Overdekte Scootmobiel kopen? Zonder Rijbewijs!

Overdekte Scootmobiel kopen? Zonder Rijbewijs!
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 05-07-2023 UPDATE 13-01-2024 om 11:06:47
7574 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Een overdekte scootmobiel biedt meer voordelen dan een normale scootmobiel. Het is veiliger, een stuk luxer, en je zit droog en warm tijdens natte en koude dagen. Bovendien kun je een passagier meenemen. Een hoop pluspunten dus!

Overdekte scootmobielen bieden tijdens alle weersomstandigheden meer comfort

Warm en droog zitten en rijden om van A naar B te komen is een echte luxe, want dit comfort biedt een normale scootmobiel niet.

Door de gesloten constructie van een overdekte scootmobiel wordt wind en regen tegengehouden, en daardoor kun je lekker warm en droog zitten, mede doordat er bij veel overdekte modellen verwarming aanwezig is.

luxe elektrische scootmobiel achteruitrijcamera

Ook tijdens warme dagen kunnen overdekte voertuigen je meer verkoeling bieden. Je wordt namelijk niet direct blootgesteld aan de zon en voor verkoeling kun je de ramen elektrisc) openzetten. Veel modellen hebben daarnaast ook nog een dakraam en soms zelfs een raam aan de achterkant die open kan.

In ons assortiment vind je ook overdekte scootmobielen terug welke je optioneel nog kunt uitrusten met een airco! Zo kun je zelfs op heel hete dagen lekker comfortabel uitstapjes ondernemen.

Meer luxe met een gesloten scootmobiel

Bij gesloten scootmobielen kijk je door een voorruit. Om ervoor te zorgen dat het zicht altijd optimaal is, zijn de gesloten scootmobielen allemaal uitgerust met een ruitenwisser om de ruit droog te maken en een sproei installatie om hem schoon te maken.

Voor het achteruit parkeren is er een achteruitrijcamera die als parkeerhulp dient. Het beeld wordt in het display weergegeven welke in of op het dashboard aanwezig is. Zo voorkom je dat je een obstakel raakt met een bijzondere manoeuvre.

Je kunt lekker comfortabel zitten in een stoel die goed is af te stellen qua zitpositie. Hierdoor zijn lange ritten en afstanden minder vermoeiend.

Onderweg kun je eenvoudig genieten van je eigen favoriete muziek want alle overdekte voertuigen zijn uitgerust met een autoradio.

Ook is er een USB aansluiting aanwezig zodat je onderweg de telefoon kunt opladen, of zelfs in kunt zetten als navigatiesysteem. Zo kun je ook nieuwe plekken gaan ontdekken, en kom je ook weer snel thuis bij een omleiding of wegafsluiting.

We raden je aan om alle overdekte modellen eens te bekijken om te zien welke specifieke luxe opties ze nog meer standaard aan boord hebben. Je zult verrast zijn van wat er allemaal mogelijk is!

Overdekt rijden is een stuk veiliger

Met een gesloten en overdekte scootmobiel ben je veiliger in het verkeer. Doordat het gehandicaptenvoertuig meer volume heeft en wat hoger is dan een normale scootmobiel, val je meer op in het verkeer. Daarnaast beschermt de gesloten constructie je ook meer bij een ongeval. En daarnaast is er meer verlichting aanwezig die de zichtbaarheid vergroot en het tevens makkelijker maakt om in het donker te rijden.

Welke overdekte scootmobielen zijn er?

Overdekte scootmobielen die overdekt zijn kunnen we in 2 categorieën verdelen, namelijk in 3 wielers en 4 wielers. Hieronder vertellen we daar meer over.

Overdekte scootmobiel met 3 wielen

De overdekte scootmobiel met 3 wielen heeft normaliter 1 wiel aan de voorkant en 2 wielen aan de achterkant. Deze overdekte driewiel scootmobielen zijn uitgerust met een scooterstuur. Sommige modellen hebben een gashendel en remhendel, en andere modellen hebben een gaspedaal en een rempedaal.

Bij ons kun je ook een aangepast overdekte scootmobiel kopen want bij veel modellen kun je ook bijvoorbeeld de manier van gasgeven en remmen laten aanpassen zodat dit beter aansluit bij een eventuele handicap.

Overdekte scootmobiel met 4 wielen

De overdekte scootmobiel met 4 wielen is uitgerust met een autostuur, een gaspedaal, en een rempedaal. Dit rijdt en remt net als een echte auto. Mocht je in het verleden auto hebben gereden, dan is de overgang naar een vierwiel scootmobiel heel klein.

De gehandicaptenvoertuigen zijn overigens allemaal ‘automaat’, en dat geldt ook voor de driewielers. Je hoeft dus niet te schakelen en van versnelling te wisselen. Voor de rijrichting is er een knop die je in de D van Drive (vooruitrijden) zet of in de R van Reverse (achteruit rijden). Verder is het een kwestie van gas geven, sturen en remmen.

driewiel scootmobiel overkapt met verwaming en radio

Een passagier meenemen is geen probleem

Ga je graag met je vriend, vriendin, of familie op pad, dan is een gesloten invalidenvoertuig zoals de overdekte scootmobiel een ware uitkomst. Dit type invalidenvoertuigen biedt namelijk zitruimte aan meerdere personen, en die mag je dan ook officieel vervoeren zonder een rijbewijs op zak te hebben.

De meeste modellen hebben een achterbank en bieden zodoende zitplek voor een tweede persoon, maar er zijn ook modellen waarin je zelfs met 2 personen achterin plaats kunt nemen waardoor het een 3 persoons voertuig wordt.

Overdekte scootmobiel voor tweede persoon achterin

Hoe snel kan en mag een overdekte scootmobiel rijden?

Een overdekte scootmobiel mag maximaal 45 km per uur rijden volgens de wet. Bij ons kun je overdekte scootmobielen kopen met verschillende maximumsnelheden waaronder 25 km p/u en 45 km p/u. Wij raden aan wanneer je nog geen of weinig ervaring hebt in het verkeer om voor een 25 model te gaan.

Zijn er speciale verkeersregels voor overdekte scootmobielen?

Met een normale scootmobiel mag je in principe overal rijden, waaronder op de stoep tot 6 km/u, op fietspaden en bromfietspaden, en op de rijbaan. Parkeren mag ook op de stoep zolang je geen obstakel vormt. Voor overdekte scootmobielen gelden dezelfde regels! Het grootste verschil is dat je met normale invalidenvoertuigen winkel binnen kunt, en met een overdekt model niet.

Heb je een rijbewijs nodig voor een scootmobiel die overdekt is?

Nee, voor een scootmobiel, overdekt of niet, is geen rijbewijs nodig, ook al lijken sommige modellen veel op een echte auto. Zelfs voor een snelheid van 45 km/u is een rijbewijs niet nodig. Je moet wel minimaal 16 jaar of ouder zijn en het voertuig minimaal WA verzekeren. Verder heb je geen kosten behalve het opladen van de accu en het reguliere onderhoud. Eventueel kun je nog een pechhulpverlening bij de ANWB afsluiten. De kosten zijn als niet-lid minder dan 75,- euro per jaar.

Welke overdekte scootmobielen zijn populair op dit moment?

De meest populaire overdekte scootmobielen van dit moment zijn de Move Vigorous 1500 Innercity II, Move E3, Move E4 en Move Vigorous 8.

De Move E3 en de Move Vigorous 1500 Innercity II zijn beide overdekte 3 wiel scootmobielen. Ze zijn lekker wendbaar en beschikken over een scooterstuur. De bediening van de Vigorous 1500 Innercity II is gelijk aan die van een scooter. Dat wil zeggen een gashendel waaraan je draait en remgrepen om te remmen. Maar dit model kan ook worden aangepast en uitgerust met een gaspedaal en/of rempedaal.

Bij de Move E3 is standaard al een rempedaal en gaspedaal aanwezig. En op het stuur is zelfs een extra remhendel aanwezig zodat je zelf kunt kiezen.

Zowel de Move Vigorous 8 en de Move E4 zijn overdekte 4 wiel scootmobielen. Deze lijken sprekend op een auto, maar zijn dan super compact. Deze modellen hebben een rond stuur, een rempedaal, en een gaspedaal. Bovendien rijden ze net zo comfortabel als een echte auto.

Overdekte scootmobiel kopen

Wil je een overdekte scootmobiel kopen dan hebben wij meerdere modellen die heel interessant kunnen zijn. Ze zijn niet alleen voorzien van de laatste nieuwe technische snufjes, maar ook heel betaalbaar. Aanpassen naar specifieke behoeften of handicap is bij ons ook mogelijk.

Optioneel kun je de modellen nog upgraden met een lithium accupakket om het rijbereik aanzienlijk te vergroten. Zo kun je nog makkelijker grotere afstanden overbruggen.

Betalen kan bij ons op verschillende manieren. Zo kun je het bedrag overschrijven per bank, online betalen met bijvoorbeeld IDeal, maar ook het voertuig leasen. Bij een scootmobiel leasen, lease je het aankoopbedrag en betaal je deze maandelijks af.

Subsidie voor een scootmobiel met overkapping

Het kan goed zijn dat je aanspraak kunt maken op een subsidie. Nederland kent zowel de PGB als WMO. Om hiervan gebruik te maken kun je bij de gemeente een PGB of WMO aanvraag indienen, en dat kan tegenwoordig online. Bij de aanvraag kun je meteen een offerte toevoegen van een scootmobiel met overkapping die jij op het oog hebt. De gemeente beoordeelt dan jouw persoonlijke situatie en kijkt of je er gedeeltelijk of wellicht helemaal voor in aanmerking komt.

De offerte kun je direct zelf downloaden. Hiervoor zoek je eerst het voertuig uit waarin je interesse hebt en vervolgens selecteer je alle opties en aanpassingen die je er graag op zou willen hebben. Daarna klik je niet op de knop kopen maar op de knop offerte aanvragen. Zodoende ontvang je direct de WMO/PGB offerte in de mailbox en kun je die uploaden bij de gemeente.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.