De beste scootmobiel met 4 wielen

De beste scootmobiel met 4 wielen
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 28-04-2023 UPDATE 06-01-2024 om 14:33:19
13920 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Wil je weten welke 4 wiel scootmobiel het beste is? Lees dan dit artikel aandachtig door want wij gaan je de diepte in meenemen zodat je ook meteen goed geïnformeerd bent over wat een 4 wiel scootmobiel beter maakt dan de driewielers, en welke de beste is.

4-wiel-scootmobiel-die-de-beste-is

De beste 4 wiel scootmobiel scoort goed op alles

De beste 4 wiel scootmobiel moet natuurlijk op een heleboel belangrijke punten uitstekend scoren, anders is het natuurlijk niet de beste. De criteria die we in de test hebben meegenomen zijn:

beste-4-wiel-scootmobiel

Waarom een 4-wieler kopen en geen 3-wieler?

Voor wie nog niet helemaal up-2-date is, geven wij een korte update waarom je beter een 4-wiel scootmobiel kunt kopen dan een 3-wieler. Vierwielers zijn stabieler en een stuk veiliger. Vooral voor mensen met minder rijervaring en een minder goed verkeersinzicht is het model met 4 wielen een veel veiligere keuze. Het extra vierde wiel biedt namelijk veel meer stabiliteit en rijdt ook een stuk veiliger.

De kans op omvallen is met 4 wielen een stuk kleiner dan met 3 wielen, en je kunt ook veiliger de stoep op en af rijden zonder een onveilig en wankelend gevoel te ervaren. In een ander blog hebben wij uitgebreid de 3 wieler en 4 wieler met elkaar vergeleken.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat scootmobielen met 4 wielen minder vaak betrokken zijn bij een eenzijdig ongeval. Nog een reden die het kopen van een vierwiel scootmobiel aantrekkelijker maakt.

Betrouwbaarheid is zeer belangrijk

Een van de belangrijkste punten bij een scootmobiel is de betrouwbaarheid. Je wilt immers niet met pech langs de weg komen te staan of al een probleem ervaren bij het wegrijden. Dat zou direct het vertrouwen beschadigen.

De For Motion On Four is een 4-wiel scootmobiel waarop je kunt bouwen en vertrouwen. Dit merk/model heeft een zeer goede reputatie en ook zeer goede reviews, en daarom lichten we dit model dan ook in detail uit.

Bouwkwaliteit en duurzaamheid

Een scootmobiel moet in de regel van goede kwaliteit zijn zodat hij lang meegaat en tegen een stootje kan. Het is en blijft immers een flinke investering voor veel mensen.

Het kan altijd gebeuren dat je bijvoorbeeld een paaltje over het hoofd ziet of ergens per ongeluk tegenaan rijdt, en dan wil je natuurlijk niet dat je scootmobiel meteen total loss is.

Ook moet een goede scootmobiel een flink gewicht aankunnen zodat hij niet kapot gaat omdat je er te zwaar voor bent. Ook hier scoort de For Motion On Four 4-wiel scootmobiel erg goed want hij kan probleemloos een gewicht van 264 kilo aan.

De gebruikte materialen bij dit merk en type zijn stevig en duurzaam waardoor hij lang meegaat, zelfs wanneer je hem veel buiten in de regen laat staan. Hij kan niet alleen tegen een stootje, maar ook tegen een fikse regenbui. De elektronica zit namelijk goed weggewerkt en is bestand tegen Nederlandse weersinvloeden. Je kunt dus met een gerust hart de On Four 4-wiel scootmobiel kopen en ermee door weer en wind rijden, het hele jaar door.

dashboardvakje-bekerhouder-vierwieler-gehandicaptenvoertuig

Veel kilometers rijden op een accu met een scootmobiel

Wanneer je veel kilometers op een accu wilt kunnen rijden, dan komt de For Motion On Four vierwieler wederom als een van de beste uit de test. Deze vierwieler kun je namelijk kopen met verschillende accupakketten. Bij dit type kun je kiezen uit 6 verschillende pakketten:
 

  1. 40 kilometer (Gel accu)
  2. 50 kilometer (Lithium accu)
  3. 100 kilometer (Lithium accu)
  4. 150 kilometer (Lithium accu)
  5. 200 kilometer (Lithium accu)
  6. 300 kilometer (Lithium accu)
     

Lithium accu’s brengen de meeste voordelen met zich mee. Zo kun je niet alleen voor een groter accupakket kiezen maar Lithium-ion accu’s kun je ook sneller en vaker opladen. Koop je er een snellader bij, dan wordt de laadtijd eveneens aanzienlijk verkort.

Lithium is de nieuwste accutechnologie welke ook de meeste voordelen oplevert. In tegenstelling tot andere technologieën hoef je bij dit model dus niet eerst de accu helemaal leeg te rijden voordat je hem weer helemaal oplaadt. Je hebt veel meer vrijheid dus, letterlijk en figuurlijk.

For Motion vindt comfort een standaard en geen luxe

Wat zeker niet onbelangrijk is bij een scootmobiel is dat hij comfortabel zit, stuurt, en rijdt. Zeker wanneer je pijnklachten hebt is er niets zo vervelend als een slechte vering in combinatie met een hobbelig wegdek. Zonder goede schokdemping worden alle oneffenheden in het wegdek doorgegeven via de stoel, het voetplateau, en het stuur aan de bestuurder. Met goede vering zou dat helemaal niet hoeven.

scootmobiel-met-beste-vering

De For Motion On Four vierwiel scootmobiel is voorzien van uitstekende vering waarbij zelfs de voorwielen onafhankelijk van elkaar geveerd zijn voor een ongeëvenaarde rijbeleving. Ook door de grote wieldiameter van 10 inch met luchtbanden, worden schokken en trillingen tot een minimum beperkt.

De beste 4-wiel scootmobielen zijn ook veilig in het verkeer

Als we aan veiligheid denken, dan denken we als eerst aan goede remmen. In de regel zijn remschijven een stuk veiliger dan trommelremmen, want de remprestaties blijven constant bij schijven en er is een mindere kans op remverlies. Daarnaast is een hydraulisch remsysteem met schijfremmen nog beter als het gaat om het doseren van de remkracht. Tevens is er veel minder kracht nodig om een hydraulisch remsysteem te bedienen.

scootmobiel-met-schijfremmenHelaas zijn niet heel veel vierwielers uitgerust met een hydraulisch remsysteem met schijfremmen maar de For Motion On Four vier wiel scootmobiel is daar wel van voorzien.

In combinatie met zijn grote wielen (10 inch), beschik je over bijzonder veel remkracht zonder dat je daar veel kracht voor nodig hebt in de handen om de remmen te bedienen.

In no-time sta je dus probleemloos stil wanneer dat nodig is. Maar omdat de remmen ook zeer goed te doseren zijn, kun je in iedere situatie op een veilige manier je snelheid minderen en aanpassen. Qua veiligheid en prestaties is dit dus het beste wat er op de markt verkrijgbaar is, en dat maakt de For Motion scootmobiel opnieuw de beste keuze.

Snelle 4-wiel scootmobielen

Snelheid is vaak een ding bij scootmobielen. Met een beetje geluk, en ook nog eens de hoofdprijs betalen, heb je een scootmobiel met 4 wielen die niet veel harder rijdt dan zo’n 17 kilometer per uur. Zeker wanneer je nog heel goed aan het verkeer kunt deelnemen, en graag wat langere afstanden aflegt, is een iets hogere snelheid wel gewenst.

Wanneer we de cijfers naast elkaar neerleggen komt de For Motion scootmobiel met vier wielen wederom als beste naar voren wat die haalt 25 kilometer per uur als topsnelheid!

De snelheid is tevens heel goed te doseren waardoor je stapvoets kunt rijden om naast een voetganger te rijden, maar ook naast een normale fiets of ebike.

De ‘On Four’ is tevens voorzien van een snelheidsregeling waarmee je de snelheid kunt beperken in 3 standen. De eerste stand is tot zo’n 10 km p/u, de tweede stand tot 18 km p/u en de derde stand tot 25 km p/u.

Goede rijeigenschappen verhogen het rijplezier

Hoe lekkerder je scootmobiel rijdt, hoe meer je ervan kunt genieten. Een scootmobiel met een prettig rijgedrag ligt goed en stabiel op de weg, zowel op rechte stukken als in de bochten. Met name bij 4-wieler hoef je minder bang te zijn voor het omkukelen in de bochten omdat je nog maar op 2 wielen rijdt en de balans verliest. Bij de For Motion On Four vierwiel scootmobiel is tevens door de goede vering en de grote wielmaat de kans tot omvallen met je scootmobiel veel kleiner en dat geeft een veilig gevoel.

scootmobiel-met-anti-wheeliebar-achterlichten-reflector-remlichtWat de meerderheid vindt waaraan de beste 4 wiel scootmobiel aan moet voldoen, horen wij “lekker licht sturen”, “soepel veren”, “goed remmen”, “vlot accelereren indien nodig zodat je veilig kunt oversteken”, “eenvoudig te bedienen”, “een goed te doseren gashendel”, en “stabiel onder alle omstandigheden”, of je nu een stoep op of af rijdt, of sneller een bocht neemt dan gebruikelijk. Op al deze punten komt de ‘On Four’ als beste 4-wiel scootmobiel naar voren.

Krachtige motor belangrijker dan je denkt

Een krachtige motor is bij een 4-wiel scootmobiel belangrijker dan je denkt. Een krachtige motor gaat doorgaans minder snel kapot, wat valt onder het kopje betrouwbaarheid. Maar een krachtige motor zorgt er ook voor dat je moeiteloos een flinke helling of fietsbrug kunt beklimmen zonder stil te komen vallen halverwege of flink in snelheid terug te vallen. Maar ook wanneer je een ondergrondse parkeergarage in of uit wilt.

De For Motion On Four is voorzien van een 1000 Watt motor met cardanaanrijving. Zelfs zonder de cardan is het een beresterke motor, maar door de toevoeging van de cardan is de snelheid nog beter te doseren, en is hij nog krachtiger.

Hij kan probleemloos een helling van 14% aan, en zelfs in zijn achteruit is hij bijzonder krachtig. En bovendien kan een krachtige motor je ook een topsnelheid bezorgen van maar liefst 25 kilometer per uur. Dat betekent dat je in korte tijd grotere afstanden kunt afleggen, en veiliger kunt meedoen aan het verkeer. Ondanks zijn topsnelheid mag je nog steeds op de stoep rijden (tot 6 km p/u) of ermee de supermarkt in. Geen beperkingen dus.

vierwiel-scootmobiel-met-sterke-moto

Een 4-wiel scootmobiel laten aanpassen

Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde beperking. De een heeft een handicap weinig kracht te hebben in een van de handen, en de ander heeft gewrichtsklachten waardoor het opstappen en afstappen pijnlijk is en/of moeizaam gaat.

Voor veel mobiliteitsproblemen en beperkingen heeft de beste vier wiel scootmobiel, en dat is wederom de For Motion On Four, een oplossing. Zo kun je kiezen voor een duim-gas-hendel (zowel links als rechts op het stuur), een voet-gas-pedaal, een voet-rem-pedaal, een draaistoel om vanaf de zijkant in te stappen en uit te stappen, en nog heel veel meer opties en mogelijkheden.

Ook wanneer je kort van postuur bent, of juist heel lang, dan is de ‘On Four’ de beste keuze. De stoel kan namelijk nog verder naar voren of nog verder naar achter worden geplaatst zodat mensen korter dan 1.60 en langer dan 2.00 meter ook perfect kunnen zitten. In de optielijst kun je de lichaamslengte aangeven en wordt het voertuig daarop aangepast.

scootmobiel-met-aanpasbare-stoel-comfort-draaistoel-captainchair

Accessoires maken een scootmobiel nog praktischer

Accessoires zijn er om het leven nog praktischer en aangenamer te maken. Denk hierbij aan een stokhouder, een rollator draagrek, een mandje aan de voorkant voor de boodschappen, of zelfs stoelverwarming voor de mensen die er ook in de winter op uit trekken.

Er zijn natuurlijk heel veel meer accessoires waarmee je een (elektrische) vierwieler kunt uitrusten, maar dit zijn voor veel mensen wel de belangrijkste, die overigens niet bij ieder type scootmobiel mogelijk zijn, zeker niet bij de vierwiel modellen.

Wederom scoort de beste 4-wiel scootmobiel fantastisch op deze punten want bij de For Motion On Four zijn al deze opties en accessoires mogelijk. Wij raden je aan om de complete optielijst te bekijken voor alle mogelijkheden want dit model kunnen wij bijna op maat bouwen en rijkelijk uitrusten.

beste-vierwiel-scootmobiel-desgin

Het design is bij een vierwieler ook van belang

Tot slot zijn we bij het design aangekomen. Het design is zeker ook niet onbelangrijk bij een scootmobiel want je wilt ook met iets rijden waarin je gezien mag worden. Design, dus de vormgeving zoals het uiterlijk, en de kleur, zijn zaken die veel scootmobielrijders belangrijk vinden.

for-motion/beste-4-wiel-scootmobielVeel scootmobielen zijn in slechts enkele kleuren leverbaar, en daar moet nu maar net jouw kleur tussen zitten. Hoe zou je het vinden dat je naast de standaard kleuren ook jouw eigen persoonlijke kleur kunt kiezen? Zou dat dan niet de beste scootmobiel zijn, want dan klopt gewoon alles? Bij de For Motion On Four kan dat in ieder geval, en daarmee kunnen we dus met zekerheid zeggen dat dit absoluut de beste is als we alle pluspunten onder elkaar zetten.

Nog niet overtuigd? Kom dan een proefrit maken!

Ben je nog niet overtuigd van deze alleskunner? Dan nodigen we je graag uit in onze showroom in Alphen aan den Rijn. Hier hebben we de beste 4-wiel scootmobiel van Nederland staan waarop nagenoeg alles mogelijk is, en hij is tevens zeer betaalbaar is. De prijs/kwaliteitverhouding is echt verrassend goed en we vertellen er graag alles over onder het genot van een lekker kopje koffie.

Leasen behoort ook tot de mogelijkheden

Wist je dat je bij ons ook een scootmobiel kunt leasen? Leasen is niet een scootmobiel huren maar een scootmobiel kopen op afbetaling. Je betaalt maandelijks in termijnen en hoeft niet te beschikken over spaargeld of je spaargeld aan te spreken. De scootmobiel lease is zelfs direct in onze webshop te regelen. Dat betekent dat je hem vandaag zelfs nog kunt bestellen zonder te wachten!

Lees ook onze blogs: Beste geteste scootmobiel of beste scootmobiel met 3 wielen 

Veelgestelde vragen

Wat maakt een 4-wiel scootmobiel beter dan een 3-wieler?

Vierwiel scootmobielen zijn stabieler en veiliger, vooral voor mensen met minder rijervaring en minder verkeersinzicht. Het extra vierde wiel zorgt voor meer stabiliteit en een veiligere rijervaring.

Welk 4-wiel scootmobiel model wordt aanbevolen in het artikel?

De For Motion On Four wordt aanbevolen als een betrouwbaar, goed gebouwd en duurzaam 4-wiel scootmobiel model.

Hoeveel gewicht kan de For Motion On Four 4-wiel scootmobiel dragen?

Antwoord: De For Motion On Four 4-wiel scootmobiel kan probleemloos een gewicht van 264 kilo aan.

Welke accupakketten zijn er beschikbaar voor de For Motion On Four scootmobiel?

Er zijn 6 verschillende accupakketten beschikbaar: 40 kilometer (Gel accu) 50 kilometer (Lithium accu) 100 kilometer (Lithium accu) 150 kilometer (Lithium accu) 200 kilometer (Lithium accu) 300 kilometer (Lithium accu)

Wat zijn enkele aanpassingsmogelijkheden voor de For Motion On Four scootmobiel?

Enkele aanpassingsmogelijkheden zijn onder andere een duimgashendel, voetgaspedaal, voetrempedaal, draaistoel en aanpassingen voor verschillende lichaamslengtes.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.