Doohan iDou

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 350,00
(Nog 29 dagen en 8 uur)
Adviesprijs: 2.149,95
Onze prijs: 1.799,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
1.733,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 614,98 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  Doohan iDou

  De Doohan iDou is een fraai afgewerkte en compacte elektrische scooter met een heerlijk comfort en speels karakter. Hij beschikt over grote wielen voor een goede wegligging, en is tegelijkertijd heel dynamisch vanwege zijn slanke afmetingen. Deze alleskunner heeft een sterke Lithium accu met een groot bereik, prachtige LED verlichting, een USB aansluiting, en zelfs een klein beetje opbergruimte naast de accu! Verder heeft een verrassend lage prijs. Kijk en vergelijk maar zelf!

  De iDou is de tegenstander van de AGM Goccia’s

  Wie zich al een beetje verdiept heeft in onze elektrische scooters is ongetwijfeld ook de AGM Goccia GEV1000 en Goccia GEV2000 tegengekomen. De Goccia modellen hebben een aantal overeenkomsten met de Doohan iDou. De AGM Goccia GEV1000 kenmerkt zich bijvoorbeeld door zijn grote wielen en no nonsense karakter welke veel weg heeft van de Tomos van vroeger en is net als de iDou een eenpersoons scooter.

  De Goccia GEV2000, welke tevens een tweezitter is, lijkt in grote lijnen nog meer op de iDou want daar zijn wij het stevige doorlopende buizenframe ook al tegengekomen. Het buizenframe maakt de iDou scooter extra stevig want hij kan een maximaal draaggewicht hebben van 154kg en dat is royaal voor een eenpersoons scooter.

  Schijfremmen voor goede remprestaties

  Zoals je net hebt kunnen lezen dragen de grote wielen bij aan de grip op het wegdek. In combinatie met de 2 remschijven, 1 voor en 1 achter, ben je verzekerd van veel remkracht waardoor de remweg lekker kort is. De remmen laten zich overigens heerlijk bedienen omdat het een hydraulisch remsysteem is.

  De remschijven zijn iets groter dan gemiddeld, vergeleken met andere escooters uit deze klasse, en voorzien van extra ventilatiegaten. Op die manier behouden de schijfremmen hun vorm tijdens langdurig remmen waarbij meer warmte vrij komt. Over alles is dus nagedacht!

  Elektrische scooter met USB aansluiting en tassenhaak

  Doohan heeft de iDou heel praktisch gemaakt. Door zijn lichte gewicht en compacte omvang is hij bijzonder wendbaar en zelfs makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld een camper of caravan. Daarnaast kun je ook met behulp van de tassenhaak een tas meenemen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hem onderweg verliest.

  Met de handige USB aansluiting kun je ook onderweg je telefoon opladen. Mocht je optioneel voor een telefoonhouder kiezen, want die kunnen wij ook voor je monteren, dan kun je de telefoon ook inzetten als handig navigatiemiddel. Op die manier raak je nooit meer verdwaald.

  Deze Doohan escooter heeft 12 inch wielen

  Hoe groter de wielmaat, hoe prettiger de scooter vaak rijdt, want je hebt een betere wegligging en krijgt minder mee van oneffenheden in het wegdek. Ook heeft een grotere diameter band meer contact met het wegdek en dat vergroot de grip op de ondergrond. Samen met de 2 remschijven (voor + achter) beschik je bovendien over veel remkracht, en dat maakt de Doohan iDou escooter erg veilig.

  Fraai afgewerkte LED verlichting

  Zijn fraai afgewerkte en opvallende LED verlichting maken de scooter niet alleen heel modern maar het maakt je ook goed zichtbaar in het verkeer. Aan de voorkant heeft Doohan gekozen voor een koplampunit met een dubbele LED schijnwerper (dimlicht en grootlicht) welke het wegdek uitstekend verlicht. Daarnaast is er ook LED dagrijverlichting in de koplampunit aanwezig in de vorm van 2 verticale strepen. Aan de achterzijde is er ook een heel fraai vormgegeven achterlicht opgenomen die meeloopt met het design. Over het ontwerp is echt heel goed nagedacht.

  Accu en motor van de Doohan iDou

  Wat we natuurlijk graag willen weten is wat voor accu er in de Doohan iDou zit, hoe krachtig de motor is, en hoeveel kilometer je met een volle accu kunt rijden.

  Op de eerste plaats heeft Doohan gekozen voor een Lithium accu met Panasonic cellen. Een van de beste en grootste fabrikanten als het om accucellen gaat. Naast Panasonic zijn Samsung en LG ook grote spelers op de markt. Het is fijn te weten dat er een goede accu in de scooter zit en niet dat het een of ander onbekend merk is waarvan de reputatie onbekend is. Een extra pluspunt al zeggen wij het zelf.

  Wat de accu betreft past er maar 1 accu onder het zadel bij de iDou, omdat hij zo compact vormgegeven is. Qua accu heb je 2 verschillende opties waaruit je kunt kiezen:

  • 48V 26Ah
  • 48V 32Ah

  De 26 Ah accu levert 1248Wh aan energie. De 32Ah accu levert 1536Wh aan energie. Mocht je accu’s met een verschillende spanning met elkaar willen vergelijken, dan kun je het voltage X amperage doen en zodoende kom je op het Wh uit. Wh vertelt daadwerkelijk de hoeveelheid energie waarover de accu beschikt.

  Wat het rijbereik betreft hangt het er vanaf hoe snel je rijdt, hoe zwaar de bestuurder is, wat de buitentemperatuur is, of er een windscherm gemonteerd is, en of de bandenspanning optimaal is. Zijn deze omstandigheden ideaal, dan haal je het bereik welke de fabrikant opgeeft.

  Onder ideale omstandigheden haal je met de 48V 26Ah accu een bereik van 40 kilometer bij een snelheid van 45km p/u (bromscooter/gele plaat). Kies je voor een snorscooter met blauwe plaat die maximaal 25km p/u kan, maar in veel gevallen wel op het fietspad mag rijden, dan kun je onder gunstige omstandigheden zo’n 55 kilometer halen.

  Bij de 48V 32Ah batterij kun je een bereik halen van 50 kilometer met de bromscooter (gele plaat) met een snelheid van 45km p/u. Zou je de Doohan iDou kopen in snorscooter (25km p/u) uitvoering, dan kun je in theorie een 70 kilometer halen.

  Even kort samengevat:

  • 48V 26Ah accu = 40km bij brom en 55km bij snor*
  • 48V 32Ah accu = 50km bij brom en 70km bij snor*

  (*onder gunstige omstandigheden)

  Nu kunnen de omstandigheden heel wisselend zijn en verschillen van persoon tot persoon en van dag tot dag. Wanneer je 25% aftelt van de waardes onder de meest gunstige omstandigheden dan kom je op reële haalbare waardes het hele jaar door dus ook bij koudere dagen. Dit geldt namelijk voor alle elektrische scooters die zijn uitgerust met een Lithium accu en het maakt daarbij dus niet uit welk merk scooter je koopt.

  Doohan iDou motor

  Wat de elektromotor betreft is deze elektrische Doohan iDou scooter uitgerust met een 1500W motor van Bosch. Een Bosch motor geeft natuurlijk wat extra vertrouwen omdat het een merk is met een goede reputatie. Daarnaast is een 1500W meer dan voldoende voor de compacte en lichte iDou van Doohan. De escooter weegt namelijk rond de 54 kilo en dat is behoorlijk licht voor een scooter. Een steile helling kun je er dus ook moeiteloos mee beklimmen.

  De AGM Goccia GEV2000, waar we het al eerder over hadden, is ook met een 1500 Watt motor uitgerust, en daar kun je met 2 personen moeiteloos een helling mee oprijden, dus de Doohan iDou moet dat zeker kunnen!

  Accu is eenvoudig uitneembaar

  Bij de Doohan iDou scooter is de accu eenvoudig uitneembaar. Door de contactsleutel in de zijkant te steken en hem om te draaien zal het zadel openen om bij de accu te kunnen. De accu kun je door de stekker los te maken eenvoudig uitnemen en op iedere gewenste plek opladen. Bijvoorbeeld op je werk zodat het opladen jou geen geld kost. De accu kun je uiteraard ook gewoon lekker in de scooter laten zitten want aan de buitenkant van de scooter is ook een oplaad aansluiting aanwezig!

  Opladen is bovendien erg goedkoop bij elektrische scooters. 100 kilometer rijden kost je met de energieprijzen van vandaag de dag ongeveer 68 cent. Dat is zo’n 8 keer goedkoper dan rijden op benzine en nog een extra reden om een elektrische scooter te kopen.

  Wat natuurlijk ook handig is om te weten is hoe lang het duurt voordat de accu helemaal is opgeladen wanneer hij leeg is. Gemiddeld duurt dat zo’n 5,5 uur. De eerste 75% worden vaak het snelst opgeladen en de laatste 25% gaat het langzaamst. Even tussendoor bijladen kan zonder problemen wat de escooter beschikt immers over een Lithium accu!

  Groot digitaal display

  Een ander mooi en tegelijkertijd praktisch detail aan deze elektrische brommer is het grote digitale display. Hierop kun je snel alle belangrijke informatie aflezen. Zo zijn er grote cijfers die de snelheid aangeven, is er een duidelijke accumeter zodat je kunt zien hoeveel energie er nog in de accu zit, en zijn er diverse gekleurde symbolen waardoor je snel onderscheid kunt maken en weet waarover ze gaan. Over alles is dus goed nagedacht.

  Alarm met afstandsbediening

  Bij de iDou krijg je 2 afstandsbedieningen waarmee je de scooter op alarm kunt zetten of van het alarm kunt afhalen. Een extra alarmsysteem meebestellen is dus niet nodig! Deze zit er standaard al op.

  Helm opbergen? Kies dan voor een koffer!

  Wil je toch wat meer bagage meenemen, of je helm droog kunnen opbergen nadat je bent aangekomen op bestemming, dan kun je de iDou brommer ook uitrusten met een koffer. Wil je een koffer laten monteren, dan zijn er 2 dingen die je moet selecteren in de optielijst. Het eerste is de achterdrager om de koffer op te monteren. Het tweede is de koffer zelf, en daarbij kun je kiezen uit verschillende maten. Wil je een helm in de topkoffer kunnen opbergen, kies dan minimaal voor een 29L (29 liter).

  In de optielijst vind je nog een heleboel andere accessoires terug waaronder bijvoorbeeld een goed slot (met ART3 of ART4 keurmerk voor de verzekering), een peilzender, een scooterhoes, of zelfs een windscherm om warmer en droger te rijden tijdens koude en natte dagen.

  Doohan iDou kopen

  Bij ons kun je deze geweldige Doohan iDou kopen en eventueel nog uitrusten met diverse accessoires van koffer tot aan windscherm. Zijn fantastische rijeigenschappen, trendy vormgeving, en lichte gewicht maken de iDou een zeer veelzijdige scooter die breed inzetbaar is. Je kunt de Doohan iDou kopen als 25km p/u snorscooter maar ook als 45km p/u bromscooter, en qua accu is er tevens een upgrade mogelijk voor een nog groter rijbereik. Wat wil je nog meer?

  Elektrische iDou scooter leasen

  Geen zin om te sparen voor een scooter en wachten totdat je het bedrag bij elkaar hebt? In dat geval kun je ook de Doohan iDou leasen! Met leasen spreid je het aankoopbedrag in bijvoorbeeld 12/24/36/48/60/72 termijnen waardoor je zelf ook eenvoudig de maandlasten kunt bepalen. Een ander voordeel van leasen is dat je ook extra’s zoals een grotere accu of windscherm dan in termijnen betaalt en daarmee is de meerprijs dan minimaal wanneer je dit per maand bekijkt.

  Betaal hem gemakkelijk in 3 termijnen

  Waar je bij ons ook voor kunt kiezen is om de elektrische scooter van Doohan in 3 termijnen te betalen. Op die manier heb je toch wat extra betaalruimte en ga je geen financiering aan. Bovendien hoef je geen financiële stukken in te sturen. Met IN3 kun je direct de Doohan iDou kopen en betaal je tijdens het bestellen slechts het eerste derde deel via IDeal. De overige 2 delen die overblijven betaal je vervolgens binnen 30 en 60 dagen. Super eenvoudig!

  Met een onderhoudspakket ben je nog goedkoper uit

  Lagere kosten op het onderhoud? Dat kan wanneer je voor een onderhoudspakket kiest.

  Normaal reken je iedere onderhoudsbeurt apart af. Bij de beurt zijn onderdelen nodig. Bij onze onderhoudspakketten zijn de onderdelen die voor een beurt nodig zijn in de prijs inbegrepen. Je weet vooraf precies wat je kwijt bent aan het onderhoud en kunt daarmee een leuk bedrag besparen. Bovendien kun je, wanneer je niet in de buurt woont, ook het pakket kiezen met de haal- en brengservice. Wij komen dan de scooter bij je thuis ophalen en brengen hem weer terug nadat hij zijn onderhoudsbeurt heeft gehad. Mocht je voor leasen kiezen dan kun je ook het onderhoudspakket in termijnen betalen!

  Ook het onderhoudspakket vind je in de optielijst terug. Neem dus zeker een kijkje.

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  Doohan iDou e-scooter

  Motor :  1500W elektrisch
  Batterij : Keuze uit:  48V26AH / 48V32AH
  Bereik :  45km/h: 40km / 50km
  Remmen : Schijf/Schijf
  Laadtijd :5,5h
  Oplader :110v 3A
  Max belasting :154kg
  Klimvermogen :15%
  Banden (Voor/Achter): Voor: 12*2.50 Achter: 12*2.50
  Zithoogte : 1180mm
  Gewicht :54 Kg
  Totale grootte : 1510mm x 460mmm x 745mm
  Beschikbare kleuren : Zwart, Groen, Rood en Wit

  *Het rijbereik is berekend op basis van praktijktest, waarbij vol gas gereden wordt onder ideale omstandigheden.

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  Doohan iDou heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters