ANWB Pechhulp voor Scootmobielen

ANWB Pechhulp voor Scootmobielen
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 16-09-2023 UPDATE 07-10-2023 om 11:08:17
2014 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Pech onderweg is nooit prettig, vooral niet als je afhankelijk bent van een scootmobiel. Gelukkig biedt de ANWB een speciale pechhulp service aan voor scootmobielen. In dit artikel nemen we deze service onder de loep en geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Waarom Pechhulp van ANWB?

De Pechhulp service van de ANWB is een betrouwbare en ervaren organisatie die zich inzet voor de mobiliteit van haar leden. Ze bieden een scala aan diensten en verzekeringen aan, waaronder pechhulp voor auto's, fietsen en dus ook scootmobielen. Door te kiezen voor de ANWB Pechhulp service, draag je bij aan de maatschappelijke projecten die de ANWB ondersteunt.

ANWB Wegenwacht Scootmobiel Service

De ANWB biedt voor haar leden een extra service aan: de Wegenwacht Scootmobiel Service. Deze service biedt hulp bij pech onderweg.

Gratis voor Leden

Leden van de ANWB kunnen gratis gebruik maken van de Wegenwacht Scootmobiel Service. De waarde van deze service is €54,-. Als je nog geen lid bent, kun je direct lid worden tijdens het afsluiten van je scootmobielverzekering. Het ANWB-lidmaatschap kost slechts €15,50 per jaar.

Veiligheidspakket

Veiligheid staat voorop bij de ANWB. Daarom hebben ze in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je een scootmobielverzekering afsluit bij de ANWB, ontvang je dit veiligheidspakket van €33,85 voor €24,95.

Scootmobiel Verzekeringen

Het kiezen van de juiste scootmobiel verzekering is essentieel om veilig en onbezorgd de weg op te gaan. De ANWB biedt verschillende opties aan.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Het is wettelijk verplicht om je scootmobiel minimaal te verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering dekt schade die je met je scootmobiel aan iemand anders, hun bezittingen of hun voertuig veroorzaakt. Let op, deze verzekering dekt geen schade aan je eigen scootmobiel.

Volledig Casco (All Risk)

Voor een meer uitgebreide dekking kun je kiezen voor een Volledig Casco-verzekering. Deze dekking vergoedt niet alleen schade die je aan anderen toebrengt, maar ook de schade aan je eigen scootmobiel. Dit is inclusief schade veroorzaakt door diefstal, joyriding, brand, storm en hagel.

Kosten van Scootmobiel verzekering

De kosten van een scootmobiel verzekering variëren afhankelijk van de gekozen dekking. Gemiddeld kost een scootmobielverzekering ongeveer €60 per jaar. Deze kosten kunnen verder beïnvloed worden door factoren zoals het type scootmobiel, de leeftijd van de bestuurder en de regio waarin je woont.

Vergoedingen en Dekkingen

Een Volledig Casco scootmobiel verzekering biedt uitgebreide dekking in geval van diefstal of onherstelbare schade (total loss) aan je scootmobiel. Als je de eerste eigenaar bent van een nieuwe scootmobiel, krijg je in het eerste jaar het volledige aankoopbedrag vergoed. Na het eerste jaar geldt er een afschrijvingsregeling.

Uitsluitingen van de Verzekering

Het is belangrijk om te weten dat sommige schades uitgesloten zijn van de scootmobielverzekering. Dit zijn onder andere schades veroorzaakt door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering. Ook schade veroorzaakt terwijl de bestuurder onder invloed is van alcohol, medicijnen of andere verdovende middelen valt niet onder de dekking.

Verzekeringssticker en Verlenging van de Verzekering

Na het afsluiten van je scootmobielverzekering ontvang je binnen 5 werkdagen een verzekeringssticker. Deze vervangt sinds 2016 het verzekeringsplaatje en heeft dezelfde functie. De polis loopt door tot 1 mei en moet daarna opnieuw worden afgesloten. Je ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Wat is Niet Verzekerd?

Sommige schades zijn uitgesloten van de scootmobielverzekering. Hieronder vallen onder andere schades veroorzaakt door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering. Ook schades veroorzaakt terwijl de bestuurder onder invloed is van alcohol, medicijnen of andere verdovende middelen, of schades veroorzaakt door opzet of fraude, zijn uitgesloten.

Kiezen van de juiste scootmobielverzekering

Het kiezen van de juiste scootmobielverzekering en pechhulp is een belangrijke stap om veilig en zorgeloos op weg te gaan. Of je nu kiest voor een basis WA-verzekering of een uitgebreide Volledig Casco-dekking, het belangrijkste is dat je een verzekering kiest die past bij je behoeften en budget. Met de juiste verzekering op zak kun je met een gerust hart genieten van je mobiliteit.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.