Piaggio motorscootersPiaggio scooters, bekend van de vespa scooter

Wil je een stijlvolle en hoogwaardige motorscooter? Dan moet je beslist een Piaggio kopen. Bij Piaggio heb je een ruime keuze in zowel het design als in de cilinderinhoud. Het motorgamma loopt van 125cc tot en met 500cc. Uniek aan Piaggio is dat er ook een motorscooter is, de Mp3, die je met een rijbewijs B (auto rijbewijs) mag besturen!

Wat is een ‘motor’ scooter

De definitie van een motor scooter is dat de cilinderinhoud groter is dan 50cc. Alles onder de 50cc valt in de categorie brommer. Alle brommers van tegenwoordig hebben een cilinderinhoud van 49,9cc, afgerond 50cc. Daarbij maakt het niet uit of het een snorfiets of bromfiets is. De maximumsnelheid wordt namelijk geregeld via de ontsteking.

Piaggio heeft naast 50cc bromscooters ook motorscooters met een cilinderinhoud van 125, 300, 350 en 500cc.

Modellen van Piaggio

De Vespa Primavera, Vespa Sprint, Beverly, Liberty, GTS, Fly, Medley en Mp3 kun je als motor scooter kopen. Hieronder geven we je iets meer informatie over deze modellen.

Vespa Primavera

Zoek je een topkwaliteit retro scooter dan kun je kiezen uit de Primavera, de Sprint en de GTS. De Primavera heeft een zeer verfijnde afwerking en beschikt over een 125cc cilinder en herken je aan de ronde koplamp. De Primavera 125 3V beschikt over een 4-takt eencilinder motor met 3 kleppen en elektronisch injectie. Het motorblok levert 10,7PK (7,9kW). De Primavera kun je ook kopen met ABS!

Vespa Sprint

De Vespa Sprint is net zoals de Vespa Primavera een retro scooter. Eigenlijk verschillen ze niet veel van elkaar behalve dat het design net een heel klein beetje anders is. Het verschil tussen de Primavera en de Sprint is dat de Primavera een ronde koplamp heeft in tegenstelling tot een rechthoekige koplamp en dat de velgmaat iets afwijkt. De velgen van de sprint zijn 12 inch groot en die van de Primavera 11 inch groot. Ook de Sprint kun je als ABS versie kopen.

Beverly

De Beverly is een stoere Piaggio motorscooter van een fris en modern design. Je kunt de Beverly kopen in de kleuren antraciet, wit en zwart. De Beverly is verkrijgbaar met een eencilinder 4-takt met een 125cc, 300cc en 350cc cilinder. Het getal achter de ‘Beverly’ duidt de cilinderinhoud aan.

Liberty

Wil je absolute vrijheid ervaren dan moet je de Libery kopen. De Piaggio Liberty is een motorscooter met een 125cc cilinder. Ook deze motor is voorzien van een elektronisch injectie brandstof inspuitsysteem. Kenmerkend aan de Liberty is dat hij een groter voorwiel heeft ten opzichte van het achterwiel. Het voorwiel heeft een velgmaat van 16 inch en het achterwiel een velgmaat van 14 inch.

GTS

De GTS is een retro motor scooter met een wat grotere cilinderinhoud. Hierbij kun je kiezen uit een 250cc en 300cc uitvoering. Het getal achter de GTS toont het aantal cc’s. De Primavera en Sprint zijn ook retro scooters maar zijn alleen verkrijgbaar met een 125cc cilinder. De GTS kun je zien als de snellere uitvoering van de Primavera, waarop de GTS een klein beetje lijkt. Er is ook een ‘super’ uitvoering welke een net wat sportiever karakter heeft.

Fly

De Fly is een sportief ogende motorscooter met een 125cc 3V blok. Hij beschikt over 3 kleppen en een elektrische injectie. Starten met koud weer gaat altijd razend snel. Hij is lekker wendbaar in het stadsverkeer en heeft een laag brandstofverbruik van 1 op 31. Verder is het een erg mooie scooter om te zien.

Medley

De Medley is een van de allernieuwste modellen van Piaggio en is verkrijgbaar met een nieuwe generatie iGet motorblokken. De 4-takt blokken beschikken over 4 kleppen, een start/stop systeem en waterkoeling. De 125 uitvoering beschikt over 9kW wat gelijk staat aan 12pk. Het ontwerp van de Piaggio Medley is helemaal van deze tijd.

X10

De Piaggio X10 is een grote en luxe motorscooter met een forse afmeting. Zeker wanneer je graag met 2 personen wilt gaan toeren is de X10 een uitkomst. Het luxe en grote zadel biedt namelijk veel zitruimte. De X10 beschikt over alles wat een luxe motorscooter zich maar kan wensen. Hij is verkrijgbaar met onder andere een 350cc blok welke goed is voor 33,3pk! De X10 350 beschikt over een 15,5 liter brandstoftank. Daarmee kun je een goede 400 kilometer afleggen.

Mp3

Wie kent de 3 wiel scooter van Piaggio niet? De Mp3 heeft in scooterland veel doen bewegen, want met deze motorscooter mag je met een autorijbewijs (rijbewijs B) de weg op! De Mp3 is zowel met een 300 als 500cc cilinder verkrijgbaar en beschikt over veel leuke features. Het is geweldig leuk om op deze machine te rijden en zal nooit gaan vervelen.

Leuk gadgets

Piaggio scooters hebben een leuke standaard feature aan boord en dat is een USB aansluiting. Zo kun je onderweg altijd je smartfoon opladen of gebruik maken van een navigatiesysteem. Piaggio heeft veel praktische accessoires die je kunt mee bestellen waaronder een universele houder. Ook is er voor een aantal modellen een PMP (Piaggio Multimedia Platform) waarmee je de scooter kunt koppelen aan een smartfoon via Bluetooth. Zo kun je van je telefoon een boordcomputer maken.

Piaggio motorscooter kopen

Bij Fast en Furious hebben wij niet alleen de laagste prijzen en de beste service maar kun je ook een Piaggio motorscooter kopen op afbetaling! Ook extra accessoires en opties kun je eenvoudig in de afbetaalregeling opnemen. Je mag onbeperkt extra aflossen zonder bijkomende kosten.