MOVE Vigorous 8 overdekte scootmobiel

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 500,00
(Nog 3 dagen en 38 minuten)
Adviesprijs: 7.749,95
Onze prijs: 7.249,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom Brommobiel opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
7.249,95
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • Meer accessoires = meer korting (zie winkelwagen)
 • (Brommobiel) omschrijving

  Move Vigorous 8

  De Move Vigorous 8 is een luxe overdekte scootmobiel met 4 wielen die je het comfort van een echte auto biedt. Met een topsnelheid van 45km/u, een groot bereik, en veel luxe opties, kun je warm en droog van A naar B rijden. En het leukste komt nog want een rijbewijs heb je voor deze scootmobiel microcar niet nodig!

  De Vigorous 8 rijdt net als een normale auto

  De Move Vigorous 8 rijdt net als een echte auto. Hij beschikt over een rond stuur, een gaspedaal, en een rempedaal. Rijden met deze scootmobiel, welke ook wel gehandicapten of invalidenvoertuig wordt genoemd, is bijzonder eenvoudig en rijlessen zijn niet nodig.

  Zelfs een rijbewijs is niet nodig, ook al rijdt dit vervoermiddel voor mensen die minder mobiel zijn toch 45 kilometer per uur. Het enige wat je nodig hebt is een verzekering, en de minimumleeftijd is 16 jaar. Verder mag iedereen ermee de weg op.

  Grote concurrent voor Canta en andere brommobielen

  De Move Vigorous 8 scootmobiel is een grote concurrent voor de Canta en brommobielen. Allemaal kunnen ze natuurlijk 45km per uur, maar bij de Vigorous 8 kun je niet alleen zonder rijbewijs rijden, maar hij kost ook maar de helft.

  Maar het is niet zo dat je maar de helft krijgt. Zeker niet, want de Move Vigorous 8 is standaard van veel luxe voorzien! Zo zit er in de achterkant een camera die als parkeerhulp dient. Dit maakt het parkeren en achteruit rijden heel gemakkelijk. Via het beeldscherm in het dashboard zie je precies wat er achter je gebeurt. Het beeldscherm toont bovendien ook hoeveel energie er nog in de accu zit, hoe hard je volume staat, de snelheid die je rijdt, en de kilometerstand.

  Je beschikt over een rond stuur, net als bij een auto, met alle bedieningselementen die daarbij horen. Er zijn richtingaanwijzers, ruitenwissers, en zelfs een autoradio met USB aansluiting. Zo speel je jouw eigen favoriete MP3 nummers af. Er is ook een extra USB aansluiting om je telefoon aan op te laden, of een aparte TOMTOM te gebruiken.

  En natuurlijk ontbreekt het je ook niet aan een goed ventilatiesysteem, elektrische ramen, alarmlichten, een handrem zodat je op een heuvel kunt parkeren, en rondom led verlichting met dagrijverlichting. Er zijn zelfs lichtmetalen sportvelgen aanwezig waarvoor je niet extra hoeft te betalen! Een super compleet overdekte scootmobiel dus.

  Met deze scootmobiel mag je alles

  Ondanks dat de scootmobiel gesloten is, mag je gewoon overal komen en rijden, behalve in een supermarkt want dat wordt niet gewaardeerd. Je mag ermee op de stoep rijden tot 6 km/u, op het fietspad tot 30km/u binnen de bebouwde kom, en zelfs 45km p/u buiten de bebouwde kom. Je mag dus ook op 80 wegen komen met dit voertuig. Zelfs het winkelcentrum vormt geen beperking voor je.

  Scootmobiel met krachtige 2000W motor

  Een van de pluspunten van de Move Vigorous 8 is zijn bijzonder krachtige elektromotor. De motor levert maar liefst een vermogen van 2000 Watt en dat is ver boven gemiddeld. Dit zorgt er probleemloos voor dat je razendsnel op topsnelheid bent. De Move trekt dus lekker vlot op, zelfs met iemand op de achterbank. En hij heeft voldoende power om een steile heuvel of helling op te rijden. Bovendien is de motor borstelloos en daarmee dus ook onderhoudsvrij, en dat maakt de Vigorous 8 een extra duurzame investering.

  De Vigorous 8 heeft een schitterend design

  De Vigorous 8 van Move is een bijzondere verschijning in de positieve zin. Qua design heeft hij zich laten inspireren door hedendaagse automodellen. Het sportieve lijnenspel, de fraai vormgegeven led koplampen met dagrijverlichting, en de zwarte lichtmetalen sportvelgen met gepolijste velgrand trekken meteen de aandacht bij het licht sportieve ontwerp. Maar hij is niet alleen aan de buitenkant fris en leuk…

  Ook aan de binnenkant is veel aandacht besteed. Zo is de stoelbekleding fraai afgewerkt met een materiaal dat oogt als leder, en loopt de stijl van het dashboard (zilver/zwart) door over de binnenkant van de deuren om een geheel te vormen.

  Net als een auto heb je links van het ronde stuur ventilatieopeningen zitten. De ventilatieopeningen kun je in iedere richting afstellen om een ideale luchtstroom te creëren.

  Links van het stuur zit de bediening van de autoradio. De bediening is eenvoudig en intuïtief gehouden zodat je geen handleiding nodig hebt om de muziek harder en zachter te zetten, of van nummer te wisselen.

  Aan de rechterkant van het stuur tref je een schakelaar waarmee je de richting van het voertuig bepaalt. Zo kun je kiezen voor de D van Drive of de R van Reverse. Drive betekent vooruit rijden, en Reverse achteruit rijden. En in de achteruitstand wordt de camera aan de achterzijde van de scootmobiel ingeschakeld en de beelden in het dashboard aan de voorzijde getoond. Naast de knop van de rijrichting vind je ook de knop voor de alarmlichten en de ventilatie.

  Geschikt voor meerdere personen

  De Move Vigorous 8 is een overdekte scootmobiel die ruimte biedt aan meerdere personen. Hij heeft 2 deuren en zodoende kun je ook instappen van 2 kanten.

  Voorin is een verstelbare stoel aanwezig, die je naar voren en naar achteren kunt verplaatsen, maar ook de rugleuning van kunt afstellen. De stoel is uitgerust met een gordel die niet verplicht is om te gebruiken.

  Achterin tref je de achterbank met rugleuning. De achterbank is een luxe 1,5 zitter. Dat wil zeggen dat daar 1 volwassen persoon kan plaatsnemen of 2 kleine mensen (kinderen). Onthoud dat de totale breedte van het voertuig aan de buitenkant 1.10m is.

  Doordat de deur vrij ver door naar achter loopt, en ook het glas ver doorloopt, kunnen de passagiers achterin ook genieten van het uitzicht en voelen ze zich minder opgesloten.

  Om plaats te nemen op de achterbank wordt de stoel van de bestuurder naar voren geschoven waardoor er meer ruimte ontstaat om in te stappen.

  2 accu opties: standaard of extra veel kilometers rijden

  Standaard wordt de 4 wiel scootmobiel van Move geleverd met een lood/zuur accu pakket. Hiermee kun je ongeveer 50 tot 55 kilometer rijden. De lader is ingebouwd in het voertuig dus het is een kwestie van de laadkabel in het voertuig pluggen en het andere uiteinde in het stopcontact steken. Na 6 tot 8 uur is het voertuig volledig opgeladen.

  Maar vind je 50 kilometer kunnen rijden niet voldoende, dan kun je overwegen om een lithium accupakket erbij te laten plaatsen. Hiermee komt het totale rijbereik op 90 tot 100 kilometer, wat bijna 3x zo veel is! Daarmee is de scootmobiel ook in bijna alle gevallen perfect voor het woon-werkverkeer.

  LET OP: Lithium accu's zijn op moment uitverkocht!) De MOVE E4 is op moment wel leverbaar met een Lithium accu.

  Ook wanneer je voor de lithium accu upgrade kiest dan kun je gebruik maken van dezelfde oplaadmogelijkheden en is het voertuig binnen 8 uur volledig opgeladen.

  Onthoud wel dat het rijbereik theoretisch is en dat bepaalde factoren zoals het gewicht van de bestuurder en passagiers een rol kunnen spelen in het bereik. Dit geldt ook voor de bandenspanning, weersinvloeden, en andere factoren zoals hellingen en bruggen. Hoe harder de motor moet werken, hoe meer energie dit kost.

  De overdekte Move scootmobiel is een zeer veilig vervoermiddel

  Tot slot zijn we bij het punt aangekomen dat over veiligheid gaat. Op dat punt scoort de Move Vigorous 8 bijzonder goed. De Move is een zeer veilige overdekte scootmobiel om meerdere redenen.

  • Op de eerste plaats is het een gesloten voertuig en dat maakt je minder kwetsbaar in het verkeer.
  • Op de tweede plaats val je goed op in het verkeer doordat er dagrijverlichting aanwezig is.
  • Op de derde plaats heb je zeer veel zicht omdat je rondom glas hebt.
  • Op de vierde plaats is de constructie extra sterk en zijn er botsproeven uitgevoerd om de constructie te testen tegen impact.
  • Op de vijfde plaats beschikt de Vigorous 8 over een hydraulisch remsysteem welke 4 remschijven bekrachtigt net als bij een moderne auto. Dit zorgt ervoor dat de remweg bijzonder kort is en je binnen no-time tot stilstand kunt komen zonder grote krachtinspanning.

  En het dashboard beschikt over zeer grote indicatoren die aangeven dat je richtingaanwijzers nog aanstaan. Hiermee wordt de kans minimaal dat iemand de richtingaanwijzers vergeet uit te zetten na gebruik, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

  Wat we ook eventueel nog kunnen toevoegen is de achteruitrijcamera die je een beter zicht geeft op wat er achter je gebeurt. Omdat niet iedere bestuurder van een scootmobiel even mobiel is en zich goed kan omdraaien om naar achteren te kijken, is de camera aan de achterzijde een uitkomst. Het beeld wordt namelijk in het dashboard geprojecteerd. Daarmee kun je dus ook kleine ongelukjes voorkomen.

  Move Vigorous 8 kopen

  Zoek je een praktisch vervoermiddel dat je warm en droog van A naar B brengt, dan kun je bij ons de Move Vigorous 8 kopen. Deze scootmobiel is volledig overdekt en rijdt als een echte auto. De besturing en bediening is zeer eenvoudig waardoor iedereen er moeiteloos mee wegrijdt. De Vigorous 8 is super compleet en beschikt zelfs over ruitenwissers, een camera, en een muziekinstallatie!

  Bij ons kun je dit voertuig kopen en op meerdere manieren betalen, waaronder kopen op afbetaling! Samenstellen is heel eenvoudig in onze webshop, dus met een paar klikken kun je het voertuig upgraden en uitrusten met andere praktische zaken. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan een onderhoudspakket.

  Vigorous 8 leasen

  Wil je Vigorous 8 scootmobiel kopen en betalen in maandelijkse termijnen, dan kun je bij ons ook de Vigorous 8 leasen. Leasen wil zeggen dat je het aankoopbedrag aflost in termijnen. Je bent direct eigenaar vanaf de eerste dag. Leasen kan in 12/24/36/48/60 maanden en dit kun je allemaal via onze scootmobiel webwinkel regelen. Wil je leasen, dan kun je gewoon op de knop kopen klikken en aangeven dat je in termijnen wilt betalen.

  Onze scootmobiel lease is zeer gebruiksvriendelijk want extra aflossen kan boetevrij. Hiermee verkort je tevens de looptijd waardoor de financiering sneller is ingelost.

  Behaal meer voordeel met een onderhoudspakket

  Om ervoor te zorgen dat het voertuig optimaal blijft functioneren is een onderhoudsbeurt zo nu en dan uitvoeren van belang. De fabrieksgarantie van 2 jaar is bovendien alleen geldig wanneer de onderhoudsintervallen zijn gerespecteerd. Door op tijd onderhoud te laten uitvoeren kan ervoor gezorgd worden dat alles ook naar de toekomst toe goed blijft functioneren en optimaal blijft.

  Met een onderhoudspakket koop je het onderhoud vooraf in en doordat pakketten goedkoper zijn dan losse beurten bespaar je ook heel wat geld uit. Wanneer je dit vooraf afdekt, loop je niet op een later moment het risico dat het financieel even niet uitkomt. En daarnaast kun je ook meteen kiezen voor een haal- en brengservice zodat je de deur niet uit hoeft voor het onderhoud.

  WMO of PGB subsidie aanvragen voor de Vigorous 8

  Ook voor overdekte en gesloten scootmobielen kun je in aanmerking komen voor WMO of PGB subsidie. De gemeente ziet ook dit voertuig als een scootmobiel en hulpmiddel voor mensen met een beperking of verminderde mobiliteit. Of je in aanmerking komt hangt echter wel van je persoonlijke situatie en beperking af.

  Bij ons kun je eenvoudig een offerte opvragen om vervolgens bij de gemeente in te dienen bij de subsidieaanvraag. De offerte ontvang je met een druk op de knop. Naast de ‘kopen’ knop vind je de WMO/PGB offerte knop terug. Wanneer je het voertuig eerst hebt samengesteld, en daarna op de knop klikt, dan ontvang je de offerte meteen in de mail!

  Terug naar de Brommobiel
 • Technische (Brommobiel) specificaties

  MOVE Vigorous 8 overdekte scootmobiel

  Specificaties Lood accu versie:

  • Afmetingen (LxBxH): 2310 x 1100 x 1530 mm
  • Wielbasis: 1670 mm
  • Maximale snelheid: 45 km/u
  • Actieradius: 50-55 km*
  • Capaciteit: Ruimte voor 1-3 personen
  • Minimale bodemvrijheid: 105 mm
  • Besturing: Middelste stuur
  • Aandrijving: D/C motor van 2000W
  • Batterij: 60V/80Ah loodzuuraccu
  • Oplaadtijd: 5-6 uur
  • Oplader: Autolader 60V 5A
  • Laadspanning: 110V-220V
  • Remsysteem: Hydraulisch systeem met voor- en achter schijfremmen
  • Transmissie: Automatisch
  • Banden: Voor: 120/70-R12 | Achter: 125/65-R12
  • Wielnaaf: Aluminiumlegering
  • Multimediasysteem: MP3, achteruitrijcamera, Bluetooth
  • Elektrische verwarming: 60V 400W
  • Centrale vergrendeling: Inbegrepen
  • Dakluik: Inbegrepen
  • Elektrische ramen: Automatisch
  • USB-lader: Inbegrepen
  • Alarm: Inbegrepen
  • Veiligheidsgordels: Voor- en achterin inbegrepen
  • Ruitenwisser: Inbegrepen
  • Achteruitkijkspiegels: Opvouwbaar
  • Voetsteunen: Inbegrepen

  Specificaties Lithium accu versie:

  Afmetingen en Capaciteit

  • Afmetingen (LBH): 2350 x 1100 x 1530 mm
  • Wielbasis: 1580 mm
  • Maximale Snelheid: 45 km/u
  • Actieradius: 90-110 km*
  • Capaciteit: 1-3 personen
  • Minimale Bodemvrijheid: 105 mm

  Stuurinrichting

  • Stuurmodus: Middenstuur

  Aandrijfsysteem

  • Motor: D/C 2000W
  • Batterij: 60V/100Ah Lithiumbatterij
  • Oplaadtijd: 4-5 uur
  • Oplader: Intelligente oplader
  • Laadspanning: 110V-220V

  Remsysteem

  • Type: Hydraulisch Systeem
  • Voor: Schijfrem
  • Achter: Schijfrem

  Transmissie

  • Transmissiesysteem: Automatisch
  • Versnellingssoort: Automatische Controle

  Wielen en Ophanging

  • Banden: 125/65/R12
  • Wielnaaf: Aluminiumlegering

  Functionele Apparatuur

  • Multimedia: MP3 + Achteruitrijcamera + Bluetooth
  • Elektrische verwarming: 60V 400W
  • Centrale vergrendeling: Inclusief
  • Schuifdak: Inclusief
  • Elektrische ramen: Automatisch
  • USB-oplader: Inclusief
  • Alarm: Inclusief
  • Veiligheidsgordels: Inclusief (voor en achter)
  • Ruitenwisser: Inclusief
  • Achteruitkijkspiegel: Opvouwbaar
  • Voetsteunen: Inclusief

  Let op: Deze configuratie is alleen ter referentie in overeenstemming met de EEC-homologatie.

  Levertijd van 8 tot 20 weken

  Terug naar de Brommobiel
 • Brommobiel reviews (1)
  MOVE Vigorous 8 overdekte scootmobiel
  Recensie 1 tot en met 1 (van de 1 recensies). Pagina:  1 
  Toegevoegd op: zaterdag, 17 februari 2024
  Is rem met voet of met de handen? Antwoord: Met de voet.
  Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
  Terug naar de Brommobiel
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de Brommobiel
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de Brommobiel

Alternatieve Brommobielen