Welke elektrische Scooter is het beste 2024

Welke elektrische Scooter is het beste 2024
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 01-01-2023 UPDATE 16-01-2024 om 18:59:16
250638 keer bekeken
Tags: Elektrische scooters

Er komen steeds meer scooter fabrikanten met een escooter op de markt. E-scooter staat voor elektrische scooter waarbij de brandstofmotor is ingewisseld voor een elektromotor en een accupakket. Escooters hebben duidelijk een aantal voordelen en dat is dat ze nagenoeg geen onderhoud nodig hebben, niet storingsgevoelig zijn, en dat het elektrisch rijden véél goedkoper is dan rijden op benzine. Nu is de vraag… welke escooter is het beste, en welke kun je het beste kopen?

beste-escooters

Wat vinden mensen belangrijk aan een e-scooter?

Om te bepalen welke e-scooter het beste is gaan we eerst kijken naar wat mensen belangrijk vinden. Op de eerste plaats staat betrouwbaarheid. Je wilt immers niet met pech onderweg komen te staan met je tweewieler want dat is bijzonder vervelend. Pech kun je altijd krijgen, en daarom is het slim om lid te worden van de ANWB. Het kost je rond de 50 euro per jaar, dus de kosten vallen op zich mee.

Op de tweede plaats vinden mensen het belangrijk dat ze veel kilometers kunnen rijden op een volle accu. Iedere dag opladen is geen doen, want opladen kost tijd. Voordat je een elektrische scooter gaat kopen kun je het beste eerst nagaan hoeveel kilometer je iedere dag gaat rijden, en op basis daarvan de escooter uitzoeken. Rijd je iedere dag bijvoorbeeld 30 kilometer en kan de scooter maar 65 kilometer op een volle accu, dan betekent het dat je iedere 2 dagen de accu’s moet bijladen. Opladen kost gemiddeld 6 uur.

Op de derde plaats vinden mensen het oplaadgemak een belangrijk punt. Niet iedereen heeft een stopcontact in de buurt van de parkeerplek van de e-scooter. Stel je rijdt naar je werk en je accu is bijna leeg. Op je werk moet je de scooter in de fietsenstalling parkeren en daar is geen stopcontact in de buurt. Wat je dan wilt is de accu uit de scooter kunnen halen en deze mee naar binnen nemen om hem op je werkplek op te laden zodat je weer naar huis kunt. Voor deze mensen is een uitneembare accu dan ook het beste en dan valt meteen de Vespa en de Gomax al af.

Op de vierde plaats is het rijgedrag belangrijk. Niemand wilt een tweewieler die niet fijn rijdt. De zitpositie, het comfort, het stuurgedrag, en de wegligging zijn punten die het rijgedrag bepalen. Zoals je niet anders zou mogen verwachten van de Vespa scoort deze scooter wederom de eerst plek. De Ecooter E1 en de IVA E-GO S3 en S4 hebben een gedeelde 2de plaats. De Lifan neemt de 3de plaats in samen met de AGM E-VX. De Gomax is technisch gezien meer een brommer dan een scooter en daarom niet helemaal te vergelijkbaar met het rijgedrag van een scooter.

Op de vijfde plaats is de prijs belangrijk. Je zit vaak toch aan een bepaald budget vast, tenzij je voor leasen kiest want dan kun je vaak wat meer uitgeven omdat je dan per maand aflost. Leasen is bij ons gewoon kopen op afbetaling en daarbij kun je ook de accessoires van windscherm tot helm in termijnen betalen.

Verschillende merken en modellen

In 2024 zijn er verschillende escooters bijgekomen van bekende en minder bekende merken, en die trend zal zich zoals het er nu naar uitziet ook in 2024 verder doorzetten. Je kunt van de volgende merken een escooter kopen: Nipponia, Vespa, AGM, IVA, Lifan, Gomax, BTC, Nimoto, Torrot, en Askoll.

elektrische-scooter-merken

Betrouwbaarheid van een escooter

In principe zijn escooters behoorlijk betrouwbaar want van startproblemen heb je nooit last. Elektrische scooters hebben wel meer elektronica aan boord want naast een elektromotor en accu pakket heb je ook te maken met een oplader en rijregeling (controller). De Vespa is op het gebied van mechanische techniek en elektronica het beste doorontwikkeld samen met de F3 van Nipponia, en tegelijkertijd ook zeer betrouwbaar. De Nipponia escooters, de Ecooter E1 en E2 scoren ook erg goed, welke gevolgd worden door de IVA E-GO S3 en S4, de Next NX1, de Lifan E3 en de Gomax Dragon-E.

Elektrische scooters met een groot actieradius

Er zijn een aantal elektrische scooters met een bijzonder groot actieradius. Het actieradius vertelt je hoeveel kilometer je op een accu kunt rijden. De beste escooters op dit gebied zijn de Ecooter E2, de Lifan E3, en de Gomax Dragon-E. Ze steken op gebied van uithoudingsvermogen met kop en schouders boven de rest uit. De reden is simpel want bij deze modellen kun je optioneel kiezen voor een groter accupakket.

De Ecooter E2 kan 175km halen met het grootste accupakket, de Lifan E3 zo’n 200km, en de Gomax Dragon-E een 100km. Alle andere modellen zitten zo rond de 50-75km op de Vespa Elettrica na want die haalt 100km op de standaard accu welke niet uitbreidbaar is.

lithium-accu-scooter

Opladen van je elektrische tweewieler

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zijn er e-scooters met een uitneembare accu en met een vaste accu. Heb je geen stopcontact in de buurt dan is een uitneembare accu een must-have. De Vespa Elettrica en de Gomax Dragon-E hebben geen uitneembare accu’s, en de rest van de modellen die hier besproken worden wel. Sowieso staat er bij iedere scooter onder het kopje specificaties of de accu’s wel of niet uitneembaar zijn.

Wat kosten goede escooters

Wat een goede escooter kost hangt af van het model en het accupakket. Accu’s zijn een van de duurste onderdelen en kies je een model waarbij je de accu upgrade, dan ben je een stuk meer kwijt. De prijs/kwaliteit verhouding is van de Evo Maxx, de IVA E-GO S3 en S4 het beste. Deze wordt vervolgens opgevolgd door de Next NX1, Ecooter E1, de Lifan E3, en daarna de Gomax Dragon-E.

De beste e-scooters

Welke voor jou de beste e-scooter is hangt af van de wensen. Wil je de beste goedkope escooter, of de beste ongeacht wat hij kost? Omdat het voor iedereen weer verschillend is splitsen wij de toppers uit in een budget segment, een middensegment, en een top segment.

Top 5 budget escooters

 1. IVA E-GO S2
 2. AGM Goccia
 3. Evo Maxx E-master
 4. Doohan iDou
 5. Evo Maxx E-trend

Top 5 midden segment

 1. IVA E-GO S5 Bosch Special
 2. IVA E-GO S4 Special
 3. Next Mojito
 4. Killerbee VXL Electrico
 5. Nipponia e-Viball

Top 5 top segment

 1. F3 - FD-Motors
 2. Horinw SK1
 3. Doohan Gelato
 4. FD-Motors F7 - e-bezorgscooter
 5. IVA E-GO S8

Een elektrische scooter kopen

Bij ons kun je de beste elektrische scooters kopen waar je lang plezier van kunt hebben. Betalen kan op verschillende manieren. Zo kun je het bedrag in één keer voldoen via bijvoorbeeld IDeal, maar betalen in 3 termijnen mag ook wanneer het totaalbedrag onder de 4000,- euro uitkomt.

escooter-merken-modellen

Snorscooter of bromscooter leasen

Bij ons kun je alle scooters leasen, (via santander) van snorscooter tot bromscooter inclusief een helm, slot, of andere accessoires. Je kunt je tweewieler geheel samenstellen kiezen uit verschillende uitbreidingen van USB aansluiting, tot aan windscherm. Alle extra’s inclusief een helm kun je dus leasen wat feitelijk kopen op afbetaling inhoudt. Je bent direct de eigenaar en betaalt gewoon rustig op je gemak het bedrag af. Het enige wat we nog willen weten is of je de snor- of bromscooter thuis afgeleverd wilt hebben, of dat je hem zelf komt ophalen bij een van onze vestigingen. Bekijk ook een onze top 3 beste elektrische choppers of de top 5 beste e-fatbikes.

FAQ:

Wat zijn de belangrijkste factoren die mensen overwegen bij het kiezen van een e-scooter?

De belangrijkste factoren zijn betrouwbaarheid, actieradius, oplaadgemak, rijgedrag en prijs.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een e-scooter op te laden?

Het opladen van een e-scooter duurt gemiddeld 6 uur.

Welke e-scooters hebben een uitneembare accu?

De meeste modellen, zoals Nipponia, IVA, Lifan, BTC, Nimoto, Torrot en Askoll, hebben een uitneembare accu. De Vespa Elettrica en de Gomax Dragon-E hebben geen uitneembare accu's.

Wat zijn de beste e-scooters op het gebied van actieradius?

De beste e-scooters met een groot actieradius zijn de Ecooter E2, de FD-Motors F3 en de Horwin SK1.

Wat zijn de top 5 e-scooters in het budget-, midden- en topsegment?

Top 5 budget e-scooters: IVA E-GO S2, Nipponia eRex, Evo Maxx E-master, AGM Goccia, Evo Maxx E-trend. Top 5 midden segment: IVA E-GO S5 Bosch Special, IVA E-GO S4 Special, Next Mojito, Killerbee VXL Electrico, Nipponia e-Viball. Top 5 top segment: F3 - FD-Motors, Horinw SK1, Doohan Gelato, FD-Motors F7 - e-bezorgscooter, IVA E-GO S8.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.