Snorscooter omkeuren/ombouwen naar bromscooter

Snorscooter omkeuren/ombouwen naar bromscooter
Door Fast&Furious Scooters
104439 keer bekeken
Tags: Scooter opvoeren

Heb je een 25km p/u snorscooter, snorfiets, of snorbrommer en wil je die laten ombouwen naar een 45km p/u bromscooter, bromfiets, of brommer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij kunnen het technische gedeelte voor je regelen.

fatbikes alternatief voor snorfiets

Waarom laten ombouwen en omkeuren

Er zijn verschillende redenen om je snorfiets om te laten bouwen naar bromfiets. Een van de meest voorkomende redenen is dat je straks niet meer zonder helm op een snorfiets mag rijden. In Amsterdam is die regel al op bepaalde plekken van kracht. De kans bestaat dat de regel in 2022 landelijk wordt uitgerold.

Wanneer je toch een helm moet dragen, dan kun je net zo goed genieten van de voordelen die een brommer/bromfiets/bromscooter met zich meebrengen, en dat is de snelheid. Een brommer kan namelijk 45 km p/u.

straatbeeld-amsterdam-snorfietsen-rijbaan

Jouw snor 45km per uur laten rijden

Je hoeft je oude vertrouwde snorscooter niet te verkopen want ombouwen is namelijk ook mogelijk. Wij doen een aantal technische aanpassingen waardoor je gewoon 45km p/u kunt rijden zonder dat dit invloed heeft op de garantie, betrouwbaarheid, of levensduur. Iedere brommer of scooter kan namelijk probleemloos 45km p/u rijden.

Brommers en scooters kunnen zelfs vanuit de fabriek, zonder aanpassingen, een stuk sneller dan in Nederland is toegestaan. Nederland heeft de term brommer en snorbrommer bedacht, met de bijbehorende maximum snelheden. De fabrikanten doen dus aanpassingen, en brengen zogeheten snelheidsbegrenzers aan, om zodoende aan de Nederlandse regelgeving te kunnen voldoen. Fast en Furious kan er dus voor zorgen dat je met je snor gewoon veilig 45km per uur kunt rijden.

De kosten voor het ombouwen verschilt per merk en per model. Wil je de exacte prijs weten, dan kun je het beste even contact met ons opnemen.

snelheid-snorscooter-rijbaan-na-ombbouwen

Herkeuren bij de RDW

Wanneer je scooter of brommer is omgebouwd, dan kun je een afspraak maken bij een RDW keuringsstation. De RDW zal je tweewieler op de rollerbank testen en een kleine inspectie uitvoeren of hij voldoet aan de regelgeving die voor de bromfiets geldt. Voldoet hij, dan krijg je een nieuw kentekenbewijs en een gele kentekenplaat. De kosten liggen rond de €64,-. Uiteraard moet je dit nog wel even aan de verzekering laten weten anders denken die dat je nog steeds een snorscooter hebt. De verzekeringspremie blijft gewoon hetzelfde.

rdw-keuringsstation-scooter

Waar je even aan moet denken

Het ombouwen en het opnieuw laten keuren kost een beetje tijd en geld, maar het grote voordeel is dat je de vertrouwde snorfiets niet hoeft te verkopen en een ander terug moet kopen. Wanneer hij is omgebouwd mag je er niet meer op rijden totdat hij door de RDW opnieuw is gekeurd. Het brengen naar de RDW voor een keuring moet je dus zelf regelen.

scooter zonder rijbewijs

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.