Waarom zou je een scootmobiel gebruiken?

Waarom zou je een scootmobiel gebruiken?
Door Fast&Furious Scooters
12633 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Ooit op een dag komt er het moment dat je over moet stappen naar een scootmobiel. Voor veel mensen een te grote stap. Het is immers niet eenvoudig om toe te geven dat je afhankelijk bent van een vervoersmiddel dat jou van A naar B moet gaan brengen omdat lopen jou te veel energie kost. Ondanks dat mensen slecht ter been zijn, wordt de aanschaf van een scootmobiel vaak uitgesteld. Dit is echter nergens voor nodig. Onderstaande informatie toont aan waarom je gebruik moet gaan maken van een scootmobiel.

Een scootmobiel helpt jou vrij zijn

scootmobiel-helpt-vrije-gevoelDe stap naar een scootmobiel kan vaak heftig zijn. We leunen liever op de hulp van iemand anders om alles gedaan te krijgen, dan dat we toegeven dat we weer mobiel willen zijn. Maar hoe fijn is het als je onafhankelijk bent van de mensen om je heen en weer overal naar toe kunt zonder hiervoor direct de hulp van jouw omgeving in te hoeven schakelen? Een scootmobiel kan daarom een grote uitkomst zijn. Het is echter afhankelijk van jou als persoon zelf wanneer je jezelf bedenkt dat de aanschaf een goede oplossing kan zijn. Je kent jouw lichaam en wensen immers het beste, waardoor anderen dit niet altijd voor jou kunnen beslissen.

Als hulpmiddel in kunnen zetten waar nodig

Als lange afstanden moeilijker worden om af te leggen, is het vaak tijd om na te gaan denken over een scootmobiel. Ook als je merkt dat het lastiger wordt om de boodschappen naar behoren te kunnen doen, is het nadenken geblazen. Je moet immers steeds meer dingen opgeven of de hulp van anderen vragen om iets gedaan te krijgen, terwijl je jouw eigen bewegingsvrijheid ook wilt hebben. Het resultaat: je blijft thuis zitten en merkt dat jouw sociale leven eraan onderdoor gaat. Een scootmobiel kan jou helpen als hulpmiddel. Dit hulpmiddel hoeft ook helemaal geen schaamte op te brengen. Je merkt het immers als je deze niet inzet, waardoor jouw energie na een ronde boodschappen voor de rest van de dag alweer weg is.

Veel verschillende merken beschikbaar

Vanaf het moment dat je jezelf realiseert dat een scootmobiel onmisbaar wordt in jouw leven, is het goed om na te gaan denken welk model geschikt is voor jou. De mobiliteit die je ervoor terugkrijgt, staat immers ook in verband met de juiste scootmobiel aanschaffen. Er zijn veel verschillende modellen op de markt te vinden, waarop jouw wensen aangepast moeten worden. Vraag je daarom altijd eerst af waarom je een scootmobiel wilt en hoe lang je deze wenst te gebruiken. Denk daarbij ook direct na over de afstanden die je ermee af wilt leggen. Er zijn namelijk andere modellen voor korte afstanden dan voor lange afstanden. En wat dacht je van de snelheid? Ook dit kan een groot verschil maken.

Het gebruik van een scootmobiel

Wanneer je deze dingen op een rijtje hebt gezet, moet je verder kijken naar jouw gebruik van een scootmobiel. Of je hem grotendeels binnenshuis of buitenshuis gebruikt, kan namelijk ook een verschil in modellen opleveren. Zo ook het zitcomfort. Pas wanneer al deze zaken op een rijtje staan, kun je gaan lijken welke lijst er overblijft. En dan komt het belangrijkste onderdeel: het budget. Jouw budget kan namelijk sterk verschillen. De geschikte modellen komen ook in verschillende prijsklassen. Over jouw budget heengaan, gaat simpelweg niet. De stap naar een scootmobiel was al groot genoeg en hierdoor wil je geen financiële problemen krijgen.

gebruik-van

Vraag ervaringen om je heen

Waarom je een scootmobiel zou nemen staat vast. Het brengt veel gemakken met zich mee. Ondanks dat het een grote stap is om over te gaan op dit hulpmiddel is het toch van belang dat je ook met jouw omgeving gaat praten. Er zullen ongetwijfeld mensen in jouw omgeving zijn die ervaring hebben met de aanschaf van een scootmobiel. Wellicht niet bij hunzelf, maar wel bij een naaste die net als jou slecht ter been is. Zo kunnen ze jou wellicht over meer adviseren dan alleen een merk of model. Wellicht weten zij namelijk ook nog wat handigheden waar je op kunt letten voordat je tot een aankoop overgaat.

Ook andere factoren

Er zijn namelijk veel verschillen op te merken tussen de scootmobielen. Niet alleen in merk, maar ook per model maakt het namelijk genoeg verschillen om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de snelheid, de actieradius, het aantal wielen of de opvouwbaarheid. Ook de hanteerbaarheid speelt een grote rol. Hiervoor kunnen de draaicirkel, het totale gewicht en de bediening genoemd worden. Je moet jezelf daarom niet alleen afvragen waarom een scootmobiel een goede keuze kan zijn, maar ook alle andere factoren in het achterhoofd houden. Een scootmobiel moet immers aan jouw verwachtingen kunnen voldoen, waardoor de stap enorm verkleind wordt en je met trots naar buiten gaat met jouw nieuwe vervoersmiddel.

De actieradius van de scootmobiel

actieradius-van-scootmobielAls je gaat kijken naar de actieradius, dan kom je weer uit op waarvoor je de scootmobiel wilt gaan gebruiken. Als je deze voornamelijk voor de snelle boodschappen gebruikt, dan kan een kleine actieradius al voldoende zijn. Echter als je vaker buitenshuis bent, is het belangrijk dat je er meer kilometers mee kunt maken. De dagjes weg moeten immers gewoon weer op de planning kunnen staat. Dit was immers waarvoor je de scootmobiel aangeschaft hebt. Je kunt daarom de verschillende modellen naast elkaar leggen, waardoor je goed kunt bekijken hoe vaak je jouw accu moet gaan opladen. Houd er daarbij wel rekening mee dat hoe harder je rijdt, hoe sneller de accu weer opgeladen moet worden.

Opvouwbaar of vast

Bij het besluiten dat je een scootmobiel nodig hebt, is het ook goed om te kijken naar een vouwbare of een vaste scootmobiel. Het is daarbij afhankelijk van waar je allemaal naartoe gaat welke je neemt. Als je iemand bent die vaak met de auto naar de andere kant van het land rijdt voor een dagje weg en op de plaats van bestemming gebruik wilt gaan maken van jouw vervoersmiddel, dan is een opvouwbare variant goed. Deze kun je namelijk eenvoudig in de kofferbak plaatsen, waardoor er weinig ruimte in beslag genomen wordt. Als je een vaste scootmobiel aanschaft, dan kun je dit dus niet en heb je geen compact vervoersmiddel bij handen.

Voordelen van een opvouwbare variant

Met een opvouwbare scootmobiel ben je echter wel een stuk wendbaarder. De grootte maakt de draaicirkel ideaal. Zo kun je er eenvoudiger mee binnenshuis rondrijden, maar ook in een winkelcentrum. Je moet er dan wel rekening mee houden dat jouw scootmobiel niet harder gaat dan 6 kilometer per uur. Het goede nieuws is dat je dan geen verkeersregels kunt overtreden, omdat je op een voetpad of in het winkelcentrum toch niet harder mag. Als je voor een vaste scootmobiel gaat, kun je tot maximaal 20 kilometer per uur rijden. Zo ben je sneller op jouw bestemming, maar kun je er ook op rekenen dat je de accu sneller op moet laden. Hoe langer je op de maximale snelheid blijft rijden, hoe sneller de accu leeg gaat.

Opvouwbare-scootmobielenOok het aantal wielen van belang

Omdat je altijd goed moet bedenken waarom je een scootmobiel moet gaan gebruiken en op welke manier, moet je ook goed kijken of het beter is om een driewiel of een vierwiel aan te schaffen. Veel mensen gaan in dit geval vaak voor een vierwiel. Deze is namelijk overal te gebruiken. Zo kun je hem eenvoudig voor lange afstanden gebruiken en is er minder geschud merkbaar. Een driewiel is echter wendbaar. Daarnaast is er een lichter stuur en heb je meer beenruimte. Echter is het fout om te denken dat je bij een van de twee sneller omvalt. Beide geven jou evenveel veiligheid, zolang je maar naar de regels leeft. Het is puur en alleen de gemakken qua wendbaarheid als je voor een driewiel kiest in plaats van een vierwiel.

Meer dan alleen de prijs

Als je besloten hebt om over te gaan tot het kopen van een scootmobiel, moet je er altijd eerst uittesten. Je kunt afgaan op recensies en meningen van anderen, maar dit wil nog niet betekenen dat het goed is voor jouw situatie. Ook de aantrekkelijke prijs kan uiteindelijk leiden tot een miskoop. Je zult daarom altijd moeten kijken naar een die jou het meeste comfort kan bieden. Zo moet je een comfortabele zit hebben, bekijken of de zitting en leuning verstelbaar zijn en of je eenvoudig erop kunt stappen. Als dit allemaal goed is, is ook de bediening nog van belang. Je moet immers wel overweg kunnen met jouw nieuwe vervoersmiddel.

Zet de stap voor jezelf

Er zijn uiteraard nog veel meer zaken waar je op kunt letten met betrekking tot de aanschaf van een scootmobiel. Echter is het te allen tijde van belang dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Je kunt trots zijn op de stap die je hebt gezet, genieten van de voordelen die het met zich meebrengt en de vrijheid die je ervoor terugkrijgt. Je gaat merken dat je weer voldoende energie overhaalt om alles uit het leven te halen, waardoor de uitstapjes weer zijn om te kunnen genieten van het gezelschap en al het moois dat er te vinden is in het stadje waar je bent.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.