Goedkoop parkeren met een brommobiel

Goedkoop parkeren met een brommobiel
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 19-03-2024 UPDATE 16-05-2024 om 16:55:38
1574 keer bekeken
Tags: Brommobielen

Met een brommobiel oftewel een 45 km auto kun je heel goedkoop parkeren. Daarnaast is een brommobiel ook een heel goedkoop vervoermiddel. Je betaalt namelijk geen wegenbelasting en omdat ze elektrisch rijden ben je bovendien heel goedkoop uit. En een parkeerplekje vinden, dat is kinderspel. Is het de oplossing voor parkeerproblemen in drukke steden, of zitten er nog haken en ogen aan dit verhaal? Wij vertellen je het!

Brommobiel gratis parkeren in Amsterdam met een parkeervergunning

Sinds 20 juni 2020 moet je, net als een normale auto, betalen om een brommobiel in Amsterdam te mogen parkeren op een betaalde parkeerplaats. Maar er is goed nieuws! Er is namelijk een proef gestart die tot 1 juli 2026 loopt, en dat betekent dat je met een parkeervergunning voor een emissieloze brommobiel gratis mag parkeren. Emissieloos wil zeggen dat het geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot, en dat is het voordeel van elektrische voertuigen natuurlijk.

Natuurlijk is de vergunning niet gratis, maar het aanvragen van de vergunning verloopt momenteel wel vrij vlot omdat er geen wachtlijst is. Maar… er is wellicht nog een beter en slimmer alternatief, en dat vertellen we je zo.

Waar mag je een brommobiel parkeren?

Ook al is de brommobiel een bromfiets met meer dan 2 wielen, parkeren doe je net als een auto, en dat is in een parkeervak. Dat betekent dat je op plekken waar het betaald parkeren is, je ook een parkeerkaartje moet halen en achter je voorruit moet leggen, of anders je kenteken in moet voeren in de parkeer-betaalautomaat.

Een brommobiel mag je dus niet op de stoep parkeren. Fout parkeren wordt net als een normale auto beboet en dat betekent dat je de boete achter de ruitenwissers krijgt.

Hebben 45 km scootmobiel auto’s meer voordelen dan brommobielen?

Er zijn verschillende 45 km scootmobiel auto’s op de markt die je niet van brommobielen kunt onderscheiden. Het grote verschil is dat ze, net als de Canta, geen vaste kentekenplaat hebben, er geen rijbewijs voor nodig is, en je ze overal gratis mag parkeren, zelfs op de stoep (zolang je geen obstakel vormt), en dat allemaal zonder gehandicaptenparkeerkaart. Wat veel mensen niet weten is dat iedereen, dus ook mensen zonder beperking of handicap, in een scootmobiel mogen rijden.

De enige kosten waarmee je te maken krijgt met een scootmobiel is een scootmobiel WA verzekering. Daarmee is een 45 km scootmobiel de oplossing voor goedkoop rijden en goedkoop parkeren in Amsterdam en de rest van Nederland. Dus ja, ze hebben zeker meer voordelen.

Goedkoop parkeren in de binnenstad met scootmobiel auto

Goedkoop parkeren in de binnenstad

Goedkoop parkeren in de stad is tegenwoordig in de grote steden niet meer mogelijk, zelfs niet in een parkeergarage. Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, en zelfs Groningen vragen flinke tarieven voor een uurtje parkeren. Lekker een dagje winkelen of een terrasje pakken wordt dan een prijzige zaak. Met de brommobiel en met name de scootmobiel ben je dus veel goedkoper uit met parkeren. Je kunt zelfs in de binnenstad voor de deur parkeren! Bovendien is parkeren heel eenvoudig want er passen makkelijk 3 tot 4 brommobielen (of scootmobielen) op de plek waar 1 normale auto geparkeerd staat.

Populaire scootmobiel modellen met 3-wielen en 4-wielen

Elektrische voertuigen bieden veel voordelen. Ze maken geen herrie en dan kun je zelfs ongestoord tussen het winkelende publiek doorrijden. Met een scootmobiel mag dat zelfs ook. De regels voor een gesloten scootmobiel (auto model) zijn nagenoeg hetzelfde als de traditionele scootmobielen. Het grootste verschil tussen de 2 is dat een gesloten 45 km auto model niet de supermarkt of winkel in kan en een normale scootmobiel wel.

Net als bromauto’s zijn er ook scootmobiel auto’s met 3 en 4 wielen. Er zijn zelfs merken die exact hetzelfde voertuig verkopen in brommobiel en scootmobiel uitvoering.

Populaire scootmobielen met 3 wielen zijn bijvoorbeeld de Move E3 en de Move Vigorous 1500 Innercity-II. Populaire scootmobielen met 4 wielen zijn de Move E4 en de Move Vigorous 8.

Move E3 - 3 wieler

De Move E3 is een zeer fraai vormgegeven auto met 3 wielen die 45 km per uur kan rijden. Het moderne en aerodynamische design zorgen voor een flitsende verschijning terwijl het interieur je veel comfort biedt.

Je kunt kiezen uit een lood accupakket met een bereik van 50 kilometer of een lithium accupakket met 90 kilometer.

Daarnaast beschikt de Move E3 scootmobiel over een touchscreen, led verlichting, een bluetooth multimedia systeem, elektrische ramen, een achteruitrijcamera, een dakraam, en nog veel meer mooie features.

3 wiel scootmobiel auto 45 km

Move Vigorous 1500 Innercity II - 3 wieler

De Move Vigorous 1500 kun je zowel in brommobiel als scootmobiel kopen. De Innercity-II is de scootmobiel variant die ook 45 km per uur kan rijden. Dit model zie je in Amsterdam en andere grote steden veel voorbij komen en heeft 3 wielen.

De Innercity-II blinkt uit in het rijbereik. Zo kun je namelijk kiezen voor een loodaccu pakket, een lithium accupakket, of een combinatie daarvan. Met het grootste pakket kun je 130 kilometer rijden, en dat is ideaal voor woon/werkverkeer en tegelijkertijd goedkoop parkeren in grote steden. Parkeren is namelijk gratis bij scootmobielen.

Move E4 - 4 wieler

De Move E4 is een prachtige 4 wiel 45 km auto waar ook geen rijbewijs voor nodig is en je ook niet hoeft te betalen voor parkeren. Deze micro auto is bovendien rijkelijk voorzien van allerlei gadgets!

Zo is er een camera voor het parkeren, een grootbeeld multimedia systeem met bluetooth, ruitenwissers, verwarming, elektrische ramen, een dakraam, en nog heel veel meer. Zelfs een airco is mogelijk. Met het grootste accupakket (lithium) haal je 90 kilometer aan bereik.

4 wiel scootmobiel auto als parkeer oplossing in grote steden.

Move Vigorous 8 - 4 wieler

De Move Vigorous 8 scootmobiel is een heel stoere 45 km per uur auto waarvoor geen rijbewijs nodig is en je geen parkeerkosten betaalt, zelfs niet in de binnenstad van Amsterdam waar auto’s en brommobielen wel moeten betalen.

De Vigorous 8 heeft zich laten inspireren door de Range Rover modellen. Met zijn strakke lijnenspel en sportvelgen is het een heel stoere verschijning.

Ook de Move Vigorous 8 is van veel luxe voorzien. Deze mini auto beschikt ook over een camera voor het achteruit inparkeren, een multimediasysteem met bluetooth, ruitenwissers, elektrische ramen, en ga zo maar door.

En als je dan even naar de prijs kijkt dan zul je je verbazen! Dit is namelijk een van de meest betaalbare 45 km auto’s op dit moment! Waarschijnlijk ken je het model al want er rijden een aantal rond in steden waaronder Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Enschede en Rotterdam.

45 km brommobiel of scootmobiel leasen

Natuurlijk heeft niet iedereen een 6, 7, of 8 duizend euro op de rekening staan om even een brommobiel of scootmobiel te kopen. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om het te leasen.

Door te leasen (kopen op afbetaling) kun je het aankoopbedrag mooi spreiden over bijvoorbeeld 60 maanden. Zo kan het weleens zijn dat de kosten van een parkeervergunning of alle parkeerkaartjes even duur worden als de maandlasten van een 45 km auto lease. Met name bij scootmobielen heb je minder kosten.

Opties en extra’s ook in de lease meenemen

Je kunt ook opties en extra’s van airco tot een groter accupakket, of zelfs het onderhoud ook in de lease meenemen. De extra kosten kun je zodoende ook mooi spreiden waardoor het maandbedrag niet eens heel veel hoger hoeft te worden. Bovendien mag je altijd extra boetevrij aflossen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.