Welke elektrische Scooter is het beste 2024?

Welke elektrische Scooter is het beste 2024?
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 01-01-2023 UPDATE 09-04-2024 om 19:01:55
261782 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Er komen steeds meer scooter fabrikanten met een escooter op de markt. E-scooter staat voor elektrische scooter waarbij de brandstofmotor is ingewisseld voor een elektromotor en een accupakket. Escooters hebben duidelijk een aantal voordelen en dat is dat ze nagenoeg geen onderhoud nodig hebben, niet storingsgevoelig zijn, en dat het elektrisch rijden véél goedkoper is dan rijden op benzine. Nu is de vraag… welke escooter is het beste, en welke kun je het beste kopen?

beste-escooters

Wat vinden mensen belangrijk aan een e-scooter?

Om te bepalen welke e-scooter het beste is gaan we eerst kijken naar wat mensen belangrijk vinden. Op de eerste plaats staat betrouwbaarheid. Je wilt immers niet met pech onderweg komen te staan met je tweewieler, want dat is bijzonder vervelend. Pech kun je altijd krijgen, en daarom is het slim om lid te worden van de ANWB. Het kost je rond de 55 euro per jaar, dus de kosten vallen op zich mee.

Op de tweede plaats vinden mensen het belangrijk dat ze veel kilometers kunnen rijden op een volle accu. Iedere dag opladen is niet altijd even praktisch en zorgt voor extra handelingen. Voordat je een elektrische scooter gaat kopen kun je het beste eerst nagaan hoeveel kilometer je iedere dag gaat rijden, en op basis daarvan de escooter uitzoeken. Rijd je iedere dag bijvoorbeeld 30 kilometer en kan de scooter maar 65 kilometer op een volle accu, dan betekent het dat je iedere 2 dagen de accu’s moet bijladen. Opladen kost gemiddeld 4-6 uur.

Op de derde plaats vinden mensen het design een belangrijk punt. Scooters lijken bijna net zo modegevoelig te zijn als kleding en accessoires. Ook al hebben de retro modellen zoals de Vespa hun piek wel gehad, toch ze dit soort modellen nog steeds erg populair. Maar sinds allerlei technologische innovaties hebben ook heel moderne en eigenzinnige modellen terrein gewonnen. Vaak kan men op basis van 1 foto al zeggen of het iets of niets is.

Op de vierde plaats is het rijgedrag belangrijk. Niemand wil een tweewieler die niet fijn rijdt. De zitpositie, het comfort, het stuurgedrag en de wegligging zijn punten die het rijgedrag bepalen. Met name de scooters uit de topklasse zitten en rijden geweldig, maar dat wil niet zeggen dat het middensegment of zelfs het budget segment slecht is. Vandaag de dag zijn we inmiddels weer een paar generaties verder wat betreft elektrische scooters, en dat verschil merk je absoluut. Ze zijn nog veel verder doorontwikkeld als menig benzinescooter. Nu bestaat er geen twijfel meer of je benzine moet kopen of elektrisch. Ruim 90% is overtuigd.

Op de vijfde plaats is de prijs belangrijk. Je zit vaak toch aan een bepaald budget vast, tenzij je voor leasen kiest want dan kun je vaak wat meer uitgeven omdat je dan per maand aflost. Leasen is bij ons gewoon kopen op afbetaling en daarbij kun je ook de accessoires van windscherm tot helm in termijnen betalen, of uitbreiden naar een groter accupakket.

Verschillende merken en modellen

In 2024 zijn er verschillende escooters bijgekomen van bekende en minder bekende merken, en die trend zal zich zoals het er nu naar uitziet ook in 2025 verder doorzetten. Je kunt van de volgende merken een escooter kopen: Evo Maxx, IVA, Senzo, Doohan, AGM, Nipponia, Ecooter, Killerbee, Lifan, Ecruiser, Next, Sunra, NIU, Nimoto, Horwin, SYM, FD Motors, Piaggio, en Askoll.

elektrische-scooter-merken

Betrouwbaarheid van een escooter

In principe zijn escooters behoorlijk betrouwbaar want van startproblemen heb je nooit last. Elektrische scooters hebben wel meer elektronica aan boord want naast een elektromotor en accu pakket heb je ook te maken met een oplader en rijregeling (controller).

Qua motorconfiguratie zijn er een paar verschillende op de markt. Zo is er de achterwielmotor (naafmotor) welke het meest wordt toegepast, maar ook de achterbrugmotor zoals bij de FD F3, en de middenmotor welke Ecooter bij de meeste modellen toepast. Ieder type kent voordelen en nadelen.

Elektrische scooters met een groot actieradius

Er zijn een aantal elektrische scooters met een bijzonder grote actieradius. De actieradius vertelt je hoeveel kilometer je op een accu kunt rijden. De beste escooters op dit gebied zijn de FD F3, Horwin SK1, Ecooter E3 en de IVA NCF, maar de markt blijft volop in ontwikkeling.

Voor de meeste modellen geldt dat je met 1 accu een 50 tot 60 kilometer bereik hebt en meestal ook een 2de accu kunt aanschaffen om het bereik te verdubbelen. De bovengenoemde merken en types doen daar nog een flik schepje bovenop met de FD F3 als uitschieter die boven de 200 kilometer kan halen.

lithium-accu-scooter

Opladen van je elektrische tweewieler

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen hebben de meeste e-scooters een uitneembare accu. Heb je geen stopcontact in de buurt van waar je de scooter parkeert, dan is een uitneembare accu een uitkomst. Opladen gaat relatief snel omdat alle escooters beschikken over een lithium accu tegenwoordig. Opladen doe je normaal gesproken in een 4 tot 6 uur. Een groter accupakket kan meer tijd kosten om volledig op te laden, maar ook daar zijn soms snelladers voor te verkrijgen.

Wat kosten goede escooters

Wat een goede escooter kost hangt af van het model en het accupakket. Accu’s zijn een van de duurste onderdelen en kies je een model waarbij je de accu upgrade, dan ben je een stuk meer kwijt. De prijs/kwaliteit verhouding is van FD motors, IVA, Next, AGM, Horwin en Ecooter het beste. Deze wordt vervolgens opgevolgd door de Killerbee, SYM, NIU, Askoll, Doohan, en Piaggio.

De beste e-scooters

Welke voor jou de beste e-scooter is, hangt af van de wensen. Wil je de beste goedkope escooter, of de beste, ongeacht wat hij kost? Omdat het voor iedereen weer verschillend is, splitsen wij de toppers uit in een budget segment, een middensegment, en een top segment.

Top 5 budget escooters

 1. Senzo Balance
 2. AGM Goccia
 3. Nipponia Volty
 4. Ecooter ET2
 5. IVA Lux Electric

Top 5 midden segment

 1. IVA E-GO S5 Bosch Special
 2. IVA E-GO S4 Special
 3. Ecooter ET3
 4. Killerbee Electrico
 5. AGM Goccia GEV2000

Top 5 top segment

 1. F3 - FD-Motors
 2. IVA NCF
 3. Ecooter E3
 4. Horinw SK1
 5. IVA NCE

Een elektrische scooter kopen

Bij ons kun je de beste elektrische scooters kopen waar je lang plezier van kunt hebben. Betalen kan op verschillende manieren. Zo kun je het bedrag in één keer voldoen via bijvoorbeeld IDeal, maar betalen in 3 termijnen mag ook wanneer het totaalbedrag onder de 5000,- euro blijft.

escooter-merken-modellen

Snorscooter of bromscooter leasen

Bij ons kun je alle scooters leasen, van snorscooter tot bromscooter inclusief een helm, slot, of andere accessoires. Je kunt je tweewieler geheel samenstellen en kiezen uit verschillende uitbreidingen van USB aansluiting, tot aan het windscherm. Alle extra’s inclusief een helm kun je dus leasen wat feitelijk kopen op afbetaling inhoudt. Je bent direct de eigenaar en betaalt gewoon rustig op je gemak het bedrag af. Het enige wat we nog willen weten is of je de snor- of bromscooter thuis afgeleverd wilt hebben, of dat je hem zelf komt ophalen bij een van onze vestigingen. Bekijk ook een onze top 3 beste elektrische choppers of de top 4 beste e-fatbikes.

FAQ:

Wat zijn de belangrijkste factoren die mensen overwegen bij het kiezen van een e-scooter?

De belangrijkste factoren zijn betrouwbaarheid, actieradius, oplaadgemak, rijgedrag en prijs.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een e-scooter op te laden?

Het opladen van een e-scooter duurt gemiddeld 4-6 uur.

Welke e-scooters hebben een uitneembare accu?

De meeste modellen, zoals Nipponia, Horwin, Ecooter, Killerbee, AGM, NIU, IVA, Lifan, BTC, Nimoto, Torrot, Askoll en nog een aantal, hebben een uitneembare accu.

Wat zijn de beste e-scooters op het gebied van actieradius?

De beste e-scooters met een groot actieradius zijn de FD-Motors F3, Horwin SK1, Ecooter E3 en IVA NCF.

Wat zijn de top 5 e-scooters in het budget-, midden- en topsegment?

Top 5 budget e-scooters: Senzo Balance, AGM Goccia, Nipponia Volty, Ecooter ET3, Iva Lux Electric. Top 5 midden segment: IVA E-GO S5, IVA E-GO S4, Ecooter ET3, AGM Goccia GEV2000, Killerbee VXL Electrico. Top 5 top segment: F3 van FD motors, Horwin SK1, IVA NCE, Ecooter E3, en IVA NCF.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.