FD Motors F3 - Beste koop 2024!

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 500,00
(Nog 5 dagen en 8 uur)
Adviesprijs: 3.749,95
Onze prijs: 3.249,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
3.024,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 1.110,40 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie + bereik tot 300km*
 • Veel beenruimte geschikte voor lange mensen en afstanden
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  FD Motors F3 - escooter

  Wanneer je echt hoge eisen stelt aan een nieuwe scooter dan moet je beslist de F3 scooter kopen van FD Motors! Er is namelijk geen enkele andere scooter die kan tippen aan de F3. Dit werkpaard zet ongekende prestaties neer en met het grootste accupakket kun je gegarandeerd 200 echte kilometers rijden bij 45km per uur (of 290km bij 25km p/u)! Bovendien is er geen andere scooter zo fijn als voor het woon/werkverkeer als deze. Dit is de Beste Koop van 2024!

  Nieuwe techniek bij beide F3 modellen

  Je kunt 2 verschillende F3 scooters kopen. Hierbij kun je kiezen voor het oude model met de koplamp in het stuur, en het nieuwe sport model met de koplamp in de voorkap. Beide modellen die je nu bij ons kunt bestellen zijn van de nieuwste generatie en hebben dus een aantal upgrades gekregen. Zo hebben beide F3 modellen nu:

  • een digitaal dashboard
  • een nieuwe zelflerende controller
  • een 3 fasen motor
  • andere accu opties voor een groter bereik

  F3 is een super degelijke professionele scooter

  De FD Motors F3 van Ultronev zorgt voor veel opschudding in scooterland. De F3 is namelijk een professionele elektrische scooter van zeer hoge kwaliteit met een verrassend lage prijs. De techniek is uiterst moderne en goed doordacht. Je kunt de scooter uitstekend voor woon/werkverkeer gebruiken of zelfs zakelijk, want deze elektrische tweewieler is gebouwd om veel kilometers te maken.

  Dit zie je onder andere terug in de accu opties terug, de ijzersterke en efficiënte motorconstructie, de zeer grote wielmaat wat voor bijzonder veel comfort zorgt, de zitruimte die je hebt op de scooter, het grote lange zadel, de opbergruimte, de voorbereiding voor een topkoffer, de degelijke schokbrekers, de achteruitrijfunctie, het CBS remsysteem, en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Lees beslist verder want wij gaan je nog heel veel meer vertellen.

  Keuze uit verschillende accu pakketten

  We beginnen eerst even bij de accu, want dat is bij elektrische scooter vaak een struikelblok. Wij horen vaak dat mensen heel graag een elektrische scooter willen kopen maar dan tegen het probleem aanlopen dat het bereik (actieradius) toch een stuk kleiner is dan gehoopt of gedacht. In praktijk valt het bereik soms ook nog wel eens tegen, en dat heeft vaak te maken met de buitentemperatuur.

  Een elektrische 45km p/u bromscooter die 100 echte kilometers kan rijden op een accupakket is zeer zeldzaam, laat staan een die het dubbele kan halen. Maar raad eens… bij de F3 is dat wel degelijk mogelijk! Je moet dan weliswaar voor een groter accupakket kiezen, maar bij deze elektrische scooter kan het, en daarmee laat hij ook direct de concurrentie ver achter zich op het gebied van rijbereik.

  Qua Lithium accupakket heb je de volgende mogelijkheden:

  • Optie 1) 1x 72V - 27Ah
   55km bereik bij 45km p/u
   75km bereik bij 25km p/u
  • Optie 2) 2x 72V - 27Ah
   110km bereik bij 45km p/u
   150km bereik bij 25km p/u
  • Optie 3) 1x 72V - 75Ah
   155km bereik bij 45km p/u
   216km bereik bij 25km p/u
  • Optie 4) 1x 72V - 75Ah + 1x 72V 27Ah
   205km bereik bij 45km p/u
   290km bereik bij 25km p/u

  Gebruik de accu’s tegelijkertijd bij de F3 scooter

  Er zijn natuurlijk meerdere scooters welke uit te rusten zijn met meerdere Lithium accu’s, maar toch zijn er maar weinig elektrische scooters waarbij je ze ook tegelijkertijd kunt gebruiken. Vaak moet je de accukabel loskoppelen van de ene accu en hem aan de andere accu koppelen om weer door te kunnen. Bij de FD Motors F3 scooter werken alle accu’s tegelijkertijd samen doordat er gebruik is gemaakt van een battery-splitter.

  De battery-splitter zorgt er tevens voor dat je meerdere Lithium accu’s tegelijkertijd kunt opladen. Ook daarbij hoef je geen kabels om te pluggen!

  Een ander leuk detail is dat wanneer er meerdere accu’s aanwezig zijn, bijvoorbeeld met accu optie 2 en accu optie 4, is dat de 2de accu apart wordt weergegeven in het display. Zo kun je perfect de status monitoren.

  Accu’s zijn bij de FD Motors F3 scooters uitneembaar

  Mocht je de accu(‘s) willen uitnemen bij deze high end e-scooter, dan kan dat. Iedere accu is verbonden met een eigen accukabel, en geschikt om uit te nemen. Weet wel dat de 75Ah accu (optie 3) een flink grote accu is.

  Mocht je de accu(‘s) lekker willen laten zitten en in de escooter zelf willen opladen, dan kun je gebruik maken van de oplaadaansluiting die je in de bagageruimte onder het zadel aantreft.

  Bij de meeste elektrische scooters is het gebruikelijk dat de oplaad aansluiting aan de buitenkant van de scooter zit. FD Motors heeft hier een goede reden voor om dat niet te doen en hem letterlijk onder het zadel te plaatsen. Zodoende blijft de connector nog beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden. De scooter is namelijk zo ontworpen dat duurzaamheid en betrouwbaarheid altijd voorop staat.

  Zowel op de F3 scooter van FD Motors als op de Lithium accu’s krijg je 2 jaar garantie, en dat is nog een sterk punt. Er zijn namelijk merken die slechts 1 jaar garantie op de accu’s geven, en dat is precies een van de belangrijkste onderdelen bij een escooter.

  2 type opladers voor de escooter

  Er zijn 2 type opladers verkrijgbaar; een 10A en een 20A lader. De 20A lader is alleen zinvol bij accu optie 2, 3, en 4.

  Om een rekenvoorbeeld te geven van hoeveel tijd het kost om de accu op te laden:

  • Een 100Ah accupakket opladen met een 10A lader duurt 10 uur
  • Een 100Ah accupakket opladen met een 20A lader duurt 5 uur
  • Een 50Ah accupakket opladen met een 10A lader duurt 5 uur
  • Een 50Ah accupakket opladen met een 20A lader duurt 2,5 uur

  De F3 is een elektrische scooter met grote wielen

  Er zijn heel wat woon/werkverkeer scooterrijders die voor een scooter met grote wielen kiest, en dat is niet zonder reden. Scooters met grote wielen rijden namelijk een stuk comfortabeler, bieden meer stabiliteit, en hebben een betere wegligging. De banden hebben dankzij hun grotere diameter ook meer contact met de ondergrond, en dat bevorderd de grip op het wegdek.

  Vaak bieden scooters met grote wielen, en dan praten over 14 inch en groter, ook meer ruimte aan de bestuurder. Dat betekent dus dat lange bestuurders ook ruimer kunnen zitten.

  Deze FD F3 scooter heeft een 14 inch achterwiel en een 16 inch voorwiel. Op het gebied van elektrische scooters met een dergelijke wielmaat is de spoeling heel dun. Op het gebied van benzine kom je uit bij de Kymco People S (16 inch), SYM Jet 14 (14 inch) en SYM Symphony ST (16 inch). Maar wie wilt overstappen van benzine naar elektrisch kan nu de nieuwe F3 kopen die qua afmeting ook in deze categorie valt!

  De achterbrug motor is een uniek motor concept

  De FD Motors F3 escooter heeft een uniek motor concept. Bij een escooter kan de elektromotor rechtstreeks op het achterwiel zitten, maar ook elders gemonteerd zitten. Bij de F3 is deze in de achtervork (achterburg) gesitueerd, en drijft het achterwiel met een slijtvaste tandwieloverbrenging in een oliebad aan.

  Het nadeel van een motor rechtstreeks in een groter wiel (naafmotor) is dat er hoge piekstromen lopen wanneer je vanuit stilstand in beweging komt. De accu vindt dit niet prettig en lijdt daaronder, en de motor moet onnodig sterk zijn om dat grote moment te leveren. Dit resulteert in een hoger energieverbruik en de accu zal sneller leeg raken. Ook de levensduur van de accu wordt hierdoor aangetast.

  Andere fabrikanten gebruiken weer een riem of ketting om het achterwiel in beweging te brengen maar ook die keuze kent enkele nadelen. Zo verlies je opbergruimte onder het zadel omdat de motor dan voor de achtervork geplaatst moet worden. Daarnaast krijg je energieverlies door de riem of ketting, maakt het geluid, en blijft de overbrenging een kwetsbaar iets wat eens in de zoveel tijd ook vervangen moet worden.

  Het unieke motor concept bij de FD Motors F3 e-scooter brengt alleen maar voordelen met zich mee. Er is namelijk een overbrenging aanwezig welke voor een 10 op 1 overbrenging zorgt. Het overbrengingsmechanisme zou je kunnen vergelijken met cardan. Het voordeel is dat de elektromotor op zijn ideale toerental draait, wat een ongekend snelle acceleratie biedt en de accu minder belast qua piekstromen. De accu’s gaan dus langer mee en raken minder snel leeg. De techniek is dus een stuk efficiënter!

  De enige escooter die dit ook heeft is de Vespa Elettrica welke tevens ook een veel pittiger prijskaartje heeft, de FD Motors F3 is de helft goedkoper.

  Mede doordat er gekozen is voor een 72 Volt motor, is de scooter supersnel met optrekken en accelereren. Tot nu toe zijn we nog geen elektrische scooter tegengekomen die sneller optrekt en accelereert dan de nieuwe F3 escooter! In no-time zit je dus op topsnelheid en daardoor kom je nog makkelijker mee in het verkeer.

  Veel escooter waaronder bijvoorbeeld de NIU of de IVA scooter zitten nog rond de 48V of 60V met hun accu pakketten. 72V is toch een stuk sneller.

  Vernieuwde zelflerende controller bij de nieuwe F3 modellen

  Zowel het oude model als het nieuwe Sport model hebben nu de vernieuwde controller aan boord! De vernieuwde controller is zelflerend en dat zorgt voor nog betere motorprestaties. Om te beginnen heeft de motor 3 fasen. Dat wil zeggen dat de motor op 3 verschillende plekken bekrachtigd kan worden wat hem nog krachtiger en efficiënter maakt.

  Doordat de controller zelflerend is kan hij zelf de positie van de fasen detecteren en daardoor de motor nog krachtiger en efficiënter aansturen. Dit is een groot verschil tussen meer-fase-motoren met controllers die gebruik maken van pre-defined settings. Daarbij maakt de controller een aanname van de positie van de fasen en dat is nooit 100% perfect.

  Bij een zelflerende controller is 100% perfectie wel haalbaar wat resulteert in een nog lager energieverbruik en nog betere prestaties. De motor loopt helemaal glad en accelereert nog gelijkmatiger. Ook bij een laag toerental zul je dankzij de achterburg motor veel kracht ervaren. Bovendien kijkt de scooter ook naar het rijgedrag van de bestuurder en past daar de instellingen op aan. Nog dynamischer rijden dus.

  De F3 scooter op laten voeren is ook mogelijk

  Van origine is de FD Motors F3 scooter een motorscooter en gebouwd voor een veel hogere snelheid dan waarvoor hij nu in de markt wordt gezet. De scooter kan technisch gezien moeiteloos 75km+ per uur rijden, maar is begrensd op +/- 45km per uur of 25km per uur om zodoende als elektrische snorscooter of bromscooter door te kunnen gaan.

  Bij ons kun je deze FD Motors escooter ook laten opvoeren naar andere (hogere) snelheden, waarbij je zelfs een schakelbare begrenzer kunt laten inbouwen. Een schakelbare begrenzer is een elektronische snelheidsbegrenzer die je aan of uit kunt zetten. Met andere woorden moet je dan een knopje indrukken op een aparte afstandsbediening om zijn 2de snelheid te unlocken. Zo rijdt je scooter bijvoorbeeld netjes 45km per uur, en wanneer je op het knopje van de begrenzer indrukt gaat hij 65km per uur. Wanneer je het contact uit zet en dan weer aan, dan rijdt hij weer netjes 45km per uur. Dit principe kan dus wanneer je voor een schakelbare begrenzer kiest. De snelheid die we noemen is maar even een voorbeeld. In de optielijst zie je alle mogelijkheden qua opvoeren terug.

  Je woon/werkverkeer scooter uitlezen op afstand met de app

  Optioneel is er een dongel verkrijgbaar (zie optielijst) waarbij je een smartphone kunt koppelen aan de scooter. Met de bijbehorende app kun je deze elektrische woon/werkverkeer scooter volledig uitlezen. Denk hierbij aan alle specificaties van de motor zoals het toerental, snelheid, verbruik, piekverbruik, maar ook andere zaken zoals bijvoorbeeld de accuspanning, en ga zo maar door.

  Achteruit rijden met een elektrische scooter

  Iets wat niet kan met een benzine scooter, maar wel met een elektrische scooter, is in plaats alleen vooruit, ook achteruit te kunnen rijden. De F3 is een van de weinige scooters die een knopje op het stuur heeft zitten om de motor in de reverse-modus te zetten. Door de knop ingedrukt te houden en wat gas te geven, rijdt je achteruit, en dat kan heel handig zijn wanneer je een straatje wilt keren, of ergens wilt inparkeren.

  Een degelijke en duurzame tweewieler

  De F3 escooter is een duurzame en degelijke tweewieler. Over ieder onderdeel is goed nagedacht. Zo is bijvoorbeeld de voorvering (voorpoten) uitgerust met rubbers om de poten te beschermen tegen zand, zout, stof, en ander vuil. De kunnen namelijk de keringen aantasten wat op den duur invloed kan hebben op de vering.

  Voor de remleiding zijn stalen gevlochten leidingen (staal-flex) gebruikt welke een duurzamer karakter hebben en voor een minder sponzig remgevoel zorgen. De remleidingen zetten bijvoorbeeld niet uit bij krachtig remmen in tegenstelling tot de goedkopere rubber leidingen die andere fabrikanten toepassen.

  Ook de oplaadconnector wordt afgeschermd van vocht om te voorkomen dat de contacten kunnen verweren of oxideren door vocht, dus over alles is heel goed nagedacht.

  Een topkoffer laten monteren is ook goedkoper

  Een ander sterk punt van de F3 scooter is dat het bagagerek achterop direct geschikt is voor de montage van een topkoffer. Bij ongeveer 9 op de 10 escooters moet er een aangepaste bagagedrager worden meebesteld om de montage voor een topkoffer mogelijk te maken. Dit brengt dus extra kosten met zich mee die je bij de nieuwe F3 weer uitspaart. De F3 is echt ontworpen als woon-werkverkeer scooter waarbij veel mensen gebruik maken van een topkoffer. De achterdrager is van aluminium gemaakt zodat hij stevig en tegelijkertijd licht is van gewicht, en niet kan roesten.

  Ruimte onder het zadel voor een helm

  Nu we straks toch allemaal een helm op moeten, is het wel handig om een scooter te hebben waarbij je ook een helm onder het zadel kunt opbergen. Bij de F3 is dat mogelijk. Het maakt echter wel uit welk accupakket je kiest want bij optie 3 (1x 75Ah) of optie 4 (1x 75Ah + 1x27Ah) past er geen helm meer onder het zadel. Bij de eerste 2 opties lukt dat nog wel. Mocht je voor een groter pakket gaan, of een extra helm willen meenemen, dan raden we je aan een topkoffer mee te bestellen. Wij hebben ook 45L koffers waar 2 helmen in passen!

  Rondom LED verlichting

  De scooter is uitgerust met goede LED verlichting die je niet alleen overdag goed zichtbaar maakt in het verkeer, maar ook in het donker ervoor zorgt dat je goed het wegdek kunt zien. Toch is LED verlichting niet helemaal vanzelfsprekend want er zijn nog altijd elektrische scooters waarbij niet alle verlichting in LED uitgevoerd is.

  Verbeterd remsysteem (CBS)

  De Nipponia F3 heeft een uniek high-end CBS remsysteem. CBS staat voor Central Braking System en dat wil zeggen dat je met een remhendel twee remmen tegelijkertijd kunt bedienen, net als bij een auto in feite, en dat verbetert de veiligheid.

  De rechter hendel is puur en alleen om de voorrem te bedienen. De linker remhendel bedient zowel de voorrem als achterrem, waarbij het voorwiel niet als eerste zal blokkeren. In principe hoef je dus nog maar slechts een remhendel te gebruiken om veilig en snel tot stilstand te komen.

  Zowel het 16 inch voorwiel als 14 inch achterwiel is uitgerust met een remschijf. De voorrem is tevens uitgerust met een remklauw die voorzien is van een 3 dubbele zuiger, en staalflex remleiding voor direct en corresponderend remgedrag.

  Uitgebreide zelfdiagnose

  Wat we bij moderne auto’s terugzien, en ook bij de F3 escooter, is een zelfdiagnose systeem waarbij onderdelen gecontroleerd worden op hun werking. Wanneer er bijvoorbeeld een lampje kapot zou zijn, dan krijg je daar een melding van. Ook worden eventuele andere storingen weergegeven, en worden de accu’s goed in de gaten gehouden. Alle informatie wordt op het LCD display in het dashboard op je stuur weergegeven.

  Ruim zittend en comfortabele escooter

  De FD Motors F3 escooter zit bijzonder ruim en comfortabel. Er is meer dan voldoende plek voor een passagier achterop. Het zitgedeelte voor de passagier ligt iets hoger waardoor deze een beter overzicht krijgt op de verkeerssituatie, en niet opzij hoeft te hangen om mee te kunnen kijken, mits de bestuurder niet een heel stuk groter is natuurlijk.

  De F3 e-scooter is uitgerust met dubbele schokbrekers aan de achterzijde welke tevens qua veerdruk instelbaar zijn. Zo kun je het veergedrag dus eenvoudig zelf bepalen.

  Doordat de accu’s centraal geplaatst zijn, en niet zoals gebruikelijk onder de voetplaat, is er veel beenruimte en een ontspannen zitpositie. Bij scooters waar de accu onder de voetplaat gemonteerd is, zit je eigenlijk met opgetrokken knieën, wat niet alleen oncomfortabel is maar ook minder stabiel.

  Zijstandaard en middenstandaard

  Een ander sterk punt aan de FD Motors F3 is dat er zowel een middenstandaard als zijstandaard aanwezig is. Niet voor iedereen is het even makkelijk om een zware scooter op de middenstandaard te krijgen, en in dat geval is de zijstandaard een ideale toevoeging. Deze klap je namelijk moeiteloos uit waarna je scooter ook gewoon blijft staan.

  De F3 heeft nagenoeg geen concurrentie

  De vernieuwde FD Motors F3 e-scooter heeft nagenoeg geen concurrentie. De enige elektrische scooter die als concurrent gezien wordt is de super Soco CPX, maar ook die is niet opgewassen tegen de efficiency van de F3. De F3 heeft namelijk een gunstiger stroomverbruik vanwege de achterbrug motor, meer accupakket opties waardoor je een nog groter actieradius kunt halen, en een scherpere prijs.

  FD Motors F3 escooter kopen

  Bij ons kun je deze zeer speciale en professionele F3 e-scooter kopen. Optioneel kun je kiezen voor een zwaarder accupakket tegen een geringe meerprijs. De scooter leent zich absoluut voor professioneel/dagelijks gebruik en dus echt als woon/werkverkeer scooter, en je krijgt zelfs 2 jaar garantie op alle accu’s! Je loopt dus geen enkel risico.

  Naast betalen met bijvoorbeeld IDeal kun je ook de F3 kopen via de In3 methode waarbij je in 3 termijnen betaald (geen rente/lening/BKR check), of geheel in termijnen aflost via onze lease.

  F3 e-scooter leasen

  Wil je de F3 e-scooter geheel op afbetaling kopen, kies dan voor onze scooter lease. Met de scooter lease betaal je het aankoopbedrag in maandelijkse termijnen af en op die manier kun je voor een paar tientjes per maand deze supersterke e-scooter rijden. Zo hoef je niet vooraf te sparen en te wachten tot je eindelijk deze elektrische woon-werkverkeer scooter kunt aanschaffen.

  Zakelijk kopen kan zelfs een subsidie opleveren

  Ga je de F3 zakelijk kopen dan kun je mogelijk rekenen op een flinke subsidie! Er zijn diverse investering en versnelde afschrijving mogelijkheden, informeer bij uw boekhouder!

  Onderhoud om de betrouwbaarheid en garantie te waarborgen

  Iedere machine heeft zo nu en dan onderhoud nodig, en dat geldt ook voor de elektrische F3 scooter. Zeker wanneer je veel kilometers gaat maken met je vervoermiddel, dan wil dat zeggen dat je hem ook veelvuldig gebruikt, en waarschijnlijk ook afhankelijk van bent. Daarom wil je dat je er ook altijd op kunt bouwen.

  Door op tijd de onderhoudsbeurten te laten uitvoeren kun je blijven bouwen op dit betrouwbare elektrische vervoersmiddel. Bovendien waarborg je ook de garantie, want wanneer je geen onderhoud laat uitvoeren, dan vervalt de garantie die ingaat vanaf het moment dat je hem in bezit hebt.

  Bij ons kun je langskomen voor een losse onderhoudsbeurt, en die per keer afrekenen.

  Je kunt er ook voor kiezen om een pakket af te nemen waardoor je goedkoper uit bent. Wij hebben tevens pakketten waarbij je gebruik kunt maken voor onze haal- en brengservice. Onze pakketten zijn all in, dus ook inclusief de onderdelen die nodig zijn voor de beurt. Wij kunnen dus ook de scooter thuis komen ophalen en weer thuis afleveren! Mocht je de woon-werkverkeer scooter leasen, dan kun je ook het onderhoudspakket in termijnen betalen

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  FD Motors F3 - escooter

  Motor :  3000W (30AH) elektrisch
  Batterij : Keuze uit:  72V27AH / 72V54AH / 72V75AH / 72V102AH
  Bereik : 25km/h: 75km / 150km / 216km / 290km (25km/h)   45km/h: 55km / 110km / 155km / 205km
  Remmen : Schijf/Schijf (met CBS)
  Max koppel  @ 25Km/h 72.0N.m bij 220min-1  @ 45Km/h 46.0N.m bij 380min-1
  Max vermogen : @ 25Km/h 2.8Kw bij 220min-1 @ 45Km/h 3.4Kw bij 380min-1
  Laadtijd :3,5h
  Oplader :84V 10A
  Max belasting :261Kg
  Klimvermogen :15%
  Banden (Voor/Achter): Voor: 100/80-16 Achter: 120/80-14
  Zithoogte : 800mm
  Gewicht :111Kg
  Totale grootte : 1995mm x 690mmm x 1115mm
  Beschikbare kleuren : Mat zwart, Grijs Metallic, Blauw Metallic en rood

  *Het rijbereik is berekend op basis van praktijktest, waarbij vol gas gereden wordt. Normaal is 30watt per kilometer. De accu van 72v 27ah is dus (VxAh) 1800 watt gedeeld door 30 = 60km. Ter compensatie van allerlei factoren en om zo reëel mogelijk opgave te doen, komen wij dan aan 55km per 72V 75Ah.

  Klik hier voor de handleiding van de FD Motors F3 escooter.

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (14)
  FD Motors F3 - Beste koop 2024!
  Recensie 1 tot en met 14 (van de 14 recensies). Pagina:  1 
  Toegevoegd op: donderdag, 10 augustus 2023
  De scooter voldoet prima. Positief punt is dat de actieradius bij 45km toch nog 100 km is.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: woensdag, 02 augustus 2023
  Fijne scooter voor naar het werk (20km)!
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zondag, 19 februari 2023
  Levering en communicatie is goed gegaan. De f3 is fijne brommer voor dagelijkse woon werk verkeer.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 17 december 2022
  De F3 is een klasse A e-scooter en eigenlijk door zijn vermogen en bouw een motorscooter te noemen. Het klaarmaken was snel gedaan bij deze zaak. Rijdt over de weg als een mes over boter. Als je het geld erover hebt en een persoonlijke voorkeur voor electrisch neem deze scooter.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: vrijdag, 18 november 2022
  Een prima scooter, maar de vering kan iets beter.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 07 mei 2022
  Na 25 jaar scooteren nu een e-scooter. De nipponia f3. Een hele fijne scooter die rijdt als mijn laatste de sym symphony, alleen wel wat pittiger. De snelheid is ingesteld op 31-32km/h. Hiermee haalt hij ongeveer 70km met dubbele accu(afgelopen winter). Ik moet dus elke dag laden omdat mijn woonwerk afstand 36km is, dus net geen 2x op en neer, das balen. Ik had een grotere accu pakket moeten kopen achteraf. Verder alleen maar lof en er al 4500km op zitten zonder problemen en zonder tanken.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 27 november 2021
  Algemene waardering goed. Dit is mijn 2e e-scooter. In vergelijking met mijn 1e uit 2009 mis ik toch enkele features: - de oude scooter gaf een klikker geluid bij richting aanwijzen. De F3 niet - bij de oude scooter werd de gashendel geblokkeerd op het moment dat je de remmen bediende. Bij de F3 niet; het kan zo maar zijn dat je links remt en rechts onverwachts gas geeft. - als de oude scooter op de standaard stond was het stroomcircuit onderbroken, dan kon je niet wegrijden. De F3 heeft dat niet, ben al met standaard uit weggereden. - volgens het instructiefilmpje zou er een helm in de kofferruimte onder de zitting passen. Mijn integraal helm past er niet in. - de acculader is erg groot. Wil je hem meenemen omdat je onderweg moet opladen, dan past er bijna niks anders meer in de kofferruimte. - Grote wielen zijn echt heerlijk in vergelijking met de 10 inch die ik op mijn oude scooter had. - accelereren is fijn, brommer maakt fijn zoemgeluid. - op een acculading (van een gloedn
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: dinsdag, 27 juli 2021
  Topscorer. Wegligging en rembekrachtiging/abs zijn geweldig. Ik heb hem 55km/u laten lopen waardoor hij met de grote accu na 100km opgeladen moet worden. Perfect voor woon/werk.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 27 maart 2021
  Een Topper en Krachtpatser, wil je snel de weg op dan is dit de juiste no nonsens scooter, geen onnodige discotheek maar duidelijk en volwassen uiterlijk, bij het gebruik van deze scooter dien je wel rekening te houden met een hoger accu verbruik dan word aangegeven, om de juiste aantal km die je kunt rijden uit te rekenen. Deel het aantal accu kilometers door 1,67 km dit is n.m. het verbruik in de praktijk.De keuze voor de zwaardere accu is dan wel gewenst.Verder is de kracht die je voelt bijzonder sterk, vooral in het heuvellandschap zorgt deze Power voor een glimlach.De opbergruimte is redelijk klein en is een scooterkoffer beslist geen slechte optie.Wil je echt een scooter die makkelijk de 150 echte km haalt en meer dan zul je moeten uitwijken naar de F7.Slecht is er feitelijk niets te melden, een bewuste koper heeft groot voordeel aan een elektrische scooter zoals de F3 of sterkere modellen, nog een klein detail informeer bij je verzekeringen naar de premie voor een Nipponia F3 te
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: donderdag, 09 juli 2020
  Wie een goede elektrische scooter zoekt, zal die hier zeker vinden. Alle soorten en modellen staan hier bijelkaar dus dat maakt vergelijken ook gemakkelijk. Ik koos op die manier voor de F3. Geen moment spijt gehad.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: vrijdag, 13 maart 2020
  Dit bedrijf ingeschakeld om me te helpen bij het vinden van een goede elektrische scooter voor dagelijks gebruik. Het is de FD Motors F3 geworden en heb geen spijt van de keuze gehad. Wel een keertje wat problemen met de verlichting gehad. Dit gebeurde al vrij snel. Dit is daarna goed opgelost omdat ik direct kon langskomen. Deze goede service wil ik zeker ook nog even benadrukken.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 29 februari 2020
  De (af)levering is volgens afspraak goed verlopen. Dit is mijn eerste elektrische scooter, en ik ben er heel tevreden over. dit is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een (elektrische) scooter. Een minpuntje (?\\\") is, dat de actieradius +/- 70 km is - i.p.v. 90 km. Fijne stevige scooter om mee te rijden. Ik hier over gebeld, de snor scooter 25 gaat 90km met een accu en brom versie 45 gaat 70 km mee op een accu.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: donderdag, 13 februari 2020
  Wie een goede elektrische scooter zoekt, zal die hier zeker vinden. Alle soorten en modellen staan hier bijelkaar dus dat maakt vergelijken ook gemakkelijk. Ik koos op die manier voor de F3. Geen moment spijt gehad.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 08 februari 2020
  De F3 is mijn type voertuig. Ik wilde graag een scooter die wat meer duurzaam was en waar ik veilig op kon rijden. Dat deze 25 kilometer per uur gaat is daarom voor mij ook ruim voldoende. De F3 rijdt daardoor lekker soepel. Dat is uiteindelijk wel ook het belangrijkste als het om een scooter gaat.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters