FD Motors F3

 beoordeeld
Voordeel: 450,00
(Nog 1 dag en 2 uur)
Adviesprijs: 3.449,95
Onze prijs: 2.999,95
(incl opties en BTW)
Bekijk de scooter informatie

Kies uw custom scooter opties

Uitvoering
Kies hier uw gewenste uitvoering:Snorfiets = 25 km/h op fietspad zonder helm blauw kenteken.Bromfiets = 45 km/h op de weg met helm geel kenteken.
Kleur
Kies de gewenste kleur.
Rijklaarmaken
Rijklaarmaak kosten zijn de afleverkosten van de scooter.
Leges kenteken
Leges, zijn kosten die gemaakt worden aan de RDW bij aanvragen van kenteken. LET OP dit zijn overheid kosten en hebben 0% BTW
Verwijderings bijdrage
Verwijderings bijdrage, zijn kosten die verplicht zijn door de overheid.
Te naamstellen
Wij stellen de scooter te naam voor u.
Accu
De genoemde afstanden zijn indicatief en verkregen door testen onder ideale omstandigheden. Er zijn verschillende factoren van invloed die het bereik (actieradius) beïnvloeden zoals buitentemperatuur, bandenspanning, tegenwind, lichaamsgewicht, etc.
Kettingslot
scooter artVoor een diefstal verzekering heeft u ART goed gekeurd slot nodig.  
Windscherm
scooter windschermBied bescherming tegen o.a regen, wind, zand en vliegjes  
Opvoeren
Wij ontgrenzen de motor voor u naar de gewenste snelheid. U behoud uw garantie. lees hier meer Meer weten over wok status? klik hier *Fabrieksgarantie NIET meer geldig i.v.m. tuning i.p.v ontgrenzen van de motor. 
Alarm
scooter alarmvoorbeeld, selecteer uw gewenste model 
Verzekering
scooterverzerkering Prijs kunt u hier uitrekenen (prijs is afhankelijk van plaats en leeftijd)Wij kunnen u scooter WA, Diefstal en Casco verzekeren.
Onderhoudspakket
Zorg en zekerheid pakketten voor het onderhoud van je sooter, klik hier om meer te lezen.
Beugelslot
beugelslot-art4Art klasse 4 beugelslot. Deze kan los worden gebruikt of als verlening van je (ART) ketting slot.
Muuranker ART4
Word geleverd incl bevestigingsmateriaal (bouten)muuranker-abus-art4
Pizzakoffer
Schijfremslot
schijfremslot 
Winterbanden
Winterbanden zijn must have tijdens de herfst en winter, het verbetert je grip ernorm. Ook in voorjaar en de zomer kan je hier mee rijden of je laten je normale banden weer terug zetten.
GPS Tracker
Korting op diefstal verzerkering en geen eigen risco bij unigarant met deze GPS tracker van ScootsecureDe inbouwkosten zijn eenmalig en maandelijks betaal je € 9,95 inclusief BTW. De betaling gaat uitsluitend per automatische incasso.Na de inbouw kun je online volgen waar je tweewieler is. Als je het wilt, dan kunnen je vrienden je volgen op Facebook en Twitter.Bij diefstal bel je met onze meldkamer, waarna zij de opsporing zullen verzorgen. Eventueel wordt er een”scoot alert” op social media gezet.Lees hier snel meer
Peil zender
Korting op diefstal verzerkering en geen eigen risco bij unigarant met deze GPS tracker van ScootsecureDit signaal is niet te blokkeren, is overal makkelijk te plaatsen, werkt middels een ping functie zodat u de scooter altijd weer terug kan vinden.Abonnementskosten voor de dienstverlening van Loqater zender bedraagt ongeveer de helft van dat van een gecertificeerde GPS zender
White wall banden
scooter band met witte randen
Scooterhoes
Beschermt de hele scooter tegen het weer als deze buiten staan.scooterhoes
Achterdrager
scooter achterdrager Voorbeeld, selecteer uw gewenste model.
Koffer
topkofferVoorbeeld, selecteer uw gewenste model.
Zijstandaard
zijstandaardVoorbeeld, selecteer uw gewenste model.
Beenkleed
beenkleedVoorbeeld, selecteer uw gewenste model.
Handmofset
handmofsetuniverseel bescherming van u handen tegen rijd wind en regen.
Handvat verwarming
Regelbare handvat verwamring.handvat-verwarming
USB aansluiting
scooter-12-volt-sigaretten-aansluiting12-volt sigaretten / usb aansluiting. Voor het op laden van o.a telefoons en TomToms
Telefoon houder
scooter-telefoon-navigatie-houderWaterdichte telefoon of navigatie houder, selecteer het gewenste formaat.
Kinderzitje
kinderzitjevoor kinderen van 2+/- t/m 5 jaar.
Bekijk alle opties
Totale prijs:
2.774,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Aantal
Of betaal 3x 1.024,98 via logo IN3 capayable
of
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  FD Motors F3 - escooter

  Stel je hoge eisen aan je nieuwe scooter, dan moet je beslist de FD Motors F3 kopen! Deze zeer degelijke eScooter springt zeer efficiënt met de energie om waardoor je meer kilometers op een accu kunt halen. Het opladen van de accu’s gaat razendsnel, en qua formaat is het een ruime volwassen scooter met veel zitplaats. Er is veel opbergruimte, zelfs met 2 accu’s en de F3 is tevens voorzien van een high-tech CBS remsysteem. Super veilig dus!

  F3 is een super degelijke professionele scooter

  De FD Motors F3 van Ultronev zal voor veel opschudding zorgen in scooterland. De F3 is namelijk een professionele scooter van hoge kwaliteit en voorzien van moderne en goed doordachte techniek. Je kunt hem bedrijfsmatig inzetten want hij is gebouwd voor om kilometers te vreten. Met de accu’s kun je alle kanten uit, want je kan kiezen of je de standaard al 72v-25amp accu wilt uitbreiden naar 50 -75 of zelfs 100!!amp(7200 watt!!) Alle  accu’s zijn verbonden met een battery splitter en worden tegelijkertijd benut en op het digitale display aangegeven. Bovendien zijn ze uitneembaar en verwisselbaar. Niet alleen op de scooter zelf krijg je 2 jaar garantie, maar ook op de accu’s, en dat is een zeer sterk punt.

  Verbeterd remsysteem (CBS)

  De Nipponia F3 heeft een uniek high-end CBS remsysteem. CBS staat voor Central Braking System en dat wil zeggen dat je met een remhendel twee remmen tegelijkertijd kunt bedienen, net als bij een auto in feite, en dat verbetert de veiligheid. De rechter hendel is puur en alleen om de voorrem te bedienen. De linker remhendel bedient zowel de voorrem als achterrem, waarbij het voorwiel niet als eerste zal blokkeren. In principe hoef je dus nog maar slechts een remhendel te gebruiken om veilig en snel tot stilstand te komen.

  Zowel het 16 inch voorwiel als 14 inch achterwiel is uitgerust met een remschijf. De voorrem is tevens uitgerust met een remklauw die voorzien is van een 3 dubbele zuiger, en staalflex remleiding voor direct en corresponderend remgedrag.

  Uniek motor concept

  De Nipponia F3 escooter heeft een uniek motor concept. Bij een eScooter kan de elektromotor rechtstreeks op het achterwiel zitten, maar ook elders gemonteerd zitten. Bij de F3 is deze in de achtervork gesitueerd, en drijft het achterwiel met een slijt loze tandwieloverbrenging in een oliebad aan

  Het nadeel van een motor rechtstreeks in een groter wiel (naafmotor) is dat er hoge piekstromen lopen wanneer je vanuit stilstand in beweging komt. De accu vindt dit niet prettig en lijdt daaronder, en de motor moet onnodig sterk zijn om dat grote moment te leveren. Dit resulteert in een hoger energieverbruik, de accu zal sneller leeg raken, en de levensduur van deze, wordt daar op den duur door beïnvloed.

  Andere fabrikanten gebruiken weer een riem of ketting om het achterwiel in beweging te brengen maar ook die keuze kent enkele nadelen. Zo verlies je opbergruimte omdat de motor dan voor de achtervork geplaatst moet worden. Daarnaast krijg je energieverlies door de riem of ketting, maakt het geluid, en blijft de overbrenging een kwetsbaar iets wat eens in de zoveel tijd ook vervangen moet worden.

  Het unieke motor concept bij de FD Motors F3 e-scooter brengt alleen maar voordelen met zich mee. Er is namelijk een  overbrenging aanwezig welke voor een 10 op 1 overbrenging zorgt. Het overbrengingsmechanisme zou je kunnen vergelijken met cardan. Het voordeel is dat de elektromotor op zijn ideale toerental draait, wat ongekende acceleratie biedt en de accu minder belast met piekstromen. De accu’s gaan dus langer mee en raken minder snel leeg. De techniek is dus een stuk efficiënter! De enige escooter die dit ook heeft is de Vespa Elettrica welke tevens ook een veel pittiger prijskaartje heeft, de FD Motors F3 is de helft goedkoper.

  Accupakket en rijbereik

  Het elektrische systeem bij de FD Motors F3 escooter heeft een professioneel accupakket met een indrukwekkende rijbereik. Standaard wordt de scooter uitgerust met 1accu van 72 volt bij 25Ah. Hiermee kun je gegarandeerd een afstand afleggen van 75 kilometer bij een snelheid van 25km p/u of 55 kilometer bij 45km p/u. Dit kan met een 2e accu verdubbeld worden, of met één sterke 75amp accu naar 225km reps.165km gebracht worden. Is het dan nog niet genoeg, kan ook daarbij een 2e accu geplaatst worden met een reëel* bereik van 290km of 205km voor de 45km versie. Ondanks dat er 2 flinke accu’s aanwezig zijn is er nog steeds  voldoende opbergruimte onder het zadel, bijvoorbeeld voor een helm.

  Voor 2 gekoppelde accu’s is er een intelligente batterij splitter waarbij je niet alleen 2 accu’s tegelijkertijd kunt gebruiken, maar ook de vermogensopname verdeeld wordt over 2 accu’s. Het systeem is zelfdenkend en dat betekent dat je er ook zonder problemen een accu kunt uithalen. Zo zou je bijvoorbeeld een accu thuis kunnen opladen, terwijl je met de andere even boodschappen doet. Optioneel kun je ook kiezen voor 1 extra grote accu met een capaciteit van 75Ah. Omdat de 76Ah accu groter is dan de 2 losse 25Ah accu’s wordt de bergruimte wel wat kleiner. Bij 75Ah + 25Ah is de opbergruimte beperkt. Wel is de standaard aanwezige aluminium bagagedrager berekend op een grote topkoffer.

  Accu’s snel opladen

  Standaard wordt de F3 escooter van FD Motors (vroeger Nipponia) geleverd met een 10A lader welke een 25 Ah accu in slechts 2,5 uur kan opladen. Over de 2 x 25Ah accu’s doe je 5 uur. Optioneel  is er ook een 20Ah acculader te verkrijgen, zodat ook het 100Ah accupakket in max 5 uur opgeladen is. De accu’s zijn eenvoudig uitneembaar dus je kunt er alle kanten mee uit. De uitneembaarheid is ook handig wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt waar je de scooter parkeert.

  Uitgebreide zelfdiagnose

  Wat we bij moderne auto’s terugzien, en ook bij de F3 escooter, is een zelfdiagnose systeem waarbij onderdelen gecontroleerd worden op hun werking. Wanneer er bijvoorbeeld een lampje kapot zou zijn, dan krijg je daar een melding van. Ook worden eventuele andere storingen weergegeven, en worden de accu’s goed in de gaten gehouden. Alle informatie wordt op het LCD display in het dashboard op je stuur weergegeven.

  Ruim zittend en comfortabele escooter

  De FD Motors F3 escooter zit bijzonder ruim en comfortabel. Er is meer dan voldoende plek voor een passagier achterop. Het zitgedeelte voor de passagier ligt iets hoger waardoor deze een beter overzicht krijgt op de verkeerssituatie, en niet opzij hoeft te hangen om mee te kunnen kijken, mits de bestuurder niet een heel stuk groter is natuurlijk. De F3 e-scooter is uitgerust met dubbele schokbrekers aan de achterzijde welke tevens qua veerdruk instelbaar zijn. Zo kun je het veergedrag dus eenvoudig zelf bepalen.

  Doordat de accu’s centraal geplaatst zijn, en niet zoals gebruikelijk onder de voetplaat, is er veel beenruimte en een ontspannen zitpositie. Bij scooters waar de accu onder de voetplaat gemonteerd is, zit je eigenlijk met opgetrokken knieën, wat niet alleen oncomfortabel is maar ook minder stabiel.

  Mogelijk was je het al opgevallen, maar het voorwiel is iets groter dan het achterwiel. Het voorwiel is namelijk 16 inch en het achterwiel 14 inch. Sowieso is het wielformaat al een slag groter en dat is niet zonder reden. Grotere wielen dragen namelijk bij aan de veiligheid en het comfort. De banden hebben namelijk dankzij hun grotere diameter, meer contact met de ondergrond, en dat bevorderd de wegligging en de grip.

  Zijstandaard en middenstandaard

  Een ander sterk punt aan de FD Motors F3 is dat er zowel een middenstandaard als zijstandaard aanwezig is. Niet voor iedereen is het even makkelijk om een zware scooter op de middenstandaard te krijgen, en in dat geval is de zijstandaard een ideale toevoeging. Deze klap je namelijk moeiteloos uit waarna je scooter ook gewoon blijft staan.

  Achteruitrijfunctie

  Op een scooter van hoog niveau mag ook een achterruit niet ontbreken. De FD Motors F3 heeft dat natuurlijk ook! Wil je een straatje keren zonder je scooter achteruit te hoeven duwen, dan kun je met behulp van 1 druk op de knop de aandrijving omkeren, dit is beperkt tot ondersteunend niveau.

  FD Motors F3 escooter kopen

  Bij ons kun je deze zeer speciale en professionele F3 e-scooter kopen. Optioneel kun je kiezen voor een zwaarder accupakket tegen een geringe meerprijs. De scooter leent zich absoluut voor professioneel/dagelijks gebruik, en je krijgt zelfs 2 jaar garantie op de accu’s! Je loopt dus geen enkel risico. Naast betalen met bijvoorbeeld IDeal kun je ook de F3 kopen via de In3 methode waarbij je in 3 termijnen betaald (geen rente/lening/BKR check), of geheel in termijnen via onze lease.

  F3 e-scooter leasen

  Wil je de F3 e-scooter geheel op afbetaling kopen, kies dan voor onze scooter lease. Met de scooter lease betaal je het aankoopbedrag in maandelijkse termijnen af en op die manier kun je voor een paar tientjes per maand deze supersterke e-scooter rijden.

  Zakelijk kopen en tot 50% terugkrijgen aan subsidie

  Ga je de F3 zakelijk kopen dan kun je hoogstwaarschijnlijk rekenen op een flinke subsidie! Er zijn diverse investering en versnelde afschrijving mogelijkheden, informeer bij uw boekhouder !

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  FD Motors F3 - escooter (Voorheen werd deze e-scooter onder het merk Nipponia verkocht)

  Motor :  2000W elektrisch
  Batterij : 1x Lithium-ion batterij 72V/25 Amp
  Bereik : +/- 75/55km
  Remmen : Schijf/Schijf (met CBS)
  Max koppel  @ 25Km/h 72.0N.m bij 220min-1  @ 45Km/h 46.0N.m bij 380min-1
  Max vermogen : @ 25Km/h 2.8Kw bij 220min-1 @ 45Km/h 3.4Kw bij 380min-1
  Laadtijd :2,5h
  Oplader :10A
  Max belasting :261Kg
  Klimvermogen :15%
  Banden (Voor/Achter): Voor: 100/80-16 Achter: 120/80-14
  Zithoogte : 800mm
  Gewicht :111Kg
  Totale grootte : 1995mm x 690mmm x 1115mm
  Beschikbare kleuren : Mat zwart, Grijs Metallic, Blauw Metallic

  *Het rijbereik is berekend op basis van praktijktest, waarbij vol gas gereden wordt. Normaal is 30watt per kilometer. De accu van 72v 25ah is dus (VxAh) 1800 watt gedeeld door 30 = 60km. Ter compensatie van allerlei factoren en om zo reëel mogelijk opgave te doen, komen wij dan aan 55km per 72V 25Ah.

  Klik hier voor de handleiding van de FD Motors F3 escooter.

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (9)
  FD Motors F3
  Recensie 1 tot en met 9 (van de 9 recensies). Pagina:  1 
  Toegevoegd op: zaterdag, 07 mei 2022
  Na 25 jaar scooteren nu een e-scooter. De nipponia f3. Een hele fijne scooter die rijdt als mijn laatste de sym symphony, alleen wel wat pittiger. De snelheid is ingesteld op 31-32km/h. Hiermee haalt hij ongeveer 70km met dubbele accu(afgelopen winter). Ik moet dus elke dag laden omdat mijn woonwerk afstand 36km is, dus net geen 2x op en neer, das balen. Ik had een grotere accu pakket moeten kopen achteraf. Verder alleen maar lof en er al 4500km op zitten zonder problemen en zonder tanken.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 27 november 2021
  Algemene waardering goed. Dit is mijn 2e e-scooter. In vergelijking met mijn 1e uit 2009 mis ik toch enkele features: - de oude scooter gaf een klikker geluid bij richting aanwijzen. De F3 niet - bij de oude scooter werd de gashendel geblokkeerd op het moment dat je de remmen bediende. Bij de F3 niet; het kan zo maar zijn dat je links remt en rechts onverwachts gas geeft. - als de oude scooter op de standaard stond was het stroomcircuit onderbroken, dan kon je niet wegrijden. De F3 heeft dat niet, ben al met standaard uit weggereden. - volgens het instructiefilmpje zou er een helm in de kofferruimte onder de zitting passen. Mijn integraal helm past er niet in. - de acculader is erg groot. Wil je hem meenemen omdat je onderweg moet opladen, dan past er bijna niks anders meer in de kofferruimte. - Grote wielen zijn echt heerlijk in vergelijking met de 10 inch die ik op mijn oude scooter had. - accelereren is fijn, brommer maakt fijn zoemgeluid. - op een acculading (van een gloedn
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: dinsdag, 27 juli 2021
  Topscorer. Wegligging en rembekrachtiging/abs zijn geweldig. Ik heb hem 55km/u laten lopen waardoor hij met de grote accu na 100km opgeladen moet worden. Perfect voor woon/werk.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 27 maart 2021
  Een Topper en Krachtpatser, wil je snel de weg op dan is dit de juiste no nonsens scooter, geen onnodige discotheek maar duidelijk en volwassen uiterlijk, bij het gebruik van deze scooter dien je wel rekening te houden met een hoger accu verbruik dan word aangegeven, om de juiste aantal km die je kunt rijden uit te rekenen. Deel het aantal accu kilometers door 1,67 km dit is n.m. het verbruik in de praktijk.De keuze voor de zwaardere accu is dan wel gewenst.Verder is de kracht die je voelt bijzonder sterk, vooral in het heuvellandschap zorgt deze Power voor een glimlach.De opbergruimte is redelijk klein en is een scooterkoffer beslist geen slechte optie.Wil je echt een scooter die makkelijk de 150 echte km haalt en meer dan zul je moeten uitwijken naar de F7.Slecht is er feitelijk niets te melden, een bewuste koper heeft groot voordeel aan een elektrische scooter zoals de F3 of sterkere modellen, nog een klein detail informeer bij je verzekeringen naar de premie voor een Nipponia F3 te
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: donderdag, 09 juli 2020
  Wie een goede elektrische scooter zoekt, zal die hier zeker vinden. Alle soorten en modellen staan hier bijelkaar dus dat maakt vergelijken ook gemakkelijk. Ik koos op die manier voor de F3. Geen moment spijt gehad.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: vrijdag, 13 maart 2020
  Dit bedrijf ingeschakeld om me te helpen bij het vinden van een goede elektrische scooter voor dagelijks gebruik. Het is de FD Motors F3 geworden en heb geen spijt van de keuze gehad. Wel een keertje wat problemen met de verlichting gehad. Dit gebeurde al vrij snel. Dit is daarna goed opgelost omdat ik direct kon langskomen. Deze goede service wil ik zeker ook nog even benadrukken.
  Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 29 februari 2020
  De (af)levering is volgens afspraak goed verlopen. Dit is mijn eerste elektrische scooter, en ik ben er heel tevreden over. dit is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een (elektrische) scooter. Een minpuntje (?\\\") is, dat de actieradius +/- 70 km is - i.p.v. 90 km. Fijne stevige scooter om mee te rijden. Ik hier over gebeld, de snor scooter 25 gaat 90km met een accu en brom versie 45 gaat 70 km mee op een accu.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: donderdag, 13 februari 2020
  Wie een goede elektrische scooter zoekt, zal die hier zeker vinden. Alle soorten en modellen staan hier bijelkaar dus dat maakt vergelijken ook gemakkelijk. Ik koos op die manier voor de F3. Geen moment spijt gehad.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Toegevoegd op: zaterdag, 08 februari 2020
  De F3 is mijn type voertuig. Ik wilde graag een scooter die wat meer duurzaam was en waar ik veilig op kon rijden. Dat deze 25 kilometer per uur gaat is daarom voor mij ook ruim voldoende. De F3 rijdt daardoor lekker soepel. Dat is uiteindelijk wel ook het belangrijkste als het om een scooter gaat.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 60 -----,--
  -----,-- -----,-- 14% 14% -----,-- 72 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Lease bedrag voor bromfiets, scooter, scootmobiel of e-bike
  Met slot
  Met helm
  Overige Accesoires
  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters