NIU NQI Lite / Sport / Long Range

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € 25,00
(Nog 4 dagen en 6 uur)
Adviesprijs: 2.824,95
Onze prijs: 2.799,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
2.574,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
Of betaal 3x 956,65 via logo iDEAL IN3
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  iva-s4-e-scooter-best-getest-anwbNIU NQI Lite / Sport / Long Range

  De NIU NQI is een elektrische scooter welke standaard voorzien is van een heleboel mooie opties. Cruise Control, dubbele remschijven, USB, alarm met app melding, automatische knipperlichten, LED verlichting, en EBS zitten er allemaal op. En deze escooter heeft een 1800W Bosch motor + Lithium accu. Je kunt tevens kiezen uit verschillende accu mogelijkheden, en er is ruimte onder het zadel voor een helm. Kopen kan ook op afbetaling zonder rente!

  NQI, een fraaie scooter om te zien en een echte alleskunner

  De NIU NQI is een zeer fraaie scooter om te zien en een alleskunner. Hij beschikt standaard over zeer veel opties waardoor hij zeer breed inzetbaar is. Je kunt hem uitstekend inzetten voor het woon/werkverkeer en voor lange afstanden vanwege zijn grote actieradius. De motor is lekker sterk en vlot vanwege het hoge voltage. De NQI is de geüpdate versie van de N1S zoals hij vroeger genoemd werd. Met de bijbehorende app kun je er waanzinnig veel mee. Je krijgt zelfs een alarmmelding wanneer iemand aan je scooter zit!

  1800W Bosch motor in het achterwiel

  In het achterwiel zit een 1800 Watt sterke Bosch motor ingebouwd en 1800W is meer dan  voldoende voor normaal gebruik. Daarmee kun je ook zonder snelheidsverlies een fietsersbrug oprijden. Vanwege het hoge voltage van 60V beschik je ook over meer trekkracht. En met de 3 rijprogramma’s waar we je zo direct meer over gaan vertellen kun je ook nog wat zuiniger rijden.

  Alarmsysteem met App melding

  Natuurlijk is het heel fijn om een alarmsysteem te hebben op je scooter want zodra iemand jouw elektrisch scooter in beweging brengt, dan zal het alarm goed te horen zijn en vandalen en dieven wegjagen. Een bijkomend voordeel aan de NQI van NIU is dat je ook op je telefoon een melding krijgt, wanneer je de gratis NIU app hebt geïnstalleerd. Zo weet je dat je even bij je scooter moet gaan kijken. De app is er voor iPhone en Android gebruikers.

  Met de NIU app ben je 24/7 met je scooter verbonden. Je kunt via de app tevens allerlei nuttige informatie uitlezen. Denk hierbij aan de capaciteit van de accu of de eerder afgelegde routes. Zo krijg je een goed inzicht.

  Voertuig locator met GPS

  Waar de NIU MQI ook mee is uitgerust is een GPS voertuig locator. Daarmee kun je exact zien waar de elektrische scooter zich bevindt. Stel dat je je echt niet meer kunt herinneren waar je jouw NIU scooter hebt geparkeerd, dan kun je via je telefoon de positie uitlezen en hem snel terugvinden. Ook handig wanneer je de scooter aan iemand hebt uitgeleend.

  Ruimte onder het zadel voor een helm!

  Een van de grote voordelen aan de NIU MQI is dat je beschikt over veel bagageruimte onder het zadel. De rij-accu zit namelijk onder het voetplateau en zodoende is de ruimte onder het zadel vrij gebleven. Je kunt daar dus gemakkelijk een helm in opbergen.

  Ga je de NIU NQI Long Range kopen, dan krijg je er een 2de accu bij. Deze accu plaats je normaal gesproken onder het zadel wat dan weer ten koste gaat van je bergruimte. De accu hoef je natuurlijk niet te plaatsen, want je kunt ook de 2de accu thuis aan de lader hebben hangen zodat je snel de accu’s kunt omwisselen.

  Je kunt de NIU NQI kopen in 3 uitvoeringen

  Je kunt de NIU NQI kopen in 3 uitvoeringen, namelijk als Lite, Sport, en Long Range. Het verschil tussen deze uitvoeringen is de accu setup.
   

  • Niu NQI Lite - 60V/26AH accu - 70 km bereik
  • Niu NQI Sport - 60V/32AH accu - 80 km bereik
  • Niu NQI Long Range = 2x 60V/26AH accu - 120 km bereik (2 laders)


  Het bereik is net als bij alle andere elektrische scooters afhankelijk van de snelheid die je rijdt (25 of 45 km p/u), het gewicht van de bestuurder, en de buitentemperatuur.

  De hierboven genoemde waardes zijn gebaseerd op een bestuurder van 70 kilogram, een snelheid van 25 km per uur, en een buitentemperatuur van 25 graden celcius. Dit zijn echter ideale waarden.

  Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt per model wat je kunt verwachten.

  Long Range:

  • 120 km - 25 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 100 km - 25 km p/u - 70 kg - 0°C
  • 100 km - 45 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 80 km - 45 km p/u - 70 kg - 0°C

  Sport:

  • 70 km - 25 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 60 km - 25 km p/u - 70 kg - 0°C
  • 60 km - 45 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 50 km - 45 km p/u - 70 kg - 0°C

  Lite:

  • 60 km - 25 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 50 km - 25 km p/u - 70 kg - 0°C
  • 50 km - 45 km p/u - 70 kg - 25°C
  • 40 km - 45 km p/u - 70 kg - 0°C

  Is het gewicht van de bestuurder geen 70 kg maar 90 kg, dan moet je nog eens 10 km aan bereik van het totaal afhalen. Iemand achterop verhoogt het gewicht en verkort dus ook het bereik (actieradius).

  Hoe gaat het opladen van de accu in zijn werk?

  De accu zit in het voetplateau weggewerkt, maar deze is wel heel eenvoudig uit te nemen. Opladen kan op 2 manieren. Je kunt de accu gewoon lekker laten zitten en de oplader in de scooter zelf inpluggen. Maar wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt dan kun je de accu ook uit de scooter halen en meenemen naar een plek waar wel een stopcontact is.

  De accu weegt ongeveer 11 kilogram en heeft een handvat waaraan je hem goed kunt optillen. De oplader kun je ook rechtstreeks in de accu zelf inpluggen.

  Ga je de NIU NQI Long Range kopen, dan krijg je niet alleen een 2de accu erbij maar ook een 2de lader. Zo kun je bijvoorbeeld thuis een accu aan de lader hebben hangen, en tegelijkertijd ook een lader meenemen waar je ook naartoe gaat.

  Het opladen duurt ongeveer 7 uur per accu. Wanneer de accu nog niet helemaal leeg is dan zal je deze in praktijk ook in 6 uur weer helemaal vol krijgen.

  Welke accu krijg ik bij welk model?

  Bij iedere NIU NQI scooter krijg je een Lithium accu welke accu cellen heeft van de 4de generatie. Deze cellen hebben een verbeterde levensduur en een verbeterde capaciteit. Dat maakt de accu qua totaal gewicht hierdoor ook lichter.

  • Niu NQI Lite = 1 Lithium accu van 60V 26AH
  • Niu NQI Sport = 1 Lithium accu van 60V 32AH
  • Niu NQI Long Range = 2 Lithium accu’s van 60V 26AH

  Software updaten gaat over-the-air

  Deze Elektrische NIU scooter kan zijn software update krijgen Over-The-Air (OTA). Dat betekent dat hij draadloos voorzien kan worden van de nieuwste software. Via de telefoon kun je een update uitvoeren wanneer je met de app verbonden bent. Zo kunnen de rijprestaties bijvoorbeeld verbeterd worden of een bug opgelost worden.

  Rondom met LED uitgevoerd

  De gehele scooter is rondom voorzien van energiezuinige LED verlichting. De koplamp is uitgerust met een Halo koplamp met dimlicht en grootlicht schijnwerper op basis van een CCFL design. Wat bij deze elektrische scooter tevens mogelijk is, is dat je kunt seinen met de koplamp en zodoende kunt communiceren met andere weggebruikers. Toeteren kan natuurlijk ook, maar is verboden wanneer er geen gevaar dreigt.

  De koplamp is tevens voorzien van fraaie LED dagrijverlichting welke overdag altijd brandt. Zo wordt je ook overdag beter opgemerkt in het verkeer. De LED dagrijverlichting zit in de buitenring verwerkt van de koplamp unit.

  Hydraulische schokbrekers voor en achter

  Zowel aan de voorzijde als achterzijde zijn er hydraulische schokbrekers aanwezig voor een optimaal veer comfort. Eventueel kun je zelf nog de schokbrekers qua veergedrag aan de achterzijde aanpassen. Zo kun je de elektrische NIU NQI soepel laten veren maar ook wat stugger zodra het rijgedrag meer de sportieve kant op gaat.

  Automatische knipperlichten en alarmlichten

  De knipperlichten werken automatisch en dat wil zeggen dat ze automatisch uitgaan wanneer je bent afgeslagen. In het stuur zit een sensor die reageert op de stuurbeweging. Zo wordt voorkomen dat de richtingaanwijzers blijven knipperen terwijl je al de hoek om bent. De knipperlichten geven tevens een geluidssignaal af. Mochten de knipperlichten niet automatisch afslaan dan ben je dankzij het akoestische signaal ervan bewust dat ze nog knipperen.

  Met een druk op de knop kun je ook de alarmlichten activeren. Met de alarmlichten gaan zowel de knipperlichten aan de linkerkant als rechterkant tegelijk knipperen. Zo kun je andere weggebruikers op de hoogte stellen dat je bijvoorbeeld even stilstaat op de weg. Een extra stukje veiligheid dus.

  2 remschijven met een energie terugwin systeem

  Bij deze elektrische scooter van NIU beschik je over een schijfrem op het voorwiel en op het achterwiel. Dat verhoogt de remkracht en verkort daarmee ook de remweg. Het remsysteem is tevens uitgerust met EBS wat er voor zorgt dat de remenergie niet verloren gaat. Tijdens het remmen komt er energie vrij waarmee je de accu weer iets bij kunt laden. Dit gaat volautomatisch. Zo is er bij deze escooter dus goed naar efficiency gekeken.

  3 rijstanden waaruit je kunt kiezen

  Er zijn 3 rijstanden op de NQI aanwezig waaruit je kunt kiezen die tevens het rijgedrag van de scooter bepalen. Je kunt met de +/- toets rechts op het stuur op + of - drukken. Daarmee kun je van rijstand wisselen. Je kunt kiezen uit E-Save, Dynamic, en Sport. De scooter zal in de E-Save stand extra op het energieverbruik letten waardoor je nog meer kilometers op de accu kunt halen. Dynamic is iets vlotter, en Sport is de snelste en meest krachtige stand.

  Zet de snelheid vast met Cruise Control

  Met Cruise Control kun je de snelheid vastzetten. Wanneer je een lang stuk moet rijden dan hoef je voortaan niet meer de gashendel op een bepaalde stand opengedraaid te houden. Met een druk op de knop kun je de Cruise Control activeren en de scooter blijft de gekozen snelheid aanhouden. Zodra je de gashendel beweegt of een van de remmen inknijpt, dan wordt de Cruise Control weer gedeactiveerd.

  Digitaal dashboard met duidelijk LCD beeldscherm

  Het digitale dashboard is uitgevoerd met een groot LCD display waarop alle informatie goed afleesbaar is. Zo kun je digitaal de snelheid aflezen, de capaciteit van de accu in streepjes en in percentage, de kilometerstand, de tijd, en er worden ook iconen getoond waaronder de GPS verbinding. Zo ben je van alles op de hoogte.

  USB aansluiting, opbergvak, en tassenhaak

  Waarmee de NIU NQI ook is uitgerust is een USB aansluiting om de telefoon aan op te laden, een opbergvak om je telefoon in te plaatsen, en een tassenhaak om je tas aan op te hangen. Met de USB aansluiting kun je natuurlijk niet alleen je telefoon opladen want USB is universeel. Zo kun je er ook een Bluetooth speaker mee opladen of er een apart navigatiesysteem op aansluiten.

  Geschikt voor 2 personen

  De elektrische NIU scooter is ook geschikt om te berijden met 2 personen. Iemand achterop meenemen is dus geen enkel probleem. De voetsteps zijn uitklapbaar om de voeten op te plaatsen, en er zijn grote handgrepen waar de passagier zich goed aan kan vasthouden.

  Waar NIU extra op gelet heeft bij dit model is dat de bestuurder heel comfortabel kan zitten met een goede ergonomische houding. Met een zadelhoogte van slechts 76 cm en de 12 inch wielmaat is de scooter ook heel toegankelijk voor wat kortere bestuurder.

  Dubbele standaard om hem eenvoudig te parkeren

  De NIU NQI beschikt over een dubbele standaard. Er is een middenbok standaard aanwezig maar ook een zijstandaard. De middenbok standaard vindt niet iedereen even makkelijk in gebruik, en daarom is er ook een zijstandaard, net als bij een fiets, gemonteerd. Deze klap je eenvoudig uit, en de scooter blijft keurig staan.

  Heleboel extra opties waaruit je kunt kiezen

  Er zijn een heleboel opties waarmee je de NIU NQI nog verder kunt aankleden. Daarmee kun je hem qua looks veranderen en nog praktischer maken. Denk bijvoorbeeld aan een praktisch windscherm waardoor je meer uit de wind zit, en ook droger blijft tijdens een regenbui. In de zomer houdt het windscherm vliegende insecten tegen. Helemaal handig wanneer je de 25 km p/u NIU NQI snorscooter gaat kopen waarbij je dan vermoedelijk geen helm draagt.

  In de optielijst vind je alle accessoires terug die wij direct voor je kunnen monteren. De montagekosten zijn bij ons gratis wanneer je de accessoires tijdens het bestellen direct meebesteld.

  NIU NQI opvoeren

  Bij ons kun je ook de NIU NQI direct laten opvoeren. Vind je 25 km p/u (snorscooter) of 45 km p/u (bromscooter) toch iets te langzaam, dan is opvoeren een optie. De optie opvoeren vind je net als alle andere extra’s terug in de optielijst.

  NIU NQI Lite / Sport / Long Range kopen

  Je kunt bij ons de NIU NQI scooter kopen in een Lite, Sport, en Long Range uitvoering. Het verschil tussen deze uitvoeringen is de accu. De Lite is het instapmodel, en de bij de Long Range krijg je er zelfs een extra accu en extra acculader bij. Uitbreiden met extra opties kan bij ons heel gemakkelijk want wij hebben een zeer grote optielijst aan mogelijkheden. Zelfs opvoeren is mogelijk.

  Betaal je NIU scooter zonder rente in 3 termijnen

  Stel je voor dat je net nog iets te kort komt, maar toch heel graag de NIU NQI wilt kopen. Normaal zou je dan moeten wachten totdat je het bedrag bij elkaar gespaard hebt. Met onze IN3 betaalmethode hoef je niet meer te wachten en kun je hem toch nu kopen. Met IN3 kun je het aankoopbedrag namelijk spreiden in 3 termijnen en daarbij betaal je geen rente. Zelfs naar een BKR wordt niet gekeken.

  In totaal krijg je 60 dagen de tijd om het laatste termijn te voldoen, en dat geeft je behoorlijk wat ruimte.

  Het eerste termijn voldoe je tijdens het bestellen van deze mooie escooter. Het tweede termijn betaal je binnen 30 dagen, en het derde termijn binnen 60 dagen.

  NIU NQI leasen en per maand betalen

  Je kunt ook bij ons de NIU NQI leasen en per maand betalen. Betalen per maand geeft je veel financiële vrijheid. En je hoeft niet vooraf te sparen voor je scooter. Kopen op afbetaling kan vandaag zelfs nog! Je mag zelf kiezen in hoeveel termijnen je de elektrische NIU scooter afbetaalt. In het lease tabel kun je precies aflezen wat de maandbedragen zijn i.c.m. het aantal termijnen. Zo kun je ook heel goedkoop een goede elektrische scooter kopen zoals deze!

  Nog goedkoper in onderhoud met een onderhoudspakket

  Met een onderhoudspakket kun je het onderhoud van je escooter nog goedkoper maken. Normaal zou je per beurt afrekenen, maar wanneer je voor een pakket kiest dan ben je per beurt goedkoper uit. Het onderhoudspakket kun je bijvoorbeeld ook in je lease meenemen en daardoor heb je straks ook geen bijkomende kosten meer voor het onderhoud.

  Het overkomt iedereen wel eens dat je net die ene maand wat krap zit en daardoor geen beurt kunt laten uitvoeren voor je scooter. Maar onderhoud is wel heel belangrijk. Vaak ben je afhankelijk van je scooter omdat je die echt nodig hebt. Door op tijd een beurt te laten uitvoeren blijft je tweewieler betrouwbaar en kun je ook onnodige reparaties voorkomen. Bovendien verstrekken fabrikanten alleen garantie wanneer je ook de onderhoudsadviezen hebt opgevolgd. Kies daarom voor een onderhoudspakket!

  Optioneel kun je het onderhoudspakket ook uitbreiden met een haal- en brengservice. Daarmee ben je geen kostbare tijd meer kwijt aan het wegbrengen en weer ophalen van je scooter. Hij wordt in dat geval bij jou thuis opgehaald en netjes weer teruggebracht.

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  NIU NQI Lite e-scooter

  Motor:    Bosch 1500watt
  Merk batterij:    NIU Energy Accu
  Batterij:    Lithium Ion Battery
  Capaciteit batterij:    26AH
  Voltage batterij:    60V
  Volledige laadtijd:    6 uur
  Laad methodes:    Via de scooter, of los via de accu
  Lengte x Breedte x Hoogte:    1800 x 700 x 1130 mm
  Bodemhoogte :    145 mm
  Wielbasis:    1280 mm
  Gewicht:    95 kg
  Voorrem:    Hydraulische Schijfrem
  Achterrem:    Hydraulische Schijfrem
  Dashboard:    LCD

  NIU NQI Sport e-scooter

  Motor:    Bosch 1500watt
  Merk batterij:    Panasonic
  Batterij:    Lithium Ion Battery
  Capaciteit batterij:    35ah
  Voltage batterij:    60V
  Volledige laadtijd:    7 uur
  Laad methodes:    Via de scooter, of los via de accu
  Lengte x Breedte x Hoogte:    1800 x 700 x 1130 mm
  Bodemhoogte :    145 mm
  Wielbasis:    1280 mm
  Gewicht:    95 kg
  Voorrem:    Hydraulische Schijfrem
  Achterrem:    Hydraulische Schijfrem
  Dashboard:    LCD

  NIU NQI Long Range e-scooter

  Motor:    Bosch 1500watt
  Merk batterij:    NIU Energy
  Batterij:    2x Lithium Ion Battery
  Capaciteit batterij:    26AH
  Voltage batterij:    60V
  Volledige laadtijd:    6 uur
  Laad methodes:    Via de scooter, of los via de accu
  Lengte x Breedte x Hoogte:    1800 x 700 x 1130 mm
  Bodemhoogte :    145 mm
  Wielbasis:    1280 mm
  Gewicht:    95 kg
  Voorrem:    Hydraulische Schijfrem
  Achterrem:    Hydraulische Schijfrem
  Dashboard:    LCD

  Plus en minpunten:
  + 2 jaar fabrieksgarantie
  + Volledig elektrisch
  + GPS Traceersysteem, Alarm, Mobiele APP
  + Ruim zadel voor 2 personen
  + €0,30 voor een volle accu
  + Cruisecontrol
  + Schijfrem voorkant + achterkant
  + Boschmotor
  - Bij gebruik van 2 accu's is de buddybak vol
  - Geen keyless go
  - Minder actieradius dan de Sport versie.

  Standaard meegeleverd:
  · Gebruikershandleiding
  · 2 sleutels
  · 2 spiegels
  · 2 alarmkastjes
  · Oplader

  Voorbeeld actieradius LITE:

  25km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 40km
  25km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 50km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 50km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 60km

  45km uitvoering |  Belasting 90 kg 0 graden 30km
  45km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 40km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 40km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 50km

  Voorbeeld actieradius SPORT:

  25km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 50km
  25km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 60km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 60km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 70km

  45km uitvoering |  Belasting 90 kg 0 graden 40km
  45km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 50km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 50km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 60km

  Voorbeeld actieradius LONG RANGE:

  25km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 80km
  25km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 100km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 100km
  25km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 120km

  45km uitvoering |  Belasting 90 kg 0 graden 60km
  45km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 80km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 80km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 100km

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  NIU NQI Lite / Sport / Long Range heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters