Beste 3 wiel scootmobiel - 2 Toppers

Beste 3 wiel scootmobiel - 2 Toppers
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 24-06-2023 UPDATE 06-01-2024 om 14:32:23
6702 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Wil je een vaste scootmobiel kopen, dan wil je natuurlijk de beste 3 wiel scootmobiel hebben die er maar op de markt te vinden is. Wat het beste is hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en wensen, maar op basis van waar de meeste mensen naar op zoek zijn, gekeken naar veiligheid, en onze verkoopcijfers, is duidelijk geworden welke 3 wiel scootmobielen de beste zijn.

Tegen welk probleem lopen veel mensen aan?

Bij kiezen van een nieuw scootmobiel lopen veel mensen tegen het probleem aan dat er bijna geen perfecte scootmobiel met 3 wielen te vinden is. Er moet altijd maar een compromis worden gesloten. Maar, door goed te luisteren naar de wensen van onze klanten en wat echt nodig is, hebben wij ons aanbod niet alleen aangepast, maar ook de driewielers technisch laten aanpassen om een aantal minpunten naar pluspunten om te toveren.

Op nummer 1 staat snelheid

Veel mensen vinden 8, 10, 12, of 15 kilometer per uur te langzaam en niet snel genoeg. Daarnaast zijn deze snelheden in sommige situaties gevaarlijk omdat het snelheidsverschil tussen andere weggebruikers te groot is geworden. Mede met de komst van de ebikes en fatbikes die moeiteloos 25km per uur halen.

De beste 3 wiel scootmobiel moet dan ook een stuk sneller kunnen, en de 2 modellen en dat is de Nipponia Pride en de Nipponia 2Fast die maar liefst ook 25km per uur halen!

Op nummer 2 staat rijbereik

Het rijbereik van de meeste 3 wiel scootmobielen is zeer beperkt te noemen, en vaak niet voldoende om langere ritten mee te maken. Doorgaans staan ze langer aan de oplader dan dat er mee gereden kan worden. De gemiddelde 3 wiel scootmobiel haalt zo’n 30 kilometer op een volle accu, en dat is niet heel veel.

Onze 3 wiel scootmobielen welke daarin de beste zijn, halen een heel stuk meer kilometers op een accupakket. Afhankelijk van welk accupakket je neemt kun je tot 150 kilometer halen met de Pride en 100 kilometer met de 2Fast! Dat is dus een heel stuk beter dan vergelijkbare modellen.

Op nummer 3 staat comfort

Comfort is een breed begrip. Op de eerste plaats wil je met jouw beperking of handicap goed uit de voeten kunnen, en daarvoor moet het invalidenvoertuig ook geschikt zijn. Een goede zithouding die je langdurig kunt volhouden is dus belangrijk.

goed scootmobielen met Grote wielen comfortabele versteldbare stoel en goed instelbare veringDaarnaast moet het voertuig over goede vering beschikken om te voorkomen dat de scootmobiel hobbelig rijdt en te veel schokken en stoten doorgeeft aan het lichaam. Vooral bij pijnlijke gewrichten of spieren is dit niet wensbaar.

De beste 3 wiel scootmobielen zijn uiteraard ook uitgevoerd met goede vering, een goede stoel of zadel die veel comfort levert, en een goede zithouding waarbij je voldoende ruimte ervaart, ongeacht of je lang of kort bent van postuur.

Daarnaast is het goed om te weten dat scootmobielen ook aangepast kunnen worden aan een beperking of handicap zoals een andere stoel, een gaspedaal, duimgas, een rempedaal, een stokhouder op iedere gewenste plaats, en ga zo maar door.

Zowel de Nipponia Pride scooter als Nipponia 2Fast scootmobiel zijn beide 3 wiel scootmobielen die aangepast kunnen worden naar wens. Bij de producten zelf vind je alle aanpassingsmogelijkheden en opties om hem te personaliseren.

Op nummer 4 staat design

Als we naar auto’s kijken dan veranderen de modellen continu en worden ze steeds mooier en mooier. Als we naar scootmobielen kijken, dan lijkt dit niet voor die markt op te gaan. Veel mensen voelen zich nog niet oud, maar wel wanneer ze op een traditioneel 3 wieler model moeten rijden.

beste 3-wiel scootmobiel uiterlijk en ontwerp

Ook daar hebben wij iets op gevonden, want de beste 3 wiel scootmobiel moet er dus fris en modern uitzien, en is zeker het geval voor de Nipponia Pride en de Nipponia 2Fast driewielers.

De Nipponia 2Fast is een sportief vormgegeven scootmobiel met een zeer luxe afwerking. Het model is lekker stevig en stabiel, en uiterst comfortabel.

De Nipponia Pride lijkt in eerste instantie niet op een scootmobiel maar hij is het wel, en dat maakt het zeer bijzonder en uniek. Veel mensen willen nog niet in een scootmobiel gezien worden om allerlei redenen, en wat dat betreft is de ‘Pride’ de beste keuze. De Nipponia Pride is een sportieve en moderne scooter, maar dan met 2 achterwielen.

Wat zijn de kenmerken van een goede scootmobiel?

Natuurlijk moet een goede scootmobiel betrouwbaar zijn en je van A naar B brengen, maar veiligheid speelt ook een grote rol. Niet alle 3 wielers zijn namelijk even veilig. Dit is waarom:

Remsysteem - zelfremmend is onveilig

Een scootmobiel die uit zichzelf remt door het gas los te laten is onveilig. Je kunt namelijk als gebruiker niet ingrijpen wanneer dat nodig is. Daarnaast is de remweg veel korter bij 3 wiel scootmobielen die over een remsysteem op de wielen beschikken.

remmen super veilig nieuwe remsysteemZowel onze ‘2Fast’ als ‘Pride’ 3 wiel scootmobiel beschikken beide over een rem op ieder wiel. 3 remmen per scootmobiel dus. Beide scootmobielen beschikken over een krachtige hydraulische remschijf aan de voorkant. Voor een hydraulische rem heb je nauwelijks kracht nodig in de handen om deze te bedienen. Op beide achterwielen zit een trommelrem.

Wheeliebar voorkomt gevaarlijke situaties

De wheeliebar moet voorkomen dat je achterover kunt kantelen wanneer je met een te hoge snelheid een drempel pakt die eigenlijk te hoog is. De wheeliebar houdt je aan de grond. Niet alle driewielers zijn hiermee uitgerust.

beste 3 wiel scootmobiel met en zonder wheeliebar voor veiligheid op hoge snelheidDe Nipponia 2Fast is wel voorzien van een wheeliebar wat hem extra veilig maakt. De Pride beschikt niet over een wheeliebar, maar dankzij het slimme concept van het chassis is dat ook niet nodig.

Grote wielen dragen bij aan veiligheid

Grote wielen maken een scootmobiel veiliger omdat je meer grip hebt en makkelijker obstakels kan overwinnen. Doordat grotere wielen meer contact vormen met het wegdek wordt de stabiliteit ook beter, en kan in combinatie met goede remmen de remweg aanzienlijk korter worden.

Kan ik ook via het WMO een scootmobiel krijgen?

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) kijkt altijd naar de persoonlijke situatie van de aanvrager, en beoordeelt of hij of zij in aanmerking komt. Zo ja is de kans groot dat de gemeente een 2ehands scootmobiel verstrekt die zeker niet als beste driewiel scootmobiel gekenmerkt zal worden. Vaak zijn deze modellen langzaam en is het rijbereik beperkt.

In sommige gevallen wil de gemeente wel meebetalen aan een nieuwe scootmobiel. Om de aanvraag te doen heb je meestal een offerte nodig. Deze offerte kun je bij ons direct kosteloos downloaden! Bij al onze driewiel scootmobielen vind je de offerte knop terug.

Voordelen van 3 wiel scootmobielen

3 wiel scootmobielen hebben meerdere voordelen en daarom zijn ze zo populair. Zo is de draaicirkel kort (korter dan 4 wielers) en daardoor kun je makkelijker manoeuvreren, bijvoorbeeld in een supermarkt.

Daarnaast zijn ze qua aanschafprijs wat goedkoper en zijn ze ook voor lange mensen geschikt. Er is namelijk been- en voetruimte bij een driewieler.

Vaste 3 wiel scootmobielen nemen ook minder ruimte in en kunnen dankzij hun geringe afmetingen ook moeiteloos winkels naar binnen, of het ziekenhuis. Je behoudt je volledige vrijheid en mobiliteit.

Top driewiel scootmobiel kopen of leasen

De beste 3 wiel scootmobiel kopen

Bij ons kun je eenvoudig online de beste 3 wiel scootmobiel kopen. Shoppen kan gewoon vanuit je luie stoel. Bovendien bezorgen wij ieder vervoermiddel rijklaar aan huis. Kopen kan op afbetaling (IN3 of leasen), maar direct afrekenen met IDeal of per bankoverschrijving is ook mogelijk.

Door het voertuig zelf aan te schaffen ben je van niemand meer afhankelijk en kun zelf weer alle vrijheid gaan ervaren waar je recht op hebt.

Betalen met IN3

Met de IN3 betaalmethode kun je in 3 termijnen betalen zonder rente. Het eerste deel reken je direct af, en de overige 2 delen voldoe je binnen 30 en 60 dagen na aankoop. Betalen via IN3 kan tot een bedrag van 5000,- euro.

Beste 3 wiel scootmobiel leasen

Wil je liever de beste 3 wiel scootmobiel leasen, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Leasen, oftewel kopen op afbetaling, levert je meerdere voordelen op. Zo hoef je niet over spaargeld te beschikken of je spaargeld aan te spreken. Daarnaast kun je de kosten spreiden over 12, 24, 36, 48, of 60 maanden.

Bovendien kun je ook extra opties van windscherm tot slot, en van groter accupakket tot stokhouder in de lease onderbrengen. Voor al deze extra’s betaal je dan ook per maand.

Onderhoudspakket ontzorgt je helemaal

Door een onderhoudspakket af te sluiten bij je nieuwe 3 wiel scootmobiel wordt je helemaal ontzorgd. Zo kun je kiezen voor een pakket waarbij niet alleen het onderhoud keurig wordt uitgevoerd, maar ook dat het transport geregeld wordt. Hij wordt opgehaald en weer teruggebracht na de beurt. Zo blijft je gehandicaptenvoertuig/invalidenvoertuig in topconditie en betrouwbaar.

Lees ook onze blogs: Beste scootmobiel of de beste scootmobiel met 4 wielen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.