NIU MQI GT Sport

Klik hier voor productbeschrijving
Voordeel: € -50,00
(Nog 10 dagen en 14 uur)
Adviesprijs: 4.849,95
Onze prijs: 4.899,95
(incl opties en BTW)

Kies uw custom scooter opties

Bekijk alle opties
Totale prijs:
4.674,00
(incl. uw geselecteerde opties en BTW)
 • Thuisbezorgd door heel Nederland
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 10 afhaal / service punten door Nederland
 • Aangesloten bij Kiyoh & RDW erkend dealer
 • Rijklaar geleverd incl. montage accessoires
 • Gespreid betalen tot 72 maanden (leasen)
 • Betaal in 3 termijnen van 30 dagen
 • GRATIS Art3 slot bij volledig betaald via iDEAL
 • (scooter) omschrijving

  iva-s4-e-scooter-best-getest-anwbNIU MQI GT Sport

  De NIU MQI GT Sport is een zeer krachtige elektrische scooter (45km p/u) voor het dagelijkse woon/werkverkeer. Hij is bijzonder comfortabel, uitgerust met een heleboel praktische gadgets, en rijdt fantastisch! Door zijn dubbele Lithium accu heb je een zeer groot rijbereik. De 3000W Bosch motor, Cruise Control, een GPS tracker, USB, EBS, LED, en Keyless Go behoren allemaal tot de standaarduitrusting, maar dat is nog niet eens alles. Bovendien heeft de escooter ook zeer veel zit- en beenruimte! Betalen kan bij ons ook in termijnen zonder rente!

  De MQI GT Sport is super compleet

  Zoek je een elektrische scooter die alle luxe in huis heeft, en bovendien heerlijk rijdt, dan moet je de NIU MQI GT Sport kopen. Dit model is uitgerust met grote 14 inch wielen, een dubbele Lithium accu (2x 48V/42Ah), een heerlijk groot zadel, veel beenruimte, een GPS tracker om je scooter snel een eenvoudig terug te vinden, een alarmsysteem, fraaie LED verlichting, een USB aansluiting, dubbele schijfremmen, een energie-terugwin-systeem bij het remmen (EBS), Keyless Go (rijden zonder sleutel), een digitaal dashboard met dubbele accu meter, een energie bespaar systeem (3 rijmodi), Cruise Control, automatische knipperlichten, en een Bosch motor die ongekend krachtig is.

  Heerlijk comfort dankzij de goede vering en grote wielen

  Een van de sterke punten van de elektrische NIU MQI GT Sport is dat je beschikt over goede vering en 14 inch grote wielen. De wielen zijn groter dan gemiddeld en daardoor ervaar je meer comfort. Zo merk je dus minder van slecht wegdek. Met de banden heb je ook meer grip omdat het contactoppervlak groter is. Aan de achterkant is een dubbele schokbreker aanwezig welke een totaal gewicht aankan van 269 kg. Een heel stevige escooter dus!

  Hydraulische schijfremmen met EBS

  Iets waarover eigenlijk elke scooter zou moeten beschikken is een remschijf op het voorwiel en een remschijf op het achterwiel. Echter zie je dit niet bij alle scooters terug. Deze elektrische NIU is daar wel mee uitgerust. In tegenstelling tot trommelremmen hoef je minder kracht uit te oefenen op de remgreep en beschik je bovendien over meer remkracht. Daardoor wordt ook de remweg korter. Bij 30km per uur is de remweg bij dit model 2,61 meter (op droog wegdek), en dat is behoorlijk kort kunnen we je vertellen.

  Aan het remsysteem is EBS toegevoegd en daarmee kun je energie terugwinnen tijdens het remmen. EBS staat voor Electronic Braking System en werkt als het ware als een dynamo. Wanneer je remt komt er energie vrij en die energie wordt via het slimme systeem weer in de accu teruggestopt. Daarmee wordt de scooter zo’n 6% efficiënter.

  360° LED verlichting

  Het remsysteem is niet het enige wat de scooter veilig maakt. Ook de verlichting speelt bij veiligheid een grote rol. In het verkeer wil je zeker niet over het hoofd gezien worden en daarom heeft NIU ervoor gezorgt dat je van alle kanten (360°) goed zichtbaar bent. Vanuit iedere hoek kun je wel iets van LED verlichting zien branden, en dat geeft een extra veilig gevoel.

  Aan de koplamp is ook wat extra aandacht besteed. Deze is naast een mooie LED dagrijverlichting ring ook uitgerust met een ‘iconic halo lamp’ van de 3de generatie. De dubbele schijnwerper (dimlicht/grootlicht) heeft een nog hogere lichtopbrengst en verbruikt minder energie dan de vorige generaties. Ook alle andere verlichting op en aan de elektrische scooter is met energiezuinige LED uitgevoerd, dus zelfs de kentekenplaatverlichting.

  Automatische richtingaanwijzers

  Een ander dingetje wat vaak veel onveiligheid met zich meebrengt is dat men de knipperlichten vergeet uit te zetten. Bij andere scooters moet je dit zelf handmatig uitzetten, en bovendien heb je vaak niet eens zelf door dat ze nog knipperen omdat de indicator nauwelijks opvalt op het dashboard.

  Bij de NIU MQI GT Sport gaat dit niet alleen automatisch, maar is het nog duidelijker gemaakt. Op het stuur zit namelijk een veel duidelijkere richting indicator aan de uiteinden van het stuur waardoor je zelfs nooit meer zou vergeten wanneer ze toch niet automatisch weer uitgaan na het nemen van een bocht.

  Digitaal dashboard met alles erop en eraan

  Het dashboard is volledig digitaal en snel afleesbaar. De meest belangrijke informatie is groter in beeld gebracht waardoor je het in een fractie van een seconde kunt aflezen. Aangezien er een dubbele accu aanwezig is, is er ook een dubbele accumeter. Zo kun je precies zien hoeveel energie er nog in de accu’s zit. Dit wordt niet alleen met bars (streepjes) aangegeven maar ook met een percentage. Natuurlijk mag een mooi klokje voor de tijd ook niet ontbreken aan het geheel. Helemaal compleet dus met alles erop wat je nodig zou hebben.

  Bespaar extra energie met de 3 rijmodi

  Om wat extra energie te besparen zijn er ook 3 rijprogramma’s waaruit je kunt kiezen. Dit zijn E-save, Dynamic, en Sport. De rijstanden beïnvloeden de snelheid en niet het vermogen. Door langzamer te rijden bespaar je op het energieverbruik en daardoor kun je nog meer kilometers halen op de accu’s.

  Alarmsysteem en rijden zonder sleutel (Keyless-Go)

  Een goed alarmsysteem is een must. Zodra iemand aan jouw NIU escooter komt dan zal direct de sirene afgaan in combinatie met de knipperlichten. Via de app zou je een melding moeten ontvangen van een alarmmelding. Het blijft aanbevolen om een goed slot te gebruiken om diefstal te minimaliseren. Zodra je de scooter parkeert en hem op lock zet, dan zal de scooter na enkele seconde automatisch op alarm gaan. Dit kun je dus niet meer vergeten.

  Met de Keyless Go functie kun je rijden zonder sleutel. De sleutel heb je alleen nog nodig wanneer je de buddy wilt openen of de scooter op stuurslot wilt zetten. Verder kun je de sleutel dus lekker in je zak laten zitten!

  Extra ontspannen cruisen met Cruise Control

  Vooral bij lange rechte stukken is Cruise Control een uitkomst. Met Cruise Control blijft de scooter zonder gas te geven via de gashendel zijn snelheid behouden. Met een druk op de knop zet je hem aan. De Cruise Control wordt automatisch gedeactiveerd zodra je een van de remmen inknijpt of de gashendel bedient. Kramp in de hand bij lange rechte wegen behoort daarmee ook tot het verleden.

  Met de NIU app kun je nog veel meer

  Met de NIU app kun je een heleboel. Wanneer je een Android of iPhone telefoon hebt dan kun je de NIU app gratis downloaden. Met de app kun je contact maken met de scooter. Zo kun je bijvoorbeeld het GPS signaal uitlezen van de scooter en precies zien waar hij geparkeerd staat. Ook kun je nog meer handige informatie inzien zoals het verbruik, de accustatus, en routes die je gereden hebt.

  Snelle elektrische bromscooter met 3000W Bosch motor

  Wat de NIU MQI GT Sport zo bijzonder maakt is zijn 3000W sterke Bosch motor. Normaal hebben elektrische bromscooters maar een elektromotor die tot 2000W gaat. De MQI GT Sport is eigenlijk van origine een elektrische motorscooter waarbij alle onderdelen op een hogere snelheid zijn berekend. Niet alleen de motor in dit geval, maar ook de remmen, het robuustere frame, en het hogere comfort.

  Omdat de MQI GT van NIU zo populair is, hebben ze er ook een bromscooter uitvoering van gemaakt. Het enige verschil tussen de motorscooter (70km p/u)  en de bromscooter is dat de bromscooter begrensd is qua snelheid. Met deze elektrische tweewieler haal je een goede 45 kilometer per uur. Mocht je toch iets sneller willen kunnen rijden, dan kun je ook gebruik maken van onze opvoer service. Bij ons kun je hem bij het bestellen meteen laten opvoeren! In de optielijst vind je een heleboel extra’s terug waaronder de optie opvoeren.

  Voordelen van een krachtige elektromotor

  Het voordeel van een krachtige elektromotor zoals bij de GT Sport is dat je ongekend veel kracht hebt. Je bent even snel bovenaan een helling met iemand achterop als dat je alleen op een vlakke asfaltweg rijdt. De motor laat zich dus door niets of niemand tegenhouden. Zelfs een zeer sterke tegenwind heeft geen invloed op je snelheid. Moeiteloos klim je in een mum van tijd naar zijn topsnelheid, dus ook met iemand achterop.

  Dubbele Lithium accu voor een nog groter actieradius

  Een van de grote voordelen van de NIU MQI GT Sport is dat er 2 krachtige accu’s aan boord zijn. Dit is ook wel nodig, want de super krachtige 3000 Watt Bosch motor lust wel wat.

  De NIU escooter wordt standaard geleverd met 2 accu’s van 48V / 42Ah en dat is goed voor een totaal vermogen van 4032 Wh aan energie.

  Je hoeft niet perse 2 accu’s aan te sluiten. Je kunt namelijk ook met 1 accu rijden, en de andere thuis aan de lader laten zitten. Zodoende kun je non stop rijden. Je moet dan alleen even langs huis om de accu om te wisselen.

  Je kunt beide accu’s tegelijkertijd opladen in de scooter zelf, maar aangezien ze ook uitneembaar zijn kun je ze ook in huis of op het werk opladen. De accu’s wegen iets meer dan 11 kg per stuk. Het opladen duurt een kleine 5 uur voor 2 accu’s. Zou je 1 accu opladen, dan kost dat je ongeveer 4 uur. En we kunnen je vertellen dat dit bijzonder snel is. Bij de meeste elektrische scooters ben je snel 6 tot 8 uur kwijt aan het opladen.

  Wat is het actieradius (bereik) van de MQI GT Sport?

  Een van de belangrijkste vragen bij een elektrische scooter is hoeveel kilometer je met een volle accu kunt rijden. De NIU MQI GT Sport is uitgerust met 2 accu’s en daarmee kun je maximaal 105 kilometer rijden. Dit is echter wel onder de ideale omstandigheden. Denk aan een buitentemperatuur van 25 graden celcius en een gewicht van de bestuurder van 70 kg. Een lagere temperatuur buiten en een zwaardere belading kunnen een ongunstig effect hebben op het actieradius. Wanneer de bestuurder 90 kg zou wegen, en buiten is het 0 graden celsius, dan kan het bereik zakken tot een maximale actieradius van 85 kilometer. Een passagier achterop heeft dus ook invloed op het rijbereik.

  Wat kost het opladen van de accu bij de GT Sport?

  Rijden op elektriciteit is de goedkoopste manier van transport, op fietsen na dan. Vergeleken met een scooter op benzine ben je 10 keer zo goedkoop uit. Het opladen van de NIU MQI GT Sport accu’s kost ongeveer €0,60, dus €0,30 per accu.

  Een volwaardige 2 persoons escooter

  Wanneer je regelmatig iemand achterop mee wilt nemen, dan is de NIU MQI GT Sport bij uitstek geschikt. Het zadel is niet alleen zeer comfortabel, maar ook royaal groot. Zonder zelf een stukje naar voren te schuiven kan de passagier achterop alsnog heerlijk ruim zitten.

  In tegenstelling tot veel andere scooters heeft de GT Sport geen uitklapbare voetsteps maar een voetplateau wat verder doorloopt naar achter en een uitgebouwd stuk heeft voor de passagier. Een echte dedicated 2 zitter dus!

  Aan de grote handgrepen achterop kan de passagier zich ook prima vasthouden tijdens de rit, en optioneel kun je ook een sissybar laten installeren waardoor je een rugsteun achterop creëert. Ook de sissybar vind je in de optielijst weer terug.

  Hoeveel ruimte zit er onder het zadel?

  Bij scooters op benzine heb je bijna altijd onder het zadel wat ruimte om de helm in op te bergen. Bij veel elektrische scooters is dit niet het geval omdat hier de accu’s zijn geplaatst. Bij de NIU MQI GT Sport is er ook helaas geen ruimte voor een helm. Wel is er nog een klein opbergvak naast de accu’s waar je bijvoorbeeld de oplader kwijt kunt, en dat is bij veel andere escooters ook niet het geval. Eventueel kun je ook rijden met 1 accu om meer opbergruimte te creëren.

  Om wel een helm droog te kunnen opbergen kun je een topkoffer meebestellen. Wij hebben verschillende kleuren en afmetingen waaruit je kunt kiezen. Koffers vind je terug in de optielijst net als alle andere accessoires.

  NIU MQI GT Sport kopen

  Zoek je een volwaardige ruimzittende 2 persoons scooter die helemaal elektrisch is? Dan kun je de NIU MQI GT Sport kopen. Hij is leverbaar in fantastische kleuren waaronder een speciale editie met rode striping die hem nog sportiever maken. Standaard krijg je 2 accu’s voor een extra groot rijbereik, en de accu’s zijn ook uitneembaar voor een nog groter oplaad gemak. Wij kunnen de scooter komen thuisbezorgen, maar je kunt hem ook afhalen bij een van onze servicepunten in Nederland.

  Betaal gerust in 3 termijnen - zonder rente!

  Wil je deze elektrische scooter kopen en in termijnen betalen zonder financiering aan te gaan, dan kun je bij ons kiezen voor de betaalmethode IN3. Met IN3 kun je het aankoopbedrag in 3 termijnen betalen. Zodra je de bestelling plaats betaal je het eerste deel. Voor de overige 2 delen krijg je 30 en 60 dagen de tijd. Deze betaalmethode is rentevrij en naar een BKR notering wordt ook niet gekeken!

  NIU scooter leasen

  Bij ons kun je ook deze NIU scooter leasen. De MQI GT Sport kun je namelijk ook per maand betalen. In de lease kun je zelfs extra’s meenemen van windscherm tot slot, en van helm tot onderhoudspakket. In de optielijst vind je alle extra opties terug waaronder zelfs opvoeren! Door te leasen betaal je een vast maandbedrag en daarbij kun je zelf de looptijd bepalen. Leasen is kopen op afbetaling en je bent meteen vanaf dag 1 de volledige eigenaar. In het lease tabel vind je alle maandbedragen terug.

  Extra voordelig uitzijn met een onderhoudspakket

  Bij ons kun je nog voordeliger uitzijn met een onderhoudspakket. Normaal zou je per onderhoudsbeurt betalen, maar wanneer je voor een onderhoudspakket kiest koop je vooraf meerdere beurten in. Het grote voordeel hiervan is dat je een stuk goedkoper per beurt dan uit bent.

  Wij hebben een pakket van 3 beurten en van 6 beurten, en optioneel kun je ook voor een haal- en brengservice kiezen zodat je zelf niet meer de scooter hoeft te brengen en op hoeft te halen. Dit regelen wij dan voor je!

  Terug naar de scooter
 • Technische (scooter) specificaties

  NIU MQI GT Sport escooter

  Motor:    3000watt Bosch
  Merk batterij:    Panasonic
  Capaciteit batterij:    42AH
  Voltage batterij:    48V
  Volledige laadtijd:    4-5 uur (2 accu's)
  Laad methodes:    Via de scooter, of los via de accu
  Lengte x Breedte x Hoogte:    1949 x 700 x 1171 mm
  Bodemhoogte:    180 mm
  Wielbasis:    1389 mm
  Gewicht:    115kg
  Voorrem:    Schijfrem
  Achterrem:    Schijfrem
  Dashboard:    Zwart en wit lcd scherm
  Wielmaat voor & achter:    14 inch

  Voorbeeld actieradius:

  45km uitvoering | Belasting 90 kg 0 graden 85km
  45km uitvoering | Belasting 90 kg 25 graden 95km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 0 graden 95km
  45km uitvoering | Belasting 70 kg 25 graden 105km

  Plus en minpunten:
  + 2 jaar fabrieksgarantie
  + Volledig elektrisch
  + GPS Traceersysteem, Alarm, Mobiele APP
  + Ruim zadel voor 2 personen
  + €0,60 voor 2 volle accu's
  + Cruisecontrol
  + Schijfrem voorkant + achterkant
  + Boschmotor
  - Bij gebruik van 2 accu's is de buddybak vol
  - Niet leverbaar in een 25km uitvoering

  Standaard meegeleverd:
  · Gebruikershandleiding
  · 2 sleutels
  · 2 spiegels
  · 2 alarmkastjes
  · Oplader

  Terug naar de scooter
 • Scooter reviews (0)
  NIU MQI GT Sport heeft nog geen reviews. Deel uw ervaringen hierover door op Schrijf waardering te klikken. Terug naar de scooter
 • Rekenvoorbeeld Lease

  Let op, minder rente betalen? Je kunt deze lening boete vrij aflossen. Het "totaal door u te betalen bedrag, kan verlaagd worden, wanneer u versneld aflost. Los de lening zo snel mogelijk af om geld te besparen.

  Contante waarde Totale kredietbedrag Jaarlijks kosten-percentage Debet rentevoet(vast) Termijn bedrag per maand Duur krediet overeenkomst Totaal te betalen bedrag
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 12 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 18 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 24 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 36 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 48 -----,--
  -----,-- -----,-- 12% 12% -----,-- 60 -----,--
  Terug naar de scooter
 • Bereken uw Lease bedrag zelf

  Bereken lease maandbedrag:

  Bereken nu!
  Terug naar de scooter

Alternatieve scooters