snorfietsWat is een snorfiets

Een snorfiets is een brommer welke niet sneller kan rijden dan 25 km p/u. Je hoeft geen helm te dragen wat je extra veel vrijheid geeft. Deze tweewieler herken je het snelst aan de kentekenplaat achterop welke blauw is in tegenstelling tot geel bij de normale bromfiets. De snorfiets is een perfect alternatief voor de fiets en zeer betaalbaar.

Uiterlijk van een snorfiets

Er zijn zeer veel verschillende modellen snorfietsen op de markt. Deze variëren van fietsmodel tot scootermodel. Bromfietsen en snorfietsen zijn vaak lastig uit elkaar te houden. Technisch verschillen ze heel weinig van elkaar namelijk. Aan de kentekenplaat achterop kun je eenvoudig de snor- en bromfiets onderscheiden. Een bromfiets kenmerkt zich door een gele kentekenplaat in plaats van blauw.

De praktische voordelen

Het grootste voordeel dat de snorfiets kent is dat je geen helm hoeft te dragen. De helm gooit niet alleen je kapsel door de war maar moet je ook continu meenemen waar je ook naartoe gaat. Koop je een snorscooter dan is er vaak ruimte onder het zadel waar je hem in kunt opbergen. Wanneer het droog weer is en/of de zon schijnt, dan is het extra fijn om geen helm op te hebben. Je krijgt veel meer van de omgeving mee en je zicht rondom is beter. Bovendien ben je vaak sneller op locatie dan met een normale fiets. Je hoeft niet te trappen en wordt ook niet moe. Je bent snel op topsnelheid en kunt urenlang aan een stuk rijden. Wil je heerlijk gaan toeren met mooi weer dan is de snorvariant zeer geschikt.

Benzine of elektrisch?

Tegenwoordig kun je kiezen uit een normale snorfiets en een elektrische snorfiets. De elektrische variant wordt ook wel Escooter of Esnorfiets genoemd. De normale uitvoering rijdt op Euro95 benzine.

Benzine kun je tanken bij een benzinestation. Een escooter opladen doe je thuis of op je werk.

Voordelen en nadelen van een E-snorfiets

Het nadeel van elektrisch rijden is dat je een beperkt aantal kilometers op een acculading kunt rijden. Is hij leeg, dan moet je hem opladen. Opladen kost tijd. Gemiddeld 6 tot 8 uur. Gemiddeld kun je een 100 kilometer afleggen op een acculading.

Het voordeel van de E-snorfiets is dat het motorblok, welke elektrisch is, geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast is hij uiterst betrouwbaar en is altijd gebruiksklaar. Geluid maakt hij niet en uitlaatgassen produceert hij niet. Daardoor kun je er nu en in de toekomst iedere milieuzone mee betreden.

Veel duurder zijn de Esnorfietsen niet qua aanschaf, en de modellen zijn ook mooi en bijzonder. Een goede reden dus om de Escooters en Esnorfietsen te bekijken.

snorfiets_kopen

Wanneer een snorfiets kopen

Een snorfiets kopen doe je wanneer je wat extra comfort en gemak wilt. Alle snorfietsen beschikken namelijk over zowel voor- als achtervering en daardoor heb je minder last van hobbels en kuilen in het wegdek. Nagenoeg alle snorscooters beschikken naast een kickstart ook over een elektrische start, tenzij ze op elektriciteit rijden. Dan is het slechts een kwestie van het contact op aan zetten en gas geven.

 

Snorfiets leasen kan natuurlijk ook

snorfiets_leasen

Bij Fast en Furious kun je ook een elektrische of benzine snorfiets leasen. Met deze constructie kun je een snorfiets kopen op afbetaling en betaal je elke maand een klein bedrag. Het totale aankoopbedrag kun je in maximaal 72 maanden terugbetalen en geeft je de mogelijkheid om zonder veel geld op de bank toch een nieuwe tweewieler te kopen! Een Tomos snorfiets kun je al vanaf 20 euro per maand in bezit krijgen om als voorbeeld te noemen.

 

Snorfiets goedkoop kopen

Er zijn heel veel modellen die je goedkoop kopen kunt. Wij hebben naast de laagste prijs ook veel goedkope modellen in ons assortiment waardoor je ook voor weinig geld een leuke snorfiets kunt kopen. De snorscootermerken AGM, BTC, IVA, Turbho en Killerbee zijn een van goedkoopste. Wij hebben nog vele andere voordeelscooters waaronder de Riva Sport S en de Grande Retro. Zelfs elektrische snorfietsen hoeven niet duur te zijn. Dat bewijst het merk IVA. Keus genoeg dus.

Eenvoudig thuis laten bezorgen

Voor advies op maat kun je zowel terecht in onze online webshop als in onze showroom in Alphen a/d Rijn. Wil je eerst een proefrit maken? Kom dan langs in onze showroom. Je tweewieler kun je zelf afhalen op meerdere afhaallocaties in Nederland. Thuisbezorgen kan natuurlijk ook! Het thuisbezorgen kost bij ons altijd 49,95 euro ongeacht waar je woont. Amsterdam is dus even duur als Rotterdam, Utrecht, of Texel! Je tweewieler wordt verzekerd vervoerd dus je loopt geen enkel risico.