Voordelen en nadelen van een scootmobiel

Voordelen en nadelen van een scootmobiel
Door Fast&Furious Scooters
2951 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Denk je erover na om een scootmobiel aan te schaffen, dan kan deze blog je helpen bij het maken van een keuze. Op deze pagina beschrijven wij de voordelen en nadelen van een scootmobiel. Zo ben je vooraf goed geïnformeerd!

Er zijn meerdere manieren om je mobiliteit te ondersteunen en dat kan bijvoorbeeld nu een rollator zijn. Wellicht kom je daarmee nog prima uit de voeten, maar wellicht vind je het lopen met een rollator ook vermoeiend en dan biedt een scootmobiel de uitkomst. Maar een scootmobiel brengt nog meer voordelen met zich mee welke je leven niet alleen makkelijker maken, maar je mogelijkheden ook enorm vergroot!

scootmobiel in de supermarkt

Voordelen van een scootmobiel

 • Met een scootmobiel ben je onafhankelijk. Zo hoef je geen hulp in te schakelen van anderen wat soms belastend kan aanvoelen.
 • Het vergroot je zelfvertrouwen want je bent geheel zelfstandig. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de vraag of je wel voldoende energie hebt om er die dag op uit te trekken. Je vervoermiddel doet namelijk al het werk voor je.
 • Qua mobiliteit zal er veel veranderen met een scootmobiel. Je kunt namelijk overal alleen naartoe (zonder hulp), en ook grote afstanden afleggen om het contact met vrienden en familie te onderhouden.
 • Een scootmobiel is een heel stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld een rollator of elektrische fiets. Je kunt zelfs in huis al opstappen, en naar een winkel toe rijden, zonder je stoel te verlaten. Winkelen is ook geen probleem. Scootmobielen zijn ook verkrijgbaar met bijvoorbeeld een draaibare stoel zodat je ook vanaf de zijkant kunt instappen!
 • Het rijden op een scootmobiel kost je geen energie maar geeft je energie, en dat is nog een belangrijk voordeel. De wereld ligt weer aan je voeten en je kunt overal probleemloos naar toe. En zelfs je telefoon opladen onderweg is mogelijk wanneer de scootmobiel een USB aansluiting heeft! Zo blijf je dus ook mobiel bereikbaar.
 • Met een scootmobiel kun je ook de winkel in of een lekkere tocht maken door het bos heen. Nog een voordeel dus.
 • Je hebt geen rijbewijs nodig!

Nadelen van een scootmobiel

 • Een van de nadelen van een scootmobiel is dat je wel op de hoogte moet zijn van enkele verkeersregels. Dit is natuurlijk ook voor je eigen veiligheid. Gelukkig zijn de regels niet heel ingewikkeld, en wanneer je ooit gefietst heb dan zullen ze zeker niet nieuw zijn. De enige nieuwe regel in dat geval is dat je niet sneller dan 6 km per uur op de stoep mag rijden.
 • Een scootmobiel kan voor sommige mensen een kostbare aanschaf zijn. Maar in onze online scootmobielen winkel kun je wel heel voordelig een scootmobiel kopen. Waarschijnlijk zijn ze nog goedkoper dan je denkt.
 • Bij een scootmobiel moet je opletten dat je accu voldoende is opgeladen voordat je vertrekt. Anders kan het gebeuren dat je onderweg met een lege accu staat en niet meer verder kunt rijden. Dit is in het begin even wennen maar wordt daarna heel gewoon. Tegenwoordig kun je ook een scootmobiel kopen die 200 kilometer kan rijden waardoor je een stuk minder vaak de scootmobiel of gehandicaptenvoertuig hoeft op te laden.
 • Je moet een WA verzekering afsluiten om je in te dekken tegen eventuele schade die jij zelf aanricht.

Zoals je hierboven kunt lezen heeft een scootmobiel meer voordelen dan nadelen. En wat bovendien ook even de aandacht verdient is dat er een kans bestaat dat je nog in aanmerking komt voor subsidie ook vanuit de gemeente, en dat kan nog een voordeel zijn.

voordelen van een scootmobiel

Wellicht kom je in aanmerking voor subsidie!

De gemeente heeft 2 subsidies waar mensen met een beperking aanspraak op kunnen maken. Zo is er de WMO die ervoor moet zorgen dat je zelfstandig moet kunnen blijven wonen, en het PGB waarmee je zelf hulp kunt inkopen.

De subsidieaanvraag kun je gewoon via het internet doen en de gemeente kijkt dan waar jij eventueel recht op hebt. Wie niet waagt, wie niet wint!

In een aantal gevallen betaalt de gemeente zelfs je hele scootmobiel. Daarvoor vragen ze wel een offerte op, en die kun je gewoon bij ons op de site downloaden. Als eerst kies je het model die je graag zou willen hebben en vervolgens druk je dan op de knop ‘offerte aanvragen WMO/PGB’. Zodoende ontvang je direct de offerte die je bij de gemeente online weer kunt indienen. Heel eenvoudig dus!

Een scootmobiel betalen kan op verschillende manieren

Het voordeel van Fast en Furious scooters is dat je op meerdere manieren kunt betalen. Zo kun je ook in 3 termijnen zonder rente of geheel op afbetaling kopen (leasen). En mocht je een onderhoudsbeurt willen laten uitvoeren of een reparatie nodig hebben, dan kun je gebruik maken van onze haal & brengservice. Wij rijden door het hele land om scootmobielen op te halen en weg te brengen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.