobiel die bijvoorbeeld 25 km per uur kan een stuk sneller op de plaats van bestemming.

Hoe belangrijk vind je comfort?

Ook qua comfort heb je veel keuze. De ene scootmobiel zit en rijdt namelijk niet zo comfortabel als de ander. En dan speelt de snelheid die je wilt gaan rijden ook een rol. Vooral bij hogere snelheden zijn driewiel scootmobielen net wat comfortabeler omdat ze wat grotere wielen hebben. Daarnaast kun je ook een scootmobiel laten uitrusten met een luxere en comfortabelere stoel.

Met name de Nipponia scootmobielen zijn qua aanpasbaarheid echte aanraders.

Mocht je geen scooter stuur in handen willen hebben maar een typisch U-vormige scootmobiel stuur, dan kom je waarschijnlijk uit bij de Kymco scootmobielen.

Je budget is vaak ook bepalend

Voor veel mensen speelt budget ook een rol bij de aanschaf van een scootmobiel. Daarom hebben wij ook heel goedkope scootmobielen in ons assortiment opgenomen.

Bovendien kun je bij ons ook een scootmobiel kopen op afbetaling, of in 3 termijnen betalen zonder rente.

Wat veel mensen niet weten is dat mensen met een beperking ook in aanmerking kunnen komen voor een scootmobiel subsidie. Het WMO en het PGB zijn bijvoorbeeld subsidies die in iedere gemeente aan te vragen zijn. Dit maakt het kopen of financieren nog een stuk makkelijker.

Het verschil tussen een 3 wiel en 4 wiel scootmobiel

Het eerste verschil tussen een 3 wiel en een 4 wiel scootmobiel is het extra voorwiel. Scootmobielen hebben altijd 2 achterwielen.

Het extra voorwiel kan wat extra stabiliteit met zich meebrengen wat men name zich als voordeel aanwendt wanneer je (schuin) een obstakel neemt zoals een stoeprand. In dergelijke gevallen voelt je scootmobiel wat stabieler en zal hij minder snel gaan wankelen. Met een model met 4 wielen heb je niet het gevoel dat je omvalt. Omvallen doe je bij normaal gebruik bij een model met 3 wielen ook niet, maar het wankelende gevoel kan wel eens beangstigend overkomen.

De modellen met 3 wielen hebben doorgaans een hogere topsnelheid en kleinere draaicirkel. Echter zijn er ook 4 wiel modellen bijgekomen die zich ook kunnen meten met de 3 wielers. De For Motion on Four is daar een voorbeeld van.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.