FD motors - ijzersterke escooters

fd-motors-escootersOp de EICMA 2019 beurs in Milaan waren de nieuwe modellen genaamd F3 en F7 van FD motors al eerder te bewonderen, maar nu kun je zo ook echt kopen! FD motors staat voor kwaliteit waar je U tegen zegt. Escooters innoveren snel, maar FD gooit daar nog een schepje bovenop. De motor- en accu techniek zijn namelijk van een nieuwe generatie. Daarnaast is de bouw van professionele kwaliteit waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan.
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen).  Resultaat:  1 

FD MOTORS F3

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.499,00 3.299,95 of lease al vanaf 67,00 per maand
79219 keer bekeken

FD MOTORS F7

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.699,00 3.499,95 of lease al vanaf 71,00 per maand
74479 keer bekeken
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen).  Resultaat:  1 

Verschil tussen de F3 en F7

De FD3 en FD7 zijn beide elektrische scooters welke gebouwd zijn voor professioneel gebruik. Professioneel gebruik wil zeggen dat het echte werkpaarden zijn, en gebouwd zijn om vele kilometers mee af te leggen. De F3 is vooral gericht op het vervoer van een of twee personen terwijl de F7 met name gebouwd is voor bezorg doeleinden, dus als bezorgscooter.
 

Ondernemers kunnen 50% aan subsidie krijgen

Ga je een escooter van FD motors zakelijk aankopen als ondernemer, en voldoe je aan een paar simpele voorwaarden, dan krijg je 50% van het aankoopbedrag terug via de subsidieregeling MIA/VAMIL. Meer uitleg vind je in ons blog hierover welke inspeelt op de subsidieregeling. Zo kun je als voorbeeld een gloednieuwe professionele elektrische bezorgscooter voor de helft van de prijs kopen!
 

F3 - de ideale elektrische personen scooter

Een opmerkelijk detail aan de FD F3 van FD motors is dat de scooter een unieke motorconstructie heeft. Bij escooters kom je meestal een snaaraandrijving tegen of een naafmotor. Het nadeel van de snaaraandrijving is dat je te maken krijgt met een extra slijtagegevoelig onderdeel, namelijk de snaar, en dat de motor voor de achterbrug geplaatst moet worden welke vervolgens ruimte afsnoept van het opbergvak onder het zadel. De naafmotor belast de accu meer omdat er hoge piekstromen kunnen lopen. Indien het accupakket hier niet op berekend is, en dat is bij veel escooters meestal het geval, dan heeft de accu het zwaarder te verduren.
 

-Uniek motorconcept

De FD-motors F3 heeft een unieke motor waarbij er met behulp van tandwielen een 10 op 1 verhouding wordt gecreëerd zodat de accu minder belast wordt. Zo draait de elektromotor tevens op zijn ideale toerental.
 

-Groot actieradius

Je kunt de F3 kopen als snorscooter die 25km p/u gaat en een bromscooter die 45km per uur gaat. Het rijbereik is enorm vergeleken met andere scooters, en dat is mede te danken aan de ingenieuze motortechniek en het royale accupakket.
 
Het rijbereik is afhankelijk van de snelheid die je ermee rijdt. Met de standaard accu opstelling haal je op 25km per uur een afstand van 140 kilometer. Wanneer je de accu zou upgraden dan komt daar nog 25% aan rijbereik bovenop!
 

-Vlot opladen

Opladen gaat ook redelijk vlot allemaal want bij de standaard accu opstelling waarbij je dus 2 accu’s krijgt, is de oplaadtijd per accu slechts 2,5 uur. Je kunt dankzij de intelligentie batterijsplitter met zowel 1 accu rijden, als 2 accu’s. Rijd je met 1 accu, dan kun je de 2de accu thuis opgeladen aan de kant houden bijvoorbeeld.
 

FD F7 elektrische bezorgscooter

De FD motors F7 is gebouwd om 7 jaar mee te gaan als bezorgscooter. De meeste bezorgscooters die je tegenkomt zijn niet speciaal gebouwd voor bezorging, maar de F7 is dat zeker wel. De constructie is ijzersterk, en wat bij andere bezorgscooters zwakke punten zijn, is bij de FD F7 extra steving. Zo is de middenbok standaard en achterwielophanging veel steviger dan bij andere scooters. De achterkant van de FD 7 is al helemaal voorbereid op het zware werk, en geschikt voor een belasting tot 160kg.
 

-2 remschijven + CBS

Net als bij de FD3 is de FD7 uitgerust met een CBS remsysteem waarmee je met slechts 1 remhendel zowel de voor- als achter schijfrem tegelijkertijd kunt bedienen. Een extra veiligheidsaspect dus.
 

-Enorm rijbereik

Met de elektrische FD7 bezorgscooter kun je wel 200 kilometer halen met volle accu’s en dat is ideaal bij een bezorgscooter natuurlijk. Optioneel kun je ook extra verwisselbare accu’s kopen om ze non-stop inzetbaar te maken.
 

-Breed inzetbaar

De F7 van FD motors is zeer breed inzetbaar. Aangezien de scooter geheel elektrisch is kan hij ook in een warehouse omgeving (indoor) gebruikt worden. Ook is hij uitbreidbaar met een GPS locator waarbij je een grensgebied kunt activeren waar hij binnen moet blijven. Kom je er buiten, bijvoorbeeld bij diefstal, dan valt hij uit en wordt hij onbruikbaar.
 

FD motors escooter kopen of leasen

Bij ons kun je een FD motor escooter kopen en leasen. Het verschil is dat je bij ‘kopen’ de keuze hebt om het bedrag in 1x te voldoen tijdens het afrekenen, of in 3 keer met de IN3 methode, mits het totaalbedrag onder de 4000,- euro blijft.
 
Bij leasen koop je de FD motors e-scooter op afbetaling en betaal je het aankoopbedrag gespreid in maandelijkse termijnen. Leasen is alleen mogelijk op een privénaam. Je zou wel de scooter op de zaak kunnen zetten om de btw terug te vorderen.