De beste scootmobiel voor lange en korte mensen van 2024

De beste scootmobiel voor lange en korte mensen van 2024
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 23-11-2021 UPDATE 06-01-2024 om 14:20:58
5040 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Een scootmobiel is een ideaal vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet meer zo mobiel zijn. Een scootmobiel zorgt er bij hen voor dat zij gewoon zelfstandig nog boodschappen kunnen gaan doen, een rondje door het park kunnen maken of op visite kunnen gaan. Dit vervoersmiddel gaat meestal 15-20 kilometer per uur, waardoor er ook geen angst is dat je te snel gaat. Daarnaast werkt hij met een accu, je hoeft dus niet te tanken maar enkel de accu op te laden.

In principe is een scootmobiel door iedereen aan te schaffen, maar hij is bedoeld voor mensen die mindervalide zijn. Wanneer blijkt dat je er echt één nodig hebt, kun je dankzij de WMO een scootmobiel in bruikleen krijgen, om zo nog zelfstandig de deur uit te kunnen. Echter kun je natuurlijk ook overwegen een scootmobiel te kopen. Op die manier hoef je voor de WMO niks aan te vragen en is het vervoersmiddel volledig van jou. Deze vervoersmiddelen zijn tegenwoordig redelijk betaalbaar, een elektrische fiets is in sommige gevallen duurder.

Ben je op zoek naar een nieuwe scootmobiel, dan wil je waarschijnlijk ook graag weten wat de beste en populairste scootmobielen van dit jaar en het aankomende jaar zijn. In dit overzicht vind je dan ook de beste scootmobielen van dit moment.

Scootmobiel voor grote mensen

Scootmobielen zijn er in verschillende maten. Dat is maar goed ook want niet iedereen is even lang. Net als bij fietsen zijn er meerdere maten beschikbaar, en zijn er vaak ook nog een aantal dingen aan te passen aan het vervoersmiddel zelf. Speciaal voor grote mensen is er de Nipponia 2Fast scootmobiel. Deze scootmobiel is verkrijgbaar in het grijs en rood en heeft meerdere aanpassingsopties.

Zo kun je ervoor kiezen een kettingslot of beugelslot aan te schaffen, een windscherm te laten plaatsen en een alarm aan te schaffen. De standaard accu die erin zit is een gel accu met een bereik van 40 kilometer en een oplaadtijd van 7 uur. Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling te kiezen voor een lithium accu met een bereik van 50 of 100 kilometer, en een oplaadtijd van 4 uur.

Echter is dat nog niet alles, want er is nog meer aanpasbaar bij dit model. Het is namelijk ook mogelijk te kiezen voor een comfort stoel, zelfs een draaibare variant. Ook kan er een voetgas of  duimgas geplaatst worden zodat je geen draaiende beweging meer hoeft te maken met je pols, en is het ook mogelijk een voetrem te laten plaatsen. Andere opties zijn het laten plaatsen van een stokhouder, GPS tracker, peilzender, handvat slot, koffer, USB aansluiting en navigatie of telefoonhouder.

Nipponia

De specificaties

Uiteraard zijn de specificaties ook erg belangrijk, want deze laten je zien of het vervoersmiddel wel geschikt is voor je. De Nipponia 2Fast heeft een snelheid van 30 kilometer per uur en een nettogewicht van 120 kilogram. Het maximaal toelaatbare gewicht is 180 kilogram, dus zelfs wanneer je wat steviger bent kun je deze scootmobiel gewoon gebruiken.

De scootmobiel is 65 centimeter breed, 120 centimeter hoog, 153 centimeter lang en hij heeft een zithoogte van 71 centimeter.

Voor kleinere mensen

Ook wanneer je wat kleiner bent zijn er genoeg scootmobielen die gebruikt kunnen worden, zo ook de Nipponia Fast One scootmobiel. Dit vervoersmiddel is verkrijgbaar in het rood en zwart en heeft een handig boodschappenmandje achter de stoel.

Qua aanpassingsopties is deze vrijwel gelijk aan de Nipponia 2fast, maar de opties voor de accu zijn wel anders. Standaard zit er een gel accu in met een bereik van 40 kilometer en een oplaadtijd van 7 uur. Dit is tegen betaling aan te passen naar onderstaande accu opties:

  • Een lithium accu met een bereik van 50 kilometer per uur en een oplaadtijd van 4 uur
  • Een lithium accu met een bereik van 100 kilometer per uur en een oplaadtijd van 6 uur
  • Een lithium accu met een bereik van 150 kilometer per uur en een oplaadtijd van 8 uur
  • Een lithium accu met een bereik van 200 kilometer per uur en een oplaadtijd van 10 uur

Nipponia

De specificaties

De specificaties van de scootmobiel zijn erg belangrijk. Alleen door deze door te nemen weet je of het vervoersmiddel geschikt voor je is, of dat je beter nog even verder kunt zoeken. De Nipponia Fast One heeft een snelheid van 25 kilometer per uur en een nettogewicht van 114 kilogram. Het maximaal toelaatbare gewicht is bij deze scootmobiel maar liefst 264 kilogram.

De scootmobiel is 69 centimeter breed, 106 centimeter hoog, 165 centimeter lang.

Scootmobiel aanpasbaar en met accumogelijkheden

Wil je graag een scootmobiel aanschaffen die aanpasbaar is en beschikt over verschillende accumogelijkheden? Dan raad ik de Nipponia Pride scootmobiel aan. Eigenlijk is dit meer een elektrische driewieler in plaats van een scootmobiel, wat een aantal voordelen met zich mee brengt.

Deze scootmobiel is namelijk erg wendbaar, maar daarnaast ook modern en voorzien van een sportieve uitstraling. Hij is verkrijgbaar in het zwart, wit of koper, en is verder volledig aan te passen door middel van de vele opties die beschikbaar zijn. Dit zijn dezelfde opties als bij de Nipponia 2fast.

Dit vervoersmiddel beschikt over een standaard gel accu met een bereik van 40 kilometer en een oplaadtijd van 7 uur, maar ook dit is aan te passen. Tegen betaling kun je namelijk kiezen voor een lithium accu met een bereik van 50, 100 of 150 kilometer. Deze accu’s hebben oplaadtijden van respectievelijk 4, 6 en 8 uur.

Nipponia

De specificaties

De Nipponia Pride heeft een aantal mooie specificaties. Naast dat de scootmobiel volledig aan te passen is naar jouw wensen heeft hij drie standen voor de snelheid en kan hij maximaal 25 kilometer per uur. Het vervoersmiddel zelf weegt 90 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

De scootmobiel is 72 centimeter breed en 160 centimeter lang.

Kleiner model

Wil je graag een kleiner model scootmobiel aanschaffen, dan is de Move Vigorous T412 wellicht een geschikt model voor jou. Dit vervoersmiddel is voorzien van een mooi en uniek retro design en is verkrijgbaar in het blauw, mat zwart en mat rood. De mooie ronde vormen en de topkoffer zijn hierbij zeker typerend, en maken hem uniek.

Uiteraard is er ook bij deze scootmobiel van alles mogelijk qua aanpassingen vergelijkbaar met de Nipponia 2fast. Denk hierbij aan het laten plaatsen van een kettingslot, een windscherm, alarm, USB aansluiting of een houder voor je smartphone of navigatiesysteem. Wat echter niet aan te passen is, is de accu. Deze heeft een bereik van maximaal 50 kilometer en een oplaadtijd van maximaal 8 uur.

Move

De specificaties

De mooie Move Vigorous weegt zelf 68,6 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. De afmetingen zijn 69 centimeter breed, 170 centimeter lang en 103 centimeter hoog.

Nieuw en hot

Wil je graag het allernieuwste model aanschaffen, dan is de Kymco Agility Scootmobiel waarschijnlijk exact waar je naar op zoek bent. Een degelijk model verkrijgbaar in het goud, bruin of zwart/wit met een standaard accu met een bereik van 40 kilometer.

Natuurlijk is ook deze scootmobiel weer aan te passen naar jouw wensen. Zo kun je een kettingslot aanschaffen, een windscherm laten plaatsen of kiezen voor een GPS tracker, alarm of houder voor je smartphone.

De specificaties

Deze scootmobiel weegt 107 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 165 kilogram. De stoel is in hoogte verstelbaar van 46 tot 52 centimeter en ook de stuurkolom is te verstellen. De afmetingen zijn 128 x 57,5 x 110 centimeter.

Lees ook onze blogs: Beste scootmobiel kopen of de beste scootmobielen met 3 wielen of de beste scootmobielen met 4 wielen.

Veelgesteld vragen:

Voor wie zijn scootmobielen bedoeld?

Scootmobielen zijn bedoeld voor mensen die mindervalide zijn en moeite hebben met mobiliteit. Ze helpen hen zelfstandig boodschappen te doen, rondjes door het park te maken of op visite te gaan.

Hoe werkt de financiering van een scootmobiel via de WMO?

Als je kunt aantonen dat je echt een scootmobiel nodig hebt, kun je via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een scootmobiel in bruikleen krijgen. Dit helpt je zelfstandig de deur uit te kunnen zonder zelf een scootmobiel te kopen

Wat zijn de aanpassingsopties voor de Nipponia 2Fast scootmobiel?

De Nipponia 2Fast scootmobiel biedt verschillende aanpassingsopties, zoals een kettingslot of beugelslot, windscherm, alarm, comfortstoel (draaibaar), voetgas of duimgas, voetrem, stokhouder, GPS-tracker, peilzender, handvatslot, koffer, USB-aansluiting en navigatie- of telefoonhouder.

Wat is het verschil tussen de standaard gel accu en de optionele lithium accu voor scootmobielen?

De standaard gel accu heeft meestal een bereik van 40 kilometer en een oplaadtijd van 7 uur. Optionele lithium accu's kunnen een groter bereik hebben (50, 100, 150 of 200 kilometer) en kortere oplaadtijden (4, 6, 8 of 10 uur), afhankelijk van het gekozen model.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.