Top 6 beste scooters voor het woon-werkverkeer

Top 6 beste scooters voor het woon-werkverkeer
Door Fast&Furious Scooters
43319 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

Wanneer je een scooter dagelijks intensief gaat gebruiken, dus voor het woon-werkverkeer, dan stel je andere eisen dan wanneer je de scooter voor plezierritten gaat gebruiken of in ieder geval minder intensief. Je scooter moet immers meer kilometer kunnen rijden en daarop ook gebouwd zijn. En daarnaast wil je dat hij ten allen tijde betrouwbaar blijft want je moet er gewoon van op aan kunnen dat je scooter je ‘s-ochtends vroeg gewoon start en je ook op de terugweg niet in de steek laat, ongeacht wat het weer doet.

Omdat er heel veel scooters te koop zijn waaruit je kunt kiezen, en de keuze soms lastig is, hebben wij een TOP 6 gemaakt van beste woon-werkverkeer scooters en die opgedeeld in 3 benzine modellen en 3 elektrische modellen.

Dit zijn de beste woon-werkverkeer scooters op benzine

  • #1 Peugeot Kisbee
  • #2 Sym Fiddle
  • #3 Aprilia SXR50

beste woon werk verkeer scooters benzine

Peugeot Kisbee

Peugeot is een van de bekendste merken op auto- en scooter gebied. Al decennia lang bouwt Peugeot hoogwaardige kwaliteit scooters. De Peugeot Kisbee is een zeer betrouwbare scooter met een zeer aangename prijs. Het ontwerp van de Kisbee oogt behoorlijk sportief al is het nog niet een race scooter.

peugeot kisbee woon werk

De Peugeot Kisbee is een zeer mooie verschijning en kenmerkt zich door zijn grote en comfortabele zadel, het grote voetplateau, en de grotere wielmaat. De Kisbee heeft 12 inch wielen en dat is een slag groter dan gemiddeld. Grotere wielen bieden meer comfort want je hebt minder last van een hobbelende scooter wanneer het wegdek niet zuiver is.

De Peugeot Kisbee is uitgerust met een moderne Euro 5 injectiemotor, een 6,8 liter tank, en kent een gebruik van ongeveer 1 op 40. Dankzij de injectietechniek is hij zuinig en snel. Dankzij de grote tankinhoud kun je bovendien veel kilometers maken waardoor je minder vaak langs de pomp moet.

Er is een Kisbee Active, een Kisbee GT, een Kisbee R, een Kisbee Streetline, een Kisbee RS, een Kisbee Black Edition, en een Kisbee Premium. Op technisch vlak zijn ze allemaal hetzelfde, maar ze zien er niet allemaal hetzelfde uit. De een is nog mooier dan de ander. Dit zit hem niet alleen in de kleurstelling of speciale stickers, maar ook in de extra opties en accessoires. De Premium is de meest luxe uitvoering die alle denkbare opties standaard aan boord heeft. En wanneer je toch nog iets mist, dan kun je tevens in de optielijst ook nog kiezen uit custom accessoires! Bekijk hier alle Peugeot Kisbee modellen.

Sym Fiddle

De Sym Fiddle scooter staat op de 2de plek van beste woon-werkverkeer scooters op benzine. De Fiddle is bijzonder betrouwbaar, compact, en de basisuitvoering is zelfs nog een tikkie goedkoper dan de Kisbee. Het merk Sym kent niet iedereen, maar ook dit is een heel gedegen merk! Het is namelijk de dochter van Peugeot en levert bijzonder goede kwaliteit voor een schappelijke prijs.

sym fiddle 4 woon werkverkeer

Je kunt de Sym Fiddle kopen in verschillende uitvoeringen. Zo is er de Sym Fiddle 2 en een Sym Fiddle 4. Je zult denken waar is de Sym Fiddle 3 gebleven, maar aangezien dat model iets minder populair was heeft Sym besloten daar geen Euro5 model van te maken. De Fiddle 2 en 4 zijn wel verkrijgbaar met een nieuwe Euro5 motor.

De Fiddle II heeft een motorblok met elektronische carburateur en de Fiddle IV heeft een motorblok met injectie. De Fiddle II en IV zijn totaal verschillende scooters en ook geen opvolger van elkaar.

De Fiddle IV is iets later gelanceerd en een slag luxer maar ook duurder. De Fiddle IV heeft namelijk een digitaal dashboard, een extra comfortabele motorophanging, en een iets grotere tank. Qua wielmaat hebben beide Fiddle’s dezelfde maat en dat is 12 inch net als de Kisbee.

Ook zijn beide Fiddle scooters in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je een Fiddle 2 50s kopen, een Fiddle 2 met een +Pack of Premium Pack, of zelfs een custom versie met Angel Eye koplamp! En de Fiddle 4 is verkrijgbaar als standaard uitvoering en luxe premium uitvoering met windscherm, beschermbeugels, en achterdrager.

Hier kun je alle Sym Fiddle modellen bekijken.

Aprilia SXR50

Op nummer 3 staat de Aprilia SXR50. De Aprilia is een zeer volwassen scooter met riante afmetingen en fantastische rijeigenschappen. Hij is echt een slag groter dan de Kisbee en Fiddle en is niet te onderscheiden van een motorscooter.

Een ding staat centraal bij de Aprilia SXR50 en dat is het comfort en gebruiksgemak. Deze scooter biedt de meest luxe rijervaring en is zeer geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Aprilia’s zijn echte kilometervreters.

Waarbij het bij Aprilia altijd om draait is design en dan met name een sportief design, en daar zijn ze ook bijzonder goed in geslaagd bij de SXR50.

aprilia sxr woonwerk verkeer

Ook dit model beschikt over 12 inch wielen welke iedere rit lekker comfortabel maakt, en een lekker groot zadel waar je probleemloos met 2 personen op kunt zitten. Het rijkarakter is zeer stabiel en sportief terwijl het comfort niet in het gedrang komt.

Dat de SXR50 gebouwd is voor woon-werkverkeer zie je aan meerdere kenmerken terug. Zo is er een USB aansluiting aanwezig, LED verlichting, en zit het luxe digitale dashboard vol met allerlei meters die de bestuurder voorziet van handige informatie. Denk aan een buitentemperatuurmeter, een meter voor het resterende actieradius, een meter voor het gemiddelde verbruik, een motortemperatuurmeter, een klok, en een voltage meter voor de accu. Super compleet dus.

Ondanks dat de Aprilia SXR50 een flinke scooter is om te zien, is hij toch heel toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kortere mensen. De hoogte van het zadel is slechts 77,5 cm en dat is zelfs een halve centimeter lager dan een Vespa.

Hier kun je de Aprilia SXR50 bekijken.

Dit zijn de beste elektrische woon-werkverkeer scooters

  • #1 Nipponia F3
  • #2 IVA S5
  • #3 AGM Goccia

beste elektrische woon werk verkeer scooter

Nipponia F3

Nipponia staat bekend om haar bijzonder goede en duurzame kwaliteit, en daardoor staat de Nipponia F3 ook op de welverdiende nummer 1 in de lijst van de beste elektrische scooters voor het woon-werkverkeer. Deze scooter is een echte alleskunner en heeft een enorm bereik waar je van op aan kunt!

Zeker wanneer je bijzonder veel kilometers wilt gaan maken zonder te wachten dat je accu weer volledig is opgeladen, dan moet je beslist de Nipponia F3 kopen. Dit model kan namelijk 130 kilometer halen op een accu, en bovendien gaat het opladen ook heel snel.

nipponia f3 elektrische woon-werkverkeer scooter

Als het om echte werkpaarden gaat dan is de F3 van Nipponia de beste keus. Veel elektrische scooters hebben een motor die in het achterwiel is gebouwd, maar bij de Nipponia F3 zit die techniek nog slimmer in elkaar. De motor zit namelijk bij, en niet in, het achterwiel waardoor de elektromotor op zijn ideale toerental kan draaien, en dat maakt de motor een stuk efficiënter. Bovendien krijg je 2 jaar garantie op de accu en dat is niet iets wat andere fabrikanten ook geven. Wel op de scooter, maar niet op de accu.

De F3 zit vol met vernuftige snufjes die hem betrouwbaarder en duurzamer maken. Zo is de remklauw op het voorwiel uitgerust met een dubbele remzuiger wat de betrouwbaarheid en werking ten goede komt. De scooter is tevens voorzien van een CBS remsysteem waarbij je met 1 remgreep 2 remmen tegelijkertijd kunt bedienen en zo wordt de remkracht perfect verdeeld.

De accu(‘s) zijn uitneembaar en de losse standaard accu kun je in slechts 2,5 uur opladen. En dat de F3 van Nipponia echt een professionele en praktische scooter is blijkt tevens uit het feit dat je ook elektrisch achteruit kunt rijden wat een straatje keren of uitparkeren nog makkelijker maakt, en dat de scooter voorzien is van een dubbele standaard. Er is namelijk ook een zijstandaard aanwezig waarmee je de scooter zonder moeite op de standaard kunt zetten.

En wat het rijcomfort betreft beschikt deze escooter over echt grote wielen. Het voorwiel is 16 inch en het achterwiel 14 inch. Ook qua rijcomfort scoort deze scooter het beste.

Hier kun je de Nipponia F3 bekijken.

IVA S5

IVA is een merk dat zich volledig heeft gefocust op elektrische scooters. De IVA S5 is een betaalbare elektrische woon-werkverkeer scooter welke er bovendien erg mooi uitziet. Zijn trendy vormgeving en stevige karakter zorgen ervoor dat je veel kilometers kunt rijden zonder gedoe.

Qua accu heb je 2 opties en daarbij kun je kiezen uit een 80 kilometer bereik of zelfs 160 kilometer bereik. Net als de F3 van Nipponia kun je ook de IVA S5 kopen als snorscooter en bromscooter uitvoering.

iva s5 woon werk verkeer escooter

De S5 van IVA is uitgerust met een Bosch achterwielmotor, 12 inch wielen, LED verlichting, een EBS remsysteem, een alarm, keyless driving, en zelfs een Bluetooth speaker zodat je tijdens het rijden kunt luisteren naar je eigen favoriete muziek.

De Bosch motor heeft een vermogen van 3000 Watt er dat is flink bovengemiddeld. Wanneer je een helling op rijdt dan zal de motor niet terugdeinzen. Er is namelijk meer dan genoeg vermogen om dat zelfs met een passagier achterop te doen zonder in te leveren op snelheid.

De S5 kun je beslist een innovatieve scooter noemen want hij zit vol met vernieuwde techniek. En natuurlijk ontbreekt dan ook een USB aansluiting niet om ervoor te zorgen dat je altijd een volle telefoon accu hebt.

Het zadel is 68 cm lang en daardoor hoef je geen compromissen te sluiten met de passagier achterop. Qua bouw is dit model afgeleid van de 80 km per uur versie. Het enige verschil met de 80 km p/u motorscooter versie is de software welke hem niet sneller dan 45 km per uur laat rijden in bromscooter uitvoering, of 25 km per uur in snorscooter uitvoering.

Veel opties waar je bij andere merken extra voor moet betalen, zitten bij de S5 standaard aan boord. Je kunt dus op de scooter rijden met de sleutel in je broekzak. Bovendien kun je de scooter snel terugvinden wanneer hij ergens geparkeerd staat met de bike-finder-functie. Wanneer je op de afstandsbediening het knopje indrukt dan zal de scooter zijn positie verraden.

Naast EBS zit er ook ASR op de scooter. EBS zorgt ervoor dat de remenergie niet verloren gaat maar terug wordt gestopt in de accu. ASR is een veiligheids feature welke voorkomt dat je achterwiel doorslipt wanneer hij even zijn grip verliest. De anti slip regeling (ASR) is iets wat je vooral op dure motorscooters tegenkomt en niet bij bromscooters of snorscooters. Bij de S5 zit dat er gewoon standaard op!

Hier kun je de IVA S5 bekijken.

AGM Goccia

De AGM Goccia is een van de goedkoopste elektrische woon-werkverkeer scooters die meer op een brommer van vroeger lijkt. Zodoende zou je hem retro kunnen noemen. Qua looks heeft de Goccia veel weg van de Tomos/Puch van vroeger. Het is een echte no-nonsense brommer zonder kappen die hem niet meer laten lijken dan het is. Dat maakt hem tegelijkertijd heel compact en zal hij weinig ruimte innemen in de schuur of fietsenstalling. Bovendien maakt dit de elektrisch scooter ook wat efficiënter want hij is bijzonder licht qua gewicht.

agm goccia goedkope woon werkverkeer brommer

De AGM Goccia kun je kopen in een GEV1000 en GEV1200 uitvoering. Beide beschikken ze over een 1000 Watt elektromotor die in het achterwiel zit. Het verschil tussen de GEV1000 en GEV1200 zit hem in de accu. De 1000 heeft een 20Ah accu en de 1200 een 28Ah accu. Met de 28Ah accu kun je net wat meer kilometers afleggen.

Qua accu heb je nog meer mogelijkheden want dit model kun je ook met een 2de accu uitrusten. Daarmee kun je het bereik aanzienlijk vergroten. Met de 20Ah accu (GEV1000) haal je 50-60 kilometer in snorfiets uitvoering. De GEV1200 heeft een 35% groter bereik. En wanneer je de kiest voor een 2de accu, dan kun je het rijbereik ook nog eens verdubbelen! Daarmee wordt hij helemaal geschikt voor het woon-werkverkeer. Je kunt de Goccia ook kopen als elektrische bromfiets. Het bereik is dan wel minder dan bij de snorfiets.

Je kunt de AGM Goccia kopen in verschillende uitvoering waaronder een deluxe. De deluxe heeft een aantal extra’s waardoor hij nog praktischer wordt. Zo is er een windscherm aanwezig, een zitje met rugsteun voor een eventuele achterpassagier, en een bagagerek tussen de benen waardoor het een echte pakezel wordt.

Het opladen van de standaard accu kost je slechts 3 uur tijd, en qua kosten voor het opladen moet je denken aan 50 cent per 100 kilometer. Dat is dus een stuk goedkoper dan rijden op benzine.

Aangezien de AGM Goccia 14 inch wielen heeft mag je ook een comfortabel weggedrag verwachten. Bovendien is het voorwiel uitgerust met een schijfrem wat de Tomos of Puch van vroeger niet had. Qua remkracht is dit model dus ook stukken beter.

Hier kun je de AGM Goccia bekijken.

Woon-werkverkeer scooter kopen

In onze online scooterwinkel kun je eenvoudig een woon-werkverkeer scooter kopen en helemaal naar wens samenstellen. Bij ieder model vind je namelijk een zeer uitgebreide optielijst welke vol staat met opties en accessoires die je tweewieler nog completer maken. Zo kun je kiezen voor een windscherm, beschermbeugels, een alarm, andere verlichting, en zelfs opvoeren. Vind je dat de snorscooter of bromscooter nog wat sneller moet rijden, dan kun je dat bij ons direct online regelen!

Betaal eenvoudig in 3 termijnen tegen 0% rente

Waarom niet in 3 termijnen betalen zonder rente? Bij ons kan dat! Soms wil je nog wat geld op de rekening laten staan en dan is IN3, de betaalmethode waarbij je in 3 delen kunt betalen, de uitkomst. Tijdens het afrekenen betaal je het eerste deel. De overige 2 delen betaal je vervolgens binnen 30- en 60 dagen.

Woon/werkverkeer scooter leasen

Betaal je liever helemaal in termijnen dan kun je ook een woon/werkverkeer scooter leasen! De AGM Goccia als voorbeeld genomen kost je minder dan 30,- euro per maand. Opties en accessoires kun je eenvoudig in de lease meenemen en ook daar gewoon per maand voor betalen.

Kopen op afbetaling, wat wij leasen noemen, kan in 12, 18, 24, 36, 48, 60, en 72 termijnen. Zo kun je voor heel weinig geld een goede woon-werkverkeer scooter kopen!

Wil je het pakket nog completer maken dan kun je bovendien kiezen voor een onderhoudspakket waarbij je de beurten vooraf inkoopt. Dat maakt het onderhoud nog goedkoper en bovendien kun je dan ook kiezen voor de haal- en brengservice.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.