Beste scootmobiel kopen? - Top 6 best geteste scootmobiel van 2024

Beste scootmobiel kopen? - Top 6 best geteste scootmobiel van 2024
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 04-08-2023 UPDATE 12-06-2024 om 22:17:09
7948 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Ben je op zoek naar de beste scootmobiel, dan gaat deze vergelijking interessant voor je zijn! Wij hebben een top 6 samengesteld die met kop en schouders uitsteekt boven de rest. Hierbij hebben we zorg gekeken en vergeleken naar de beste scootmobielen op basis van belangrijke aspecten zoals prijs/kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid, duurzaamheid, gebruiksgemak en het bereik. De 3- of 4 wieler is immers je mobiliteit en dat moet gewoon goed zijn.

Nr.1 beste scootmobiel: For Motion - On Four

De absolute nummer 1 in de vergelijking beste scootmobiel is de ‘On Four’ van For Motion. De For Motion On Four is gewoon de beste scootmobiel met 4 wielen die je maar kunt kopen. Dit werkpaard laat zich door niets en niemand tegenhouden en heeft een heel solide wegligging. Hij is uiterst robuust en uitgerust met een krachtige onderhoudsvrije motor. Zelfs met onverhard terrein heeft hij geen moeite, evenmin als een hobbelige weg. Dit geeft aan hoe verfijnd het onderstel is samen met de aandrijving.

For Motion On Four 4 wiel scootmobiel beste scootmobiel van nederlandDe For Motion On Four leent zich als geen ander voor aanpassingsmogelijkheden. De ‘On Four’ is namelijk (optioneel) aanpasbaar aan verschillende handicaps en beperkingen. Een voorbeeld hiervan is dat hij bijvoorbeeld is uit te rusten met een aangepast remsysteem of manier van gas te geven. De stoel kan draaibaar gemaakt worden en op maat worden afgesteld voor een ideale zitpositie. Het accupakket kan worden uitgebreid naar een maximaal rijbereik van 300 kilometer (op basis van lithium), en hij kan zelfs 25km per uur rijden! Voor wie dat nog niet voldoende vindt, kan ook kiezen voor opvoeren naar 32km p/u.

Bovendien zou de For Motion On Four niet de beste scootmobiel zijn als hij niet met een tal van opties verkrijgbaar is. Denk hierbij aan een kleur naar keuze, de mogelijkheid om hem overdekt te maken, stoelverwarming, een windscherm, en ga zo nog maar even door.

Om dit werkpaard voor iedereen betaalbaar te maken, kun je hem ook kopen met een gel accupakket. Maar wanneer je jezelf niets te kort wilt doen dan is het lithium accupakket beslist een aanrader.

Nr.2 beste scootmobiel: Nipponia - 4 Fast

Op nummer 2 staat de ‘4 Fast’ van Nipponia in de vergelijking beste scootmobiel. De Nipponia 4 Fast is een scootmobiel met 4 wielen, net als de ‘On Four’, en kenmerkt zich als een scootmobiel waarbij je veel voertuig krijgt voor weinig geld. De standaard stoel is standaard al erg luxe en beschikt over verschillende stelmogelijkheden. Hierdoor zit je al snel heel comfortabel.

De 4-wieler is lekker stabiel en heeft geen moeite met stoepranden of andere grote oneffenheden in het wegdek. Hij is makkelijk en prettig te besturen waardoor iedereen er moeiteloos mee wegrijdt. Ideaal voor beginners, maar ook voor gevorderden.

De Nipponia 4 Fast is een sportieve verschijning en uitgerust met een metalen bumper aan de voorzijde ter bescherming van het voertuig. Hij kan dus tegen een stootje. Ook is hij voorzien van 4 sportvelgen die helemaal aansluiten bij zijn karakter.

Een bijkomend voordeel is dat je de Nipponia 4 wiel scootmobiel eenvoudig kunt laten aanpassen aan handicap of beperking. De manier van remmen en/of gas geven kan anders worden gemaakt zodat dit prettiger is voor de bestuurder. Maar hij kan ook uitgerust worden met een overkapping, windscherm, of een andere optie, waaronder ook een groter accupakket.

For Motion On Four 4 wiel scootmobiel beste scootmobiel van nederland

Nr.3 beste scootmobiel: Nipponia - 2 Fast

Op nummer 3 staat de 3 wiel scootmobiel genaamd ‘2 Fast’ van Nipponia. Een van zijn pluspunten is de korte draaicirkel en de grote wendbaarheid. Maar naast zijn veelzijdige karakter is het ook een van de meest sportieve scootmobielen die je maar op de markt kunt vinden.

Om de instapprijs aantrekkelijk te maken wordt hij standaard geleverd met een gel accu, Optioneel kun je de gel accu upgraden en kiezen voor een lithium accu met een groter bereik. Lithium laadt niet alleen sneller op, maar gaat ook langer mee. Een zinvolle investering dus naast het feit dat je meer kilometers ermee kunt rijden.

De 2 Fast scootmobiel aan laten passen behoort uiteraard ook tot de opties. Zo kan de gashendel worden aangepast naar een duimgas of gaspedaal, en de remmen op het stuur worden vervangen door een rempedaal. Maar er is nog veel meer mogelijk!

Nipponia 2Fast Test Beoordeling Review nummer 2 van beste geteste scootmobiel 2024

Nr.4 beste scootmobiel: For Motion - Fast One

De ‘Fast One’ van For Motion is de beste scootmobiel op het gebied van kwaliteit en prijs. Deze 3 wieler beschikt over lekker grote wielen voor goede rijeigenschappen, een korte draaicirkel, en ook de mogelijkheid om hem aan te laten passen aan een eventuele beperking of handicap.

De besturing is eenvoudig en hij brengt je snel van A naar B. Zijn topsnelheid ligt op 25 kilometer per uur, en net als alle andere toppers in de categorie beste scootmobielen, is de Fast One ook uit te breiden naar een Lithium accupakket. Kies je voor het grootste pakket, dan kun je zelfs 300 kilometer rijden op 1 acculading! Daarmee is hij een van de beste in zijn soort als het gaat om het afleggen van lange afstanden.

De Fast One van For Motion is qua design een model dat bij velen in de smaak valt, maar ook vanwege zijn compacte afmetingen. Hij is bijzonder wendbaar en je kunt hem ook probleemloos mee de supermarkt innemen of het ziekenhuis. Opstappen doe je vanuit huis, en afstappen pas wanneer je op de plek van bestemming bent aangekomen.

Nummer 4 beste scootmobiel - For Motion Fast One

Nr.5 beste scootmobiel: For Motion - Forty-5

Op nummer 5 hebben wij de For Motion - Forty-5 neergezet. Dit is niet omdat hij minder goed is dan de eerste vier in de lijst, integendeel! Maar de Forty-5, zoals de naam al doet vermoeden, is een 45 km per uur scootmobiel op 4 wielen, en dat is geen instapmodel dat we aanbevelen voor beginnende bestuurders.

De ‘Forty-5’ van For Motion is het meest krachtige en best geteste werkpaard dat we ooit gezien hebben. Hij is niet alleen uniek vanwege zijn topsnelheid, maar ook vanwege zijn onderstel. De wegligging is ongeëvenaard en de scootmobiel is uiterst stabiel. De vering is onafhankelijk op ieder wiel, en de remweg is ongekend kort. Dit is mede te danken aan de 4 remschijven waarmee hij is uitgerust. De Foty-5 is echt het beste van het beste, maar wel een fractie groter qua afmeting dan een gemiddelde scootmobiel, al is het verschil niet reuze.

Een leuke bijkomstigheid is dat dit 45km per uur model ook als 2-persoons scootmobiel te gebruiken is. De stoel kan naar achter geschoven worden waardoor er een nieuwe zitplek verschijnt. Wij hebben een video waarin je alle ins- en outs kunt bekijken.

Ook dit gehandicaptenvoertuig is van allerlei aanpasbare mogelijkheden te voorzien zodat hij voor bijna iedereen geschikt gemaakt kan worden, van accu upgrade tot aanpassingsmogelijkheden.

Nummer 5 For Motion - Forty-5

Nr.6 beste scootmobiel: For Motion - On Four Duo

Op nummer 6 komt de ‘On Four Duo’ van het merk For Motion. Deze vierwiel scootmobiel is een volwaardige 2 persoons scootmobiel waarbij de basis is gebruikt van de On Four, de beste scootmobiel die je maar kunt kopen. 2 personen kunnen uitstekend zitten dus je kunt samen met je partner, vriend of vriendin genieten van mobiliteit. Een is de bestuurder, en de ander de passagier.

Ook de On For Duo is uit te breiden met allerlei luxe opties om je rit nog aangenamer te maken. Zelf wanneer je beide over een handicap beschikt kan deze vierwiel scootmobiel je wereld vergroten.

De ‘Duo’ welke echt voor 2 personen is gemaakt kan een 25 kilometer per uur halen en met het grootste lithium accuppaket zelfs wel een afstand van 300 kilometer!

beste scootmobiel kopen bij Fast en Furious

Vergelijkende tabel van de best geteste modellen:

Model Snelheid Bereik Aanpasbaarheid Extra's Prijs
For Motion On Four 25 km/u of 32 km/u Tot 300 km Volledig aanpasbaar Gas- en remsysteem, 4-wiel ontwerp Hoog
Nipponia 2Fast 25 km/u Tot 100 km (met twee Lithium accu's) Beperkt aanpasbaar USB-aansluiting, LED-verlichting Middel
Nipponia Pride 25 km/u Tot 150 km (met drie Lithium accu's) Beperkt aanpasbaar Sportief design, geen rijbewijs of helm nodig Middel
For Motion City Cruiser 25 km/u of 32 km/u 40-50 km Niet aanpasbaar, verschillende accupakketten Uitneembare accu, alarm Laag
Nipponia 4Fast 25 km/u  Tot 100 km (met twee Lithium accu's) Beperkt aanpasbaar LED-verlichting, achteruitkijkspiegels, betrouwbaar remsysteem Middel

Let op: De prijsniveaus (hoog, middel, laag) zijn relatief en dienen alleen ter vergelijking tussen de modellen. Raadpleeg de website voor de exacte prijzen.

De beste scootmobiel kopen bij Fast en Furious

Welke scootmobiel je het beste kunt kopen hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Voor de een is dat een scootmobiel die 45km per uur kan rijden, en voor de ander de korte draaicirkel. Wat voor iedereen van belang is, is dat het voertuig betrouwbaar is en veilig. Met de bovenstaande lijst heb je een goede indruk kunnen krijgen welke de beste scootmobielen zijn die er te koop zijn.

Fast en Furious scooters is een van de grootste online scootmobiel winkels van Nederland. Een van onze sterke punten is dat je keuze hebt uit verschillende modellen zodat je altijd kunt slagen, en voor ieder budget. Een scootmobiel laten aanpassen kan in de meeste gevallen, net als het uitbreiden van het accupakket. Zo kun je altijd het beste voor jezelf creëren.

Uiteraard kun je ook de reviews teruglezen bij ieder product om te zien hoe andere mensen hem ervaren. Dit kan soms helpen bij het maken van een keuze.

Bij ons kun je eenvoudig een scootmobiel online bestellen en afrekenen. Naast betalen met IDeal of per bankoverschrijving kun je ook kiezen om een scootmobiel in 3 termijnen te betalen (tot 5000,- euro), of hem te leasen en in maandelijkse termijnen te betalen. Zo hoef je niet over spaargeld te beschikken en kun je toch voor het beste gaan

Beste scootmobiel kopen met een WMO / PGB subsidie

Bij ons is het ook mogelijk om de beste scootmobiel te kopen met behulp van een WMO of PGB subsidie. Vooraf kun je namelijk eenvoudig een offerte opvragen en die vervolgens indienen bij de gemeente. Een offerte aanvragen kost minder dan 1 minuut tijd, want onder de kopen knop vind je de offerte knop terug. Eerst stel je de driewieler of vierwieler samen, en vervolgens klik je op de offerte knop. Deze wordt dan direct naar het ingevulde e-mailadres gestuurd. Bij het indienen van de offerte bij de gemeente zullen zij beoordelen waar je wel en niet voor in aanmerking komt.

Meer zekerheid met een onderhoudspakket

Om de betrouwbaarheid te waarborgen van je gehandicaptenvoertuig is onderhoud nodig, en dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Niets is zo vervelend om onderweg stil te komen staan met pech terwijl dit vaak te voorkomen is door de servicebeurt op tijd uit te laten voeren. Zeker wanneer je afhankelijk bent van je scootmobiel.

Met een onderhoudspakket kun je niet alleen de servicebeurten afdekken, maar ook het transport. Zo komen wij de scootmobiel of invalidenvoertuig bij je thuis ophalen, en brengen wij hem weer netjes terug wanneer hij zijn beurt gehad heeft. Handig toch?

FAQ:

Wat is de beste scootmobiel om te kopen in 2024?

In 2024 is de beste scootmobiel de 'motion on four duo scootmobiel'. Deze scootmobiel biedt comfort, een goede actieradius en betrouwbaarheid. Het wordt ook genoemd in onze top 5 beste scootmobielen.

Wat maakt een opvouwbare scootmobiel anders dan andere scootmobielen?

Een opvouwbare scootmobiel is compact en makkelijker te vervoeren dan vaste scootmobielen. Het is een ideale optie als u uw scootmobiel wilt meenemen in de auto of op reis.

Hoeveel wielen heeft de beste scootmobiel van 2024?

De beste scootmobiel van 2024, de 'motion on four duo scootmobiel', heeft vier wielen. Vier wielen zorgen voor extra stabiliteit en heeft bij de zelfde draaicirkel dan scootmobielen met drie wielen.

Welke voordelen bieden scootmobielen met 3 wielen?

Een scootmobiel met 3 wielen heeft een kleinere draaicirkel waardoor deze eenvoudiger te manoeuvreren is. Deze zijn bijzonder geschikt voor binnenshuis gebruik of in gebieden met smalle passages.

Hoe beïnvloedt de accu de actieradius van de scootmobiel?

De grootte en kwaliteit van de accu bepalen hoe ver je kunt rijden met je scootmobiel. Een goede accu kan een grotere afstand afleggen voordat deze moet worden opgeladen.

Welke factoren bepalen de prijs van een scootmobiel?

De prijs van een scootmobiel kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het merk, het model, het aantal wielen, de kwaliteit van de accu, eventuele extra functies zoals led verlichting, en de algehele bouwkwaliteit.

Hoe bepaal ik welke scootmobiel het beste bij mijn behoeften past?

Om de scootmobiel te kiezen die bij uw behoeften past, moet u rekening houden met uw mobiliteit, waar u de scootmobiel wilt gebruiken (binnen, buiten, op oneffen oppervlakken), het aantal wielen, de actieradius van de accu en uw budget.

Is een elektrische scootmobiel comfortabeler dan andere soorten scootmobielen?

Elektrische scootmobielen zijn meestal comfortabeler vanwege hun gladde, rustige rit en omdat ze vaak worden uitgerust met verstelbare stoelen en armleuningen. Ze hebben ook vaak een grotere actieradius en kunnen hogere snelheden bereiken dan handmatige scootmobielen.

Zijn er 4-wiel scootmobielen beschikbaar in de top 6 beste scootmobielen van 2024?

Ja, diverse 4-wiel scootmobielen zoals de 'motion on four duo scootmobiel' hebben onze top 6 beste scootmobielen van 2024 lijst gemaakt. Vier wielen bieden meestal meer stabiliteit dan een 3-wiel scootmobiel.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.